Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Απίστευτο ηλεκτρονικό φακέλλωμα – Ηλεκτρονικές Φορολογικές Κάρτες και για τα… παιδιά

Τελικά έχουμε παρεξηγήσει τις προθέσεις της Κυβέρνησης και ειδικότερα του οικονομικού της επιτελείου. Με όλα τα μέτρα θέλει απλά να πιάσει τους φοροφυγάδες. Για αυτό άλλωστε θα προμηθεύσει με την ειδική Ηλεκτρονική Φορολογική Κάρτα και τα παιδιά (!!!), στη συλλογιστική προφανώς ότι και αυτά βοηθούν στη φοροδιαφυγή. Το επιχείρημα, η απλότητα του οποίου ξεπερνά ακόμα και τα όρια της γελοιότητας, είναι το εξής: «Εάν τα παιδιά δαπανούν χρήματα που τους δίνουν οι γονείς τους, να τους δώσουμε μία Ηλεκτρονική Κάρτα, ώστε το κουλούρι που αγοράζουν από το κυλικείο του σχολείου να προστίθεται στο όριο των αποδείξεων για το αφορολόγητο των γονέων τους»!! Βέβαια, όπως λέει ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών οι πολίτες δεν… 

Από το «λεφτά υπάρχουν» στο «όλοι μαζί τα φάγαμε»

ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΠΛΟΥΤΙΣΑΜΕ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Υπουργικό συμβούλιο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009: «Τα λεφτά υπάρχουν», είχε ήδη ειπωθεί προεκλογικά. Αγνωστο αν ο κ. Πάγκαλος ψιθύριζε το «όλοι μαζί τα φάγαμε» από τότεΟ ένας χρόνος που πέρασε από τις εκλογές του 2009 και την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου δεν αποτελεί, με τη συμβατική έννοια, «εποχή».
 Είναι όμως «χρόνος» με την ουσιαστική έννοια, καθώς μέσα σε λίγους μήνες άλλαξαν συθέμελα η Ελλάδα και οι Ελληνες.
 Αυτό το καταιγιστικό διάστημα ακούσαμε πολλά, γίναμε ειδήμονες στα οικονομικά, φτάσαμε από το ένα άκρο στο άλλο, χωρίς να το καταλάβουμε.
 Κυριολεκτικά. Λέξεις και φράσεις έγιναν επικοινωνιακά συνθήματα, μπερδεύθηκαν στο μυαλό μας, ξεθώριασαν, έχασαν το αρχικό τους νόημα, μετατράπηκαν στο αντίθετό τους.

Υπουργικό συμβούλιο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009: «Τα λεφτά υπάρχουν», είχε ήδη ειπωθεί προεκλογικά. Αγνωστο αν ο κ. Πάγκαλος ψιθύριζε το «όλοι μαζί τα φάγαμε» από τότε...

Ανάκτηση του ηθικού πλεονεκτήματος

Από Factorx                        

 γράφει ο Κώστας Ροδινός
                                  
                                    Το μνημόνιο είναι ξεπερασμένο                 
 Σχεδόν όλοι  συμφωνούν, ότι το μνημόνιο είναι  μια παταγώδης αποτυχία και οδηγεί τη χώρα σε ναυάγιο. Τελικά θα δικαιωθεί ο κ. Παπακωνσταντίνου που μιλούσε για Τιτανικό!  Ηταν προφητικός!  
Οι άνθρωποι  έπεσαν έξω σ’  όλες τις προβλέψεις τους! Αν δούλευαν σε μια ιδιωτική επιχείρηση,  θα είχαν ήδη απολυθεί!  Και εμείς ακόμα  τους παίρνουμε στα σοβαρά.
Έγραφα εδώ στις 22-4-2010: 
 «Σήμερα τα spreads ξεπέρασαν τις 500 μονάδες. Την Τρίτη το δημόσιο άντλησε 1,95 δισ. ευρώ, από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων με επιτόκιο 3.65% Την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία της 19ης Ιανουαρίου, το επιτόκιο ήταν 1,67%. Απλώς να υπενθυμίσω ότι στις 20 Οκτωβρίου 2009, το επιτόκιο ήταν μόλις 0,35%!.... 

