Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Μαίνεται ο πόλεμος Ντόρας- Θέμου

 

 


Η αϋπνία ξαναχτυπά τον Θέμο Χριστουγεννιάτικα αυτή τη φορά ... Οσο και να αντιπαθούν κάποιοι την Μπακογιαννη, κανείς Ελληνας δεν θέλει να τη σκαπουλάρει ένας τόσο βρώμικος εκδότης με 5,5 εκ! Εδώ δε λυπόμαστε τον Τόλη Βοσκόπουλο που μας χάρισε συγκινήσεις με τις λαίκές επιτυχίες του, στον Θέμο θα κολώσουμε! Αν ο Θέμος Αναστασιάδης έχει συγκεκριμένα στοιχεία ώστε να κατηγορήσει για κάτι συγκεκριμένο την Ντόρα Μπακογιαννη ας το κάνει όμορφα και ωραία! Συγκεκριμένα στοιχεία όμως, σαν την επ αυτοφορω σύλληψη του, τις κατεσχημένες επιταγές και τους παγωμένους λογαριασμούς του. Ετσι πρέπει να λειτουργεί μια δημοκρατία κύριε Θεμο! Όχι μόνο με θεωρητικές καταγγελιες, φήμες, περιρρέουσα ατμόσφαιρα και έπεα πτερόεντα.

Αν νομίζει όμως ότι βγάζοντας στο Πρώτο Θέμα ξανά τις ίδιες και τις ίδιες ιστορίες, που τόσες φορές διαβάσαμε για τον πατέρα της, χωρίς κάποια επιπλέον συγκεκριμένα στοιχεία, τότε είναι γελασμένος ότι θα τη σκαπουλάρει.

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου...Η γνωστή αντίδραση των ...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ



Με θερμές εκδηλώσεις αλλά και ανησυχία για την πορεία της χώρας υποδέχτηκαν Έλληνες εκδρομείς που συνέπεσαν στην πτήση, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. “Σώστε την πατρίδα!”, “Διώξτε τον προδότη πριν διαλύσει την χώρα” ήταν ορισμένες από τις ατάκες που ακούστηκαν ενώ αρκετοί έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν αλλά και να χαιρετίσουν την σύζυγο του μεταφέροντας τις ευχές τους.

“Έμεινε στον χώρο παραλαβής αρκετή ώρα” όπως μας ενημέρωσε μέλος της υπηρεσίας εδάφους και συνομίλησε με τον κόσμο, ενώ πολλοί τον προέτρεπαν να μιλήσει και για το παρασκήνιο της ανατροπής του όπως και για ...

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα


Γράφει ο Αιμίλιος Τ.
Εσείς έχετε παρατηρήσει τα ανούσια επικοινωνιακά "πυροτεχνήματα" της Κυβέρνησης Παπανδρέου, σε συνεργασία, πάντοτε, με τα ΜΜΕ; Στην αρχή είχαμε τους ελέγχους στους Ιατρούς του Κολωνακίου. Συνέχεια είχε το καλοκαίρι, όπου στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών είχαν μπεί τα μαγαζιά της Μυκόνου. Σήμερα μάθαμε για τους Ράμπο, που βρίσκονται ανάμεσα στους οπαδούς στις κερκίδες, και έχουν βάλει στο στόχαστρο τις ΠΑΕ. Επικοινωνιακά τρίκ, με τα οποία πιστεύει ο Παπανδρέου ότι θα κερδίσει την εμπιστοσύνη και την συμπαράσταση του κόσμου. Ένας, μόνο ένας μεγαλοεπιχειρηματίας δεν έχουμε ακούσει, να έχει μπει στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών. Βάλτε μέσα έστω έναν από αυτούς που έχουν κλέψει εκατομμύρια από τους Έλληνες. Βάλτε μέσα τους ...

Έρχονται οι αλλαγές σε ΔΕΚΟ και σε φορείς του δημοσίου

Διπλασιασμός των εποπτευόμενων από το υπουργείο Οικονομικών ΔΕΚΟ σε περίπου 105 - 110, συντονισμένες πιέσεις στις εισηγμένες ΔΕΚΟ για περικοπές, αλλά και επιτάχυνση των αποφάσεων για λουκέτα - συγχωνεύσεις στους 1.500 φορείς του ευρύτερου δημοσίου  προωθεί η κυβέρνηση με τη μέγιστη δυνατή... μυστικότητα για να αποφευχθεί νέο κύμα αντιδράσεων εν μέσω εορτών.

Το μέτωπο θα ανοίξει ηχηρά από τις επόμενες ημέρες, με την ανακοίνωση των αποφάσεων για τις εποπτευόμενες ΔΕΚΟ και θα κορυφωθεί τους επόμενους μήνες με αποφάσεις για συγχωνεύσεις - λουκέτα. Εκφράζονται φόβοι ότι θα προκληθεί άλλη ...

