Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Μπαρόζο προς Σαμαρά: Συναίνεση τώρα

Τη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά να συμβάλλει στην επίτευξη «ευρείας εθνικής συναίνεσης», για να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά οι ιστορικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ζήτησε «επειγόντως» ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε γραπτή δήλωσή του, μετά τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξάλλες, ο κ. Μπαρόζο τονίζει ότι στη συνάντησή τους οι δύο άντρες «συζήτησαν για την οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση της Ελλάδας. Επί τη ευκαιρία, ο Πρόεδρος Μπαρόζο κάλεσε επειγόντως τον κ. Σαμαρά να δεσμευτεί στην επίτευξη ευρείας εθνικής συναίνεσης, ούτως ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να αντιμετωπίσει με τον πιο αποφασιστικό και αποτελεσματικό τρόπο τις σημερινές ιστορικές προκλήσεις για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της».

Προσθέτει επίσης ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ολοκλήρωσαν πρόσφατα στην Ελλάδα την αποστολή τους σχετικά με την αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής» και ότι «ως αποτέλεσμα αυτής της αποστολής η Επιτροπή πιστεύει σθεναρά πως η ευρεία πολιτική και κοινωνική στήριξη στα μεταρρυθμιστικά μέτρα είναι κρίσιμα σημαντική, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας».
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...