Α.Σαμαράς: Αντισταθείτε στο φόβο και την απελπισία που προσπαθεί να σπείρει η κυβέρνηση

 
Επίθεση στην κυβέρνηση για το χρονικό εύρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Καστοριά.
Επανέλαβε μάλιστα την πρόθεσή του, όταν η ΝΔ έρθει στην κυβέρνηση, να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στη σύναψη του μνημονίου με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο...... 

Μετά τους Αραβες, μνημόνιο με Κινέζους

ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ «ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ» ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩ, ΛΕΕΙ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΗΠΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟ ΓΟΥΑΝ

Από τα πετροδόλαρα των Αράβων στα κίτρινα γουάν των Κινέζων πηγαίνει η κυβέρνηση, αναζητώντας επενδύσεις που θα δώσουν μακροπρόθεσμα αναπτυξιακή ανάσα στην ελληνική οικονομία.
Από τις κελεμπίες στα πουκάμισα Μάο Ετσι μετά τη συμφωνία για επενδύσεις 5 δισ. δολαρίων που υπέγραψε με το Κατάρ την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, σήμερα θα υπογραφεί στην Αθήνα μνημόνιο επενδυτικής συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας, καθώς φτάνει στη χώρα ο Κινέζος πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο συνοδευόμενος από τέσσερα μέλη της κυβέρνησής του.
Το μνημόνιο θα υπογράψουν ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης και.

«ΤΑ 5 ΔΙΣ. ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ», ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

2011: Καπάκι, φόροι 2,36 δισ. και περικοπές 800 εκατ. ευρώ
Περισσότερους φόρους 2,36 δισ. ευρώ θα πληρώσουμε το 2011, ενώ το «μαχαίρι» στις δαπάνες θα φθάσει στα 800 εκατ. ευρώ.
 
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που τυπώνεται αύριο και κατατίθεται στη Βουλή τη Δευτέρα, προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, την εξοικονόμηση κονδυλίου 3,16 δισ. ευρώ.
Ποσόν που απέχει κατά το ήμισυ από το στόχο των 6,65 δισ. ευρώ του Μνημονίου, βάσει του οποίου το 2011 αναζητούνται έσοδα 5 δισ. ευρώ και περικόπτονται δαπάνες 1,65 δισ. .. 

Ο Κ. Καραμανλής, διαψεύδει, τα "παπαγαλάκια" και τα ευφάνταστα σενάρια

Με αφορμή σενάρια που κυκλοφόρησαν περί δήθεν επιστροφής του Κώστα Καραμανλή σε κεντρικό ρόλο στη Νέα Δημοκρατία,... 

Ελλάδα: Ο Κ. Καραμανλής, διαψεύδει, τα "παπαγαλάκια" και τα ευφάνταστα σενάρια Με αφορμή σενάρια που κυκλοφόρησαν περί δήθεν επιστροφής του Κώστα Καραμανλή σε κεντρικό ρόλο στη Νέα Δημοκρατία, βουλευτές που συνομιλούν με τον πρώην πρωθυπουργό σχολίαζαν ότι ο Κώστας Καραμανλής αποχώρησε οικειοθελώς από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που υπηρέτησε όλη του τη ζωή, και φυσικά δεν διανοείται να πράξει οτιδήποτε που θα έβλαπτε την ενότητα και τη νικηφόρα πορεία του κόμματος υπό τη νέα του ηγεσία
e-typos

Διευρύνονται τα spread των ελληνικών ομολόγων

Τα επιτόκια των γερμανικών ομολόγων έχουν βρεθεί κοντά στα χαμηλά τους ρεκόρ λόγω της ανάπτυξης του ΑΕΠ της χώρας (Φωτογραφία: ΑΠΕ ) 

Φρανκφούρτη
Τις 829 μονάδες βάσης, στο υψηλότερο σημείο του από το Μάιο, έφτασε την Παρασκευή η διαφορά απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου σε σύγκριση με το αντίστοιχο γερμανικό (Bund).