Θεωρίες συνομωσίας, ή στυγνή πραγματικότητα;

Τελικά όσο και να μη θέλει κανείς να πιστέψει στις θεωρίες συνομωσίας, όλο και κάτι γίνεται, και το μυαλό πονάει. Πριν από πάρα πολλά χρόνια, είχα ακούσει (από σοβαρά χείλη) την άποψη ότι όλα είναι προσχεδιασμένα όσον αφορά στο μέλλον της Ελλάδας. Και είχα αμφιβάλλει. Ήμουν ακόμη οπαδός της ορθολογικής και γραμμικής προσέγγισης της ιστορίας .
Η άποψη λοιπόν εκείνη έλεγε, πως ο νεαρός τότε ΓΑΠ, θα γίνονταν κάποτε πρωθυπουργός, διότι τα, όχι και τόσο σκοτεινά, κέντρα που διοικούν τον πλανήτη, έχουν κάποιο συγκεκριμένο «γεωπολιτικό» σχέδιο στο μυαλό τους.
Να παραχωρηθεί δηλαδή η Δυτική Θράκη στους γείτονες, να υπάρξει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο με τους Τούρκους, και στο λίγο πιο μακρινό μέλλον, να «ανεξαρτητοποιηθεί» και η ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, με τη Θεσσαλονίκη να παίζει το...

«Κατοχικός» προϋπολογισμός

 

Χειρότερος προϋπολογισμός από αυτόν που ψηφίσε χθες τα μεσάνυχτα η κυβερνητική πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, πιο αντιλαϊκός, δεν έχει υπάρξει ποτέ μέχρι τώρα στην ιστορία της χώρας μας. Κανένας δεν πιστεύει πλέον, συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ότι αυτός ο προϋπολογισμός και η κυβερνητική πολιτική αποσκοπούν τουλάχιστον στη διόρθωση των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας, έστω μέσω της εξαθλίωσης του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού και της λεηλασίας των εισοδημάτων του.
Πώς να το πιστέψει άλλωστε όσο ευήθης και αφελής και αν είναι, όταν ακόμη και το ίδιο το...

Καραμανλής - Ντόρα, χειραψία με ποικίλα σχόλια


Κώστας Καραμανλής και Ντόρα Μπακογιάννη αυτή τη φορά δεν κάθισαν δίπλα - δίπλα στη Βουλή, όπως πριν από λίγες μέρες.
Τα βλέμματα όμως και τα χαμόγελα δεν ήταν ..."παγωμένα".
Ο πρώην πρωθυπουργός προτίμησε να κάτσει στα πίσω έδρανα μαζί με το βουλευτή Θεσσαλονίκης Σταύρο Καλαφάτη.
Ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να ανταλλάξει χειραψία με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Οι μοιρολογίστρες έπιασαν στασίδι στη Βουλή!!! - Πολλές νεκρολογίες για τη χώρα σε μια τραγωδία χωρίς Κάθαρση

Ποτέ άλλοτε δεν ακούστηκαν τόσες πολλές νεκρολογίες για τη χώρα σε μια συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

 

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη, Όλοι οι ομιλητές, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, παρουσίασαν την κατάσταση της χώρας με τα πιο μελανά χρώματα και το μέλλον της βυθισμένο σε αβεβαιότητα.

Σαν τις μοιρολογίστρες συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας και διεκτραγωδούσαν την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο λαός, μίλησαν για την απώλεια θέσεων εργασίας, για την ανέχεια, για τις μειώσεις των εισοδημάτων, για τα μαύρα Χριστούγεννα δηλαδή που μας περιμένουν και τις επόμενες ακόμη πιο μαύρες ημέρες, εβδομάδες και μήνες που θα ακολουθήσουν.

Αναζήτησαν όλοι το DNA του Έλληνα και τον κάλεσαν να σηκώσει το κεφάλι, αυτό το κεφάλι που οι ίδιοι πέτυχαν να χαμηλώσει ταπεινωμένο – επιτυγχάνοντας αυτό που δεν κατόρθωσαν στίφη κατακτητών από καταβολής ελληνικού Έθνους.
Ο Αλάριχος να είχε περάσει από τη χώρα, τέτοια καταστροφή δεν θα την είχε πετύχει. Αυτή είναι η αλήθεια κι’ ας εξέφρασε διαφορετική γνώμη από του βήματος της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, παραθέτοντας σειρά...

Μετά την 1.1.11

Η χρονιά που έρχεται είναι κρίσιμη, ίσως περισσότερο από όσο οι Έλληνες πολιτικοί δείχνουν να κατανοούν. Οι ομιλίες στη Βουλή το βράδυ της ψήφισης του Προϋπολογισμού 2011 ήταν βγαλμένες από το παρελθόν, στον τόνο και την αντιπαράθεση. Το λεκτικό μόνο διέφερε, λόγω της συγκυρίας. Τα κομματικά προστάγματα των διαφωνούντων καθόρισαν τους συμβολισμούς, δηλώνοντας προς τους πολίτες ότι η συζήτηση σχετικά με την μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση της χώρας, ακόμη και σήμερα, παραμένει ζήτημα κομματικού τακτικισμού.
Και αυτά, παρόλο που σήμερα, στη χώρα μας δεν υπάρχει Δεξιά, Κέντρο και Αριστερά, και βέβαια ο Σοσιαλισμός, εδώ και χρόνια, έχει χαθεί στον τρίτο δρόμο, ψάχνοντας για τον Γκίντενς. Υπάρχουν μόνο εθνικής ...

Blooomberg: Το ΕΣΥ πίσω από την κατάρρευση της Οικονομίας


Με τίτλο το «Ελληνικό Σύστημα Υγείας φταίει για την παραπαίουσα Οικονομία», το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο τον αντιπρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Γιάννη Δατσέρη, ρίχνει τη βασική ευθύνη για τη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα στο προβληματικό ΕΣΥ.

«Είναι τα γνωστά προβλήματα της Ελλάδας: γραφειοκρατία, διαφθορά και ούτω καθεξής. Τα νοσοκομεία και οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι μέρος αυτού του πολιτικού συστήματος», είπε ο κ. Δατσέρης στο Bloomberg.

