Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Σκούπα για τα κλειστά επαγγέλματα

Νομοσχέδιο «σκούπα» που θα καθορίζει τη διαδικασία απελευθέρωσης δεκάδων «κλειστών» επαγγελμάτων ετοιμάζει πυρετωδώς το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την παρουσίασή του στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο.

Η λίστα με τα επαγγέλματα συνεχώς αβγατίζει, εντείνοντας παράλληλα και τις πιέσεις από ομάδες που βλέπουν να έρχεται πλήρης ανατροπή των κεκτημένων τους.
Μία από τις πιο βασικές αλλαγές είναι η απελευθέρωση των τιμολογίων και των χρεώσεων. Ετσι, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών ανά την Ε.Ε., θα επιτρέπεται π.χ. σε Βούλγαρο αρχιτέκτονα ή δικηγόρο να ασκεί ελεύθερα το επάγγελμα στην Ελλάδα.
Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ρητά τις υποχρεώσεις του Μνημονίου (νομικούς, φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους, ...

«Θα πάω σε εκλογές»!

, 18.12.2010
Μια από τις πιο κρίσιμες κομματικές συνεδριάσεις του ΠΑΣΟΚ των τελευταίων ετών, είναι το σημερινό… αντάμωμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «statesmen.gr», έχοντας πλήρη επίγνωση της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, και να θέσει τους βουλευτές του προ των ευθυνών τους.
«Θα πάω σε εκλογές. Δεν θα διστάσω», είναι το μήνυμα που φέρεται να περνάει στους συνομιλητές του ο Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι...

Κι αν το σκέφτεται

Ο «Κόσμος του Επενδυτή» είναι μια από τις πλέον αξιόπιστες εφημερίδες που κυκλοφορούν στη χώρα. Και ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, εκλεκτός εκπρόσωπος μιας φουρνιάς δημοσιογράφων, που είχαν ονειρευτεί αλλιώς το επάγγελμα, οι ίδιοι ωστόσο συνεχίζουν να κρατούν ψηλά τη σημαία της αξιοπιστίας και της σοβαρότητας.
Όταν λοιπόν ο «Κόσμος του Επενδυτή» δημοσιεύει κείμενο του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, όπου αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Κώστας Καραμανλής ...

Το ΕΣΥ σε θολά νερά

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΓΛΑΣ,
Όποιος βιάζεται σκοντάφτει λέει η παροιμία, κάτι που φαίνεται να μη λαμβάνουν υπόψη οι συντάκτες του  νομοσχεδίου-σκούπα του Υπουργείου Υγείας, προμηνύοντας έναν κυκεώνα αμφισβητήσεων και αιτήσεων ακύρωσης ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 του προσχεδίου συνίσταται ένα νέο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Οργανισμός Παροχών Υγείας» (ΟΠΥ), όπου εντάσσονται, μεταξύ άλλων, τα Κέντρα Υγείας. Ο χρησιμοποιούμενος όρος «εντάσσονται» δημιουργεί ορισμένα ερωτηματικά ως προς την νομική φύση των Κέντρων Υγείας και τη μέχρι σήμερα σχέση εξάρτησής τους από τα Νοσοκομεία όπου υπάγονταν.
Έτσι, γεννάται το ερώτημα, αν με την ένταξή τους στον ΟΠΥ τα Κέντρα Υγείας παύουν να λειτουργούν ως αποκεντρωμένες μονάδες των...

«Θησαυρός» 20 δισ. ευρώ στη Β. Ελλάδα

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ
Από τα 20 δισ. ευρώ που υπολογίζεται η αξία του ορυκτού πλούτου της Βόρειας Ελλάδας, τα 16 δισ. ευρώ αφορούν στα αποθέματα χρυσού στη Μακεδονία-Θράκη, χωρίς να συνεκτιμούνται οι σημερινές υψηλές τιμές του «κίτρινου μετάλλου».

Την ίδια στιγμή η πολύ μικρή, σε σχέση με τις παραγωγικές δυνατότητες, αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της Βόρειας Ελλάδας, στερεί από την περιοχή επενδύσεις τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ σε πρώτη φάση, αλλά και τη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τον οικονομικό γεωλόγο και στέλεχος του ΙΓΜΕ Κ. Μακεδονίας, Ν. Αρβανιτίδη, αξιοποιείται σήμερα ένα πολύ μικρό μέρος των βεβαιωμένων...

«Κλείδωσε» ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης στην Ε.Ε.

stiriksi.jpg
Άνοιξε και επίσημα ο δρόμος για τη δημιουργία μονίμου μηχανισμού στήριξης των κρατών της ευρωζώνης, από το 2013, καθώς οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν σε αλλαγές περιορισμένης έκτασης στο σύμφωνο σταθερότητας.

