Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Χάρτης με δυο από τις προτάσεις που κατατέθηκαν κατά καιρούς
 για τη διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. Η μια προβλέπει
 διχοτόμηση στον 25ο Μεσημβρινό (διακεκομμένη γραμμή) και η
 άλλη παραχώρηση υφαλοκρηπίδας ανάμεσα σε ελληνικά νησιά
 («θεωρία των δακτύλων»). Ανάλογοι χάρτες φαίνεται πως
βρίσκονται και τώρα στο τραπέζι των μυστικών διαπραγματεύσεων
 Ελλάδας - Τουρκίας                                                                                                            
                                                                         Εξελίξεις επικίνδυνες για τα κυριαρχικά    δικαιώματα
Σε συνέχεια της συμφωνίας της Μαδρίτης (1997), η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέες παραχωρήσεις, με συνέπειες και στην άμυνα της χώρας
Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκονται οι διευθετήσεις σε ολόκληρο το φάσμα των ελληνοτουρκικών ζητημάτων, στο πλαίσιο των ευρύτερων στρατηγικών σχεδιασμών που προωθούν τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ.
Βάση για τις προωθούμενες συμφωνίες, όπως αποκάλυψε την Τετάρτη ο «Ρ», αποτελεί η αναγνώριση και αποδοχή εκ μέρους της ελληνικής πλευράς των τουρκικών «ζωτικών συμφερόντων» στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, όπως ζητάει η Αγκυρα.
Στο πλαίσιο αυτό, η τουρκική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει στις διμερείς μυστικές διαπραγματεύσεις ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί το δικαίωμα της Ελλάδας να ορίσει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) εκεί όπου θεωρεί ότι έχει «ζωτικά συμφέροντα». Δηλαδή στο Αιγαίο και στην περιοχή νότια του Καστελόριζου, όπου υπάρχουν πληροφορίες για διαπιστωμένα εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

'Αλεξ Ρόντος: Το "φάντασμα" του ΥΠΕΞ


Σπάνια ένας υπουργός Εξωτερικών «καρφώνει» έναν μυστικοσύμβουλο. Αυτό που συνέβη δηλαδή με τον ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα και το «κάρφωμα» που έριξε περί εξωθεσμικής εμπλοκής του Άλεξ Ρόντου στο Σκοπιανό πριν από μερικές ημέρες. Στο χώρο των media το μυστήριο και η συνωμοσία, πάντα πουλούσαν και για τον λόγο αυτό, τα πρόσωπα που συγκεντρώνουν το ένα ή το άλλο χαρακτηριστικό, γίνονται τα αγαπημένα «φαντάσματα» των media. Πόσο μάλλον όταν τα συγκεντρώνουν και τα δύο χαρακτηριστικά όπως ο περίφημος ή περιβόητος - διαλέγετε και παίρνετε - Άλεξ Ρόντος.

Και όμως: Το «φάντασμα» έδωσε ... συνέντευξή στο ΒΗΜΑgazino, το περιοδικό της εφημερίδας «ΒΗΜΑ της Κυριακής» του περασμένου Αυγούστου. Την παραθέτουμε αυτούσια, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό με τον τίτλο «Ο σύμβουλος», αφού σημειώσουμε ότι αναμαφίβολα πρόκειται για μία δημοσιογραφική επιτυχία που ελάχιστα αναγνωρίστηκε γιατί ο ίδιος ο Ρόντος λέει πολλά και αφήνει να εννοηθούν ακόμα περισσότερα.
 

Βατοπαίδι: Απόλυτη δικαίωση της στάσης Καραμανλή να μην μιλάει... περιμένει να μιλήσουν οι άλλοι πρώτα... όπως άρχισαν να μιλάνε χθες στον ΣΚΑΪ

 Από το Δεξί Εξτρέμ                                  Το μεγάλο βήμα έκανε χθες ο ΣΚΑΙ, αποφασίζοντας να πει επιτέλους την αλήθεια που όλο το σκυλολόι των δημοσιοκάφρων ξέρει:

ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Δείτε το video και διαβάστε στη συνέχεια σε ποια στοιχεία, που δικαιώνουν τον Καραμανλή και την επιλογή Σαμαρά να αποχωρήσει η ΝΔ από την εξεταστική, αναφέρονται: (διαβάστε τα έγγραφα που παρατίθενται)

Καταρχάς... το τι οδήγησε τον Αλαφούζο στο να πει την αλήθεια ή τουλάχιστον να πει τι δείχνουν τα μέχρι σήμερα στοιχεία, δεν μπορεί να ξέρει κανείς αλλά φανταζόμαστε όλοι... έχουν αρχίσει τα προβλήματα στη μοιρασιά μεταξύ των νταβατζήδων... κάτι που δεν μας χαλάει μιας και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ακουστούν και άλλες αλήθειες καθώς εκρεμμούν και άλλα "σκάνδαλα" (ομόλογα, υποκλοπές, οικονομία...).
Για να περάσουμε στη χθεσινή βόμβα του ΣΚΑΪ που αθωώνει τη ΝΔ και τον Καραμανλή να σας ενημερώσουμε ότι για τα 4 πορίσματα που λένε ότι δεν υπήρξε ζημιά του δημοσίου από τις ανταλλαγές σας έχουμε ενημερώσει από τις 27 Ιουλίου όταν δημοσιεύσαμε και το έγγραφο που Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών (ΣΟΕ) που το πιστοποιούσε (Αποκαλύπτεται η σκευωρία, και Το έγγραφο του ΣΟΕ).

