Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Τρεις κινήσεις αυτονόμησης απο τον Άρη... που εξόργισαν τον Σαμαρά

spiliotopoulos aris.jpg
Τρία στα...τρία είχε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, μετά την επάνοδό του στην ηγετική ομάδα της ΝΔ.
Ουσιαστικά πρόκειται για τρεις συγκεκριμένες κινήσεις που έκανε δημόσια και οι οποίες ενόχλησαν τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Αντ. Σαμαρά, αλλά και τους στενούς του συνεργάτες.
Ο πρώην υπουργός Παιδείας:
1 Τάχθηκε κατά της κατάργησης του ασύλου, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο κ. Σαμαράς δήλωνε το ακριβώς αντίθετο.
2 Ανοιξε τη συζήτηση για την επιστροφή ...

Ντόρα: Η ΝΔ είναι ένα άλλο κόμμα απο αυτό που ήταν στο παρελθόν!

bakogianni vima.jpg
«Η ΝΔ είναι ένα άλλο κόμμα από αυτό που ήταν στο παρελθόν» δήλωσε η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη.
Για το θέμα των μεταναστών τόνισε ότι δεν υπάρχει οριστική λύση, λέγοντας ότι η παρουσία της Frontex από μόνη της δεν λύνει το πρόβλημα. Αναφερόμενη στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου είπε ότι «υπάρχει μία γενικευμένη ανομία».
Η κ.Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ, τόνισε ότι η έννοια του ασύλου μπορεί να ισχύει, αλλά πλέον για ιστορικούς λόγους. «Κανείς δεν κινδυνεύει σήμερα κατά την έκφραση των απόψεών του. Κατά τη γνώμη μας η αστυνομία μπορεί να ...

Η ομάδα των 22... Σέρλοκ Χόλμς του Σαμαρά για το διαδίκτυο!

samaras d.jpg
Στα νέα γραφεία της Ν.Δ., στην Λεωφόρο Συγγρού, υπάρχει ειδικό γραφείο «παρακολούθησης» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Blogs, Facebook, Twitter.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μ’ αυτόν τον τρόπο, ανοίγει έναν δίαυλο επικοινωνίας με τους χρήστες του διαδικτύου.
Τα 22 άτομα που στελεχώνουν την συγκεκριμένη υπηρεσία της ΝΔ, στο ειδικό διαμορφωμένο γραφείο θα παρακολουθούν επίσης, όλα τα δελτία ειδήσεων, θα «ξεσκονίζουν» τις εφημερίδες και ότι εντοπίζουν, θα ενημερώνουν τα αρμόδια όργανα του κόμματος. (newpost.gr)

Ο Αλογοσκούφης μίλησε για όλα

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Η σημερινή συνέντευξη του Γιώργου Αλογοσκούφη στον «Real Fm», σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Ο πρώτος «τσάρος» των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, απομακρύνθηκε από την κεντρική πολιτική σκηνή μετά τον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2009, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να του αποδώσουν ευθύνες για την οικονομική πολιτική, και τελικά το όνομά του επανήλθε στην επικαιρότητα με το πόρισμα για το σκάνδαλο της Siemens, καθώς η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ πρότεινε την παραπομπή του.
Στη συνέντευξή του στον «Real Fm», ο Γιώργος Αλογοσκούφης είπε ...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Έγινε γνωστό και πασιφανές  πια (διαβάστε και τον Στ. Θεοδωρακη στο Protagon) ότι η κατάληψη της Νομικής ήταν οργανωμένο εγχείρημα.
Αυτό που δεν έγινε γνωστό ήταν γιατί οργανώθηκε.
Εάν λοιπόν οργανώθηκε, αυτό σημαίνει ότι οι οργανωτές επιδιώκουν κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Εφόσον αυτή ήταν μια ακραία επιχείρηση θα προσέλκυε τα ΜΜΕ.
Και τα ΜΜΕ ανταποκρίθηκαν βέβαια και με το παραπάνω.
Ο Ν. Χατζηνικολάου κάλεσε ...

Ακόμη πιο δεξιά κλίνει η «νέα» ΝΔ του Σαμαρά

Τη δημαγωγική ρητορεία του ΛΑΟΣ επιχειρεί τώρα να αντιγράψει το «ρετιρέ της πολυκατοικίας» με αφορμή τη μετεγκατάσταση των μεταναστών


Σε ιδιαίτερα σκληρή γραμμή αρχίζει και κινείται η Νέα Δημοκρατία, που δίνει έναν ακόμη πιο δεξιό τόνο στην αντιπολιτευτική της τακτική, με στόχο να φλερτάρει τους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ και να πετύχει στον μέγιστο βαθμό τον επαναπατρισμό τους στην πατρώα «πολιτική γη». Με αφορμή το θέμα των μεταναστών στη Νομική Σχολή Αθηνών, η αξιωματική αντιπολίτευση με εντολή του αρχηγού της κ. Αντ. Σαμαρά υιοθετεί μια ιδιαίτερα επιθετική ρητορική και επιχειρηματολογία.
Σκοπός της ΝΔ είναι να καταφέρει να κερδίσει σημαντικό μερίδιο από τους σκληροπυρηνικούς ψηφοφόρους που έχουν ως κυρίαρχο...