Στο αναθεωρημένο κείμενο θα αναφέρεται ρητά ότι ο μόνιμος μηχανισμός θα ενεργοποιείται μόνον όταν κινδυνεύει η σταθερότητα του κοινού νομίσματος, καθώς και ότι η βοήθεια θα παρέχεται υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

newsbeast.gr

Που είναι έτοιμες να επενδύσουν οι τράπεζες

ethniki_trapeza.jpg
Ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις εν μέσω κρίσης, διαβλέπουν -υπό προϋποθέσεις- οι τράπεζες, δίνοντας νέα κατεύθυνση στη στρατηγική χρηματοδοτήσεων για την επόμενη κρίσιμη διετία.
Το "δείγμα" για το είδος επενδύσεων που θα "διακινδυνεύσουν" να χρηματοδοτήσουν οι τράπεζες, έδωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Απ. Ταμβακάκης.
Παράλληλα, το δικό της "στίγμα" στην πολιτική επιχειρηματικών χορηγήσεων έδωσε και η Eurobank, με την πρωτοβουλία «Go International».
Όπως συνάγεται από τις επισημάνσεις που έκανε σε πρόσφατη συνάντησή του με δημοσιογράφους ο κ. Ταμβακάκης, αλλά ...

Ενέκριναν το πακέτο, απαιτούν κι άλλες θυσίες

 
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε χθες την τρίτη δόση του δανείου προς τη χώρα μας ύψους 2,5 δις ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό εκταμιευμένο χορηγούμενο στην Ελλάδα δανειακό ποσό στα 10,58 δις ευρώ από τον περασμένο Μάιο.
Το κείμενο αξιολόγησης ωστόσο αποτελεί μια προσωρινή και μόνο ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.
Τονίζεται ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο η εφαρμογή του Μνημονίου εξελίσσεται «σε γενικές γραμμές ομαλά» και γίνεται λόγος για σημάδια βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.
Επισημαίνεται ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα μπροστά που πρέπει καλύψει η Ελλάδα, ενώ ζητούνται περισσότερες...

ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΑΤΕ, ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΟΡΕΥΕΣΤΕ…

Τα σχόλια περιττεύουν. Ενημερώστε απλώς τους ανέργους, τους πολύτεκνους, τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς,  όλους τους Έλληνες. Βροντοφωνάξτε μήπως σας ακούσουν και καταλάβουν : ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αλλά μόνον για τους υποψηφίους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Α.Α.
http://filotimia.blogspot.com/2010/12/blog-post_1497.html

Η "κασέτα" της υποδούλωσης (Παπακωνσταντίνου σπήκινγκ)


 
Τι μας είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά την εξπρές διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του «κατεπείγοντος» πολυνομοσχέδιο για «τη στήριξη της Ελληνικής Οικονομίας» στη Βουλή; Με τα πολλά κιλά ύφος που διαθέτει ο Παπακωνσταντίνου, και όπως αρμόζει άλλωστε σε έναν επιτηρούμενο υπάλληλο της τρόικας, που νομοθετεί μεταφράζοντας από το μάνιουαλ, μας είπε:
Ότι η κυβέρνηση νομοθετεί «με τη νομιμοποίηση που της δίνει η ψήφος στις τελευταίες εκλογές, με την ψήφο εμπιστοσύνης που έχει λάβει από την ελληνική Βουλή». Από τότε έχει τρέξει πολύ νερό στ’ αυλάκι, κι αρχίζει και μοιάζει με αίμα...

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ραγδαίες εξελίξεις στο πρόγραμμα των FREMM – Bιομηχανική-επενδυτική πρόταση ύψους 3,5 δισ. ευρώ!

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, αιφνιδιαστική συνάντηση μεταξύ του ιδίου και συνεργατών του από την μία πλευρά και ομάδας κορυφαίων στελεχών των γαλλικών ναυπηγείων DCNS και του Νίκου Ταβουλάρη προέδρου του ομίλου ναυπηγείων Νεωρίου-Ελευσίνας από την άλλη. Αντικείμενο της προγραμματισμένης πριν ελάχιστα 24ωρα, τριμερούς συνάντησης, τι άλλο; Το πρόγραμμα ναυπήγησης των έξι φρεγατών FREMM που από «απλό» εξοπλιστικό πρόγραμμα εξελίσσεται σε μείζονα επενδυτική πρόταση από την πλευρά της Γαλλίας προς ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρα από την αποκάλυψη από...

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο. Ποια άρθρα καταψήφισε η αντιπολίτευση



Mε ονομαστική ψηφοφορία επί επτά άρθρων για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

Την ονομαστική ψηφοφορία είχε προτείνει το ΚΚΕ επί των άρθρων 2 (μείωση αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ), 3 (πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο και περιορισμοί στις προσλήψεις), 4 (αυξομειώσεις ΦΠΑ , 12 (αναπροσαρμογή των αποδοχών στην Αγροτική Τράπεζα , 14 (επιχειρησιακές συμβάσεις, δυνητικά κατώτερες των κλαδικών), 15 (διαδικασία επίλυσης συλλογικών διαφορών) και 18 (εκ περιτροπής απασχόληση επί 9μηνο, επέκταση της έμμεσης απασχόλησης επί τριετία, δωδεκάμηνη δοκιμαστική απασχόληση χωρίς αποζημίωση σε ...

Τελικά η κυβέρνηση το πήρε το μήνυμα;

Παρά το κρύο και τη βροχή, χθές πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη πορεία σε όλα τα χρονικά της χώρας. Χιλιάδες εργαζομένων βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ζητώντας το αυτονόητο. Δικαιοσύνη! Αξιοπρέπεια! Ψωμί! Να φύγουν οι ΚΛΕΦΤΕΣ από την Βουλή και από τη χώρα γενικότερα.

