Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Σήμα κινδύνου από ΙΚΑ και ΟΑΕΕ για απώλειες 1,3 δισ. ευρώ

Σε περίπτωση που υπάρξει μία μεσοσταθμική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 3% με 4% τη φετινή χρονιά, οι απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι 500 εκατομμύρια ευρώ.
«Βόμβα» για τα ασφαλιστικά ταμεία αποτελούν η αύξηση της ανεργίας, η μείωση των μισθών και τα λουκέτα των επιχειρήσεων, που φέρνει η οικονομική κρίση. Οι απώλειες για το ασφαλιστικό σύστημα αναμένεται να φτάσουν στο τέλος του έτους το 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ 400 εκατομμύρια ευρώ θα είναι η επιβάρυνση του ΟΑΕΔ.
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:
Σε περίπτωση που υπάρξει μία μεσοσταθμική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 3% με 4% τη φετινή χρονιά, οι απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι...

Σχέδιο για βελούδινη ρύθμιση του ελληνικού χρέους

Στο EcoFin της Δευτέρας, η Γερμανία παρουσίασε, στους εταίρους της στην Eυρωζώνη, το «συνολικό πακέτο διάσωσης» της Eυρω-περιφέρειας. Στο ένα σκέλος του περιλαμβάνει την υιοθέτηση αυστηρών δεσμεύσεων δραστικής μείωσης του δημοσίου χρέους - αντίστοιχων της συνταγματικής ρήτρας που υιοθέτησε το 2009 η Γερμανία (το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν μπορεί να υπερβεί το 0,35% του AEΠ).
Oυσιαστικά όποιο κράτος δέχεται τη βοήθεια του Mηχανισμού Στήριξης, θα υιοθετεί δεσμεύσεις αντίστοιχες ενός διαρκούς Mνημονίου. Eκείνο που απασχόλησε, όμως, την επικαιρότητα ήταν το δεύτερο σκέλος - εκείνο της διάσωσης. Σε αυτό περιγράφεται για πρώτη φορά ένας σαφής μηχανισμός επίλυσης του προβλήματος χρέους στην...

Απίστευτες σπατάλες, στημένοι διαγωνισμοί, ψευδή στοιχεία στην Υγεία

Οργιο σπατάλης στα νοσοκομεία και στις υπηρεσίες περίθαλψης διαπιστώνουν για το 2010 οι έλεγχοι των «ράμπο» της Υγείας. Από 80 πορίσματα ισάριθμων ελέγχων που διενεργήθηκαν προκύπτει ζημιά 7,33 εκατομμυρίων ευρώ. Οι σχετικοί φάκελοι έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα. Δεκάδες ακόμη καταγγελίες είναι υπό διερεύνηση, ενώ στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχουν διαβιβαστεί 72 πορίσματα ελέγχου από 302 συμβάσεις μεταξύ της Siemens και νοσοκομείων.
Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο που ...

Θέατρο κυβερνητικού παραλόγου

 

Πρόσφατα, συζητούσα με έναν φίλο μου, πολύ γνωστό ηθοποιό.
Ο οποίος μου μιλούσε για μεγάλη κρίση και στο θέατρο….
Μου έλεγε που εκτός από ένα Σαββατόβραδο, όλες οι άλλες ημέρες για το θέατρο, έχουν μάλλον οδυνηρή εικόνα….
Βέβαια, φρόντισε ο φίλος μου, να δώσει και την δική του ερμηνεία, ως απάντηση, στο όχι και ευχάριστο θέαμα των πολλών κενών καθισμάτων, της πλατείας…..
- Έχουμε, να πάρει η ευχή, έναν μεγάλο ανταγωνιστή, που προβάλλει συνεχώς σουξέ.
- Ποιόν; Ρώτησα με έντονη περιέργεια….

Μέρες του ’97 ζεί η Αλβανία – Τρεις νεκροί από τα επεισόδια στα Τίρανα, φόβοι πως θα αυξηθούν τα θύματα!