Νέα σενάρια για την ελληνική επιμήκυνση αποπληρωμής χρέους

Η Ε.Ε. φέρεται να εξετάζει την επιμήκυνση αποπληρωμής των ελληνικών αλλά και των ιρλανδικών δανείων μέχρι και 30 χρόνια για να βάλει ένα τέλος στην φημολογία περί χρεοκοπίας κρατών, αναφέρουν πηγές από την Ευρωζώνη τις οποίες επικαλείται το Reuters.
Σύμφωνα με τις πηγές, ο γερμανός ...

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Βρέθηκε και ο “εθνικός λόγος” για τις εκλογές!

Δεν χρειάζεται περίσσευμα φαιάς ουσίας για να διαπιστώσει κανείς ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει χαράξει στρατηγική πρόωρων εκλογών. Πιθανότατα μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου να υπάρχει ήδη και ο σχετικός «χάρτης», στον οποίο σβήνουν ημέρες μέχρι την «D-Day». Και σε κάθε μέρα έχουν υπογραμμίσει και μια επικοινωνιακή δράση, που εκτιμούν ότι ...

Συμπλοκές αλληλέγγυων μεταναστών με ΜΑΤ στην Θεσσαλονίκη

Ενταση και συμπλοκές διαδηλωτών με ΜΑΤ σημειώθηκε το βράδυ έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται διημερίδα με θέμα το μεταναστευτικό ζήτημα και ομιλήτρια την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Νταλάρα.

Πορεία αριστεριστών που ξεκίνησε από του Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης κινήθηκε προς τον χώρο ...

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Ελληνικά νησιά προς πώληση...




Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά δώδεκα νησάκια του Αιγαίου είναι προς πώληση μέσω ιστοσελίδας.. Η εταιρεία Private islands που εκτελεί χρέη μεσίτη και έχει έδρα τον Καναδά, δείχνει την τιμή αγορά των νησιών της Ελλάδος και πολλές αεροφωτογραφίες..

Χορηγός η … κυβέρνηση στο Φόρουμ Μεταναστών που εκτέλεσε την κατάληψη της Νομικής !!!

“Αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία -στοιχεία που διαθέτει η κυβέρνηση-, τότε μπορούμε να αποτρέψουμε έκνομες καταστάσεις που καλλιεργούνται από κάποιους που επιθυμούν απλά και μόνο τη δημιουργία χάους και εντυπώσεων”, ισχυρίστηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής μετά την μεταστέγαση των παράνομων μεταναστών από τη Νομική σε κτίριο της Πατησίων. 

   Ο κ. Πεταλωτής υποστήριξε επίσης  ότι η κυβέρνηση υπερασπίστηκε και...

Που "φιλοξενούνται" οι λαθρομετανάστες και ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του μεγάρου

 

Επειδή πολλοί φίλοι ρωτούν να μάθουν για το κτίριο στο οποίο εγκαταστάθηκαν από τα ξημερώματα οι 237 λαθρομετανάστες-απεργοί πείνας της Νομικής αλλά και για τον ιδιοκτήτη του,ψάξαμε,μάθαμε και σας παραθέτουμε σημαντικές πληροφορίες:
Το πρόσφατα ανακαινισμένο Μέγαρο Υπατία, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Πατησίων, συνολικά 1.240 τετραγωνικών μέτρων και τεσσάρων ορόφων,είναι κτισμένο στις αρχές του...
20ου αιώνα από έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων αρχιτεκτόνων, Αλέξανδρο Νικολούδη. Το κτίριο βρίσκεται απέναντι από ...

Αυτό είναι πλήγμα για την Ελλάδα...

 

Όχι τόσο για τον οικονομικό αντίκτυπο στην χώρα αλλά για την συνολική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό...

Επισήμως λοιπόν : Στην αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τον Βόλο και τη Λάρισα προχώρησε η Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων μετά από έκτακτη συνεδρίαση της στο Παρίσι.

Αιτία για την εξέλιξη αυτή στάθηκε η διαρκής καθυστέρηση και η συνεχής αναβλητικότητα που υπήρχε από ...

Είχαν προειδοποιήσει μέσω youtube για την κατάληψη της Νομικής

Υπό τη συνοδεία βιντεοκάμερας και φωτογραφικής μηχανής και με προαναγγελία στο youtube, έγινε η μεταφορά των 250 παράνομων λαθρομεταναστών, που δήθεν αιφνιδίασε την κυβέρνηση, την αστυνομία και την πρυτανεία.
Σας παρουσιοάζουμε το χρονικό της μεταφοράς τους από τα Χανιά στην Νομική, η οποία δεν έγινε υπό άκρα μυστικότητα αλλά φανερά, χωρίς καμία διάθεση να...