Όταν η Ελλάδα αποδέχθηκε το πακέτο διάσωσης ύψους 110 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Μάιο, μία από τις προϋποθέσεις ήταν να μεταρρυθμίσει το δυσλειτουργικό δημόσιο σύστημα υγείας, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων στις ...


Ενδιαρέρον Ξένων επενδυτών για το Χρηματιστήριο




Οι ξένοι επενδυτές μπορούν υπό προϋποθέσεις να «δουν Ελλάδα», γιατί τα μεγέθη του ελληνικού Χρηματιστηρίου είναι ανταγωνιστικά. Αυτό δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης σε συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος του Χ.Α., η κυκλοφοριακή ταχύτητα στο ελληνικό Χρηματιστήριο (αξία συναλλαγών προς κεφαλαιοποίηση) παρέμεινε σταθερή την τελευταία πενταετία και κινείται στο 54,8 έναντι 88,4 στην Ευρώπη, όπου όμως σημειώθηκαν σημαντικές διακυμάνσεις, αν σκεφθεί κανείς ότι το 2008 ο μέσος ευρωπαϊκός όρος ήταν 160,2. Κάμψη Η κεφαλαιοποίηση προς το ΑΕΠ κινείται στο 25,8% και έχει σημειώσει μεγάλη κάμψη το 2010 σε σχέση με το 2009 που το αντίστοιχο μέγεθος ήταν 35,8%. Αντιστοίχως για το 2010 ο μέσος ευρωπαϊκός όρος πλησιάζει ...

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ευρώ: Ο σχεδιασμός και η πόρτα της εξόδου

Ήταν 1η Ιανουαρίου του 2002 όταν αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί έβγαζαν περήφανοι φωτογραφίες υπό το φόντο του ενιαίου νομίσματος που υιοθέτησαν οι χώρες οι οποίες ασπάστηκαν την ΟΝΕ.

Η σημαντική, κατά τ’ άλλα, προσπάθεια, που ουσιαστικά ξεκίνησε με την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ το 1992, πήρε σάρκα και οστά δέκα χρόνια αργότερα, ώστε το όραμα των Ευρωπαίων για μια κοινή πορεία να γίνει πραγματικότητα. Ή μήπως δεν ήταν ακριβώς έτσι;

Σήμερα, στη δύση του 2010, και εννέα χρόνια μετά την εισαγωγή του κοινού νομίσματος, βρισκόμαστε μπροστά σε εκπλήξεις που μάλλον δυσάρεστες φαντάζουν, συγκρινόμενες με τα χαμόγελα του 2002.

Η απόπειρα του κοινού νομίσματος, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, μάλλον δεν σχεδιάστηκε σωστά. Δυστυχώς, οι λίγοι σωστά σκεπτόμενοι ευρωσκεπτικιστές αποτέλεσαν ομάδα ...

Στήνεται παρασκηνιακά το ευρωομόλογο


Οι φόβοι για επιστροφή στην ύφεση λόγω των υπέρογκων χρεών πολλών χωρών της Ε.Ε. αναγκάζει τους ηγέτες να επαναπροσδιορίσουν τα όπλα κατά της κρίσης.
Το ευρωομόλογο, αν και επισήμως δεν τέθηκε στην ατζέντα των συζητήσεων της συνόδου κορυφής της περασμένης εβδομάδας, ήταν προϊόν διαβουλεύσεων μεταξύ των υψηλά ιστάμενων αξιωματούχων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, εντολή να διερευνηθεί εκ νέου ο μηχανισμός για την έκδοση ευρωομολόγου έδωσαν πριν από μερικές μέρες ο κ. Χ. Βαν Ρομπέι και ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Zοζέ Μπαρόζο.
Οι τεχνικές υπηρεσίες στο Λουξεμβούργο είχαν ήδη αποφανθεί με εμπιστευτική ...

«Χαρίζουν» την Αττική Οδό !



Γιατί η κυβέρνηση ,την ώρα που παντί τρόπο και σε όλους τους τόνους μας «υπενθυμίζει» ότι «δεν υπάρχει σάλιο», δεν προχωρά με ταχύ βήμα στην επιστροφή της Αττικής οδού στο κράτος;

Αυτό γράφαμε σε δημοσίευμά μας στις 08 Ιουνίου 2010 και με τίτλο
«H ( Αττική ) οδός της Μποτσουάνα !», το οποίο μάλιστα προκάλεσε έντονες συζητήσεις σε δημοσιογραφικά γραφεία αλλά και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Μεταξύ λοιπόν των αποφάσεων της πρόσφατης διυπουργικής που συνεδρίασε με σκοπό να εκπονήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το...

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η επερώτηση της Ντόρας για τον Θέμο Αναστασιάδη και τα 5,5 εκατομύρια. Αναμένουμε την απάντηση από τον υπουργό για να …συνεχίσουμε.

Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου  2010

ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ  ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
ΘΕΜΑ Εξέλιξη υπόθεσης φοροδιαφυγής και διακίνησης μαύρου χρήματος
Τον Ιανουάριο του 2008 υπήρξαν δημοσιεύματα και πληροφορίες στα ΜΜΕ που ανέφεραν ότι ο κ.Θ.Αναστασιάδης, γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος, βρέθηκε με 5,2 εκατομμύρια Ευρώ αγνώστου προελεύσεως  στους λογαριασμούς των καταθέσεων του και ελέγχθηκε  από τις τελωνειακές υπηρεσίες της Γαλλίας στα γαλλοελβετικά σύνορα για μεταφορά επιταγών ύψους 1,1 εκατομμύρια Ευρώ.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε επιληφθεί η ΥΠΕΕ καθώς και ο αρμόδιος εισαγγελέας για τον έλεγχο του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.  Είναι εντυπωσιακό ότι από τότε μέχρι σήμερα αν και έχουν περάσει δύο κυβερνήσεις, αν και η υπόθεση απασχόλησε την ...