Και τα spread ομολόγων άλλων χωρών της Ευρωζώνης διευρύνονταν την Παρασκευή έναντι

Γιατί οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν πρόωρα

 

Εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν μόνο όταν φύγει από τη χώρα η τρόικα”, δήλωσε χθες ο Πρωθυπουργός και το αναπαράγουν σήμερα όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα, χαρούμενα που ο άνθρωπός τους δεν θα τους εγκαταλείψει.
Εμεις, αντιθέτως, πιστεύουμε ότι ο κ. Παπανδρέου, όπως και κάθε άλλος στην θέση του  δεν επιθυμεί να είναι ο πρωθυπουργός που θα κηρύξει την πτώχευση, γι αυτό και το σενάριο των πρόωρων εκλογών γίνεται κάθε μέρα που περνά πραγματικότητα... 

Δύο κρατικοί πυλώνες στις τράπεζες!


 


Νέα σενάρια για τη διαχείριση των κρατικών τραπεζικών συμμετοχών επεξεργάζονται με κυβερνητική εντολή οι τρεις σύμβουλοι του Δημοσίου, γι’ αυτό και παρατάθηκε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου η κατάθεση του τελικού τους πορίσματος: σύμφωνα με πληροφορίες του «Β», ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση συγχώνευσης της Εθνικής με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, για τη δημιουργία της υπό κρατικό έλεγχο «ναυαρχίδας» του τραπεζικού συστήματος, ενώ αν… βγουν τα κουκιά της κεφαλαιακής επάρκειας η ΑΤΕ θα σχηματίσει το δεύτερο κρατικό πυλώνα, μαζί με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Τράπεζα Αττικής! Στοιχεία του νέου σχεδιασμού, που δεν είναι άσχετος και με την απόσυρση της πρότασης.. 

ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ! ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΔΩΣΕ 500 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ!

Η απόφαση πάρθηκε μετά από εισήγηση του Νομάρχη Γ. Σγουρού και τις ψήφους των νομαρχιακών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ, του Νάσου Αθανασίου από την Ν.Δ. ( οι υπόλοιποι της Ν.Δ δεν την ψήφισαν ) και του Β. Παπαδόπουλου από το ΛΑ.Ο.Σ.
Ο Σπ. Λυκούδης από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, φόρεσε τον μανδύα του Πόντιου Πιλάτου και έδωσε “λευκό”!…
Την επαίσχυντη απόφαση καταψήφισαν μόνο οι Αλ. Μπαλού, Κ. Μαρκέτης και Ηλ. Νικολόπουλος.

Σάββ.7.6.- Την ώρα που μεγάλα στρώματα του λαού βυθίζονται στην έσχατη φτώχεια και την απόγνωση και οι νομαρχίες έχουν κηρύξει διαρκή λιτότητα στις μεγάλες και μικρές ανάγκες του λαού μας , η νομαρχία της Αθήνας με μια παράνομη και προκλητική τουλάχιστον απόφαση, που επιβεβαιώνει τον βαθύ εκφυλισμό του ΠΑΣΟΚ και την απόσπαση του όχι μόνο από τις ανάγκες αλλά και το φρόνημα του ελληνικού λαού, αποφάσισε την χρηματοδότηση του Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς,... 

Απολογισμός ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση μπέρδεψε το «αυτονόητο» με το «ανόητο»


  από antinews

Πέρασε ένας χρόνος με το ΠΑΣΟΚ να κυβερνά αυτό τον τόπο και κάποιοι στην κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός, αισθάνθηκαν την ανάγκη να μας θυμίσουν την επέτειο. Και από τον απολογισμό που έκαναν εμφανίζονται να είναι περήφανοι για το έργο τους
«Κάναμε σε ένα χρόνο, όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα» είναι ο τίτλος του... 

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Το «αυτονόητο» του Γιώργου..

Την «επανάσταση του αυτονόητου» επιχειρεί, λέει, ο πρωθυπουργός.. Τελικά δεν είναι μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που κακοπαθαίνουν αφόρητα σε τούτον τον τόπο αλλά και οι λέξεις.. και αυτό είναι ίσως σημαντικότερο γιατί κάτω από τις λέξεις κρύβονται όλα και γίνονται όλα..
 Όπως το πολύπαθο «αυτονόητο» που όταν εκφέρεται ...

Αρχίζει ο διάλογος για το Ενιαίο Μισθολόγιο


Πλαίσιο διαλόγου για το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο αναζητά η κυβέρνηση και για το λόγο αυτό συναντήθηκαν με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, ο αρμόδιος υπουργός εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. 

