Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Που είναι έτοιμες να επενδύσουν οι τράπεζες

ethniki_trapeza.jpg
Ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις εν μέσω κρίσης, διαβλέπουν -υπό προϋποθέσεις- οι τράπεζες, δίνοντας νέα κατεύθυνση στη στρατηγική χρηματοδοτήσεων για την επόμενη κρίσιμη διετία.
Το "δείγμα" για το είδος επενδύσεων που θα "διακινδυνεύσουν" να χρηματοδοτήσουν οι τράπεζες, έδωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Απ. Ταμβακάκης.
Παράλληλα, το δικό της "στίγμα" στην πολιτική επιχειρηματικών χορηγήσεων έδωσε και η Eurobank, με την πρωτοβουλία «Go International».
Όπως συνάγεται από τις επισημάνσεις που έκανε σε πρόσφατη συνάντησή του με δημοσιογράφους ο κ. Ταμβακάκης, αλλά ...
και από όσα συζητούν κατ΄ ιδίαν οι τραπεζίτες, οι τράπεζες είναι πρόθυμες, παρά τις δυσκολίες ρευστότητας, να χρηματοδοτήσουν αναπτυξιακά σχέδια, τα οποία όμως σε μεγάλο βαθμό θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη απόδοση.
Ο κ. Ταμβακάκης αναφέρθηκε ενδεικτικά σε τομείς όπως η απελευθέρωση της ενέργειας (η οποία ενέχει πολύ μεγαλύτερες επενδύσεις από τις τηλεπικοινωνίες), η διαχείριση των υδάτων (είναι σημαντική η διαχείριση των πόρων που χρησιμοποιούνται για αγροτοκαλλιέργειες), τα απορρίμματα (όπου ως χώρα θέλουμε τουλάχιστον 7 δισ. ευρώ επενδύσεις για να είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις μας έναντι της Ε.Ε. και να αποφύγουμε βαριά πρόστιμα που έρχονται από το 2012), το χωροταξικό και η αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής (η Ελλάδα εισάγει το 70% της ντομάτας που καταναλώνει και την ίδια στιγμή συνεχίζει να καλλιεργεί βαμβάκι και καπνό που μένουν στα αζήτητα).
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...