Τότε μάλιστα οι Στυλιανίδης με τον Λυκουρέζτο (αν θυμάμαι καλά) είχαν καταθέσει στη δικαιοσύνη το συγκεκριμένο έγγραφο μαζί με άλλα στοιχεία που δείχνουν ότι:

Το ελληνικό κράτος, επί Κυβέρνησης ΝΔ, παρήγγειλε δύο εκτιμήσεις από το ΣΟΕ. Και οι δύο εκτιμήσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει ζημιά

Μετά τη μουρμούρα του ΠΑΣΟΚ και των δημοσιοκάφρων, το ίδιο το ΣΟΕ παρήγγειλε μια εκτίμηση σε ξένη εταιρία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και είναι ανταγωνίστρια!

Το πόρισμα και της τρίτης εκτίμησης ήταν το ίδιο: Το Δημόσιο δεν υπέστη ζημιά!

Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι ανεξάρτητα από τα παραπάνω, το 2005, η ΙΜ Βατοπαιδίου είχε παραγγείλει μια εκτίμηση στην μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο, για την αξία της λίμνης Βιστωνίδας... και μαντέψτε τι; Η εκτίμηση της αξίας της λίμνης ήταν 7 εκ ευρώ μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις του ΣΟΕ που κατέληγαν στο ότι δεν υπάρχει ζημιά για το δημόσιο!

Όλα αυτά ήταν γνωστά στον Παπακωνσταντίνου ο οποίος δεν τόλμησε να ζητήσει νέα εκτίμηση και ούτε θα ζητήσει ποτέ... αντ΄αυτού φρόντισε να σταλεί έγγραφο στο ΣΟΕ με το οποίο να τους ρωτάει αν έκαναν καλά τους ελέγχους και γιατί οι ΠΑΣΟΚοι εφοριακοί (όπως αυτός της Ουρανούπολης που εκτιμά τα 8.000 στρ. δάσους σε 200 εκ ευρώ! όταν δεν αξίζει ούτε 1 ευρώ το στρέμα!!!) έβγαζαν πολύ μεγαλύτερες αξίες για τα δήθεν ¨φιλέτα¨....

Μνημόνιο επενδύσεων με το Κατάρ


Μη δεσμευτική συμφωνία μελλοντικής οικονομικής συνεργασίας υπεγράφη στη Νέα Υόρκη


Μνημόνιο πιθανής συνεργασίας στο μέλλον, το οποίο γεννά προσδοκίες για σημαντικές επενδύσεις που θα μπορούσαν να φθάσουν ακόμη και τα 5 δισ. δολάρια, υπέγραψαν χθες η Ελλάδα και το Κατάρ, κατά τη διάρκεια συνάντησης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον εμίρη του Κατάρ, Αλ Θάνι, στη Νέα Υόρκη. 

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Η αθλιότητα της μισής αλήθειας

Του Σταυρου Λυγερου

«Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε “πού τα φάγατε τα λεφτά” είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».
Δεν πρόκειται για αυτοκριτική.
Ο Θόδωρος Πάγκαλος χρησιμοποιεί το πρώτο πληθυντικό και το «μαζί» σαν όχημα για να ενοχοποιήσει την κοινωνία. Πιστός στη γραμμή της κυβέρνησης, αλλά πιο έξυπνος από τα κάθε λογής «παπαγαλάκια» της.
Η κοινωνία δεν είναι αθώα, αλλά «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». Το πολιτικό σύστημα καλλιέργησε μία σχέση άρρητης συναλλαγής με τους πολίτες και σταδιακά διαμόρφωσε κλίμα εκατέρωθεν ένοχης ανοχής.  

Μόνοι και με αυταπάτες

Του Κωστα Ιορδανιδη

Η κλήση του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου δεν εξέπληξε.

Σε περιόδους απολύτου παρακμής, κάποιος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία διοργανώσεως «πολιτικού» θεάματος και κάποιοι άλλοι συναινούν για διαφόρους λόγους.

Η στάση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ έχει την ιδική της «λογική», από την άποψη ότι η Ακρα Αριστερά βρίσκεται σε μετωπική αντιπαράθεση με τις επιλογές των δύο κομμάτων εξουσίας και ουδέποτε απέκρυψε ότι ως στόχο έχει τη ριζοσπαστική αναθεώρηση των βασικών επιλογών του υφιστάμενου

Δηλώσεις Παπανδρέου στο Reuters. Αποκλείει αύξηση ΦΠΑ και προαναγγέλει συγχώνευση τραπεζών


Από το βήμα του Economic Club of New York, σε εκδήλωση  για την ελληνική οικονομία, ο Γιώργος Παπανδρέου, απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων στον ΦΠΑ και τάχθηκε υπέρ των συγχωνεύσεων τραπεζών που θα ισχυροποιήσουν τον τραπεζικό κλάδο . 
Ο πρωθυπουργός, και σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Reuters, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αναζητεί άλλους τρόπους αύξησης των εσόδων, αποκλείοντας το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων στον ΦΠΑ. Ομολόγησε  ότι εξετάσθηκε η πιθανότητα περαιτέρω αύξησης ΦΠΑ σε κάποια καταναλωτικά προϊόντα, αλλά δήλωσε ότι  κοιτάμε εάν μπορούμε να βρούμε άλλους τρόπους να έχουμε έσοδα αντί να τον αυξήσουμε περαιτέρω».
Ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τη διεύρυνση

Αυθαίρετα σε υποχρεωτική τρίμηνη αργία οι γιατροί του ΕΣΥ

Αφού ο Ανδρέας Λοβέρδος κατάφερε να κόψει τον 13ο και 14ο μισθό, τώρα άρχισε τον αγώνα να κόψει το φακελάκι στα Νοσοκομεία, προτρέποντας σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, τους διοικητές Νοσοκομείων, να τιμωρούν γιατρούς και μόνο στην υποψία ότι πήραν φακελάκι, οδηγώντας τους έτσι σε παρανομίες,αν και είναι νομικός, αφού αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν  το μάρμαρο, με μηνύσεις που θα φάνε από "τιμωρημένους" γιατρούς.