- Από τις 3 το μεσημέρι πάνω από 20.000 κόσμος διαδηλώνει κατά του Σαλί Μπερίσα
- 60 τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών – Ζητούν πρόωρες εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην πρωτεύουσα της Αλβανίας. Σύμφωνα με τους γιατρούς του στρατιωτικού νοσοκομείου των Τιράνων, τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους αλλά εκφράζονται φόβοι και για άλλα θύματα μεταξύ των διαδηλωτών. 60 μέχρι στιγμής οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων 10 αστυνομικοί.
Τις τελευταίες ημέρες, η αντιπολίτευση έχει ...

Γιατί ο λαός δεν ανατρέπει αυτή την κυβέρνηση κ. Σαμαρά;

Στον κοινοβουλευτισμό, ακόμη και στην δική μας εξαθλιωμένη παραλλαγή του κοινοβουλευτισμού, ακόμη και με αυτή την δική μας τσακισμένη κοινοβουλευτική νομιμότητα, η διέξοδος που προσφέρεται από το σύστημα και το Σύνταγμα στον λαό, είναι μία και μόνη: η αντιπολίτευση και μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ισορροπία, το παλάντζο, το ζύγι, το αντίβαρο είναι η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αλλά η δικιά μας αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει. Ε, δεν θέλει (γμ το κέρατο μου). Δεν θέλει.

Η δικιά μας αξιωματική αντιπολίτευση δικαιώνει πλήρως την παροιμία "η νοικοκυρά που δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει".

"Περιμένετε μετά το συνέδριο", "περιμένετε την ανακοίνωση του μείγματος στο Ζάππειο", "περιμένετε να διώξουμε κάνα βαρίδιο", "περιμένετε μετά την ΔΕΘ", "περιμένετε τις εκλογές", "περιμένετε τον εσωκομματικό ανασχηματισμό". Περιμένετε, περιμένετε, περιμένετε…

Τι συμβαίνει με τον Παπακωνσταντίνου; Δεύτερη προσπάθεια να χαρίσει χρέη 24 δις σε λαμόγια!

Την διαγραφή οφειλών 24 δις προς το Δημόσιο επαναφέρει η κυβέρνηση παρ' ότι αναγκάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες να αποσύρει ανάλογη διάταξη έπειτα από αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Η ρύθμιση, βρίσκεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που πάει στη Βουλή κάτι όμως που έγινε αντιληπτό από ορισμένους βουλευτές που ζήτησαν αμέσως εξηγήσεις για να λάβουν την εξής απάντηση από τον κ Κουσελά: η λίστα θα διαμορφωθεί αφ' ότου υπάρξει η νομοθετική ρύθμιση”.
Η διαδικασία μέσω της οποίας...

Ο Καραμανλής πυρ και μανία με Σαμαρά!


Αυστηρό μήνυμα μέσω των γνωστών - αγνώστων κύκλων του, έστειλε ο Κώστας Καραμανλής στον Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι η ηγεσία του κόμματος δεν κάλυψε επαρκώς την περίοδο της διακυβέρνησής του, αφήνοντάς τον έκθετο σ' ένα - όπως υποστηρίζει- καθαρά πράσινο σκάνδαλο. Πρόκειται για το δεύτερο - μέσα σε λίγες μέρες - σημείο τριβής μεταξύ καραμανλικών και σαμαρικών, αφού είχε προηγηθεί ο "Ψυχρός πόλεμος" για το... σβήσιμο του πυρσού.
 parapolitika

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Η Ντόρα Μπακογιάννη ζητά εξηγήσεις για κυβερνητική διαφήμιση στο antinews