Ο πρωθυπουργός, σίγουρα θα αναρωτιέται γιατί έχει προκληθεί τέτοια αγανάκτηση από τους πολίτες. Βλέπετε είχε συνηθίσει από τους προκατόχους του στο ΠΑΣΟΚ, να λέει ψέμματα, να τάζει υποσχέσεις και να βρίσκεται ...

Σημαντικά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες από την παγκόσμια μετανάστευση


Εάν η μετανάστευση συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό όπως και τα τελευταία 20 χρόνια, έως το 2050 θα υπάρχουν περίπου 405 εκατομμύρια μετανάστες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι αποφέρουν σημαντικά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Η σχετική διαπίστωση διατυπώνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μεταναστών, το Σάββατο.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αναφέρει ότι η σημαντική αύξηση του πληθυσμού των μεταναστών είναι αποτέλεσμα της μείωσης του πληθυσμού στις βιομηχανικές χώρες, που αναμένεται ότι θα ανέλθει στο 25%.

Παράλληλα, η ζήτηση μεταναστών εργατών θα αυξηθεί καθώς η εργατική δύναμη στις αναπτυσσόμενες χώρες θα αυξηθεί από τα 2,4 δισεκατομμύρια άτομα, που ήταν το 2005 και θα φθάσει στα 3,6 δισεκατομμύρια άτομα έως...

ματιές στο «μεγάλο παιχνίδι»

Oil



Τον περασμένο Φλεβάρη ρεπορτάζ (εφημερίδα Ποντίκι) που ουδέποτε διαψεύστηκε είχε αποκαλύψει ότι η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε εγγράφως από τη Ρωσία για την ύπαρξη εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου. Η εν λόγω πληροφορία περιγράφει την τελευταία απέλπιδα προσπάθεια της Μόσχας να διατηρήσει τη δυναμική μιας ελληνορωσικής στρατηγικής σχέσης, την οποία ωστόσο δεν εκτίμησε ως ωφέλιμη για τη χώρα η ελληνική κυβέρνηση.Ο Γιώργος Παπανδρέου προτίμησε τη «σιγουριά» της αμερικανικής αγκάλης, φροντίζοντας να οδηγήσει γρήγορα τη χώρα στην… προστατευτική σκέπη του (αμερικανικού) Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δημιουργώντας μάλιστα την Κερκόπορτα από την οποία ο αμερικανικός παράγοντας «τρύπωσε» εντός της ευρωζώνης.

Η στρατηγική επιλογή του Παπανδρέου θα κριθεί από την ιστορία και κυρίως από το ποιος ...

Νταβούτογλου: "Κάνουμε ήδη μπίζνες στο Αιγαίο"!

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας παραβρέθηκε την περασμένη Τρίτη στη δεξίωση που παρέθεσε με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων ο Ελληνας μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, πρέσβης Αναστάσης Μητσιάλης. Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος «να κάνει μπίζνες (do business) με τον Ελληνα πρωθυπουργό στο Αιγαίο», ο κ. Νταβούτογλου απάντησε καταφατικά. «Ηδη το κάνουμε», πρόσθεσε.
Η απάντηση Νταβούτογλου επιδέχεται πολλές ερμηνείες και εγείρει ερωτήματα που έχουν πολιτικές και επιχειρηματικές διαστάσεις. Οι φήμες για επικείμενη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου προβάλλονται και από κύκλους στην Ουάσιγκτον, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου βιάζεται να προωθήσει τα ελληνοτουρκικά, γεγονός που...

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Θα τολμήσουν;;;

 Ο Κλεισθένης γράφει
Διαβάζω στο διαδίκτυο και όχι μόνο, ειδήσεις που αν αληθεύουν, μου προκαλούν φόβο και έκπληξη.
Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να παρεμβαίνει όταν υπάρχουν κοινωνικές εξεγέρσεις στα κράτη μέλη (δεν γνωρίζω αν θα το κάνει και σε άλλα κράτη μη μέλη).
Δημιουργήθηκε ή δημιουργείται Ευρωαστυνομία και μάλιστα μερικοί υποστηρίζουν ότι πιθανό να δραστηριοποιηθεί και εντός Ελλάδας σε περίπτωση αναταραχών.
Υλικά αντιμετώπισης διαδηλωτών αποθηκεύονται σε στρατιωτικές αποθήκες και στρατευμένοι εκπαιδεύονται στην.... αντιμετώπιση λαϊκών κινητοποιήσεων.
Αλλοδαποί θα τοποθετηθούν στα σώματα ασφαλείας.
Η κυβέρνηση φοβάται επεισόδια αλλοδαπών.
Οι αστυνομικοί δεν είναι πρόθυμοι να συγκρουστούν με απεργούς και διαδηλωτές.

Ίσως να έχω παραλείψει κάποιες αλλά η ουσία ...