Εξαήμερη αποχή για τους δικηγόρους της Θεσσαλονίκης

Η γενική συνέλευση έκανε τελικά δεκτή την απόφαση που ελήφθη προ ημερών κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας για αποχή έως τις 4 Φεβρουαρίου, απορρίπτοντας, παράλληλα, την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΘ για τριήμερη αποχή.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε εξαήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν από αύριο (Παρασκευή) -κι έως τις 4 Φεβρουαρίου- οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Αυτό αποφασίστηκε απόψε στην έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).

Αντέχουν Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία


 Ανάκαμψη των περισσότερων ευρωπαϊκών οικονομιών, διεύρυνση του ελλείμματος στις ΗΠΑ και επιβράδυνση της διαδικασίας δημοσιονομικής εξυγίανσης σε αναπτυσσόμενες χώρες του G20 προβλέπει για το 2011 η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία.
Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι τα περιοριστικά δημοσιονομικά μέτρα σε συνδυασμό με την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων θα επιτρέψουν στις ..


Διεθνής Γιώργος

 

Ο Γιώργος έφυγε για το Νταβός. Επόμενο ήταν! Αφού πηγαίνει ο Μπόνο, γιατί να μην πάει ο Γιώργος; (Και μάλιστα όταν δεν πηγαίνει στο Νταβός ο Νταλάρας...) Φοβάμαι ότι το επόμενο στάδιο στη διεθνή σταδιοδρομία του πρωθυπουργού θα το δούμε όταν ανοίξουμε μια ωραία ημέρα τον Economist και θαυμάσουμε ολοσέλιδο τον Γιώργο, με δερμάτινο παντελόνι και το μαλλί λασπωτήρα (α λα Μπόνο), να διαφημίζει τις βαλίτσες Louis Vuitton...
(Kαθημερινή)

Δρούτσας - Νταβούτογλου στο Μαυροβούνιο



Συνάντηση με τον Αχμέτ Νταβούτογλου θα έχει σήμερα στο Μαυροβούνιο ο κ. Δ. Δρούτσας. Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνομιλίες με τον τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου των ΥΠΕΞ της Διαβαλκανικής Συνεργασίας.

Οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν τόσο την κατάληξη των διαπραγματεύσεων για τη Συμφωνία Επανεισδοχής ...

Eλλάδα: Απεργιακός πυρετός, από τους γιατρούς, από την 1η Φεβρουαρίου

Eλλάδα: Απεργιακός πυρετός, από τους γιατρούς, από την 1η Φεβρουαρίου
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι γιατροί, από τις αρχές Φεβρουαρίου, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας "Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις" που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) προχωρεί σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες πανελλαδικά από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη (1η Φεβρουαρίου) 4ωρη στάση εργασίας (9π.μ.-13:00), προκειμένου να ...

Εκκενώθηκε η Νομική Σχολή

 Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ εισαγγελέων, της πρυτανείας του Πανεπιστημίου και εκπροσώπων των μεταναστών, που κράτησαν έως τις 3.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι παράνομοι μετανάστες εγκατέλειψαν τη Νομική Σχολή και με πορεία, φυλασσόμενη από διακριτική αστυνομική δύναμη, κατευθύνθηκαν σε άλλο κτίριο επί της επί των οδών Πατησίων και Ηπείρου
Νωρίτερα, οι πρυτανικές αρχές είχαν αποφασίσει την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου και αναμενόταν ...

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Οι λαθρομετανάστες κάλυψαν το φιάσκο της Ζήμενς

 

 Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν δεν υπήρχαν οι λαθρομετανάστες έπρεπε να τους είχαν εφεύρει. Είναι τέτοιο το φιάσκο με το πόρισμα για το σκάνδαλο της Ζήμενς και όσα ακολούθησαν, που για τα μέλη της Εξεταστικής πρέπει να ήλθε ως μάννα εξ ουρανού η φασαρία με την κατάληψη της Νομικής. Διαφορετικά, θα βρίσκονταν ακόμη...
στα παράθυρα, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να απαντούν στις διαμαρτυρίες.

Τελικά, μήπως μπορεί κανείς να μας πληροφορήσει τι ακριβώς προκύπτει από το πόρισμα; Πέραν της καταγραφής (των ήδη καταγεγραμμένων) περιστατικών, ισχύει τελικά τίποτε από όσα καταλογίζουν σε διάφορα πρόσωπα;

Υπάρχουν τελικά ποινικές ευθύνες; Κι’ αν ναι, σε ποιους...

Οι αξιότιμοι φίλοι του ΠΑΣΟΚ τώρα κάνουν καταλήψεις.