Έχει γίνει πλέον αισθητό σε όλους ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υπάρχει μόνο για να υποστηρίζει την κυβέρνηση του μνημονίου. Ο Σαμαράς ο οποίος ανασύρθηκε από τα αζήτητα, πλασαρίστηκε ως σωτήρας της ΝΔ κατ΄αρχήν και όλης της Ελλάδας κατ΄επέκτασιν. Το αποτέλεσμα ήταν να διαλύσει την ΝΔ, διαγράφοντας όποιους θεωρούσε επικίνδυνους και προωθώντας τα πρώην στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης, ενώ ταυτόχρονα άλλαζε το ιδεολογικό υπόβαθρο φέρνοντας το παραδοσιακά κεντροδεξιό κόμμα σε ακροδεξιό. Έτσι πέτυχε τον στόχο του. Να καθηλώσει ένα κόμμα εξουσίας στο 20%, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στο μεταλλαγμένο σοσιαλιστικό κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου. Χωρίς να βρει αντίσταση από τα εκτεθειμένα και πανικοβλημένα στελέχη, πρώτα εξέθεσε τον Κώστα Καραμανλή, ακυρώνοντας το αξιόλογο έργο του, και μετά άνετα συνέπλευσε με το κυβερνών κόμμα. Απόδειξη του γεγονότος αποτελεί και η   ερώτηση από την Ντόρα Μπακογιάννη προς ...

Υποθηκεύστε τα νησιά σας!

nisia.jpg
Η Ελλάδα θα πρέπει να ασφαλίσει το χρέος της με τα αγαθά που διαθέτει, όπως τα νησιά, έτσι ώστε να πείσει τις αγορές ότι τα χρήματα που δανείζεται δε θα χαθούν, δήλωσε ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου IWH, Ulrich Blum στο Reuters.
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι το ίδιο έκανε και η Γερμανία λίγο μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, «αυτό ακριβώς κάναμε και στη Γερμανία το 1923».
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Blum «ό,τι και να κάνει η Ελλάδα δεν ...

Σκάνδαλο Siemens - Αυτοί παραπέμπονται

Ένας πρώην πρωθυπουργός, 15 πρώην υπουργοί και ένας νυν παραπέμπονται στην προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο Siemens. Αργά το βράδυ έγιναν γνωστά τα ονόματα που αναφέρονται στα πορίσματα, που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Το ΠΑΣΟΚ αποδίδει πολιτικές ευθύνες κατά τομέα έρευνας και ζητεί περαιτέρω διερεύνηση για τυχόν άλλες ευθύνες:
Για τον ΟΤΕ στους Αναστάσιο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, Γιάννο Παπαντωνίου και Νίκο Χριστοδουλάκη που μετείχαν ...


Κλείνουν τα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας

Σε «μαρασμό» οδηγείται η ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, καθώς σε επτά ανέρχονται πλέον οι ξενοδοχειακές μονάδες που κλείνουν μέσα στην τελευταία διετία, αφαιρώντας 800 δωμάτια από το δυναμικό της πρωτεύουσας, λόγω της υποβάθμισης του κέντρου και της πτώσης στην τουριστική κίνηση.

Μετά το «Εσπέρια» και το «Κάνιγγος 21», ξενοδοχεία που έκλεισαν στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου εξαιτίας και του υψηλού μισθώματος στο οποίο δεν μπορούσαν πλέον να ανταποκριθούν, και ο όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη προχωρεί σε διακοπή της...

Οι διερµηνείς στον Εβρο ζητούσαν µίζες από λαθροµετανάστες!



«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» εξασφάλισης διαµονής στην Ελλάδα σε παράνοµους µετανάστες είχαν στήσει, σύµφωνα µε καταγγελίες, διερµηνείς οι οποίοι συνεργάζονται µε την ΕΛ.ΑΣ.
στον Εβρο. Πριν από λίγες ηµέρες διαπιστώθηκε πως υπήκοος Συρίας είχε καταγραφεί ως υπήκοος Παλαιστίνης, πράγµα που, σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία, σηµαίνει πως θα µπορούσε να φύγει ελεύθερος από το κέντρο κράτησης µέσα σε δυο-τρεις µέρες: αυτό προβλέπεται για τους παλαιστίνιους και τους αφγανούς µετανάστες.
 
