Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

«Υποχρέωσαν» τον Παπακωνσταντίνου σε αυτοκριτική


Μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας, η μαραθώνια συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου απέκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο εκλογών κάτι που επιβεβαίωσε, σε σύντομη
συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε την όλη συζήτηση που διαρκεί ήδη περισσότερο από πέντε ώρες ως «εκτεταμένη και εις βάθος».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος σε μια ευρύτερη πολιτική τοποθέτηση που έκανε είπε πως ζούμε το τέλος της μεταπολίτευσης.

Νωρίτερα πρώτος είχε αποχωρήσει από το άτυπο υπουργικό συμβούλιο ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Χρήστος Παπουτσής, που εγκατέλειψε τη συνεδρίαση, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης, έκανε κάποιες δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αναφέροντας ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, «έκανε αυτοκριτική».

Όσον αφορά στις εκλογές, ο κ. Παπουτσής τις χαρακτήρισε «δείγμα αναξιοπιστίας για μία χώρα», ενώ ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν κινείται «στη γραμμή της παρελθοντολογίας».

Παράλληλα, ζήτησε «γρήγορα, σταθερά, αποφασιστικά βήματα», επειδή, όπως είπε, θεωρεί ότι αυτά κοιτάνε οι Ευρωπαίοι, ενώ εκτίμησε ότι ηυπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος.

Είναι η κρισιμότερη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου από την ημέρα εκλογής της κυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Η συνεδρίαση είναι  άτυπη και, όπως συμβαίνει σε τέτοιες συνεδριάσεις, κάποιοι υπουργοί πάνε αποφασισμένοι να ζητήσουν και να πάρουν εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών για την αναγκαιότητα των νέων σκληρών μέτρων.

Αν και προβλέπεται να ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να μην διαρρεύσουν προς τους δημοσιογράφους διάλογοι και «πιπεράτες» ατάκες (όπως είχε συμβεί στην τελευταία άτυπη συνεδρίαση), το «βαρύ» κλίμα δεν κρύβεται

Του Ανδρέα Μπελεγρή proto thema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...