Περίεργες φήμες διατρέχουν τον αιφνίδιο θάνατο του Tommaso Padoa-Schioppa…

Της Μαργαρίτας Ισιδώρου

Το ποιος ακριβώς ήταν στην πραγματικότητα ο σύμβουλος του έλληνα πρωθυπουργού, μπορούμε να το διαπιστώσουμε στο άρθρο-σχόλιο του ιταλού γερουσιαστή Fernando Rossi, το οποίο δημοσιοποιήθηκε στην Ελλάδα από το blog «Στοχασμός-Πολιτική», λίγες ημέρες μετά την πρόσληψή του από τον Γιώργο Παπανδρέου: Ο ιταλός Γερουσιαστής Fernando Rossi, για τον υπουργό του Padoa Schioppa και την πρόσληψή του ως συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου!
Λίγες ημέρες πριν από τον αιφνίδιο θάνατο του, η ιταλική δεξιά τοποθέτησε τον κ. Tommaso Schioppa στη Διοίκηση του Ομίλου της FIAT, ώστε να «συνεισφέρει στην εξυγίανσή της»…
Το τελευταίο εξάμηνο, ο τεχνοκράτης νεοφιλελεύθερος οικονομολόγος, είχε μια επανεμφάνιση στον πολιτικό-χρηματιστηριακό τομέα. Έγινε υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας λόγω της προσωπικής του σχέσης με τον κ. Πρόντι (υπουργός βιομηχανίας της δεξιάς το 1978 και μετέπειτα πρωθυπουργός της Ιταλίας με τη στήριξη της κεντροαριστεράς).
Εμφανίζεται στο προσκήνιο, μετά τον πολιτικό του εξευτελισμό και την αποκλειστική του ευθύνη για την πτώση της κεντροαριστερής κυβέρνησης της Ιταλίας (1998), στις 3 Αυγούστου του 2010, με την πρόσληψή του από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Η νέα του ιδιότητα, δηλαδή οικονομικός ...

Η σωτηρία της δραχμής και του πετρελαίου...

Αυτό που φοβόμαστε, θα συμβεί. Έρχεται έκρηξη...
Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν πως η λύση είναι ο εκβιασμός των Ευρωπαίων και των παγκόσμιων τοκογλύφων με στάση πληρωμών και στη συνέχεια έξοδος από το ευρώ με επιστροφή στη δραχμή...

Η άποψη αυτή υποστηρίζει πως η μονομερής μείωση του χρέους θα σημάνει μείωση των τόκων και μείωση χρεολυσίων. Άρα εμείς θα...
μπορέσουμε να συνεχίσουμε να διατηρούμε υψηλές δημόσιες δαπάνες για μισθούς και συντάξεις. Η υποτίμηση της δραχμής θα πυροδοτήσει τις εξαγωγές κλπ κλπ...

Το θέμα έχει αναλυθεί επαρκώς από διάφορα μέλη σεχτών των δυο άκρων του πολιτικού φάσματος που κρύβουν την πολιτική τοποθέτηση και υπογράφουν σαν οικονομολόγοι για να δώσουν κύρος στις αναλύσεις τους.

Ακόμη και ορκισμένοι εχθροί της ευρωζώνης ή του «άσωτου νότου», δεν εύχονται κάτι τέτοιο σε οποιαδήποτε χώρα μεμονωμένα...

Τρεις φάσεις κυβερνητικής επίθεσης στη μισθωτή εργασία

 Του Νίκου Κοτζιά
Η κυβέρνηση σε μια πρώτη φάση απαξίωσε τον δημόσιο τομέα και τους δημόσιους υπαλλήλους. Ολομερής πληρωμένα μπιστόλια στα Μέσα «αποκάλυπταν» την τεμπελιά των δημοσίων υπαλλήλων, την διαφθορά και την ανικανότητά τους. Στηριγμένη η προπαγανδιστική κυβερνητική μηχανή σε πραγματικά προβλήματα του δημόσιου τομέα, ξεδίπλωσε σχεδιαζόμενη επίθεση στα δημοκρατικά, εργασιακά και εισοδηματικά δικαιώματα των δημόσιων υπαλλήλων. 
Προετοίμαζε και προετοιμάζει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ακόμα και επιχειρήσεων που διασφάλιζαν μέχρι σήμερα σταθερά μεγάλα έσοδα στο δημόσιο (και αυτό παρά το γεγονός ότι όλη αυτή η επίθεση γίνεται στο όνομα της ανάγκης εξάλειψης των ελλειμμάτων της χώρας). 
Για πρώτη φορά στην οικονομική ιστορία, δηλαδή, ετοιμάζεται κάποιος (κυβέρνηση και ελληνικό δημόσιο) να παραιτηθεί από τις πηγές μεγάλων εσόδων που ...

Ακόμη τούτη η άνοιξη... Ραγιάδες... Ραγιάδες... μετά το καλοκαίρι... παύει η λίστα και οι κομματική πειθαρχία.