Στις 5 Ιανουαρίου, τέσσερις Σύροι – που είχαν συλληφθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στα τέλη Νοεµβρίου – κατήγγειλαν πως ο διερµηνέας αραβικής γλώσσας που τους εξέτασε τους ζήτησε χρήµατα προκειµένου να τους καταχωρίσει ως υπήκοους...

Ελλάδα: "αποθήκη" λαθρομεταναστών της Ευρώπης.!

Μία τρομερή αποκάλυψη για τον ρόλο της ελληνικής αστυνομίας, διαβάσαμε πρόσφατα στο γνωστό πλέγμα των αποκαλύψεων των απορρήτων τηλεγραφημάτων - αναφορών των πρεσβειών των ΗΠΑ προς το State Department, σχετικά με τον ρόλο της αστυνομίας στην χώρα μας. Σε αυτές τις "αναφορές" γίνεται λόγος για μία συνάντηση τ. πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας, με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Λευτέρη ...

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011



Σχέδιο «μερικής διαγραφής» του ελληνικού χρέους εξετάζει η Ευρωζώνη




Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης εξετάζουν ένα σχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα και την Ιρλανδία να διαγράψουν μέρος του χρέους τους μέσω της Ευρωπαϊκής Διευκόλυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των «Financial Times» σήμερα Πέμπτη.

Σύμφωνα με τους «Financial Times Deutschland», οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης φέρεται να συζήτησαν την ...

Γαλλία: Δημοσκόπηση, στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Figarο, δείχνει, ότι το 65% των Γάλλων, υποστηρίζουν τα μέτρα Σαρκοζί, για τις απελάσεις των Ρομά

Γαλλία: Δημοσκόπηση, στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Figarο, δείχνει, ότι το 65% των Γάλλων, υποστηρίζουν τα μέτρα Σαρκοζί, για τις απελάσεις των Ρομά


Οι ενέργειες των γαλλικών αρχών κατά των Ρομά που βρίσκονται παράνομα στη χώρα, και προκαλούν μια διαμάχη στη Γαλλία και στο εξωτερικό, υποστηρίζονται μαζικά από τους Γάλλους, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη.
Έτσι, οι απελάσεις στη Ρουμανία των Ρομά που δεν έχουν χαρτιά για νόμιμη παραμονή εγκρίνονται από το 65% των Γάλλων, αναφέρεται στην μελέτη αυτή του Ινστιτούτου Opinionway που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Figaro.
Επίσης, το 69% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ...

Απεργιακές κινητοποιήσεις και σήμερα

Στάση εργασίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ - Χειρόφρενο στον ΟΣΕ - Χωρίς τρόλεϊ 11-15.00 και λεωφορεία 11.00-15.30
Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες που συνεχίζουν τον διάλογο με το υπουργείο Υποδομών, ενώ συνεχίζουν την απεργία τους οι υπάλληλοι του ΟΣΕ. Στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους, ενώ φαρμακοποιοί και δικηγόροι αντιδρούν στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 8.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι για τους εργαζόμενους που απασχολούνται με ...

Λογιστικές ζημίες 10 δισ. για Ταμεία και ιδρύματα

 
Απώλειες από πτώση τραπεζικών μετοχών και μη καταβολή μερισμάτων
Ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ οι λογιστικές απώλειες που καταγράφουν ασφαλιστικά ταμεία, αμοιβαία κεφάλαια, ιδρύματα, κληροδοτήματα, σύλλογοι, νοσοκομεία, αλλά και η Εκκλησία της Ελλάδος, από τη μεγάλη υποχώρηση των τραπεζικών μετοχών την τελευταία τριετία. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μετοχές των περισσότερων τραπεζικών μετοχών στο διάστημα 2007-2010 υποχωρούν σε ποσοστό 80%. Επιπλέον, η διακοπή από το 2008 της διανομής μερισμάτων από τις τράπεζες, λόγω της συμμετοχής τους στο κρατικό σχέδιο στήριξης, μεγαλώνει ...

