Του Θανάση Αργυράκη*
Τις εντονότατες υποψίες για επιχείρηση μαζικής εξαγοράς ψήφων στη Θράκη προς όφελος των υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος, ενισχύει έγγραφο του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και σημερινού αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, κ.Σωκράτη Ξυνίδη, με το οποίο λίγες ημέρες πρίν τις εκλογές αποφάσισε να δοθεί από τα «μυστικά κονδύλια» σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ στην περιοχή της Θράκης.
Χρήματα που έως τώρα, παραμένει άγνωστο που πήγαν. Κι’όλα αυτά τη στιγμή που σε αυτή την εθνικά ευαίσθητη περιοχή της χώρας μας οργιάζουν οι φήμες για οργανωμένο σχέδιο ενίσχυσης των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια και τους Δήμους.
Ειδικότερα, ο κ.Ξυνίδης, σε έγγραφό του με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2010, δηλαδή δύο εβδομάδες πρίν τις εκλογές, αναφέρει: «Εγκρίνουμε δαπάνη 400.000 ευρώ σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης ειδικού φορέα 07/650 και κωδικού αριθμού εξόδων 0896 οικονομικού έτους 2010, καθώς και την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα του υπολόγου Γ. Α. του Αγγέλου (…)...