Μητρόπουλος: Κάποιοι δημοσιογράφοι τα παίρνουν από το ΔΝΤ για προωθούν πιο εύκολα το μνημόνιο… (βίντεο)


Μια απίστευτη καταγγελία του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου έκανε άνω κάτω την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη “Καλημέρα Ελλάδα” στον ΑΝΤ1.
Χαμός έγινε το πρωί στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», όταν η Ελένη Καλογεροπούλου τα «βρόντηξε» και έφυγε εξαιτίας ενός σχολίου του κ. Α. ΜητρόπουλουΚατά την διάρκεια συζήτησης για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα η κ. Καλογεροπούλου υποστήριξε ότι ο καθένας έχει προσωπική ευθύνη για αυτή.
Τότε ο κ. Μητρόπουλος πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε σε ένα βιβλίο με την θεωρία του Σοκ, τονίζοντας ότι σε κάποιες χώρες εκπαίδευαν τους δημοσιογράφους να υποστηρίζουν ότι ο λαός έχει προσωπική ευθύνη.
Αυτό ήταν! Η κ. Καλογεροπούλου άρχισε να φωνάζει, ζητώντας τον λόγο για το σχόλιο, ενώ λίγο αργότερα έβγαλε το μικρόφωνο και έφυγε από το πλατό.
Πριν φύγει γύρισε προς το μέρος του κ. Μητρόπουλου «Κάνετε κάθε μέρα κωλοτούμπες για να μπείτε στην πολιτική και θα πείτε για μας; Ντροπή σας».
Ο κ. Μητρόπουλος ζήτησε πολλές φορές «συγνώμη», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ήταν προσωπικό το σχόλιο, αλλά η κ. Καλογεροπούλου τίποτα.
Αφού αποχώρησε από το πάνελ ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος μάλιστα σχολίασε τα λεγόμενα της κ. Καλογεροπούλου λέγοντας «Είχε δίκιο για αυτά που είπε. Θα μπορούσε να πει και χειρότερα», η δημοσιογράφος γύρισε. Παρόλα αυτά, δεν είχε καταφέρει να ηρεμήσει και μέχρι το τέλος της εκπομπής σχολίαζε συνεχώς. «Ο κ. Μητρόπουλος έχει βιλλάρα στην Φιλοθέη και θα μου πει εμένα που μένω στο πατρικό μου στον Χολαργό;», είπε.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΜΕ ΤΡΟΪΚΑΣ-ΔΝΤ.
Το θέμα όμως δεν είναι πως παρεξηγήθηκε η Καλογεροπούλου,αλλά η καταγγελία..
Και κάποιοι στιγμή πρέπει να μάθει ο κόσμος την αλήθεια.
Όλοι θα θυμόσαστε την αποκάλυψη για τον διευθύνων σύμβουλο του ομίλου εταιρειών επικοινωνιών CIVITAS Γιώργο Φλέσσα.

Φλέσσας άκρη δεξιά παρέα με τον Χριστοφοράκο.

Που  ομολόγησε ενώπιον της εξεταστικής για τη Siemens…ότι για μία εβδομάδα πριν την ψήφιση από τη Βουλή του μνημονίου με την τρόικα και για τέσσερις εβδομάδες μετά είχε ανατεθεί στην εταιρεία του από ευρωπαϊκή εταιρεία δημοσίων σχέσεων EURO RSCG για λογαριασμό του ΔΝΤ,
η επικοινωνιακή προώθηση της αναγκαιότητας των σκληρών οικονομικών μέτρων, για το τι γράφεται στα μέσα και τι λέγεται από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα για τα μέτρα.
Ποιοι είναι αυτοί που τα παίρνουν?
Είναι μόνο δημοσιογράφοι?
Μήπως στην Ελλάδα έχει ξεπεράστει πια το μοντέλο του δημοσιογράφου παπαγάλου και έχει γίνει πολιτικός παπαγάλος με πρίμο τέμπο δημοσιογράφο?
Είμαι σίγουρος πως ισχύει το δεύτερο.
Πάνελ στημένα,με δημοσιογράφους που τα χώνουν στον λαο,επειδή κι αυτός “μαζί τους τα έφαγε” επαγγελματίες πολιτικοί να λένε ότι είμαστε όλοι υπεύθυνοι και πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα,κι άλλες τέτοιες μπούρδες.

Όμως τώρα ξέρεις.
Τώρα μπορείς να καταλάβεις ποιοι είναι αυτοί που είναι μαζί με τον λαό και ποιοι είναι για την πάρτι τους.

αἰέν ἀριστεύειν
Posted by filologos10

Προλάβετε την πτώχευση ως όπλο, πριν την υποστούμε ως ποινή

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ
Προέδρου Δημοκρατικής Αναγέννησης

Οι «New York Times» παραδέχτηκαν προ ημερών το αυτονόητο («Καθημερινή» 26/11/10), το οποίο ξέρουν και τα μικρά παιδιά: Ελλάδα και Ιρλανδία δεν θα μπορέσουν υπό τους σημερινούς όρους, σε καθεστώς ύφεσης, να αποπληρώσουν το χρέος τους. Εκ των πραγμάτων μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι η τροποποίηση, είτε του χρόνου είτε του ποσού αποπληρωμής.