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση το υπουργείο τονίζει την αναγκαιότητα εξορθολογισμού των μισθών του δημοσίου και υπογραμμίζει ότι το 2009 η μισθολογική δαπάνη για το στενό δημόσιο τομέα έφτασε..

Σφοδρή κριτική Σαμαρά στον Παπανδρέου


Σφοδρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά την  σύσκεψη βουλευτών και πολιτευτών του  Λεκανοπεδίου Αττικής στη Ρηγίλλης,  για την στήριξη της υποψηφιότητας του Βασίλη  Κικίλια, σχετικά με τα όσα  υποστήριξε κατά τη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους σήμερα  ο πρωθυπουργός. 

«Αδιανόητα αυτά που είπε ο πρωθυπουργός» ...

Τι «ομολόγησε» ο Παπανδρέου για το μνημόνιο στους δημοσιογράφους


Εκπληκτικές παραδοχές και «ομολογίες» περιείχε η συνομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σήμερα με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ στο Μέγαρο Μαξίμου. Ανάμεσα σε αυτές η παραδοχή ότι τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν στις… ΗΠΑ (όπου και εδρεύει το ΔΝΤ) , σύμφωνα με τα όσα του είπαν αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρόσφατο ταξίδι του! Δεν εξήγησε όμως γιατί η Ελλάδα γίνεται «πειραματόζωο», αν και υποστήριξε ότι έχει αρχίσει να αλλάζει το κλίμα για την χώρα μας.

Στα αξιοσημείωτα ότι ο Γ. Παπανδρέου βάζει πλέον στο κάδρο της αναζήτησης των ευθυνών για την οικονομία και τον πρώην πρωθυπουργό...
 

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Κρίσιμες ώρες για την έντυπη δημοσιογραφία - Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε 48ωρη απεργία σε ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ - Οι εκδότες απειλούν με λουκέτο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε ΠΗΓΑΣΟ και ΔΟΛ μετά την απόφαση της ΕΣΗΕΑ να κηρύξει 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων δημοσιογράφων.

Η αντίδραση της ιδιοκτησίας του ΔΟΛ, που μεταξύ άλλων εκδίδει ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ, ήταν άμεση. Απειλήθηκε ακόμα και λουκέτο στο ημερήσιο ΒΗΜΑ εαν πραγματοποιηθεί η απεργία.
Πριν από λίγο, ο διευθυντής του ΒΗΜΑΤΟΣ, Παντελής Καψής, είπε στους εργαζόμενους οτι οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Ποιούς φίλους της κυβέρνησης ευνοεί η περαίωση;


Σάλος στην αγορά από την απίστευτη διαδικασία της περαίωσης και ειδικά τις  τελευταίες ρυθμίσεις, προτού το νομοσχέδιο πάει χθες στη Βουλή.

 Ειδικά η ρύθμιση που δίνει συγχωροχάρτι στους κατ’ επάγγελμα φοροφυγάδες, δηλαδή σε όσους  εξέδωσαν ψεύτικα και εικονικά τιμολόγια, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Πριν λίγο στη Βουλή ο Δ. Παπαδημούλης επιτέθηκε στον Γ. Παπακωνσταντίνου ...

Έκκληση Σαμαρά για πανστρατιά


Ο Αντώνης Σαμαράς, κάλεσε σε πανστρατιά τα στελέχη της ΝΔ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, μιλώντας στη διευρυμένη Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, η οποία λειτουργεί ως Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα.

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιούς εννοείς Κε Μπεγλίτη; τους Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Σμπώκο, και λοιπή συμμορία;


Την καταγγελία – παραδοχή ότι με το πρόσχημα της τουρκικής απειλής στήθηκε ένα πάρτι στο χώρο των αμυντικών εξοπλισμών και ορισμένοι έφτιαξαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες (!) εξαπέλυσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Φλας, επισήμανε ότι «ακόμη κι αν δεν υπήρχε αυτή η οικονομική και κοινωνική κρίση, θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να την ανακαλύψουμε ακόμη και ως πρόσχημα, ως άλλοθι, για να περάσουμε δυναμικά στον εξορθολογισμό και στη μείωση των αμυντικών δαπανών».

Ευρω-στοπ στην "έξυπνη κάρτα" για τις αποδείξεις!


