Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Μέρκελ: Οι Γερμανοί βουλευτές είπαν “ναι” στο νέο πακέτο στήριξης


 H γερμανική βουλή είπε τελικά το "ναί" στο νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα. "Χαίρομαι ιδιαίτερα, που σε όλα τα επίπεδα επιδεικνύεται μεγάλη υπευθυνότητα", δήλωσε η Α. Μέρκελ από το Βερολίνο, αναφερόμενη στα τρία θεσμικά όργανα, κυβέρνηση, Ομοσπονδιακή Βουλή και Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.
Από την άλλη μεριά, ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Ρηνανίας Παλατινάτου, Κουρτ Μπεκ, υποσχέθηκε ότι τα κρατίδια θα τηρήσουν "εποικοδομητική στάση" στη σχετική διαδικασία των επόμενων μηνών. Ενώ παράλληλα, κορυφώνονται απόψε οι ζυμώσεις στα κόμματα του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού CDU, CSU, FDP ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Μπούντεσταγκ για το θέμα της βοήθειας στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, σγκλίνουσες εκτιμήσεις κοινοβουλευτικών παραγόντων αναμένουν ότι, παρά τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται από αρκετούς βουλευτές, κυρίως του κόμματος των Φιλελευθέρων, θα διασφαλιστεί κυβερνητική πλειοψηφία υπέρ ενός νέου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Ιουλίου εκδικάζεται η προσφυγή στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας κατά της βοήθειας στην Ελλάδα. Το ανώτατο δικαστήριο επιβεβαίωσε σήμερα σχετικά δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου
Newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...