Και ο μεν κέλτικος τίγρης αντέδρασε, όχι βέβαια όπως προσδοκούσαν πολλοί, αλλά η απειλή του να κηρύξει στάση πληρωμών τού προσπόρισε επιμήκυνση αποπληρωμής, από την οποία ωφελήθηκε και η έρημη Ελλάς, αν και δεν διαπραγματεύθηκε.

Η επιμήκυνση όμως χωρίς την ταυτόχρονη ...

Η χύτρα και η βαλβίδα ασφαλείας

 Γράφει ο Αλέξης Παπαχελάς

Στα μάτια του περισσότερου κόσμου βλέπεις πλέον τον φόβο, την ανησυχία, την αβεβαιότητα. Κανείς πια δεν πιστεύει τίποτα, δεν εμπιστεύεται κανέναν. Η φράση πoυ ακούς πολύ συχνά είναι «εντάξει να κόψουν, να περάσουμε δύσκολα, αλλά κάποιος να μας πει πότε θα μπει μια τελεία και πότε θα βγούμε από αυτήν τη μαύρη τρύπα». Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να μας το πει με σχετική, έστω, βεβαιότητα. Είναι για παράδειγμα βέβαιο ότι κάποια στιγμή τον Φεβρουάριο οι αγορές και κατόπιν η τρόικα θα διαπιστώσουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται μακριά από τους δημοσιονομικούς στόχους που είχε θέσει για το 2010. Θα κάνουν τα στραβά μάτια οι αγορές και οι δανειστές μας αναγνωρίζοντας την τεράστια προσπάθεια αυτής της χώρας και τα όρια των αντοχών της ή θα επιμείνουν σε νέο γύρο μέτρων με ...

Η τρομοκρατία του χρέους


Το χρέος του δημοσίου σαν απόλυτο μέγεθος δεν είναι κάτι που μπορεί να οδηγήσει μια χώρα οπωσδήποτε σε πτώχευση. Προφανώς, εάν κανείς εξασφαλίσει πλεονασματικούς προϋπολογισμούς δηλαδή τα ετήσια έσοδα να είναι μεγαλύτερα από τα έξοδα και τους εφαρμόσει, δηλαδή εξαφανίσει το έλλειμμα και έχει πλεόνασμα, τότε η χώρα δε πτωχεύει.
Παροδικές στενότητες σε ρευστότητα καλύπτονται από τις αγορές με λογικό κόστος, εφόσον οι αγορές ξέρουνε ότι έχουν να κάνουν με κράτος με πλεονασματικό προϋπολογισμό (ελπίζουμε!)
Βέβαια το να επιτύχει κανείς τους στόχους αυτούς χρειάζεται ...

Για να μην ξεχνιόμαστε και να μην έχουμε αμφιβολία για το τί εννοούσε με το "Μαζί τα φάγαμε"! Εννοούσε τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ.

Γιώργο εσύ γιατί δεν πήγες σήμερα στην πορεία;





Οι σημερινές πορείες - διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών στην Αθήνα, συνειρμικά μου έφεραν στο μυαλό την περίφημη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, όταν θέλοντας να μας αποδείξει πόσο μας συν-αισθάνεται και πόσο μας συμπονάει για τα μέτρα του μνημονίου.
"Κι εγώ στη θέση σας, θα έβγαινα στους δρόμους", μας είχε πει τότε ο Γιώργος Παπανδρέου!!! Αλλά, σήμερα, δεν ήταν στους δρόμους...
Προφανώς επειδή δεν είναι στη θέση μας ή επειδή, απλά, δεν είναι ένας από εμάς...
Πάνε τα μαϊμού κλάματα και οι καταγγελίες των Γιώργηδων (βλέπετε ο Παπακωνσταντίνου πήγαινε τότε "πακέτο" με τον Γιωργάκη) κατά των ανδρών των ΜΑΤ.
Σήμερα, τα πράγματα άλλαξαν κι ενώ τα ...

Μας κυβερνούν ερασιτέχνες”!




«Η χώρα κυβερνάται από μια ομάδα επικίνδυνων ερασιτεχνών, των οποίων ο αρχηγός απουσιάζει συνεχώς στο εξωτερικό, αναζητώντας, προφανώς, εργασία αφού σύντομα δεν θα μπορεί να βρει δουλειά στην Ελλάδα!».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο επίτιμος αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτης Γεννηματάς κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του, «Αγωνία για την Ευρώπη», στο Σύλλογο Αποφοίτων του Κολλεγίου « St. PauΙ» στον Πειραιά.

«Ο τουρίστας Πρωθυπουργός ετοιμάζεται τώρα για 15νθήμερη περιοδεία στην Αυστραλία, λες και είναι ο… Νταλάρας!» είπε ο ...

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ίσως η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο κέντρο για να διαδηλώσουν. Μερικές εκατοντάδες κουκουλοφόρων θέλησαν να κάψουν και να καταστρέψουν. Υπερβολική και η αντίδραση των ΜΑΤ που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων επί δικαίων και αδίκων. Ξύλο και δακρυγόνα στους απεγνωσμένους διαδηλωτές...Οι "γνωστοί-άγνωστοι" ως συνήθως στο απυρόβλητο.