Δεν πρόλαβε καλά – καλά να ανακοινωθεί επίσημα από τους υπουργούς οικονομικών και περιφερειακής ανάπτυξης και οι Βρυξέλλες θέτουν θέμα εφαρμογής του. Ο λόγος για το σχέδιο, που ανακοίνωσε χθες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που προβλέπει όλες οι πληρωμές και αγορές των φορολογουμένων να γίνονται με ηλεκτρονική κάρτα, η οποία θα έχει –μέσω bar code– ενσωματωμένο τον αριθμό φορολογικού μητρώου του κάθε πολίτη.

Ο φορολογούμενος, δηλαδή, θα είναι εφοδιασμένος με αυτή την έξυπνη κάρτα, την οποία θα δίνει στις επιχειρήσεις, σε κάθε του αγορά. Τα καταστήματα, με τη σειρά τους,...

Το colpo grosso του τραπεζικού καρτέλ!



Όποιος έχει πιστέψει, ότι ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης των επιφανών εκπροσώπων του τραπεζικού χώρου στον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Μ. Χρυσοχοϊδη ήταν για να βρεθεί ένας τρόπος να στηριχθεί με ρευστότητα η πραγματική οικονομία, μάλλον είναι έτοιμος να...
πιστέψει και ότι
οι τράπεζες διοικούνται από.. χερουβείμ.

Ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του B ήταν να τεθεί σε εφαρμογή το colpo grosso , να αρχίσει η ύστατη προσπάθεια των τραπεζών να δημιουργήσουν ποταμό κερδών από.. αέρα κοπανιστό (out of thin air, κατά την αγγλική έκφραση που θα ταίριαζε στα τραπεζικά golden boys). Σύμφωνα με τις πληροφορίες του...

Επιτροπή - φάντασμα ξέρει τα πάντα για την Ελλάδα ένα χρόνο πριν από την κρίση

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, μία επιτροπή - φάντασμα διαχειρίζεται τις τύχες της Ελλάδας και των άλλων αδύναμων κρίκων της Ευρωζώνης από το 2008. Ομως, οι εσωτερικές έριδες απειλούν να τινάξουν στον αέρα το ευρώ, λόγω της κόντρας Μέρκελ - Σαρκοζί
Ενα μυστικοσυμβούλιο αξιωματούχων της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του γραφείου του προέδρου του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, διαχειρίζεται εδώ και δυο χρόνια με απόλυτη μυστικότητα τις οικονομικές τύχες της «Ευρωλάνδης» και του συνόλου της ΕΕ, αναφέρει χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της αμερικανικής «Wall Street Journal».... 

Δύο δισεκατομμύρια ευρώ η ζημιά του δημοσίου από το σκάνδαλο της Siemens


«Κύριε Πάγκαλε και αυτά εμείς οι απλοί πολίτες τα φάγαμε;»
Η Εξεταστική αποφάσισε σήμερα παράταση των εργασιών της μέχρι της 20 Οκτωβρίου.
Στα 2 δις ευρώ εκτιμά η Εξεταστική Επιτροπή… που ερευνά το σκάνδαλο της Siemens τη ζημιά του δημοσίου από το σκάνδαλο της Siemens....

Τα πράσινα παπαγαλάκια, το Βατοπέδι και οι εχθροί της εθνοσωτήριας κυβέρνησης...

Έχουν ξεσαλώσει τα παπαγαλάκια της Ιπποκράτους.
Δεν τους βγαίνει το Βατοπέδι, δεν τους βγαίνει η φορολογία, δεν τους βγαίνουν οι εισπράξεις και άρχισαν τις επιθέσεις. Τους φταίει ο Αλαφούζος για το ΣΚΑΙ που έκανε γνωστές τις 6 διαφορετικές γνωμοδοτήσεις για μη ύπαρξη ζημιάς του δημοσίου από το Βατοπέδι (ναι ακόμα και η τελευταία μιλάει για "πιθανή ζημιά" που όμως δεν βρίσκεται εκεί που ερευνούσαν αυτοί που έγραψαν την γνωμοδότηση !!!???)  .  