Γράφει ο προβοκάτορας,

Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ διαβλέπουν κάτι που οι άλλοι "σύντροφοί" τους δεν έχουν υπολογίσει.
Την άνοιξη του 2011 λήγει η περιβόητη λίστα. 
Εκβιαστικό εργαλείο που εκμεταλλεύτηκε το καθεστώς GAPsok να μαντρώσει πολλούς από αυτούς με εκβιαστικά διλήμματα για να περαιώσει χωρίς αντιστάσεις τις εντολές της Τρόικα.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, συζητούν και το νέο εκλογικό νόμο:
(λ.χ, ας πούμε) Για παράδειγμα: 125 Επικρατείας και 175 μονοεδρικές, για τις οποίες πιέζουν τα pretty boys του GAPsok να είναι και αυτές χωρίς σταυρό προτίμησης.
Άρα οδηγούμαστε σε αυταρχικές και προσωποπαγείς κοινοβουλευτικές συνθέσεις που ο αρχηγός θα είναι "ενός ανδρός αρχή", με ότι αυτό συνεπάγεται για μια αντιπροσωπευτική δημοκρατία. 
Ο λαός και με τη "βούλησή" του στη γωνία.
Αυτό που δεν έχουμε ξεκαθαρίσει, είναι τι θα απαντήσει και ο Σαμαράς, που μάλλον το βλέπει και αυτός ως λύση ανάγκης και μάλιστα θεωρούμε ότι πολιτικά τον βολεύει και αυτόν.
Εξυπακούεται ότι σε μια τέτοια περίπτωση μιλάμε για δικομματισμό με ένα απομονωμένο ΚΚΕ στη γωνία... όσο για τους άλλους μάλλον σε ράφι τους βλέπω ή στα αζήτητα!!!
Στο δια ταύτα τώρα:
Την άνοιξη θα αρχίσουν να εμφανίζονται δειλά-δειλά, αλλά σταθερά, οι πρώτες φωνές διαμαρτυρίας... για να προλάβουν προφανώς (ως πιθανότητα) την επόμενη στρατηγική εφαρμογή του νέου εκκολαπτόμενου εκλογικού νόμου!!! (σημειώστε τη σημερινή ημερομηνία). 
...αλλά μέχρι τότε το παρακάτω video:


στοχασμός-πολιτική

Διπλωματικό μίνι φιάσκο με την επιμήκυνση!!!


Την αρχική βεβαιότητα που μετέδιδε η κυβέρνηση, ότι η επιμήκυνση του δανείου των 110 δις. ευρώ ήταν σίγουρο πως θα εγκρινόταν μέσα στον Ιανουάριο, εξανέμισε το διπλωματικό μίνι φιάσκο για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας: η καγκελάριος Μέρκελ, που είδαμε σε τηλεοπτικά πλάνα να συνομιλεί με τον Πρωθυπουργό κατ’ ιδίαν πριν αρχίσει η Σύνοδος την Πέμπτη, επέμεινε μέχρι τέλους στη σκληρή στάση της, αφήνοντας για αργότερα τις αποφάσεις.

Μιλώντας χθες στο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να «χρυσώσει το χάπι», δηλώνοντας στους παριστάμενους υπουργούς τη βεβαιότητά του, ότι τον Φεβρουάριο, πριν εγκριθεί η εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου, θα ...

Σκληρή αντιπαράθεση εκκλησιαστικής ιεραρχίας και κυβέρνησης...

Με πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μοιράστηκε στους ιερούς ναούς ένα φυλλάδιο που κρίνει εξαιρετικά αυστηρά την πολιτική του μνημονίου.

Σκληρές διαπιστώσεις
Στο φυλλάδιο αυτό περιέχονται σκληρές διαπιστώσεις τις οποίες προσυπογράφει ένα σημαντικό ποσοστό, ίσως και η πλειοψηφία, του ελληνικού λαού.
Μεταξύ των άλλων επισημαίνεται στο επίμαχο φυλλάδιο: «Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη, αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας. Γνωρίζουμε ότι πολλοί περιμένετε από την ποιμαίνουσα Εκκλησία να μιλήσει και να τοποθετηθεί πάνω στα γεγονότα που παρακολουθούμε [...].
Από κοινωνικής πλευράς επιχειρείται μία ανατροπή δεδομένων και δικαιωμάτων, και μάλιστα με ένα πρωτοφανές επιχείρημα. Ότι απαιτούν τα μέτρα αυτά οι δανειστές μας. Δηλώνουμε, δηλαδή, ότι είμαστε μία χώρα υπό κατοχή και ...

Ο κ. Παπανδρέου βραβεύεται από το FOCUS!!!


Αυτό είναι πράγματι απο τα αμίμητα. Το γερμανικό περιοδικό FOCUS τα εξώφυλλα του οποίου είχαν προκαλέσει εθνική αγανάκτηση (http://www.antinews.gr/?p=35088) προβάλλει τους «Καλύτερους του 2010» σε διάφορους τομείς δραστηριότητας. Στην κατηγορία «Οι επτά καλύτεροι διαχειριστές κρίσεων του 2010» την 4η θέση καταλαμβάνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος χαρακτηρίζεται «Σωτήρας των Ελλήνων».

Γράφει το γερμανικό περιοδικό: Ο 58χρονος Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε....

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:Προσπάθησα να κάνω αλλαγές, αλλά συνάντησα απεναντι μου, ένα ''ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ''.