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Αρχίζει η συζήτηση για τα δημοσιονομικά για το 2012 - 2014

Ο Γ.Παπακωνσταντίνου τόνισε χθες από τις Βρυξέλλες,πως ενόψει και της επόμενης αξιολόγησης από την τρόικα πρέπει να δημιουργηθεί το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο, που θα δώσει εκείνα τα στοιχεία που θα περιγράφουν την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος, για την περίοδο 2012- 2014.

Η τρόικα ζητεί από την Ελλάδα να λάβει την τριετία 2012 - 2014 νέα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 12 δισ. ευρώ ή 5% του ΑΕΠ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στον Φεβρουάριο να έχει συνταχθεί το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο, που θα περιγράφει την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος.Τα μέτρα αυτά αναμένεται να συμφωνηθούν επίσημα κατά την τρίτη...

Οίκος Fitch. Η Ελλάδα θα σπάσει ρεκόρ δανεισμού το 2011

Σε επίπεδα ρεκόρ θα ανέλθουν το 2011 οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ. 
Σύμφωνα με έκθεση του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch η Ελλάδα, η Δανία και η Πορτογαλία είναι οι μοναδικές από τις χώρες του ευρώ που θα αντιμετωπίσουν κατά το 2011 αυξημένες δανειακές ανάγκες, συγκριτικά με τα στοιχεία του 2010.
Ειδικά για την Ελλάδα ο οίκος τοποθετεί στο 25% του ΑΕΠ τις δανειακές ανάγκες της χώρας ς για το 2011, σημειώνοντας πως πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη. Η Fitch προβλέπει μείωση των δανειακών αναγκών στην Ευρωζώνη κατά 13% για το 2011 σε ετήσια βάση στα 1,6 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρει σε απόλυτους όρους η χώρα με τις μεγαλύτερες...

Δημιουργείται Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας



 
 
Ριζικές αλλαγές στην οργάνωση των ταμνείων υγείας επιφέρει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την ένταξη των κλάδων υγείας του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του οργανισμού περίθαλψης δημοσίων υπαλλήλων (ΟΠΑΔ) στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
Το νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας κ. Αν΄Λοβέρδο αλλάζει ριζικά το σύστημα προμηθειών του ΕΣΥ, αλλά ταυτόχρονα επιχειρεί τη ριζική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών υγείας των ταμείων.
Επί της ουσίας ενοποιούνται οι υπηρεσίες υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι κλινικές του, το Νοσοκομείο Βραχείας Νοσηλείας, οι Κλάδοι Υγείας του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ως προς τις παροχές τους σε είδος, ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), υπό το νέο οργανισμό.
Εν συνεχεία ο νέος εθνικός οργανισμός παροχών υγείας θα ...

Ανδρέας Λοβέρδος. Το καλοκαίρι οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων

.


Τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, όπως προανήγγειλε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Βήμα 99,5» ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στον σταθμό, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως τον Μάρτιο θα λειτουργήσει το σύστημα μηχανογράφησης σε νοσοκομεία και αποθήκες φαρμάκων και υλικών, ενώ σημείωσε ότι με τις αλλαγές που προωθούνται στον τομέα ευθύνης του θα εξοικονομηθούν το 2011 περί το 1,4 δισ. ευρώ.

«Είμαστε 'τρίτος' κόσμος καραμπινάτος» δήλωσε, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε σε τρεις ημερομηνίες-σταθμούς, που θα...

Έκαναν “καψώνι” στον Πεταλωτή

Την “άλλη πλευρά” των διαπιστευμένων εκπροσώπων Τύπου, είδε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, καθώς το καθιερωμένο briefing έγινε μπροστά σε άδειες θέσεις! Αγανακτισμένοι από το γεγονός ότι ο Γιώργος Πεταλωτής έχει μετατρέψει σε… αγαπημένη συνήθεια το τελευταίο διάστημα, το να ξεκινά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας ώρας, οι δημοσιογράφοι συμφώνησαν χθες να μην συμμετάσχουν στο briefing.
Όταν λοιπόν ο Γιώργος Πεταλωτής προσήλθε στην αίθουσα, τη βρήκε…

Ναι, θα τα καταφέρουμε, αλλά με άλλους ηγέτες!..


Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης




ΑΠΟΡΟΥΝ οι πολίτες πώς αυτοί οι 156 «μελλοθάνατοι» (πολιτικώς) της κυβερνητικής πλειοψηφίας της Βουλής (της πιο πλούσιας όλων των εποχών) εξακολουθούν να στηρίζουν μια ξενόδουλη εξουσία που έχει ξεπεράσει κάθε όριο δουλοπρέπειας, έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού και απειλείται με κοινωνική έκρηξη, όπως αποφαίνεται το 84% της κοινής γνώμης.
Ουδέποτε, στα τελευταία 70 χρόνια, η δόλια πατρίδα δοκίμασε τέτοιον κατήφορο και τέτοια δυστυχία όσο επί των ημερών αυτών. Και απορεί κανείς πού στηρίζει ο πρωθυπουργός την παροιμιώδη αυτάρκειά του και τον εφησυχασμό που εμφανίζει προς τα έξω, την ώρα που ο λαός του λίγο θέλει για να μετατρέψει το «κίνημα των διοδίων» σε πανελλαδική εξέγερση…
ΓΙΑΤΙ «ΛΙΓΟ ΘΕΛΕΙ»; Διότι γδέρνεται ανηλεώς κάθε μέρα και περισσότερο. Και διότι, με περιτύλιγμα τις «διαρθρωτικές αλλαγές» (αναγκαίες προ πολλών ετών οι περισσότερες), ρίχνει βάναυσες βουρδουλιές στις πλάτες των πολιτών.
Θηριώδεις είναι οι αυξήσεις του Ιανουαρίου στα εισιτήρια, στα διόδια, στα καύσιμα, στο ρεύμα, στο ψωμί. Αγριες, ώς και 40%, οι μειώσεις μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων.Πρωτοφανείς οι απολύσεις (με την επίσημη ανεργία στο 13,5%), αναρίθμητα τα «λουκέτα». Ασήκωτο το κόστος των...

Παμε για εκλογές λόγω του νέου μνημονίου!

Στα όρια της πολιτικής της αντοχής καλείται να φθάσει το προσεχές, κρίσιμο δίμηνο η κυβέρνηση, καθώς πιέζεται ασφυκτικά από την Γερμανία να παρουσιάσει στην τρόικα αναλυτικό σχέδιο πρόσθετων μέτρων σκληρής λιτότητας μέχρι και το 2014, με στόχο συνολικής εξοικονόμησης άνω των 12 δις. ευρώ. Η έγκριση αυτού του «πακέτου», που ουσιαστικά αποτελεί ένα νέο μνημόνιο, προβάλλεται από την Γερμανία ως αδιαπραγμάτευτος όρος, για να εγκριθεί τον Μάρτιο η επιμήκυνση του δανείου των 110 δις. ευρώ και η μείωση του κόστους δανεισμού.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του “S10”, ο Πρωθυπουργός κρατά το εκλογικό «χαρτί» στο μανίκι, ως ύστατη διέξοδο διαφυγής από τις εκρηκτικές αντιδράσεις που αναμένεται να εκδηλωθούν το προσεχές δίμηνο, στην...

Έντονα ενοχλημένος ο Σαμαράς με την παγωμένη υποδοχή που του επιφυλάχθηκε στη Θεσσαλονίκη