Posted by olympiada
…και το ΠΑΣΟΚ τα “ρίχνει” στον ΣΥΡΙΖΑ!
Οι κύριοι που τώρα σέρνουν τους μετανάστες στα τσιμέντα της νομικής, έχουν τσακίσει τους αστακούς και τα κρεμ μπρυλέ παρέα με τον ΓΑΠ και το “περιβάλλον” του.
Το θέατρο του παραλόγου και βέβαια προβοκάτσια στο απώγειο. Ιδιαίτερα μετά το πόρισμα – φωτιά της Siemens του οποίου τα κυριότερα σημεία θα σας τα μεταδώσουμε αποκλειστικά (αφού τα μεγάλα κανάλια ουρλιάζουν για συγκάλυψη, χωρίς να μεταδίδουν ούτε μία λέξη…), οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δίνουν χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση για να ξεπεράσει και αυτόν τον σκόπελο.
Συγκεκριμένα: Κύριος Μοαβία Αχμέτ – Συντονιστής ...

Δεν φεύγουν από τη Νομική παρά μόνο για το "Χίλτον"!



Να παραμείνουν στο κτίριο της Νομικής, που κατέλαβαν από την Τρίτη, αποφάσισαν οι μετανάστες κατά τη συνέλευσή τους, που έληξε αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος, «αποφάσισαν να μην μετακινηθούν σε άλλο χώρο, διότι αφενός θεωρούν ότι δεν ενοχλούν κανέναν, δεδομένου ότι στο κτίριο δεν γίνονται μαθήματα, και αφετέρου διότι εκτιμούν ότι το άλλο κτίριο, που τους προτάθηκε, δεν πληρεί τις προδιαγραφές (ασφαλείας), που είχαν συμφωνηθεί».

Φαίνεται λοιπόν ότι οι χτεσινές πολύωρες διαβουλεύσεις με τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες τους εξασφάλισαν κτίριο για την παραμονή τους, καθώς και το ό,τι ...

Η τύχη της Ευρώπης στο Νταβός

switzerlandΠέρσι κεντρικό πρόσωπο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας  ήταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που υποσχέθηκε πως η υπερχρεωμένη Ελλάδα ήταν σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της και πως θα έκανε ό,τι χρειάζονταν προκειμένου να αποφύγει τη διάσωση.
Ό,τι ακολούθησε στη συνέχεια εξέπληξε το μεγαλύτερο μέρος του ακροατηρίου του. Η Ελλάδα έλαβε ένα πακέτο διάσωσης 110 δις ευρώ από τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Βοήθεια ζήτησε και έλαβε και η Ιρλανδία, συνολικού ύψους 67,5 δις ευρώ. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιδιώκοντας...

Τουρκική «βόλτα»... στην Εύβοια

Βόλτα στα ελληνικά νησιά έκανε χθες μια τουρκική φρεγάτα που εκμεταλλευόμενη τον... καλό καιρό, «βγήκε» χθες το πρωί από τα Δαρδανέλια.
Κινήθηκε με δυτική πορεία από τα Δαρδανέλια προς τη Λήμνο πλέοντας σε διεθνή ύδατα και στις 2:13 το πρωί μπήκε εντός των εθνικών χωρικών υδάτων "επισκεπτόμενη" το νησί της Σκύρου και τα παράλια της Εύβοιας.

Αφού ολοκλήρωσε τον διάπλου της στα νησιά, ο κυβερνήτης έστρεψε τη φρεγάτα νοτιοανατολικά, βγήκε στα διεθνή ύδατα και ...

Ολόκληρη η χώρα περιμένει την απόφαση των λαθρομεταναστών

Ολόκληρη η χώρα περιμένει την απόφαση των λαθρομεταναστών
Σε εξέλιξη βρισκόταν αργά το μεσημέρι η συνέλευση των μεταναστών που έχουν εγκατασταθεί στο παλιό κτίριο της Νομικής.
Εξετάζεται η πρόταση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών να μεταφερθούν οι μετανάστες σε κτίριο που βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας και πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής για να στεγάσει τους μετανάστες.
Η λύση αυτή βρέθηκε αργά χθες το βράδυ ύστερα απο πολύωρες συνεδριάσεις των πρυτανικών αρχών με τη συμμετοχή του προεδρεύοντος της συνόδου των πρυτάνεων Θεοδ. Παπαθεοδώρου και αφού είχε προηγηθεί συνεργασία με τέσσερις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Εκπρόσωποι των μεταναστών, σύμφωνα με πληροφορίες, επισκέφθηκαν το κτίριο, ωστόσο δεν έχουν ακόμη...

Κατήφεια στη Συγγρού για τη γκάφα με το άσυλο...

nd nea grafeia.jpg
\
Κατήφεια επικρατεί σήμερα στη νέα γαλάζια έδρα στη Συγγρού, μετά το μπάχαλο που επικράτησε χθες για την θέση της ΝΔ στο θέμα της κατάργησης του ασύλου. Γαλάζια στελέχη και βουλευτές επιρρίπτουν ευθύνες τόσο στον Ανδρέα Λυκουρέντζο, όσο και στον Άρη Σπηλιωτόπουλου, που δεν κατάφεραν να διαμορφώσουν μια ενιαία στάση του κόμματος, απέναντι στο μείζον ζήτημα της επικαιρότητας.
Ο γραμματέας της ΝΔ έχει μπεί στο στόχαστρο της κριτικής γιατί έσπευσε να ...

