Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Απόστολος Ταμβακάκης. Υψιστη προτεραιότητα η «ηλεκτρονική συνταγογράφηση»


Την ανάγκη εξοικονόμησης δαπανών στο τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης επεσήμανε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκης μιλώντας σε εκδήλωση στο υπουργείο Εργασίας. Στην εν λόγω εκδήλωση ανακοινώθηκε η δωρεά της Εθνικής Τράπεζας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για το Σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης Φαρμάκων.
 
Στη τοποθέτησή του ο κ. Ταμβακάκης υπογράμμισε πως η υλοποίηση και λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης Φαρμάκων αποτελεί «ύψιστη προτεραιότητα», δεδομένου ότι θα συμβάλλει δραστικά στη...

 σημαντική περιστολή των δαπανών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους.
Ο ίδιος τόνισε πως στις σημερινές συνθήκες, όπου η κρίση έφερε στο προσκήνιο την «αδήριτη» αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού, με βαθιές τομές, στη δημόσια διοίκηση και συνολικά στη δημοσιονομική διαχείριση, η Εθνική Τράπεζα αισθάνεται ακόμη μεγαλύτερη την ευθύνη να συμβάλλει στην προσπάθεια εθνικής ανάταξης.
Όπως επεσήμανε ήδη η Εθνική έχει πρωτοστατήσει σε μία σειρά από ενέργειες και μέτρα όπως η μεγάλη δωρεά στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και άλλες δωρεές σε δημόσια νοσοκομεία, πλήθος χορηγιών σε διαγωνισμούς για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και των υποδομών της χώρας, την υλοποίηση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και την διατραπεζική απογραφή των συνταξιούχων όλων των Ταμείων.
«Στην Εθνική Τράπεζα πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να συμμετέχουν ενεργά στην επίλυση των ευρύτερων κοινωνικών προβλημάτων, γιατί αν η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας είναι προϋπόθεση για την κοινωνική ευημερία, και η κοινωνική ευημερία είναι προϋπόθεση για την σταθερή ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας», δήλωσε χαρακτηριστικώς ο κ. Ταμβακάκης

 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=380536&ct=3&dt=26/01/2011#ixzz1CAEL0LBJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...