Δεν πάει καθόλου καλά ο σαμαρισμός στην συμπρωτεύουσα! Δεν έδινε κανένας σημασία στον "Αντώνη", πλην των γνωστών στελεχών της Πολιτικής Άνοιξης. Τον έφτυσαν κανονικά και μιλάμε για πολύ μεγάλη συμμετοχή στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Καραμανλή.
Τελικά ήταν αποκαλυπτήρια …. Καραμανλισμού.
Ο πρώην πρωθυπουργός υπενθύμισε στον Σαμαρά σε ποιόν ανήκει το κόμμα και ποιος κρατάει τα κλειδιά. Ο Καραμανλής τα κλειδιά δεν τα παραδίδει!
Το χάσμα μεταξύ Καραμανλή και Σαμαρά είναι πλέον ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Πέραν μιας απλής και ψυχρής χειραψίας, τα βλέμματά τους δεν ξανασυναντήθηκαν. Το προσχεδιασμένο σκηνικό «παλλαϊκής υποδοχής» που είχε στηθεί για τον Κώστα Καραμανλή προκάλεσε δυσφορία και επικριτικά σχόλια από την πλευρά των στελεχών της Πολιτικής Άνοιξης. Ο Κώστας Καραμανλής...

Η κυβέρνηση της αρπαχτής κι εμείς...


Η κυβέρνηση του οικονομικού φασισμού είναι εδώ. Και το έχει αντιληφθεί ο κάθε Έλληνας που δεν διαπλέκεται με τις αποφάσεις των ανθυποκυβερνώντων κοσμοπολιτών και ταξιδευτών. Η εξουσία που σήμερα έχει επιβληθεί στη χώρα, θυμίζει κατά πολύ εταιρειοκρατία, που είναι η νέα μορφή δικτατορίας.

Τι συμβαίνει όμως και μπορούν ανενόχλητοι να συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι αχυράνθρωποι του ΔΝΤ και της τρόικας; Την απάντηση ή μέρος της απάντησης, μας την δίνει ο
Archaeopteryx:

Τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν:
α) Είναι πολύ αφελείς
β) Μας θεωρούν πολύ βλάκες
γ) Είναι άπληστοι ξετσίπωτοι

Ή συνδυασμός των παραπάνω. Βασικά , το ΥΠΕΚΑ και οι ΜΚΟ περί αυτό (από Γκρηνπής μέχρι Ι4cense, ΕΛΕΤΑΕΝ και ένα σωρό άλλα παραμάγαζα), κάνουν λόμπυ. Μάρκερτινγκ. Μάρκετινγκ (με το αζημίωτο) για την παρακάτω ιεραρχημένη δομή:

Τι προωθoύν; Διαφορετικά πράγματα για διαφορετικές ομάδες ...



Κενό το χαρτοφυλάκιο του ΙΚΑ σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια .Το 2010 εξανεμίστηκε 1 δισ. ευρώ από την κινητή περιουσία του Ιδρύματος, βάση των συγκριτικών στοιχείων των δύο προηγούμενων ετών που κατέθεσε χθες στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλος.

«Το Ίδρυμα εμφάνισε το 2010 απώλειες περίπου 1 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2009, από την απομείωση της αξίας του χαρτοφυλακίου του, σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια» σύμφωνα με τον κ.Σπυρόπουλο.

Οι απώλειες - έστω και λογιστικές - που καταγράφει το...

Καταγγελία βόμβα: Έδωσαν τον χρυσό της Ελλάδας για υποθήκη έναντι των Swaps;


Εδώ οφείλει να επέμβει αυτεπάγγελτα η δικαιοσύνη και να διερευνήσει την επώνυμη καταγγελία από διευθυντή τράπεζας σχετικά με την κατάσταση του Ελληνικού χρυσού. 
Η καταγγελία είναι βαρύτατη, αναφέροντας ξεκάθαρα ότι μέρος του Ελληνικού χρυσού βρίσκεται στην Αμερική και την τράπεζα Merill Lynch, ως υποθήκη για τα περιβόητα swaps των Σημίτη – Παπακωνσταντίνου!
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε μόνο ότι στην Goldman Sachs είχαν δοθεί ως collaterals τα έσοδα των αεροδρομίων, για να εξασφαλίσουν την είσπραξη της μίζας τους. 
Τώρα όμως βγαίνει στην επιφάνεια ένα θέμα  που αν επαληθευτεί, οφείλει όλο το πολιτικό σύστημα να αντιδράσει.
Γνωρίζαμε επίσης ότι ο Κώστας Σημίτης είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός στην ιστορία που πούλησε χρυσό σε περίοδο ειρήνης: Η “Ισχυρή Ελλάδα” και το μεγάλο πλιάτσικο
Δεν φανταζόμασταν όμως ποτέ ότι θα...