Τουλάχιστον για μισή ώρα οι κουκουλοφόροι έσπαζαν και έκαιγαν στο Σύνταγμα. Παρά τα δακρυγόνα και τις φωτιές οι πολίτες κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους να απομονώσουν τους κουκουλοφόρους και να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία

Το «όχι» του Παπαχρήστου


(Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη)«ΔΥΣΤΥΧΙΣΜEΝΗ η χώρα που χρειάζεται ήρωες» (Brecht). Κι αν βρήκαμε τον ήρωα, μη τον πετροβολούμε. Είναι, σήμερα, βουλευτής Πρέβεζας ο Βαγγέλης Παπαχρήστος. Χτες ήταν ένας μικρός ήρωας, όταν στα 18 του φυλακίστηκε, πέρασε από στρατοδικείο της Χούντας, φυλακίστηκε και βασανίστηκε. Οι κεραίες των χουντικών έπιασαν τη δράση του, ζύγιασαν τα τσακάλια τον φάκελο απ’ τον πατέρα του ως αγωνιστή της αριστεράς και (δι)έπραξαν τα «δέοντα».
Ο λαός τον αντάμειψε και το (βρώμικο) ’89 τον βρήκε βουλευτή του ΚΚΕ. Δεν άντεξε την κολιγιά και τα παράτησε. Έπιασε τη συμπαιγνία και μετεπήδησε για το ΠΑΣΟΚ...

Καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ



Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία σε πολλούς εργασιακούς χώρους άγγιξε το 100%. Ενδεικτικά αναφέρουν τους εξής εργασιακούς χώρους:
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ : 100%
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ:100%
ΟΛΠ: 100%
ΛΙΜΑΝΙΑ:100%
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ :100%
COCA COLA:100%
ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ ,ΕΥΔΑΠ το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 90%
Η κυβέρνηση μέσω του μνημονίου δανεισμού δεσμεύθηκε και υλοποιεί μέτρα που επιφέρουν βίαιες ανατροπές στη ζωή των εργαζομένων και των συνταξιούχων, μέτρα που αυξάνουν δραματικά τον αριθμό των ανέργων.
Ο πιο σκληρός και αδίστακτος ευρωπαϊκός νεοφιλελευθερισμός στο όνομα των ελλειμμάτων και του χρέους απαιτεί και επιβάλει σκληρά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που βίωσαν ποτέ οι ευρωπαίοι πολίτες.
Οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή και ακύρωση των απαράδεκτων αυτών πολιτικών.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι αρνούνται να υποταχθούν στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ευρωπαίων ηγετών

Η υποτίμηση του ανθρώπου

Ή αλλιώς, τι δεν πρόκειται να καταλάβουν ο Πάσχος Μανδραβέλης και αυτός ο τζιτζιφιόγκος Μπάμπης Παπαδημητρίου..

Για μας τους υπόλοιπους και μη φανατικούς, είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε ότι οι οικονομική υποτίμηση είναι το λιγότερο και μικρότερο κακό. Αρκεί να συγκρίνουμε πώς έπρεπε να είναι και να ζει ο άνθρωπος και που κατάντησε και τότε θα καταλάβουμε τι σημαίνει συρρίκνωση και υποτίμηση του ανθρώπου.
Ο Μαρξ περιγράφει τα οικουμενικά και πανανθρώπινα γνωρίσματα που προσιδιάζουν στην «ουσία» της ανθρώπινης φύσης και κάνουν τον άνθρωπο να ξεχωρίζει από τα άλλα έμβια όντα.
Κατ αρχάς είναι εκ φύσεως δημιουργικό όν γιατί με την εργασία του μετασχηματίζει το περιβάλλον του και μέσα από αυτήν την διαδικασία αυτοπραγματώνεται και ο ίδιος συγκροτώντας ελεύθερα και τον εαυτόν του ως φορέα δημιουργικής δράσης. Αυτή η δημιουργική δράση απαιτεί συλλογική προσπάθεια και γιαυτό η ανθρώπινη φύση είναι «συλλογική» και όχι «μονολογική»-ατομικιστική.
Ο άνθρωπος είναι επίσης ένα «καθολικό και οικουμενικό όν» που έχει τη δύναμη να μετασχηματίσει ολόκληρο τον κόσμο γιατί μπορεί να παράγει και να δημιουργεί ακόμα και όταν δεν το απαιτεί κάποια άμεση φυσική ανάγκη του, όπως για παράδειγμα να κάνει τέχνη.
 Τέλος, είναι μια συνειδητή ύπαρξη με θέληση και αναστοχασμό διότι επιστρέφει πάνω στο αντικείμενο της δράσης του, είναι παραγωγός νοήματος και ιδεών για τον κόσμο αλλά και για την θέση του ανάμεσα σε αυτόν..

Συναίνεση ή συνενόχους στην εκτροπή;

 Του Δημήτρη Μυ

Το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση συνοψίζεται ως εξής: Είναι σε θέση να εκπληρώσει τις συμβατικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με τη Δανειακή Σύμβαση και το μνημόνιο έναντι των πιστωτών, κινούμενη εντός των πλαισίων της συνταγματικής νομιμότητας;
Το γεγονός ότι σήμερα ο πρωθυπουργός αναζητά συναίνεση στις συναντήσεις του με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης υποδηλώνει την αμφιβολία του για αυτήν τη δυνατότητα. Υποδηλώνει επίσης και το αδιέξοδό του, καθώς η μη ...