Χθες ο υπουργός , κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τους διοικητές των νοσοκομείων της Αττικής και τους διοικητές της Α΄ και Β΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, κατέστησε

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Τρεις κόκκοι άμμου στα γρανάζια του «μηχανισμού»


Του ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ*

Πολλοί εξακολουθούν να συζητούν για την κρίση του χρέους ως να πρόκειται για ένα αυτόνομο από την ευρύτερη αναπτυξιακή και πολιτική διαδικασία πρόβλημα.

Η φάση όμως αυτή έχει παρέλθει. Οι πρόσφατες αποφάσεις της συνόδου κορυφής και ιδίως η απόφαση της ΕΚΤ να παρεμβαίνει στις αγορές ομολόγων και να απορροφά κατά βούληση κρατικό χρέος υποδηλώνουν πως υπήρχαν περιθώρια διαπραγμάτευσης τα οποία όμως δεν αξιοποιήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση.

Το πρόβλημα πλέον δεν είναι το χρέος από μόνο του, αλλά ο συνδυασμός του με την ύφεση και την εντεινόμενη ανισοκατανομή των εισοδημάτων που προκαλούν τα μέτρα της κυβέρνησης και του μηχανισμού Ε.Ε. - ΔΝΤ. Μόνο με τη συνδυασμένη αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων μπορεί να υπάρξει διέξοδος. Διαφορετικά θα συμβεί ό,τι συνέβη σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής τη δεκαετία του '80: η ελληνική κοινωνία θα μένει καθηλωμένη στην παγίδα ενός αυτοτροφοδοτούμενου χρέους.

 Οπως και η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ αναγνωρίζει, το δημόσιο χρέος, παρά τη βάρβαρη μεταφορά πόρων από την εργασία και τα λαϊκά στρώματα προς το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, δεν πρόκειται να μειωθεί αλλά θα προσεγγίσει το 150% το 2013 και, αν η ύφεση αποδειχτεί βαθύτερη, μπορεί να υπερβεί και το 160%. Οι ετήσιοι τόκοι θα υπερβούν το 8% του ΑΕΠ, όταν τα έσοδα από τον ΦΠΑ δεν υπερβαίνουν το 7,6% (στοιχεία 2008).

Ο «μηχανισμός» επομένως δεν απομακρύνει τον κίνδυνο της χρεoκοπίας,

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ




Αγαπητέ μου Γιώργο

Επειδή μου έκανες την τιμή και μου πρόσφερες τη χαρά με την αναφορά σου στην εορταστική συναυλία στον Λυκαβηττό προβάλλοντας και σχολιάζοντας τη φοβερή λέξη «Κατοχή» που εξεστόμισα εκεί, με προκαλείς να εκφράσω δυο-τρεις σκέψεις που δύσκολα βρίσκουν (για ανεξήγητους λόγους εδώ και καιρό) φιλόξενο χώρο στις «καθώς πρέπει» εφημερίδες, με την κρυφή ελπίδα μήπως και η στήλη σου αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα.

Δεν είπα όμως μόνο τη λέξη «Κατοχή» αλλά και απηύθυνα προς κάθε κατεύθυνση την προειδοποίηση ότι με βάση την ιστορική πείρα «ο Έλληνας όταν στριμώχνεται, καθώς είναι πολυμήχανος, υποχωρεί, με τη σκέψη ότι τελικά κάτι θα γίνει για…

Σκληρή επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση

Από το Politis-gr
Με σκληρές εκφράσεις για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, μίλησε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τον κ. Παπανδρέου ως απόντα από τη χώρα, την ίδια ώρα που η κοινωνία βράζει, λέγοντας πως έχει εγκατασταθεί για εβδομάδες στο εξωτερικό, ενώ μιλώντας για το μνημόνιο, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ δέσμευσε χειροπόδαρα την Ελλάδα, υποθηκεύοντας τη δημόσια περιουσία.

Σχετικά με τις εξεταστικές   τόνισε πως γίνονται γιατί αλλιώς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σταθεί και να κυβερνήσει, και γιατί με αυτό τον τρόπο νομίζει ότι κρατάει δήθεν την ΝΔ σε ομηρία.

«Δεν αντέχει την κοινωνική οργή που προκαλεί η πολιτική του, αφού όσο περισσότερο βουλιάζει, τόσο περισσότερο θα προσπαθεί να μας

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ

                                                                      

γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Κατά την χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής απέφυγε – ή δεν γνώριζε – να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τους λόγους για τους οποίους ο κ. Ρόντος μετέχει της πρωθυπουργικής αποστολής.

Μια μέρα νωρίτερα, ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Δρούτσας, αφού ξεκαθάρισε ότι ο κ. Ρόντος δεν διατηρεί σήμερα θεσμική σχέση με την κυβέρνηση και το υπουργείο, έσπευσε να μας υπενθυμίσει πως ο σύμβουλος του κ. Παπανδρέου «είναι πολύ καλός γνώστης της περιοχής των Βαλκανίων».

Προκαλώντας την αντίδραση του ΚΚΕ, που υπενθύμισε τον ρόλο του Αλεξ Ρόντου στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και στον πόλεμο εναντίον της.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του κ. Ρόντου προκαλεί πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ.

Πολλοί είχαν ενοχληθεί όταν τον Ιούλιο του 2005 έγινε γνωστό πως υπήρξε ο διοργανωτής του Συμποσίου της Σύμης στο Ρέθυμνο, ενώ τα σχόλια πήραν και έδωσαν όταν αμέσως μετά ο κ. Παπανδρέου πέρασε μερικές ημέρες διακοπών στο σπίτι του κ. Ρόντου στη Λακωνία, όπου κατά καιρούς ακούγεται

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ομιλία GAP στη Σοσιαλιστική Διεθνή


Θέμα:
«Θέληση για μια παγκόσμια δημοκρατική διακυβέρνηση»

«"Κυρίες και Κύριοι, αγαπητοί σύντροφοι, χαίρομαι ιδιαίτερα που σας ξαναβλέπω.