Τραγέλαφος στη Νομική

Μάταια αναζητεί κανείς μία λογική προσέγγιση στον παραλογισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κτίριο της Νομικής Σχολής των Αθηνών. Δύο οργανώσεις ακτιβιστών της Αριστεράς διατύπωσαν αίτημα προς την Κοσμητεία της Σχολής να επιτρέψει την εγκατάσταση περίπου τριακοσίων μεταναστών. Συνήλθε το αρμόδιο όργανο της Κοσμητείας και ομοφώνως απέρριψε το αίτημα. Η απόφαση της Κοσμητείας εκ των πραγμάτων καθιστούσε παράνομη κάθε απόπειρα εγκαταστάσεως μεταναστών στο κτίριο.
Μη διαθέτοντας ίδια σώματα ασφαλείας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά δημόσια δήλωσή του, επικοινώνησε με το γραφείο του καθ’ ύλην αρμοδίου υπουργού, εξέθεσε ...

Αντικρουόμενα μηνύματα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Όλι Ρεν
Αντίθετος με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τάσσεται ο αρμόδιος επίτροπος για οικονομικά θέματα, Ολι Ρεν, τη στιγμή που δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αποκαλύπτουν πως το Βερολίνο αρχίζει να βλέπει με θετικό μάτι μια αναδιαπραγμάτευση. Ταυτόχρονα, αξιωματούχοι της Κομισιόν απορρίπτουν το σχέδιο με το οποίο η Αθήνα θα επαναγοράσει κρατικά ομόλογα, θεωρώντας πως μια τέτοια ενέργεια δεν θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Όλι Ρεν "Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εικασίες, για το εάν η ...

Εγκώμιον Θεοδοσίου Πελεγρίνη

 

Παρακολουθώντας την εξέλιξη της κατάληψης της Νομικής από τους λαθρομετανάστες, μένω με την απορία γιατί η κυβέρνηση τα έβαλε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών! Ο ατυχής Θεοδόσης Πελεγρίνης κάνει αυτό που μπορεί. Τιμά την παράδοση την οποία υπηρετεί, κάνοντας ό,τι ακριβώς έκαναν σε ανάλογες κρίσεις και οι προκάτοχοί του: τίποτε. Αλλά αυτό είναι το χρέος του· διότι η ευθυνοφοβία, η αποφυγή της σύγκρουσης με τις κομματικές οργανώσεις που εξαθλιώνουν το πανεπιστήμιο και ο πάση θυσία κατευνασμός τους είναι όλα μέρος της παράδοσης του θεσμού που υπηρετεί ο πρύτανης Πελεγρίνης. (Τουλάχιστον όπως κατάντησε ο θεσμός από το 1982 και ύστερα...)
Να συμφωνήσω ότι είναι, πράγματι, εξωφρενικό...

Wall Street Journal: Τσίρκο η υπόθεση Siemens

Εκτενές ρεπορτάζ φιλοξενεί η εφημερίδα Wall Street Journal για την υπόθεση Siemens, τονίζοντας ότι «οι Έλληνες είναι εξοργισμένοι με την έρευνα της εξεταστικής επιτροπής της βουλής για το πολιτικό σκάνδαλο, που κατέληξε σε φάρσα που αρμόζει μόνο σε παράσταση τσίρκου».
«Η έρευνα κατέληξε σε ένα πόρισμα 2.000 σελίδων μετά από 12 μήνες αναποφασιστικότητας που δεν έριξε κανένα φως σχετικά με το πού πήγαν οι δωροδοκίες της Siemens, που πήρε σε αντάλλαγμα για μεγάλα και προσοδοφόρα έργα», τονίζεται.
«Άραγε οι Έλληνες πιστεύουν ότι ο Harry Potter εξαφάνισε τις δωροδοκίες ύψους 100 εκατ. ευρώ της Siemens σε διάφορα πρόσωπα», αναρωτιέται η εφημερίδα.
Αυτές οι αποκαλούμενες κοινοβουλευτικές ...

Όπισθεν για αυτόφωρο και ελέγχους

Σε διαβούλευση μέχρι την 1η Φεβρουαρίου το νέο φορολογικό
Με μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές τίθεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την 1η Φεβρουαρίου το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Έπειτα και από τις αντιρρήσεις συναδέλφων του που εισέπραξε στη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού ο Γ. Παπακωνσταντίνου, έχει τροποποιηθεί η διάταξη που προέβλεπε αυτόφωρο για μη απόδοση ΦΠΑ και ληξιπρόθεσμων οφειλών. Όσον αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες που θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα, η διάταξη παραμένει αλλά χωρίς να κατονομάζονται επαγγέλματα και εισοδηματικά κριτήρια.
Aναλυτικότερα, στη διάταξη που προέβλεπε...