Υπόθεση Βατοπεδίου : Η κατασκευή ενός «σκανδάλου»

Από  politis-gr.blogspot.com

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Βατοπεδίου φέρνουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη δυσχερή θέση να απαντήσει σε 4 ερωτήματα:

1. Γνώριζε, ναι ή όχι, και από πότε ότι υπάρχουν στη δικογραφία 4 εκθέσεις όχι μόνο του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, αλλά και διεθνούς οίκου, που τεκμηριώνουν ότι δεν υπάρχει ζημία του Δημοσίου από τις περίφημες ιερές ανταλλαγές;

2. Με βάση ποια στοιχεία θεωρεί η κυβέρνηση ότι οι Ελληνες ορκωτοί εκτιμητές δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους....

Η επιστολή Καραμανλή

 Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2010

                                                                                     Κύριε Πρόεδρε,
Απαντώντας στην επιστολή σας, υπενθυμίζω ότι στην υπόθεση Βατοπεδίου έχω αναφερθεί επανειλημμένα στο παρελθόν. Στις δημόσιες εκείνες τοποθετήσεις μου δεν έχω να προσθέσω οτιδήποτε. Τις συνοψίζω κατά συνέπεια στις ακόλουθες επισημάνσεις:
1. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παρόχθιων εκτάσεων είχε οριστικοποιηθεί από τις προ του Μαρτίου 2004 Κυβερνήσεις. Το Δημόσιο είχε αναγνωρίσει υπέρ της Μονής την κυριότητα της εν λόγω περιοχής. Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και τα αντίστοιχα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής είχαν σημειωθεί στα βιβλία μεταγραφών των οικείων Υποθηκοφυλακείων ήδη από το 2003.

ΔΣΑ: Πλήττεται η δικαστική προστασία των φορολογουμένων


Κόκκινη κάρτα βγάζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών στις 4 θεσμικές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και αφορούν τη διαδικασία εκδίκασης των φορολογικών και τελωνειακών διαφορών.

Πρόκειται για θεσμικές εκτροπές και όχι απλές αλλαγές αφού πλήττουν καίρια τη δικαστική προστασία των πολιτών, τονίζουν οι δικηγόροι και προειδοποιούν ότι «η Ελλάδα μπορεί να είναι ένα κράτος σε οικονομική κρίση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάψει να είναι κράτος δικαίου».  

O Παπακωνσταντίνου συζήτησε με τον Σόιμπλε την παράταση Ελλάδας στο ΔΝΤ

Η επιμήκυνση του προγράμματος χρηματοδότησης της χώρας μετά το 2013, αν χρειαστεί, αποτέλεσε καυτό θέμα συζήτησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν προέκυψε- ακόμη, τουλάχιστον- συμφωνία, αναφέρουν καλά πληροφορημένες κοινοτικές πηγές.
Το θέμα συζητήθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε τεχνοκρατικό επίπεδο στις Βρυξέλλες, όπου όμως διατυπώθηκαν διαφωνίες από διάφορες πλευρές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμενόταν να τεθεί και κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τον γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο.
Οπως είναι γνωστό, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το θέμα συζητήθηκε στις....

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ομολογία αποτυχίας...

Γράφει ο Σωκρατης Tσιχλιας 


Είναι πολλοί πλέον όσοι ισχυρίζονται ότι η παρούσα κυβέρνηση πολιτεύεται ως remake του παλιού, θρυλικού, εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ.

Ενός κόμματος στο οποίο περίσσευε η δεξιοτεχνία, ώστε και τις αριστερές φαντασιώσεις να εξάπτει και τις πιο ακραίες φιλελεύθερες πρακτικές να εφαρμόζει.

Πρόκειται πάντως, όπως λένε, για ένα μέτριο remake, για μια άτολμη, αργών αντανακλαστικών κυβέρνηση, που χρησιμοποιεί το πανταχόθεν βαλλόμενο Μνημόνιο με την ευλάβεια και την απόγνωση που χρησιμοποιούσαν τα λυσάρια... 

FT: Η Ελλάδα, ένα «σουβλάκι» που θα φαγωθεί

 



                                                                                   Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός -

«Σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τελικά να αθετήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις», σημειώνουν σε άρθρο τους για τους κινδύνους των εθνικών χρεών οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Η βρετανική οικονομική εφημερίδα αναφέρει ότι οι ισχύουσες αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων καταδεικνύουν πιθανότητα πτώχευσης 90% εντός δεκαετίας. «Σαν ένα οικονομικό σουβλάκι, η Ελλάδα διατρυπάται .... 