Θα ήθελα να σας καλωσορίσω όλους στην Ετήσια Συνάντηση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Νέα Υόρκη, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. ...

Έχουν γίνει πλέον θεσμός και πολλοί από εμάς περιμένουν με ανυπομονησία τις συναντήσεις μας, κάθε Σεπτέμβριο.Χαίρομαι επίσης, γιατί αυτή τη φορά σας καλωσορίζω στη Νέα Υόρκη, ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

 Πέρυσι, όταν συναντηθήκαμε, υπολείπονταν λίγες εβδομάδες για τις εκλογές. Μου ευχηθήκατε καλή επιτυχία. Σας ευχαριστώ θερμά.

Ομιλία GAP στον ΟΗΕ:

Θέμα: «Απαιτείται συνεργασία για να αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο»

«Επιβάλλεται πάντως να υπερβούμε τα εθνικά μας σύνορα και να συνεργαστούμε...
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι πολίτες των χωρών μας αμφισβητούν την πολιτική μας βούληση να βαδίσουμε προς την κατεύθυνση της προόδου ως μια παγκόσμια κοινότητα...

Εθνικοί θεσμοί και όργανα δεν επιτρέπουν περιθώρια διαχείρισης των ζητημάτων παγκόσμιας εμβέλειας ενώ, παράλληλα, η συγκέντρωση δύναμης, κεφαλαίου και μέσων ενημέρωσης στα χέρια προνομιούχων ελίτ, τους επέτρεψε να προασπίσουν τα συμφέροντά τους, καθιστώντας δέσμιες στην πορεία τις δημοκρατικές διεργασίες και διαδικασίες μας.

Οφείλουμε επομένως να ανταποκριθούμε στην πρόκληση αυτή...,


Η " ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" ΔΝΤ «ΕΛΕΓΧΕΙ» ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ


Στην έκθεση του για την πρόοδο του «μνημονίου» το ΔΝΤ εκφράζει «την  απογοήτευση» του διότι αυτή τη καθοριστική στιγμή για την Ελλάδα, οι «οικονομικές μεταρρυθμίσεις δεν βρήκαν ευρύτερη στήριξη από τα Ελληνικά Πολιτικά Κόμματα…»
Το     ΔΝΤ   στο    οποίο     η    κυβέρνηση "αντιεξουσιαστών" ΓΑ Παπανδρέου παρέδωσε την εξουσία κατά παράβαση του Συντάγματος, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση των 10 κορυφαίων συνταγματολόγων της Χώρας, αποκαλύπτεται και αποτολμά να ποδηγετήσει την πολιτική ζωή της Χώρας επιτιμώντας τα πολιτικά κόμματα.

Η αφαίρεση των ατομικών δικαιωμάτων, των κεκτημένων και της περιουσίας των Ελλήνων Πολιτών δεν είναι

Από τον Ροκφέλερ στο ΔΝΤ.

 Ποιός είπε ότι το μήλο πέφτει αλλού;

Δημοσιεύθηκε από olympiada
Ένα έγγραφο-ντοκουμέντο σχετικά με τη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ από τον Ροκφέλερ, το 1974
Tο μεταπολιτευτικό σκηνικό στην Ελλάδα, ούτε διαυγές είναι, ούτε εμπνέει εμπιστοσύνη. Ο παλαιός πολιτικός κόσμος – με τον ένα ή τον άλλο τρόπο – έσβησε, και ο καινούργιος που εμφανίστηκε, δεν είχε καμμία σχέση με τους παλαιούς άρχοντες και πατριώτες της πολιτικής ζωής. Διάφορα σκοτεινά κέντρα – εκτός και εντός Ελλάδος – είχαν εργασθεί από μακρού χρόνου, ώστε να κυριαρχήσουν στο προσκήνιο πρόσωπα και κόμματα πρόθυμα για συνεργασία με την “νέα τάξη πραγμάτων”.
 Η ιστορία τώρα, δεν καταγράφεται αμέσως με την πραγματικήν της όψιν. Κάθε τόσο έρχονται στο φως ντοκουμέντα και παρασκήνια, που δίνουν διαφορετική εικόνα των γεγονότων. Πρόσφατον παράδειγμα, τα όσα απεκαλύφθησαν με το τελευταίον βιβλίον του Νικολάου Μακαρέζου, για τις σχέσεις και τις διαβουλεύσεις μεταξύ

Ομιλία κόλαφος από τον Στυλιανίδη στη βουλή

Αφανίζετε τον κλάδο των μεταφορών προς όφελος των καρτέλ.

Δημοσιεύθηκε από olympiada
Αυτή ακριβώς είναι η πραγματικότητα και την έδωσε με τον καλύτερο τρόπο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στη βουλή, χωρίς να μασάει τα λόγια του, καταρρίπτοντας τα επιχειρήματα των “νεόκοπων φιλελεύθερων” που συνιστούν δυστυχώς την κυβερνητική πολυκατοικία σήμερα.
“Bεβαίως, η απελευθέρωση, όλοι παραδεχόμαστε ότι είναι μια επερχόμενη πραγματικότητα. Εμείς, το επισημάναμε εγκαίρως. Και όταν αρχίσαμε σε λεπτομερέστερα ζητήματα να αναπτύσσουμε μια τέτοια νομοθετική, αλλά και πολιτική πρωτοβουλία -έχω εδώ τα Πρακτικά της Βουλής, από τη σχετική συζήτηση στις 21/2/2006- ο τότε αρμόδιος του Κόμματος σας και σήμερα Γενικός Γραμματέας, ο κ. Τσόλκας, μιλούσε για τον αφανισμό του κλάδου και έλεγε ότι χαρίζουμε στις μεγάλες ιδιωτικέs εταιρείες, άνευ όρων, το μεταφορικό έργο.
 Τώρα τα πράγματα όμως αλλάζουν και θα πρέπει να δώσει λόγο ενώπιον αυτού του κλάδου, ο οποίος ανησυχεί για το αύριο και του ίδιου, αλλά και των παιδιών του.

ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

 

  • Δεν λειτουργεί τίποτα στην κυβέρνηση
  • Απαθείς παραμένουν ακόμη και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων
  • Αναζητούν γραφεία για να καθίσουν αυτοί που περισσεύουν

 
Το σενάριο των διπλών εκλογών φαίνεται να μην το έχει εγκαταλείψει εντελώς ο πρωθυπουργός και γι' αυτό έχει θέσει σε διάταξη μάχης όλο το ΠΑΣΟΚ. Αν κρίνει κανείς από το μέγεθος της κυβέρνησης, τα στελέχη πρώτης γραμμής που έβαλε σε υπουργικούς θώκους, με προεξάρχοντα τον Γιάννη Ραγκούση, που τα πήρε όλα από τους υπουργούς στο θέμα των αρμοδιοτήτων, και αναρωτηθεί επίσης γιατί στο κόμμα γραμματέας εξελέγη ο Μιχάλης Καρχιμάκης που ενώνει και κινητοποιεί, τότε εύκολα γίνεται αντιληπτό πως ο Παπανδρέου δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο των διπλών εκλογών τον Νοέμβριο

Τις πρόωρες εκλογές (σύντομα).....θα τις ζητήσει η κοινωνία

Νομίζω ότι έχει καλυφθεί πλήρως, από τους αρθρογράφους και τους σχολιαστές του Antinews, η εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη.

Σχεδόν όλοι συμφωνούν ό,τι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. εξέπληξε ευχάριστα ακόμα και πλέον απαιτητικούς! Δεν έχει, επομένως, νόημα να επιχειρήσουμε μια ακόμα θετική αποτίμηση. Θα σταθούμε σε μερικά σημεία, που ενδεχομένως χρήζουν περαιτέρω σχολιασμού.

Ο οικονομολόγος Σαμαράς: Ισως είναι η πρώτη φορά που αρχηγός ενός κόμματος, έχει τόσο βαθειά γνώση του προβλήματος της ελληνικής οικονομίας και ως εκ της γνώσεως του αυτής είναι σε θέση να εκλαϊκεύει προβλήματα, προτάσεις και λύσεις. Αυτή η ικανότητα του κ. Σαμαρά θα δημιουργήσει  ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του στις επερχόμενες εκλογές

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Τουλάχιστον 73,000 Ευρώ η ζημιά από το “σκάνδαλο” του Βατοπαιδίου!

Για γέλια! 

Κωμωδία. 5 εκθέσεις, οι δύο διεθνών οίκων, έχουν καταλήξει ότι δεν υπήρχε ζημιά από τις ανταλλαγές.


 Ο κύριος Τόγιας λοιπόν, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής της υπόθεσης, είπε το εξής απίστευτο πάνω στο σφυροκόπημα για την έλλειψη στοιχείων που να στοιχειοθετούν το σκάνδαλο:

“ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΙΑ, Η ΖΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 73,000 ΕΥΡΩ!!”

Για γέλια. Μιλάμε για 5 εκθέσεις που τις κατέθεσαν Δένδιας – Στυλιανίδης στην επιτροπή, αλλά ο κύριος Τόγιας, στηρίζεται σε μαρτυρία (;;;) που στοιχειοθετεί τουλάχιστον 73,000 Ευρώ!

Χατζηνικολάου, Τράγκας και βέβαια ο Δένδιας, έσκασαν στο γέλιο οπως ήταν επόμενο.
 Ακόμα και ο ορκισμένος βατοπαιδομάχος

Κάνουν «reality» τον Έλληνα φορολογούμενο

Από τον Politis-gr.com

ΣΕ REALITY SHOW με ακούσιους πρωταγωνιστές Έλληνες πολίτες και επαγγελματίες μετατράπηκαν φορολογικοί έλεγχοι σε περιοχές της Αθήνας και σε κοσμοπολίτικα νησιά, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και τη γερμανική κοινή γνώμη ότι καταβάλλει ειλικρινείς και αποτελεσματικές προσπάθειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Το «ΘΕΜΑ» της Κυριακής αποκαλύψε  ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποδέχτηκε αίτημα του ΔΝΤ και Γερμανών αξιωματούχων ώστε σε κλιμάκια του ΣΔΟΕ για φορολογικούς ελέγχους να υπάρχει παρουσία και στελεχών του Ταμείου -πιθανόν και αξιωματούχων του γερμανικού υπουργείου

Ehrengast

 

Ehrengast


Στις 5 Οκτωβρίου, ο νέος πρεσβευτής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας παραθέτει την καθιερωμένη ετήσια δεξίωση στους κήπους της πρεσβευτικής κατοικίας στο Χαλάνδρι, για τον εορτασμό της επανένωσης της Γερμανίας.
 Δεν γνωρίζω προσωπικώς τον νέο πρεσβευτή, εικάζω όμως ότι πρέπει να είναι χαρακτήρας τερατώδους ψυχραιμίας, διότι εφέτος το τιμώμενο πρόσωπο της δεξίωσης δεν είναι άλλο
 