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των οφειλετών του Δημοσίου

Προαιρετική η χρήση της φοροκάρτας - Με 20% ο φόρος για τις εταιρείες, 25% τα μερίσματα

Στα 12 ευρώ το εισιτήριο για τα καζίνο - Παρακολουθείται η απόδοση των ελεγκτών της εφορίας
Αίρει το φορολογικό απόρρητο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών. Προβλέπει ότι θα δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των οφειλετών του Δημοσίου (ανεξόφλητες υποχρεώσεις για πάνω από ένα έτος) καθώς και των παραβατών του ΚΒΣ για πλαστά και εικονικά στοιχεία. Θέτει τα ...

Pravda Senarios: Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος το 2011;


  • Η ρωσική εφημερίδα «Πράβδα» προβλέπει για το 2011, ρωσοτουρκικός πόλεμος με συμμετοχή Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κυπρίων, Κούρδων, με ταυτόχρονη εμπλοκή της Τουρκίας, μαζί με τη «χεζμπολάχ», σε αιματηρό πόλεμο κατά του Ισραήλ και του Λιβάνου.
  • «Έτος κατάρρευσης, πολέμου, αναταραχών και αναγέννησης για την Ελλάδα»

Χρονιά-σταθμός στην παγκόσμια ιστορία προβλέπει πως θα είναι το 2011 για την ανθρωπότητα η ρωσική εφημερίδα «Πράβδα», σε άρθρο του Stanislav Mishin που δημοσιεύθηκε στις 6-1-2011, με μεγάλες οικονομικές καταρρεύσεις, γεωπολιτικές ανατροπές και αιματηρούς ...

5 μέρες διαβούλευση για άλλο ένα νομοσχέδιο με νέα ψέματα και νέα σκάνδαλα

 

Το άρτι αφιχθέν νομοσχέδιο «ρύθμισης» της αγοράς τυχερών παιγνίων δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση από τον κανόνα. Γιατί πίσω από κάθε νομοσχέδιο κρύβονται πολλές ψεύτικες υποσχέσεις στο λαό, πολλές «υποχρεωτικές» δεσμεύσεις και χάρες και τουλάχιστον ένα σκάνδαλο. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, δυστυχώς δεν πρόκειται για μόνο ένα αλλά για αλυσίδα σκανδάλων που είθισται να συνδέονται με την αγορά τυχερών παιχνιδιών αλλά και σειρά δήθεν «δημοκρατικών» κινήσεων εκ μέρους του κυβερνητικού επιτελείου.

Μία από αυτές ήταν η πρώτη στημένη «δημόσια» διαβούλευση....

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Nίπτει τας χείρας της η κυβέρνηση για το θέμα των μεταναστών

Ανοίγει η νομική την Πέμπτη
Να βρει λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τους μετανάστες ζήτησε από τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνη, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στη σημερινή τους συνάντηση.
«Ζητήσαμε και ζητάμε να εφαρμοστούν οι νόμοι», δήλωσε η υπουργός.
Από τη μεριά του ο πρωθυπουργός, στην κυβερνητική σύσκεψη για την κατάληψη της Νομικής, δήλωσε πως "δεν είναι στην πρόθεσή μας να ασκήσουμε βία, αλλά δεν θα υποκύψουμε σε βίαιους εκβιασμούς".
Mετά τη συνάντηση ο πρύτανης δήλωσε πως "αγωνιζόμαστε να βρεθεί μία λύση στο ...

Συνήγοροι «Πυρήνων της Φωτιάς» Εξετάζεται και προσφυγή ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Συνέντευξη Τύπου των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς

Για δίκη παρωδία που παραπέμπει σε συνθήκες δικτατορίας και εμφυλίου μίλησαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς», κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν σήμερα στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.
«Σκεφτείτε μόνον το χωροφύλακα που καταγράφει ποιος μπαίνει στην αίθουσα και τον αστυνομικό που φωτογραφίζει όσους παρακολουθούν τη δίκη.
Αυτά συνέβησαν μόνο στις δίκες του εμφυλίου και της χούντας και δεν έχουν ξανασημειωθεί κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης», δήλωσε ο κ. Γιάννης Ραχιώτης, δικηγόρος του κ. Παναγιώτη Μασούρα, αναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου να κρατούνται οι ταυτότητες όλων όσων παρακολουθούν τη δίκη.
Παράλληλα η κυρία Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος του...

Απόστολος Ταμβακάκης. Υψιστη προτεραιότητα η «ηλεκτρονική συνταγογράφηση»


Την ανάγκη εξοικονόμησης δαπανών στο τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης επεσήμανε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκης μιλώντας σε εκδήλωση στο υπουργείο Εργασίας. Στην εν λόγω εκδήλωση ανακοινώθηκε η δωρεά της Εθνικής Τράπεζας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για το Σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης Φαρμάκων.
 
Στη τοποθέτησή του ο κ. Ταμβακάκης υπογράμμισε πως η υλοποίηση και λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης Φαρμάκων αποτελεί «ύψιστη προτεραιότητα», δεδομένου ότι θα συμβάλλει δραστικά στη...