Από... απόσταση παρακολουθεί ο τέως πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής τα όσα διαδραματίζονται στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και συνεχίζει να συναντά καθημερινά στελέχη και βουλευτές, αλλά και πρώην υπουργούς των κυβερνήσεών του. Βασικό θέμα συζήτησης είναι όσα συμβαίνουν στη ΝΔ και συνολικά στο πολιτικό σύστημα και δεν διστάζει, λόγω και του χαλαρού χαρακτήρα των συναντήσεών του, να εκφράζεται ελεύθερα.
Από νωρίς το πρωί, περίπου κατά τις εννέα, βρίσκεται στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Παναγή Κυριακού, πίσω από την αμερικανική πρεσβεία, όπου αρχίζει την ανάγνωση των εφημερίδων, για να ακολουθήσουν οι επαφές με επίκεντρο συζήτησης την οικονομική κρίση και τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.
Σε όσους ανοίγεται, γιατί
...

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Η διαγραφή του Ελληνικού χρέους

Το χαμηλό συνολικό χρέος της Ελλάδας, η διαχείριση του, η δύσκολη θέση της Γερμανίας, η Ελληνική πραγματικότητα και ο θεμιτός περιορισμός των οφειλών μας
 Μία από τις σημαντικότερες πρόσφατες ειδήσεις ήταν αναμφίβολα η «δήλωση» της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) σχετικά με το ότι, η Ελλάδα έχει ένα από τα μικρότερα συνολικά χρέη (δημόσιο και ιδιωτικό), συγκριτικά με την πλειοψηφία των «δυτικών» χωρών – κάτι που έχουμε αναφέρει... πολλές φορές στο παρελθόν (άρθρα μας: Ο τυφλός γίγαντας, Οι μνηστήρες της Ευρώπης κλπ). Εκτός αυτού η ίδια τράπεζα συμπλήρωσε ότι, η κρίση δανεισμού της Ελλάδας, είναι απόλυτα «διαχειρίσιμη» - ακριβώς λόγω ...
(Πίνακας Ι).

Οι 100 ημέρες μέχρι τις εκλογές(;)

 Γράφει ο Νικόλαος-Κυριάκος Ζωνιανός
Μετά και τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, που παρέπεμψε και πάλι, στο… μέλλον, τις κρίσιμες αποφάσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, είναι ξεκάθαρο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ανοίγει, σαν βεντάλια, σχεδιασμό πρόωρων εκλογών.

Την εκτίμηση αυτή, που διατύπωσε ευθαρσώς ο Αντώνης Σαμαράς σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, συμμερίζονται πολλοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που πιστεύουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιδιώξει να κάνει πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο, ή το αργότερο μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Απρίλιου, προκειμένου να ...

Αιχμές και «πυρά» στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2011

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε για τρίτη συνεχή ημέρα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2011. Νέα «πυρά» κατά της κυβερνητικής πολιτικής εξαπέλυσε η αντιπολίτευση, ενώ υπήρξαν και αιχμές από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


Κατά την ομιλία του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης κάλεσε τους βουλευτές "να συνομολογήσουν όλοι ότι το χθες πέρασε οριστικά και πρέπει η επανεκκίνηση της χώρας να συνδυαστεί με την επανίδρυση της Δημοκρατίας, ώστε να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον".

Ο Κ. Σκανδαλίδης τόνισε θα πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση του Συντάγματος, τονίζοντας ότι απαιτείται μια δυνατή αλλαγή...

Οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι μείωσαν θέσεις στο Χ.Α.

Οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι μείωσαν θέσεις στο Χ.Α.

Πολλοί Ελληνες και ξένοι επενδυτές δείχνουν να έχουν τοποθετηθεί ή να είναι έτοιμοι να τοποθετηθούν ενόψει των αποκρατικοποιήσεων, οι οποίες για τις εισηγμένες, εκτιμάται ότι θα συντελεσθούν αποκλειστικά μέσα από το Χρηματιστήριο
Αισθητά έχουν μειώσει τις θέσεις τους οι μεγάλοι διεθνείς οίκοι του εξωτερικού ειδικά σε μετοχές του FTSE 20 και κυρίως στις εταιρείες χρηματοοικονομικού τομέα του συγκεκριμένου δείκτη.Όπως αναφέρουν στην «Η» χρηματιστηριακοί παράγοντες, η συμμετοχή των μεγάλων και γνωστών οίκων στις εταιρείες αυτές έχει κατέλθει στο μισό περίπου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι και κυμαίνεται στο 20%-25% αναλόγως την εταιρεία.

Παρά το γεγονός ότι οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους φαίνεται να κατέχουν περίπου το 50% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του Χ.Α., αυτό συμβαίνει διότι ...

Που το πάει η Ντόρα

 
Σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως η εμφάνιση της Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2011, καθώς για πολλούς θεωρείται προάγγελος της τακτικής που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, στην προσπάθειά της να «ανασάνει» πολιτικά, και να ενδυναμώσει την απήχηση της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε κοινωνικά στρώματα, τα οποία την αντικρίζουν μέχρι σήμερα με δυσπιστία.
Σύμφωνα με πληροφορίες...

Η Ντόρα στην ορκωμοσία του Κώστα Μπακογιάννη

 
43534353435434.jpg


Το τερπνόν μετά του... αναγκαίου θα συνδυάσει η Ντόρα Μπακογιάννη στο Καρπενήσι όπου θα βρεθεί για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Το τερπνό, δηλαδή το ευχάριστο, θα είναι η παρουσία της στην ορκωμοσία του γιού της Κώστα, ως νέου δημάρχου. Η διαδικασία έχει οριστεί για την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου στις 10 το πρωί.