Abdullah Gül: “Nόμιμα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο”

 

Για «εκκρεμή ζητήματα» και «νόμιμα συμφέροντα» στο Αιγαίο μίλησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Abdullah Gül μία ημέρα μετά τη εθιμοτυπική συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Η αναφορά του προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε μια περίοδο όπου και οι δύο κυβερνήσεις παρουσιάζουν μια «όμορφη εικόνα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Προσφωνώντας τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Abdullah Gül είπε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη «να επιλύσει τις διαφορές με την Ελλάδα σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα στο Αιγαίο, σεβόμενη τα αμοιβαία δικαιώματα και νόμιμα συμφέροντα και των δύο χωρών στη βάση του διεθνούς δικαίου».

Το Αιγαίο, υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος, «θα πρέπει να είναι..... 

Tέλος στα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για να επιβιώσουν

Στήνουν διπλές εκλογές...


Θυμόμαστε όλοι τον προηγούμενο Απρίλιο-Μάιο τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου να ταξιδεύει σε Βερολίνο, Παρίσι, Βρυξέλες και Ουάσινγκτον, και να καταγγέλλει τους κερδοσκόπους που ποντάριζαν και θησαύριζαν με την επικείμενη χρεοκοπία της Ελληνικής Οικονομίας. Τότε ο Πρωθυπουργός απείλησε τους κερδοσκόπους ακόμα και με παραπομπή στην δικαιοσύνη.

Είδαμε την τελευταία εβδομάδα τον Πρωθυπουργό να επισκέπτεται την Wall Street και να συναντά τον Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης....
 

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΡΑΚΗ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Ακόμη και ο μετριοπαθής,μη εθνικιστικός τύπος της Θράκης υποδέχθηκε με προβληματισμό την είδηση ότι η αντινομάρχης Ροδόπης και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, τέθηκε επικεφαλής αμιγούς μειονοτικού ψηφοδελτίου.
Ο συνδυασμός «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» θα διεκδικήσει τον δήμο Κομοτηνής, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί και ο αμιγής μειονοτικός, δημοτικός, συνδυασμός στην Ξάνθη, ο οποίος είχε συμμετάσχει και στις εκλογές του 2006, εκλέγοντας δυο δημοτικούς συμβούλους. Το όνομά του: «Ισότητα για το δήμο Ξάνθης» Υποψήφια δημοτική σύμβουλος για το δήμο Μύκης Ξάνθης, σε αμιγώς μειονοτικό συνδυασμό, και η Γκιουλ Καραχασάν, που το 2006 ήταν υποψήφια υπερνομάρχης, με το ΠΑΣΟΚ.
Τα πρόσωπα που συμβόλιζαν τα ανοίγματα του ΠΑΣΟΚ και του ίδιου του προέδρου του προς την μουσουλμανική μειονότητα του ... 

Βελτιωμένη η εικόνα Σαμαρά έναντι Παπανδρέου

Βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα του Αντώνη Σαμαρά έναντι του Γιώργου Παπανδρέου μετά τις εμφανίσεις τους στη ΔΕΘ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass για το «Παρόν της Κυριακής».

Σύμφωνα με την έρευνα στο ερώτημα «ποιός κέρδισε τις εντυπώσεις;» το 28,2% των ερωτηθέντων ...... 

Η κυβέρνηση εμμέσως ιδιωτικοποιεί τα ΑΕΙ

 

 Από τον Seirio
Στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών ξεκινά το πρωί της Κυριακής ο διάλογος για τις αλλαγές που προωθούνται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων  ο κ. Παπανδρέου που μόλις αφήχθει από την Νέα Υόρκη, σκοπεύει να ανακοινώσει σειρά μέτρων που θα αφορούν την Ανώτατη Εκπαίδευση, όπως για παράδειγμα τον διορισμό πρυτάνεων έπειτα από σχετικό διεθνή διαγωνισμό και το σύστημα της ιδιωτικής χρηματοδότησης για πανεπιστημιακές έδρες.
Σύμφωνα με τις διεθνιστικές αντιλήψεις των νεοταξικού ΠΑΣΟΚ, ο πρύτανης θα....