Πληθωρισμός γιατρών στο ΕΣΥ

 
Αν και στη χώρα μας υπηρετούν σήμερα 25.000 γιατροί για 35.000 κλίνες στο ΕΣΥ -όταν στην Ευρώπη η αντιστοιχία είναι ένας γιατρός ανά τέσσερις κλίνες- υπάρχουν νοσοκομεία με ελλείψεις σε γιατρούς, λόγω ανισοτήτων στην κατανομή προσωπικού.
Το πρόβλημα αυτό συζητήθηκε μεταξύ άλλων στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής «σοφών» για την Υγεία, όταν ο πρόεδρος της επιτροπής Ηλίας Μόσιαλος αναφέρθηκε στον πληθωρισμό γιατρών που σημειώνεται στη χώρα μας.
Συζητήθηκε ακόμη το θέμα των ιατρικών ειδικοτήτων, καθώς από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος δήλωσε ότι σήμερα είναι απαράδεκτα...

Προπηλάκισαν τον Κ. Σημίτη στο κέντρο της Αθήνας



Φραστική επίθεση δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης από ομάδα νεαρών που τον αντιλήφθηκαν κοντά στο πολιτικό του γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.
Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, περίπου 50 άτομα που έκαναν αφισοκόλληση όταν είδαν τον Κ. Σημίτη να κατεβαίνει από το γραφείο του, τον έφτυσαν και του επιτέθηκαν φραστικά.

Τα μέλη της φρουράς του, τον φυγάδευσαν σε κοντινή πολυκατοικία μέχρι να φύγουν οι νεαροί

Ελεύθερη Τηλεόραση: Στο 53,9% των ιδίων κεφαλαίων οι οφειλές

Στο 53,9% των ιδίων κεφαλαίων ανέρχεται το σύνολο των οφειλών της εταιρίας Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ (Alter Channel), σύμφωνα με όσα επισημαίνει η εισηγμένη σε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση οι οφειλές προέρχονται από:
α) Παρακρατούμενους φόρους και ΦΠΑ που ανέρχονται στο ποσό των 4.888 χιλιάδων ευρώ και αφορούν περίοδο από το Δεκέμβριο 2009 μέχρι τον Αύγουστο 2010. Στις 22 Οκτωβρίου 2010 έγινε διοικητική επίλυση της διαφοράς και η εταιρία κατέβαλε το 20% της οφειλής. Το υπόλοιπο ποσό κατέστη ληξιπρόθεσμο την 31/12/2010 και η εταιρία έκανε ...

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η επιλεκτική αναισθησία ενος κοινωνικά ευαίσθητου πρωθυπουργού



Με εκπλήσσει η ευκολία αυτού του πρωθυπουργού να λαμβάνει αποφάσεις ερήμην του λαού που τον ψήφισε και τον ανέδειξε σε αυτό το αξίωμα. Μας έβαλε στο μνημόνιο, μας έκοψε τους μισθούς, μας κόβει το τσιγάρο και εκεί που τον είχαμε συνηθίσει να περιορίζει και να κόβει, απελευθερώνει τον τζόγο.

Πρώτα απ’όλα να πω ότι είμαι υπέρ της απαγόρευσης του τσιγάρου και ενθουσιάστηκα με την πυγμή του πρωθυπουργού να αντιταχθεί στα συμφέρονται και να επιβάλλει την απαγόρευση του.

Όμως αυτό σημαίνει ότι ο Παπανδρέου έχει κοινωνική ευαισθησία; Ότι λαμβάνει τις όποιες αποφάσεις με γνώμονα το κοινό καλό;Ότι κατα βάση σκέφτεται το μέλλον αυτής της κοινωνιάς και θέλει να παραδώσει μια υγιή...

Θα τρελαθούμε εντελώς Νεοφιλελεύθερα…αδέλφια του ΣΚΑΙ;

Λυρτζής, Οικονόμου και Τσαπανίδου, οι κήνσορες του νεοφιλελευθερισμού:
Εσείς δεν ήσασταν που συμμετείχατε στο προηγούμενο σύστημα Παναγόπουλου – Ρουσόπουλου; Εσείς δεν ήσασταν οι πλέον κρατικοδίαιτοι δημοσιογράφοι;
Αυτά τα νεοφιλελεύθερα που και πότε τα μάθατε;
Πάντως, όχι όσο καιρό ήσασταν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής!
Α! και κύριε Οικονόμου, θα μας πείτε για το κανάλι της βουλής;
Εργάζεται κάποια...

Είσαι καθαρίστρια στο Μαξίμου; διάβασε πως θα γίνεις Π.Ε υπάλληλος...