Το αναγκαίο είναι η ξεκούραση καθώς η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θέλει να γεμίσει τις μπαταρίες της ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου του νέου κόμματος και των σημαντικών πολιτικών πρωτοβουλιών που θα επιχειρήσει να πάρει το 2011.
 
Parapolitika

Η νέα "καραμανλική" παρέμβαση Παπαθανασίου

 
6666666666666666.jpg


Ο Γιάννης Παπαθανασίου απέδειξε και με τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή ότι λειτουργεί ως πομπός των απόψεων Καραμανλή.

Ο πρώην τσάρος της οικονομίας επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας κυρίως την ασυνέπεια προεκλογικών εξαγγελιών και μετεκλογικών πράξεων των κκ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

Η πολιτική και δημοσιογραφική πιάτσα έχει βγάλει το συμπέρασμα ότι σιγά-σιγά στρώνει το χαλί για την πολυαναμενόμενη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού.

Πριν από λίγες ημέρες εξέδωσε και βιβλίο υπό τον τίτλο «Με τη γλώσσα των αριθμών. Η αλήθεια για την οικονομία», με προφανές περιεχόμενο.
 
parapolitika

Μαγειρεύουν πολιτική λύση


 Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος, λέει το γνωμικό. Και έτσι η Ευρώπη καλείται πια να πάρει κάτω από χρονική πίεση τις μεγάλες πολιτικές αποφάσεις οι οποίες θα καθορίσουν και το οικονομικό μέλλον των κατοίκων της και όπως φαίνεται μας οδηγούν να πούμε, «Βερολίνο καλημέρα»…

Αποφάσεις που θα γελοιοποιήσουν τον κίνδυνο της κατάρρευσης του ευρώ, θα προκαλέσουν ευφορία στις αγορές, αλλά ταυτόχρονα θα θέσουν τις βάσεις για ιστορικές αλλαγές στην φυσιογνωμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την Γερμανία να έχει τον πρώτο λόγο οικονομικά και πολιτικά σε μία μετεξέλιξη της Ε.Ε. που θα οδηγεί μάλλον σε σύσφιξη, παρά σε χαλάρωση της Ευρωζώνης.

Το ξεκίνημα θα γίνει με παρεμβάσεις της ΕΚΤ, θα συνεχισθεί με...

Πορεία χωρίς ελπίδα

Ζοφερό το παρόν, ακόμη πιο σκοτεινό διαγράφεται το μέλλον. Ο κόσμος που γνωρίσαμε καταρρέει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Τα κοινωνικά συμβόλαια σκίζονται με πρωτοβουλία των ισχυρών. Οι αδύναμοι οδηγούνται αγεληδόν προς τον κοινωνικό Καιάδα. Η όποια συνεργασία κρατών υπήρχε στο πλαίσιο της ΕΕ εξαφανίζεται σταδιακά. Αντικαθίσταται από σχέσεις επιβολής και υποτέλειας.
Οι διακηρύξεις περί ευρωπαϊκής ενοποίησης μεταλλάσσονται σε καθορισμό κανόνων περί «συντεταγμένης χρεοκοπίας» κρατών. Δεν πρόλαβε να κλείσει χρόνο από τότε που τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη της Λισσαβόνας και την αλλάζουν για να την προσαρμόσουν στις διαθέσεις των κερδοσκόπων, των τραπεζών και των «spreads».
Οχι στο ευρωομόλογο, διακηρύσσει η Γερμανίδα καγκελάριος. Αρνείται έτσι το πιο λογικό μέτρο για να χρηματοδοτηθούν τα ...

Τα ΜΜΕ απήργησαν για τα μάτια του κόσμου

Γράφει ο CosaNostras
Την προηγούμενη εβδομάδα τα "Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης", όπως ονομάζει τα ΜΜΕ ο Τζίμης Πανούσης, άσκησαν και αυτά με τη σειρά τους το απεργιακό τους δικαίωμα στη προσπάθεια να αγωνιστούν ως σύγχρονοι Κολοκοτρώνηδες ή σύγχρονες Μπουμπουλίνες ενάντια στα μέτρα που θέτει η Τρόικα-ή για να είμαστε ακριβέστεροι-το κυβερνητικό επιτελείο του ΠαΣοΚ, του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, για να μην ξεχνάμε τη σημασία που έχουν τα αρχικά.
Είπαν και αυτά με τη σειρά τους να μπουν στον απεργιακό χορό με όλες αυτές τις εργατικές ενώσεις για να διαδηλώσουν και να διεκδικήσουν τα κεκτημένα εργασιακά τους δικαιώματα. Μόνο που αυτά χαίρουν φορολογικής ασυλίας εν αντιθέση με τους υπόλοιπους Έλληνες, αμοίβονται με πολλαπλασίως περισσότερα ευρώ κάθε μήνα, είναι διασφαλισμένα από τη ....

Δικαίωση του Καραμανλή σε δημοσκόπηση της RASS !

 


Δεινά αμφισβητούμενη είναι πλέον σε όλα τα επίπεδα τόσο η κυβερνητική πολιτική όσο όμως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτό προκύπτει από πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας RASS που πραγματοποιήθηκε για «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» απ' τις 13 έως τις 15 Δεκέμβρη (σε δείγμα 1.001 συνεντεύξεων, σταθμισμένο). Εκτός των άλλων η Δημοσκόπηση, για πρώτη φορά, δικαιώνει τον Κώστα Καραμανλή!Φαίνεται ότι όσο περνά ο καιρός λειτουργεί υπέρ του Καραμανλή και ...