O Παπανδρέου ο μικρός … έκοψε ένα δάχτυλο

 
Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ και ο βουλευτής Πρεβέζης του κόμματος Βαγγέλης Παπαχρήστος η επιλογή του να καταψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις αλλαγές στα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ.
Το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας υπερψηφίστηκε επί της αρχής με τις 156 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
H φράση " έκοψε ένα δάχτυλο" , είναι...

Άγριες συγκρούσεις φοιτητών-αστυνομίας στην Ιταλία

Δεκάδες τραυματίες
 
Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στη Ρώμη, όπου φοιτητές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Δεκάδες είναι οι τραυματίες ενώ σε τουλάχιστον 10 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία.
Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωναν κόντρα στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στη Ρώμη, την ώρα που στη Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη η ...

Απάντηση του Δ.Δρούτσα για τον διάπλου τουρκικής φρεγάτας στο Αιγαίο

 
(Αυτά είναι υπουργάρα μου τους  έκανες την μούρη κρέας!!!!!!) Το σημερινό περιστατικό, αποτελεί άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα των επιχειρημάτων της Ελλάδας για να καταδειχθεί η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, είπε ο υπουργός Εξωτερικών από τις Βρυξέλλες. Έχουμε ενημερωθεί από το ΓΕΕΘΑ για τον διάπλου της τουρκικής φρεγάτας από το στενό του Καφηρέα και περιμένουμε την αναφορά εκ μέρους του αρμόδιου Γενικού Επιτελείου Ναυτικού προκειμένου να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Αυτό δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή ενέργεια της Τουρκίας στο Αιγαίο. Ο Δ. Δρούτσας σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια της Τουρκίας, δεν εκπλήσσει την...

Toυρκική φρεγάτα πάλι στο Σαρωνικό "σφήνα" σε άσκηση του Π.Ν.

 

 ...Το απέκρυψε η κυβέρνηση

Τουρκική φρεγάτα έφθασε μέσα στη νύχτα Σαρωνικό κάνοντας "σφήνα" στην μεγαλύτερη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού που διεξάγεται αυτή την στιγμή σε ολόκληρο το Αιγαίο. Για τη νέα τουρκική επιθετική κίνηση δεν ανακοινώθηκε τίποτα από την κυβέρνηση και το θέμα ήρθε τυχαία στην επιφάνεια από εμπορικά σκάφη τα οποία ήρθαν σε οπτική επαφή με το σκάφος και υπήρξε κίνδυνος ανεξέλεγκτης διαρροής της είδησης. Έτσι σήμερα το πρωί...

Όλι Ρεν: Για 7,5 χρόνια η επιμήκυνση του χρέους

 

Όλι Ρεν: Για 7,5 χρόνια η επιμήκυνση του χρέους


«Η Επιτροπή θα υποβάλει άμεσα πρόταση για την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής, στα 7,5 χρόνια, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της σώρευσης δανειακών υποχρεώσεων κατά τη διάρκεια των ετών 2014 και 2015», δήλωσε ο αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση Ελληνίδας ευρωβουλευτή.

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων του κ. Ρεν με τα μέλη της Προσωρινής Επιτροπής του ΕΚ για την κρίση, ο Επίτροπος Ρεν ρωτήθηκε σχετικά ...

Εδώ και τώρα να ζητήσουν συγνώμη για όσα έλεγαν πριν απο τις εκλογές

 



Σε μέγα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο θα εξελιχθεί η υπόθεση της διαγραφής ληξιπρόθεσμων χρεών περίπου 24 δισ. που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Επισήμως λένε ότι πρόκειται για χρέη δήμων αλλά και επιχειρήσεων που έχουν εδώ και χρόνια βάλει λουκέτο και που δεν υπάρχει περίπτωση να εισπραχθούν στον αιώνα τον άπαντα. Αν είναι έτσι, να συμφωνήσουμε. Όμως, θα πρέπει εδώ και τώρα η κυβέρνηση να δώσει αναλυτική λίστα με τους… ευεργετημένους έτσι ώστε να μην υπάρχουν σκιές.

Διότι ποιος μας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν και κάποιοι που δεν πλήρωναν χρόνια και τώρα έρχεται να τους ...

ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 


ΕΧΕΙ… ΠΗΞΕΙ Ο ΕΒΡΟΣ – 10.000  ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ
Έρχονται δασκαλεμένοι από Βόρεια Αφρική και Ασία

Κρατούν στο χέρι ζελατίνα με φωτοτυπία οδηγίας της ΕΕ με τα… δικαιώματά τους

Ποιος πληρώνει τα 10.000 ευρώ για τον καθένα για να έρθει εδώ;

Σχέδιο άλωσης της χώρας βρίσκεται πίσω από τη ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ εισβολή λαθρομεταναστών απ’ όλες τις άκρες της Αφρικής και της Ασίας, με κοινό παρονομαστή ΟΛΩΝ το θρήσκευμα, τη μουσουλμανική ταυτότητα. Αυτά δεν είναι φαντασιώσεις και φοβικές εικασίες. Οι αρχές του Έβρου, που ζουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ την «εικόνα» αυτής της εισβολής, έχουν στα ...
 

Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα….

Σήμερα δεν ξέρω τι με έπιασε, αλλά θυμήθηκα το παλιό ποιήμα “Οι μοιραίοι” του Κώστα Βάρναλη. Το συγκεκριμένο ποιήμα κατέληγε με το στίχο: “Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα, πίνουμε πάντα μας σκυφτοί, σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα όπου μας εύρει μα πατεί: δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα!, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!”.

Θα μου πείτε, τώρα, τι σχέση έχει αυτό με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η απάντηση είναι: καμία. Έχει όμως σχέση με τους αρχηγούς τους, αφού κανείς εξ αυτών δεν βρήκε το θάρρος και το σθένος να βγεί μπροστά και να δώσει τη πρέπουσα απάντηση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο για όλα όσα έχει πει το τελευταίο χρονικό διάστημα κατά των ...

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΚΤ "αποσύρεται" και υποχρεώνει τις Κυβερνήσεις να αναλάβουν το χρέος


Του Γιάννη Αγγέλη

Η ΕΚΤ έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από την στήριξη της δημοσιονομικής πολιτικής των χωρών-μελών της ευρωζώνης και να επαναφέρει στην σταδιακή απόσυρση των έκτακτων μέτρων παροχής ρευστότητας σε κυβερνήσεις και τράπεζες.

Όπως αποκάλυψε το Σάββατο το «Κεφάλαιο», η διοίκηση της ΕΚΤ έχει επεξεργασθεί σχέδιο «απόσυρσης» το οποίο θα γνωστοποιήσει και επισήμως στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης πιθανώς και εντός της εβδομάδας πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης.

Το «μήνυμα» της ΕΚΤ προς τις κυβερνήσεις είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να «απορροφά» τους κινδύνους της δημοσιονομικής πολιτικής των χωρών-μελών στον ισολογισμό της μέσω της αγοράς κρατικών ομολόγων και παροχής ρευστότητας σε τράπεζες που έχουν ...

Σαφή θέση υπερ των Σκοπίων έχουν οι ΗΠΑ αποκαλύπτει το WikiLeaks

«ΟΚ» για συγχώνευση ΙΚΑ - ΕΣΥ

Νέο «Ταµείο» θα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθµιας φροντίδας υγείας χωρίς αναµονή
    Το πράσινο φως για άµεσες συγχωνεύσεις νοσοκοµείων του ΕΣΥ, όπως είναι ο «Αγιος Σάββας», το Σισµανόγλειο και η «Αγία Ολγα», µε τα νοσοκοµεία του ΙΚΑ δίνει σχέδιο νόµου του υπουργείου Υγείας, που θα κατατεθεί τις επόµενες ηµέρες στη Βουλή. Παράλληλα, ιδρύεται ένα νέο «Ταµείο» για όλους τους ασφαλισµένους, που θα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθµιας φροντίδας υγείας χωρίς αναµονή.
Το νοµοσχέδιο για την πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας προβλέπει ότι τα νοσοκοµεία του ΙΚΑ εντάσσονται στο ΕΣΥ, λειτουργώντας ως παραρτήµατα. Ετσι για παράδειγµα το 1ο Νοσοκοµείο του ΙΚΑ θα ενταχθεί στο Σισµανόγλειο, το ογκολογικό του ΙΚΑ θα συλλειτουργεί µε τον «Αγιο Σάββα», ενώ στη Θεσσαλονίκη το 2ο ...

Ο Σάββας έκανε την αρχή


Το είπε και το έκανε… Ο Σάββας Τσιτουρίδης είχε προειδοποιήσει εγκαίρως την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα άφηνε αναπάντητη τυχόν περαιτέρω εμπλοκή του στη διερεύνηση της υπόθεσης των δομημένων ομολόγων, και από τη στιγμή που παραπέμφθηκε σε Προανακριτική Επιτροπή, έκανε πράξη όσα είχε πει.
Έτσι, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, καταθέτει αύριο μήνυση σε βάρος του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για τα ομόλογα, Χρήστου Πρωτόπαπα, κατηγορώντας τον για...

Μην μασάτε, το μνημόνιο δεν ισχύει για όλους το ίδιο.

Όπως έχουμε πει κατ’ επανάληψη, η πολιτική εξουσία είναι σαν το νερό. Όπου βρίσκει μαλακό έδαφος το διαβρώνει και περνάει. Όπου όμως βρει σκληρή πέτρα, αλλάζει δρόμο. Στην περίπτωση τη δική μας το μαλακό έδαφος είμαστε εμείς οι απλοί, ασύνδετοι μεταξύ μας και προδομένοι από τις συνδικαλιστικές μας ηγεσίες πολίτες, ενώ οι σκληρές πέτρες είναι τα ΜΜΕ, τα οποία διαμορφώνουν και χειραγωγούν την Κοινή Γνώμη.


Σύμφωνα λοιπόν με το μνημόνιο και συγκεκριμένα το άρθρο 5 παρ. 12 του νόμου 3845/2010
 
,«Επιβάλλεται ειδικός φόρος στις διαφημίσεις που....