Πράσινος τζόγος

 

Aναιρώντας για μια ακόμη φορά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος για τις επενδύσεις υπουργός, υπέγραψαν, επί αμερικανικού εδάφους, μνημόνιο – πλατφόρμα για την παράδοση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στους εμίρηδες του Κατάρ. Ανοίγει, έτσι, ο δρόμος για την κατασκευή καζίνο, ξενοδοχείων και άλλων «φιλικών» προς το περιβάλλον, αλλά και την τσέπη των Ελλήνων, υποδομών, στη θέση του μητροπολιτικού πάρκου που είχαν υποσχεθεί ότι θα δημιουργούσαν για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.

Το δάκρυ του Καραμανλή


Το Σεπτέμβριο του 2009, ο Κώστας Καραμανλής θα θέλει να τον ξεχάσει για πάντα. Αφού προκήρυξε τις εκλογές, κόντρα σε όλα τα στελέχη του που του ζητούσαν να δώσει τη μάχη μέχρι την άνοιξη του 2010, έκανε κάτι ξένο προς το χαρακτήρα του: Ανέβηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μυστικά, αργά το βράδυ της Παρασκευής, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.
Κατέλυσε στο σπίτι της οδού Μητούδη, αντί του παραδοσιακού "Μακεδονία Παλλάς", ενώ έδωσε εντολή να μην γίνει καμία κινητοποίηση. Ο κόσμος της πόλης, που αλλιώς τον είχε συνηθίσει, εξεπλάγη! "Ο Καραμανλής ήρθε σαν τον κλέφτη!" σχολίαζαν οι φίλοι του οι ταξιτζήδες στις πιάτσες.

Πολεμούν τον Καραμανλή αλλά δεν θα τους περάσει


 Γράφει ο Όμηρος

Δεν υπάρχει Πρωθυπουργός στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδος που να πολεμήθηκε και λοιδορήθηκε,  περισσότερο από τον Κώστα Καραμανλή.
Πριν ακόμη συμπληρώσει την πρώτη κυβερνητική θητεία βρέθηκαν βουλευτές του που αμφισβήτησαν ανοικτά τις ικανότητές του, και άρχισαν να στήνονται τα πρώτα ‘σκάνδαλα’.
 Όταν παρ’  όλα αυτά έγινε κατανοητό ότι ο κόσμος τον αγαπούσε ιδιαίτερα και τις εκλογές του  2007 θα τις έπαιρνε πανηγυρικά κάηκε η Ελλάδα και στήθηκε από το μηδέν το κόμμα Καρατζαφέρη .
Με τις συκοφαντίες του Χατζηνικολάου περί κόπωσης, και με διάφορα σχόλια ότι είναι δήθεν κοιλιόδουλος και μανιώδης παίκτης βίντεο παιχνιδιών, κατάφεραν να συρρικνώσουν τα ποσοστά της ΝΔ και την κυβερνητική πλειοψηφία στις 152 έδρες.

Ακολούθησαν η συνεχής εσωτερική κριτική οποιασδήποτε κυβερνητικής απόφασής, ο συνεχής διεθνής ανερυθρίαστός διασυρμός της χώρας από τον αρχηγό

Ένα ηχηρό όχι ΤΩΡΑ στην παγκόσμια διακυβέρνηση


Υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα, μπολιασμένοι με τη μέχρι τώρα διαχειριστική πολιτική λογική, οι οποίοι δεν δείχνουν να κατανοούν κάτι που αποδεικνύεται κάθε μέρα που περνά:
ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ατζέντα και ασκεί κοινωνική μηχανική, με μπούσουλα το μοντέλο της πολυπολιτισμικότητας, για να μετασχηματίσει την Ελλάδα σε ένα άθρησκο και εθνικά αποχρωματισμένο κράτος. Ισοπέδωση…

Κοινώς, ο πρωθυπουργός (όπως και ο Κώστας Σημίτης που ξεκίνησε αυτή την ιστορία), μας θέλει «αλλιώς», άχρωμους, χωρίς τα ήθη και τα έθιμά μας, χωρίς τις παραδόσεις μας (που τις αντιλαμβάνεται ως «αναχρονιστικές» και «σκοταδιστικές»), χωρίς τον πηγαίο μεσογειακό αυθορμητισμό μας.