«Σφαγή στη Ν.Υόρκη»: Δρούτσας...εναντίον Ρόντου


Εντονα ενοχλημένος ο υπουργός Δ.Δρούτσας "άδειασε" θεαματικά τις παρασκηνιακές επαφές στη Ν.Υόρκη του μυστικοσύμβουλου του πρωθυπουργού Αλεξ Ρόντου και της ευρωβουλευτίνας Μ.Κοππά σε ερώτηση του ανταποκριτή της "Ε", ενα θέμα που ανέδειξε ο Μ.Ιγνατίου απο το Mega.
Ολα αυτά για τις παράλληλες μυστικές επαφές τους με τους σκοπιανούς για την...ονομασία του κρατιδίου. Οπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός εξωτερικών «όπως γνωρίζετε, ο κ. Ρόντος είναι πολύ καλός γνώστης της περιοχής των Βαλκανίων. Υπήρξε και στο παρελθόν και συνεργάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών.
 Ο κ. Ρόντος όμως σήμερα δεν έχει καμία θεσμική θέση, δεν υπάρχει καμία θεσμική συνεργασία με τον κ. Ρόντο, αλλά οι δικές του επαφές και η δική του προσωπική εμπειρία

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Νέες πληροφορίες για το σκάνδαλο «Fast Track», των Γιώργου Παπανδρέου-Γιώργου Μπόμπολα

Πηγή

Δεν είναι μυστικό ότι στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης έχουν ξαμοληθεί όπου κυκλοφορεί χρήμα, προκειμένου να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Μυστικό δεν είναι επίσης ότι το χρήμα δεν προσελκύεται «τζάμπα». Με πιο απλά λόγια οι «αγορές» τοποθετούνται εκεί όπου μπορούν να κερδίσουν τα μέγιστα. Στην προκειμένη (ελληνική) περίπτωση, το χρήμα για να ρίξει ένα βλέφαρο προς τα εδώ απαιτεί υψηλότατες εγγυήσεις και ενέχυρα.
Το “Fast Track” προδιαγράφει Βατερλώ για την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και ένα άρωμα ποινικών διώξεων εναντίον πολιτικών και επιχειρηματικών προσώπων.
Από το περασμένο Σαββατοκύριακο και την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη μια «νέα» φράση προστέθηκε στο λεξιλόγιό μας: επενδύσεις fast track. Τη σημασία της...
νέας φράσης που μπήκε στη ζωή μας ανέλαβαν να μας την εξηγήσουν τα media: επενδύσεις με ταχύτατες διαδικασίες, χωρίς γραφειοκρατία, οι οποίες θα σώσουν την ελληνική οικονομία. Καλό ακούγεται…
Παρέλειψαν όμως να μας πουν ότι η εν λόγω επενδυτική διαδικασία πρωτοεμφανίστηκε ως πρακτική στη Χιλή της χούντας του Πινοσέτ. Ως αποτέλεσμα αυτής της επενδυτικής πρακτικής και διαδικασίας, ιδιωτικοποιήθηκαν ( επαναλαμβάνουμε, στη Χιλή της χούντας του Πινοσέτ) οι υδάτινοι πόροι της χώρας, συνολικά: Ποτάμια, λίμνες, πηγές, όλα πέρασαν σε ιδιωτικές (αμερικανικών συμφερόντων) εταιρείες.
 Ακόμη και σήμερα—σαράντα σχεδόν χρόνια από εκείνο το επενδυτικό fast track, εκατομμύρια Χιλιάνοι λένε το νερό- νεράκι…
Σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα, την οποία διασπείρουν απλόχερα τα media «τo fast track είναι η απάντηση της Κυβέρνησης σε αυτό που όλοι έχουμε κατά καιρούς και συχνά ακούσει “cost of doing business in Greece”.

Αυτό το κόστος είναι για την επενδυτική κοινότητα όχι μονό υπαρκτό αλλά και μετρήσιμο και ακριβά κοστολογημένο. Και αυτή η κοστολόγηση είτε αποτρέπει εξ αρχής σοβαρούς επενδυτές να ασχοληθούν με την Ελλάδα, είτε απωθεί επενδυτές που αποφάσισαν να ασχοληθούν και ταλαιπωρήθηκαν στις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας και της αδιαφάνειας».
Στην πραγματικότητα όμως το επενδυτικό fast track που εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός είναι η απλοποίηση των διαδικασιών και η παράκαμψη της υπάρχουσας νομοθεσίας προκειμένου: πρώτον να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία του ξεπουλήματος κάθε πλουτοπαραγωγικού  πόρου της χώρας. Και δεύτερον να υλοποιηθούν επιχειρηματικά πρότζεκτ που για λόγους περιβαλλοντικούς δύσκολα φιλοξενούνται 