Με την αριθμό πρωτοκόλλου Υ 293/15-12-10 απόφαση του Πρωθυπουργού (Αναδιάρθρωση και Σύνθεση στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού) και συγκεκριμένα με το άρθρο 2 παράγραφος 4 εδάφιο δ συνέβη κάτι πρωτοφανές για τις οικονομικές και εργασιακές συνθήκες που βιώνουν οι ελληνίδες και οι έλληνες. Μετετράπησαν 16 από τις 60 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων....σε θέσεις μονίμων υπαλλήλων διοικητικού και οικονομικού προσωπικού χωρίς διαδικασία ΑΣΕΠ. Η συνέχεια, όμως, υπήρξε εξίσου εντυπωσιακή. Με το ίδιο άρθρο άλλες δύο θέσεις καθαριστριών που μέχρι πριν είχαν σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου μετετράπησαν και αυτές σε θέσεις μονίμων υπαλλήλων ( και μάλιστα Π.Ε) διοικητικού και οικονομικού προσωπικού. Δηλαδή δύο καθαρίστριες στο γραφείο του Πρωθυπουργού που μέχρι πριν εργαζόταν με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου όχι μόνον μονιμοποιήθηκαν στο δημόσιο , αλλά από καθαρίστριες αναβαθμίστηκαν σε διοικητικές υπαλλήλους ( πανεπιστημιακού επιπέδου !) με ειδικότητα στα οικονομικά θέματα του πρωθυπουργικού γραφείου. Ερωτάται ο Πρωθυπουργός: 1. Ποιες είναι αυτές οι δύο καθαρίστριες που είχαν αυτήν την εντυπωσιακή εργασιακή και επαγγελματική εξέλιξη. 2. Ποιοι είναι οι άλλοι 16 μετακλητοί υπάλληλοι που με απόφαση του ιδίου και χωρίς την νόμιμη διαδικασία του ΑΣΕΠ μονιμοποιήθηκαν στο δημόσιο.

Αργύρης Ντινόπουλος

Λογοκρισία στην κοινότητα των "ελεύθερων" αντινούζηδων

Να πως κατασκευάζονται οι πλαστές πραγματικότητες που παρασύρουν τους ανυποψίαστους ψηφοφόρους της πολύπαθης ΝΔ. Σήμερα τα ξημερώματα έκανα τον κόπο να... τους γράψω μόλις δύο posts. Τίποτα το σπουδαίο, απλά και πασίγνωστα πράγματα για όσους γνωρίζουν την πρόσφατη ιστορία του Σαμαρά στη πολιτική, γραμμένες με τουλάχιστον κόσμιο τρόπο (όπως κι εσείς θα διαπιστώσετε), προσεκτικά και πάντα στον πληθυντικό, για να μη δώσω δικαιώματα στους ...φάκτορες του antinews να «τα κόψουν».

Από μόνη της η ιστορία του φαινομένου -Σαμαράς-, βγάζει από το λήθαργο το νεοδημοκράτη, γιατί αντιλαμβάνεται ότι έβαλε τον εχθρό στο κόμμα του και τον φίλο απέναντί του. Ξυπνάει ...

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΟΥΤΣΑ

Προσπαθώ να αναλογισθώ τι θα είχε συμβεί παγκοσμίως, και ιδίως στα φιλο-τουρκικά λόμπυ και τις δεξαμενές σκέψης των Η.Π.Α., αν αποκαλυπτόταν  ότι ανώτατοι αξιωματικοί της Ελλάδας είχαν οργανώσει εισβολή σε Τουρκικά εδάφη!
Η Ελλάς θα ήταν δακτυλοδεικτούμενη στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και το ΥΠΕΞ δεν θα προλάβαινε να απαντά στις κατηγορίες των διεθνών ΜΜΕ.
Τώρα γνωρίζουμε ότι το τουρκικό ναυτικό είχε τέτοια ακριβώς σχέδια και σκόπευε...

Μήνυμα Καραμανλή σε Σαμαρά: Αποκαταστήστε τον Ρουσόπουλο!

karamanlis_nd_7.jpg
Αν πίστευε ο Σαμαράς ότι η αρχηγία στο κόμμα της Ν,Δ. είναι απλή ιστορία, μάλλον βγήκε γελασμένος. Δεν αρκούν οι ψήφοι των απογοητευμένων νεοδημοκρατών για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων. Στο κόμμα του Κώστα Καραμανλή αυτός που θα τον διαδεχθεί πρέπει να έχει την έγκριση του. Και ο Σαμαράς έχει πολλά μειονεκτήματα που δεν του επιτρέπουν να επιβληθεί και να ελέγξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Καταρχήν από την ανάληψη της αρχηγίας φρόντισε να εκθέσει την κυβέρνηση Καραμανλή απαξιώνοντας το σημαντικό έργο που ο Καραμανλής άφησε. Ισως η τακτική ...

Πολύ αργά για προτάσεις: Δεν έμεινε τίποτε για να κλέψετε!

Η κυβέρνηση, τα ελληνικά πολιτικά κόμματα και μεμονωμένοι εν ενεργεία πολιτικοί όφειλαν να έχουν αντιληφθεί πως όσα πορίσματα και αν καταθέσουν, όσες διαφορετικές γνώμες και αν εκφράσουν, όσες προτάσεις και αν διατυπώσουν (για το μέλλον, βεβαίως), δεν μπορούν να παραπλανήσουν πλέον κανέναν.

Οφείλουν να καταλάβουν – και να εγκαταλείψουν τώρα τις απέλπιδες προσπάθειες διάσωσής τους – ότι κάθε νέα πρόταση που...