Βόμβα καταγγελίες Ντόρας κατά Θέμου για το μαύρο χρήμα

 
Σοβαρότατες καταγγελίες έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή για τον γνωστό εκδότη και τηλεπερσόνα Θέμο Αναστασιάδη τονίζοντας μάλιστα οτι το πολιτικό σύστημα δεν τολμάει να τον αγγίξει και οι υπόλοιποι 'δημοσιογράφοι' θάβουνε το θέμα!
Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη:
"Μιλάμε για δίωξη της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος...

Απειλεί για εκλογές με λίστα!

.


Στο Mέγαρο Mαξίμου έφθασαν πληροφορίες πως κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μαζεύουν υπογραφές για να αφαιρεθεί από τον υπουργό Οικονομικών το δικαίωμα να υπογράφει τα επικαιροποιημένα μνημόνια.

Mια τέτοια κίνηση, τονίζουν από τo Μαξίμου, εφόσον υλοποιηθεί, θα θεωρηθεί από την ηγεσία ως «ανταρσία».

Ο κ. Γ. Παπανδρέου ζήτησε από τους συνεργάτες του να μεταφέρουν στους βουλευτές, το σχετικό «μήνυμα». Δεν διστάζει μάλιστα να τους «προειδοποιεί» ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα προχωρήσει σε διαγραφές και κατόπιν στη προκήρυξη εκλογών με … λίστα!

Και «ο νοών νοείτω» τονίζουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού στους …

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Σπεύσε Καρχιμάκη!!!

Posted by olympiada

>
Μιλάμε για ατέλειωτη Πασοκική κωμωδία.
Εξόντωσαν το Βατοπαίδι για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που στο κάτω κάτω μάζευε και προσωπικότητες όπως ο Κάρολος και άλλοι.
Τώρα συνεχίζουν το αιώνιο πασοκικό τροπάρι… Ποιός θυμάται άλλωστε τον Προβόπουλο; Ε Μάικ;
Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα δάνεια της Ελλάδας στο παρελθόν.

Για μία σύγκριση με το πραττόμενο και το πρακτέο:




Η ιστορία έχει ως εξής: το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου, που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.
Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας!

Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε: “Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε...

Στη ΝΔ πιστεύουν πως αν εξεγερθεί ο λαός, αυτούς θα τους την χαρίσει;



Από το 1974, την χρονιά της μεταπολίτευσης, έχουν περάσει 36 χρόνια. Στο 1/3 περίπου, και ίσως λίγο παραπάνω, αυτού του διαστήματος είχαμε κυβερνήσεις της ΝΔ. Εννοείται πως την μεγάλη καταστροφή την προετοίμασε και την έφερε το ΠαΣοΚ. Αλλά δεν καταλαβαίνω με ποια λογική μπορούμε να βγάλουμε απέξω, από την ευθύνη για την καταστροφή και την προετοιμασία της, την καταστροφή που βιώνουμε όλοι οι έλληνες σήμερα, την ΝΔ. Οταν μάλιστα μέχρι πρόσφατα ήταν και η κυβέρνηση.


Καταδικαστέα και παράνομη ασφαλώς η επίθεση στον κ. Χατζηδάκη, και ίσως και προβοκατόρικη, όπως λέει και
η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ. Αλλά το δεύτερο μέρος του ισχυρισμού της ανακοίνωσης, ότι δηλαδή η επίθεση αυτή ήταν ...

Οι "νεκροθάφτες" της ενημέρωσης

esiea8Πέρασε μια εβδομάδα ουσιαστικά χωρίς ενημέρωση εξαιτίας των απεργιών, μιας 24ωρης και μιας 48ωρης, που είχε κηρύξει η ΕΣΗΕΑ.
Αν και η ενημέρωση είναι αγαθό και δικαίωμα του πολίτη να πληροφορείται τι συμβαίνει στον τόπο του και στον κόσμο, οι λειτουργοί των μέσων ενημέρωσης, του στέρησαν επί μια ολόκληρη εβδομάδα αυτό το δικαίωμα και μάλιστα μία εβδομάδα εξελίξεων ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας για την τύχη της χώρας.
Δυστυχώς για την πλειοψηφία των πολιτών, η ενημέρωση - με ευθύνη ιδιοκτητών ΜΜΕ και δημοσιογράφων - δεν είναι πλέον ανάγκη και αυτό καταγράφεται. Και αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα της ενημέρωσης, η οποία συνεχώς υποβαθμίζεται με...

Μπαράζ νέων μέτρων

ΣΦΙΧΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ

 

Εκθεση του ΔΝΤ βάζει στο τραπέζι νέες επώδυνες αλλαγές σε ΦΠΑ και οικογενειακά επιδόματα, ενώ ζητεί μαζικά λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς
Mαζικές μετατάξης προϊόντων και υπηρεσιών σε υψηλό συντελεστή ΦΠA, κατάργηση εκπτώσεων σε μειονεκτικές περιοχές, πετσόκομμα οικογενειακών επιδομάτων για όσους ζουν με πάνω από 14.484 ευρώ τον χρόνο (για νοικοκυριά με 4 άτομα), αύξηση των ωρών απασχόλησης στο Δημόσιο και δραστική μείωση επιδομάτων, μαζικό λουκέτο σε φορείς και ΔΕΚO του Δημοσίου και «ξεπούλημα» όσων δεν είναι στρατηγικής σημασίας και αύξηση τιμολογίων περιλαμβάνει το νέο πακέτο που θα ...