Έτσι το περίστροφο πήγε από το τραπέζι στον κρόταφο

 
 Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Από τον περασμένο Απρίλιο, η κακοδαιμονία της χώρας απέκτησε επιτέλους όνομα: Μνημόνιο. Αποτέλεσμα μιας πρωτοφανούς σκυταλοδρομίας διαφθοράς, ανικανότητας και φαβοριτισμού, στην πραγματικότητα διαθέτει ονόματα ων ουκ έστιν αριθμός: Όσα και αυτά των μελών του πολιτικού προσωπικού που διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας τα τελευταία τριάντα τουλάχιστον χρόνια. Στο κείμενο που ακολουθεί έχουμε υπογραμμίσει τις...μνημειώδεις στιγμές που προηγήθηκαν των εκλογών του 2009.
Στη ζωή μας μπήκε και ο Ντομινίκ Στρος-Καν. Μας δίνει συμβουλές, μας επαινεί, μας κατσαδιάζει, υποδύεται τον γιατρό που έχει το κατάλληλο φάρμακο για μας, στέλνει συνεχώς τα μηνύματά του.
Την ώρα που το ταμειακό πρόγραμμα της χώρας αποτελεί άλλο ένα επτασφράγιστο μυστικό και εκφράζονται σοβαροί φόβοι ότι «ο λογαριασμός δεν βγαίνει», η μεν κυβέρνηση προσπαθεί να....
απενοχοποιήσει το Μνημόνιο, η δε αντιπολίτευση κάνει το παν για να το δαιμονοποιήσει. Για την ταμπακέρα, ούτε κουβέντα.
Κατά την συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, 12 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου προσπάθησε για άλλη μια φορά να μας πείσει ότι δεν πρόκειται για μηχανισμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά για μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την συμμετοχή του ΔΝΤ. Και επομένως δεν πρόκειται για το «κακό ΔΝΤ», αλλά για την «καλή Ε.Ε.». Επειδή δε όλοι θυμούνται την προεκλογική διαφωνία του με ενδεχόμενη ανάμιξη του ΔΝΤ, «που καταδικάζει τις χώρες σε υπανάπτυξη», κατέληξε να πει πως η κυβέρνησή του δεν το ήθελε, αλλά… αναγκάστηκε! Ερωτηθείς επίσης γιατί δεν έφερε το Μνημόνιο σε δημοψήφισμα, απάντησε με το γνωστό δίλημμα, όπως αυτό θα έμπαινε

Ο Παπανδρέου ασύμμετρη απειλή για την Πατρίδα

 Αναδημοσιεύουμε αυτή την ανάρτηση γιατί θεωρούμε ότι o Φαήλος Κρανιδιώτης θίγει το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, με απαράμιλλο θάρρος και συγγραφική δεινότητα.  Ομως ορισμένες απόψεις του συγγραφέα, δεν συμπίπτουν με την φιλοσοφία του blogger
 
Από Factorx | Δευτ. 20 Σεπ 2010,  


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Στους 11 μήνες που πέρασαν η πόλη εμφανίζει ήδη σημάδια κατάρρευσης.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο πάλαι ποτέ τροπαιούχος της «Ε.Ο. 17 Ν.», έφυγε ξεφυσώντας με ανακούφιση από το ανατιναγμένο γραφείο του κι άφησε πίσω του την Καμπούλ που ονείδιζε ή, αν προτιμάτε, το Μογκαντίσου της Ομόνοιας, την Λαχώρη της Στουρνάρη και την Τόρα Μπόρα του Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος «ελεεί» τους πάντες στη γειτονιά του, πλην των Ελλήνων.
Μόλις πέσει ο ήλιος στην κεντρικότερη πλατεία της πρωτεύουσας των «αντεξουσιαστών» νεοφιλελεύθερων σοσιαλιστών, εκεί μπροστά στις σκάλες του μετρό, ανάμεσα στην Αθηνάς και την Σταδίου, μαζεύεται ένα κοπάδι από μαύρους και περιμένει τους πελάτες. Συρρέουν γύρω τους σερνάμενα ναυάγια, σκελετωμένα αγόρια, κορίτσια που τρεκλίζουν, αφού έχουν κλέψει, ζητιανέψει, εκπορνευτεί σε καθάρματα για  10 – 20 Ευρώ ή έχουν δείρει την μάνα τους για να της πάρουν τα ψιχία που απέμειναν από την σύνταξη που «δάγκωσε» η Μαύρη Κομπανία του Μνημονίου. Ραγισμένες ψυχές, μικρές τραγωδίες ενός ακήρυχτου πολέμου. Γεμίζει η πλατεία από ανθρώπινα ερείπια.
Το νταραβέρι γίνεται φάτσα κάρτα, χωρίς συνωμοτικούς κανόνες, προσχήματα.
Την προηγούμενη βδομάδα είχε εμφανιστεί μια παρέα από πιτσιρίκια, δεν θα ήταν πάνω από 15 χρονών, για να ψωνίσουν κι αυτά ηρωΐνη. Το σκυλολόϊ των πρεζέμπορων, σομαλοί,

Ερχονται οι Αμερικάνοι

H επέλαση των Αμερικανών στην Ελλάδα ... μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Την ίδια στιγμή που "έγκριτοι" οίκοι καταβαραθρώνουν την Ελληνική Οικονομία και μηδενίζουν σκόπιμα τις προβλέψεις τους για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση ... κάνουν την εμφάνισή τους τα ... κοράκια που σκοπεύουν να δειπνήσουν ΔΩΡΕΑΝ επί του πτώματος της χώρας μας.
Αφού οι Αμερικάνοι τοποθέτησαν ΔΙΚΟΥΣ τους ανθρώπους στην κυβέρνηση, στα Υπουργεία, στα ΜΜΕ και στον Οργανισμό Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους ... αρχίζουν να αγοράζουν ΕΛΛΑΔΑ ... κοψοχρονιάς έχοντας φροντίσει από πριν να την ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ με διεθνή κατασυκοφάντηση, με στημένα έκτροπα κι επεισόδια στην Αθήνα, με τρομοκρατικά χτυπήματα κλπ κλπ.
Φυσικά τα κοράκια ... έρχονται ως σωτήρες (!) και ιδού πως η ιστοσελίδα banknews.gr , όπου γράφει Χ.Ν.Κώνστας
παρουσιάζει το θέμα:
"...η Bank of America φαίνεται ότι βλέπει νέες ευκαιρίες στην Ελλάδα και αυτή την περίοδο διακριτικά ετοιμάζεται να ενισχύσει την παρουσία της στην Αθήνα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Β».
 Αυτές τις ημέρες, σε κεντρικό κτίριο των Αθηνών, απέναντι στην αμερικανική πρεσβεία, στήνονται σε δύο ορόφους τα νέα γραφεία που θα κάνουν πιο αισθητή στην Ελλάδα του μνημονίου την παρουσία της Bank of America.

Επίσης για την ΑΝΑΓΚΗ μετρητών που ΜΟΝΟ οι Αμερικάνικες Τράπεζες μπορούν να χορηγήσουν στους Έλληνες επιχειρηματίες το σχετικό άρθρο μας ενημερώνει:"...Ο τραπεζικός τομέας «μυρίζει» μεγάλα deal ανάγκης: οι επικείμενες συγχωνεύσεις, αλλά και οι επερχόμενες μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου, όπως και οι αγοραπωλησίες θυγατρικών στη Ν.Α. Ευρώπη, αναμένεται να προσφέρουν αρκετές ευκαιρίες για καλές αμοιβές και προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής στους διεθνείς οίκους. Ακόμη και οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, που στην πλειονότητά τους «στενάζουν» από την έλλειψη ρευστότητας και τις υψηλές δανειακές υποχρεώσεις, αναζητούν λύσεις από αυτές που κατά κανόνα προσφέρονται πλέον μόνο από τράπεζες διεθνούς εμβέλειας.

Σχόλια για την ομιλία Σαμαρά στην ΔΕΘ

Ο Σαμαράς σκότωσε την πολιτική του life style…

Δεν πρόλαβε να τελειώσει ο Σαμαράς την χθεσινοβραδυνή ομιλία του και σχεδόν ταυτόχρονα δέχτηκα κλήσεις από καλούς φίλους, από τις οποίες ξεχώρισα τρεις που μου έκαναν μεγάλη εντύπωση.
Η πρώτη ήταν από τον (καλύτερο κατά τη γνώμη μου) οικονομικό συντάκτη αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Είναι τόσο καλός που σταμάτησε εδώ και καιρό να τρέφεται από τα αποφάγια των pr companies ακολουθώντας δικό του, εξωστρεφή δρόμο χαίροντας τον σεβασμό των κολοσσών του εξωτερικού που συνεργάζεται. “Ρε συ, ήταν η πρώτη φορά που κάθησα να ακούσω πολιτικό. Τελευταία φορά το έκανα το ’85 με τον Ανδρέα!”
Όχι, ο άνθρωπος δεν είναι Νου Δου. Δεν θα μπορούσε άλλωστε αφού επί δύο δεκαετίες ήταν στο...
αντίπαλο σύστημα, άρα τα λόγια του μου έκαναν εντύπωση. “Είχε νόημα, είχε ενδιαφέρον, είχε ειρμό. Μιλούσε με στοιχεία αλλά δεν ήταν αυτό που μου άρεσε. Ξέρεις τι μου άρεσε; Μ’ έκανε να ελπίζω και νομίζω ότι έδωσε κουράγιο στον κόσμο, έδωσε ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. Γιατί ρε συ δεν τα λέει αυτά τόσον καιρό;”
Τι να σου πω ρε συ Σ. του απαντώ. Νομίζω ότι τα λέει αλλά δεν τα προβάλλουν

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Αποθέωση Καραμανλή στη ΔΕΘ, ατίθασος λαός οι Έλληνες!

Ήταν τόσο αποθεωτική η υποδοχή Καραμανλή, που ο βόθρος που θέλησε να αμαυρώσει τη στιγμή, με την ερώτηση "Κύριε Πρόεδρε, θα μιλήσετε;", εξαυλώθηκε.

Ατίθασος λαός οι Έλληνες!
Τόσα εκατομμύρια δολάρια ξόδεψε το αφεντικό του πλανήτη για να τον αποδομήσει, επειδή δεν του 'κανε τα κέφια και ο Έλληνας εκεί! Γράφει στα παλιότερα των...υποδημάτων του την πληρωμένη (αδρά) προπαγάνδα των σκυφτούληδων, και αποθεώνει τον ηγέτη. Ο λαός ξέρει. Έτσι δεν λένε όλοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι;

Βέβαια, επειδή οι Εφιάλτες είναι πολλοί στην Ελλάδα (πάντα είχαμε καλή παραγωγή προδοτών!) θυμίζουμε τον Καβάφη :
Κα περισσότερη τιμ τος πρέπει ταν προβλέπουν,
κα
πολλο προβλέπουν,
π
ς φιάλτης θ φανε στ τέλος,
κ
᾿ ο Μδοι πιτέλους θ διαβονε.

Το σίγουρο είναι ότι -με τόσους πρόθυμους να πουλήσουν και τη μάνα τους για μιά χούφτα δολάρια- ο Καραμανλής στο τέλος θα εξοντωθεί κι οι Μήδοι επιτέλους θα διαβούνε.
Αυτή ήταν πάντα η μοίρα του Ελληνισμού. Οι Εφιάλτες νικούσαν στο τέλος, οι Μήδοι διάβαιναν, αλλά η πατρίδα συνέχιζε την πορεία της, γεννώντας κάποιο νέο Εφιάλτη, Πήλιο Γούση, Τσολάκογλου και άλλους προδότες, που για τα αργύρια τα κάνουν όλα.
Και οι προδότες είχαν πάντα την έξωθεν καλή μαρτυρία του "πατριώτη". Του Εφιάλτη του τάζανε οι Πέρσες χρυσάφι, σήμερα δεν υπάρχουν Πέρσες, υπάρχουν όμως καναλάρχες, που υπόσχονται προβολή σε όσους "πατριώτες" προδώσουν τον Καραμανλή. Για λίγα λεπτά παραπάνω στην TV, οι "πατριώτες" ζητούν αγχόνη για τον Καραμανλή.

H "κρατική" τηλεόραση πάντως, για άγνωστο λόγο δεν μετέδωσε την αποθεωτική υποδοχή του Κ.Καραμανλή στο Βελλίδειο αλλά έδειξε μπάρες αποφεύγοντας να δώσει την εικόνα στα υπόλοιπα κανάλια!!!!!

Πηγή