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

90+1 μεγάλα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ (για να μην ξεχνάμε το αμαρτωλό παρελθόν του «κινήματος»)



Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή(16/05/2007):«Εμείς τουλάχιστον δεν κλέψαμε»!

1. Υπερχρέωση της χώρας και διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114%, όταν το 1981 το δημόσιο χρέος ήταν μόλις 29%, υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού και χωρίς κοινοτικά πλαίσια στήριξης. Το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ.
2.Δάνεια, υπανάπτυξη, πληθωρισμός, την περίοδο 81-89: κατά την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ , το 1981, ήταν η πρώτη χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη με ρυθμό ανάπτυξης 3,1%, έναντι 0,8% που ήταν ο μέσος όρος των υπολοίπων κρατών-μελών! Παρά την εισροή των μεγαλύτερων οικονομικών πακέτων από τη σύσταση του ελληνικού κράτους και παρά τη θετική διεθνή συγκυρία(κυρίως της μείωση της τιμής του πετρελαίου):
-το ΑΕΠ κινήθηκε σε ρυθμούς αισθητά μικρότερους απ' αυτούς των χωρών της ΕΟΚ (μέσος όρος για την Ελλάδα 1,7%, για δε την ΕΟΚ 2,7%) ….

ΑΔΕΔΥ: Στο 1 δισ. ευρώ το συνολικό έλλειμμα των ταμείων



Στην επιστολή που απέστειλε η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, ζητώντας συνάντηση με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, αναφέρει ότι το πρωτογενές έλλειμμα στο Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων ανέρχεται ήδη στα 800 εκατ. ευρώ, στο Μετοχικό Ταμείο σε περίπου 150 εκατ. ευρώ για το 2011, που μπορεί σύμφωνα με πληροφορίες να υπερβεί και τα 200 εκατ. ευρώ και 17 εκατ. ευρώ στο ΤΕΑΔΥ.

Το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων έχει ήδη πρόβλημα ρευστότητας. Σήμερα εκκρεμούν πάνω από 35.000 αιτήσεις για εφάπαξ και όσοι υπάλληλοι αποχωρούν σήμερα θα το λάβουν, στην καλύτερη περίπτωση, μετά από...

Στο άντρο των Καραμανλικών ο Σαμαράς



Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; Ο Αντώνης Σαμαράς κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας πέρασε αρκετές ώρες στο άντρο των Καραμανλικών.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Real.gr.
Με επευφημίες έγινε δεκτός από τους Θεσσαλονικείς ο Κώστας Καραμανλής στη νέα παραλία της πόλης.


Για τον πρώην πρωθυπουργό ήταν μία καλή ευκαιρία να θυμηθεί τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα.

Όσοι τον γνωρίζουν καλά λένε πως η επαφή που είχε με τον κόσμο είναι αυτό που του έχει λείψει περισσότερο μέχρι σήμερα.
Τελικά το έχει η Θεσσαλονίκη. Αποδεικνύεται η πόλη «συνάντησης» πολιτισμών, πολιτικών, άσπονδων φίλων και εχθρών.



Ο Αντώνης Σαμαράς, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής χθες, βρέθηκε ανάμεσα στην οικογένεια Καραμανλή με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή .




Λίγη ώρα αργότερα φθάνει στο χώρο της εκδήλωσης ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία η οποία πάντως επέλεξε να διατηρήσει μία διακριτική παρουσία.Χαλαρή κουβέντα και καλή διάθεση στο τραπέζι που ακολούθησε στο Βυζαντινό. Προσέξτε την απόσταση ασφαλείας ανάμεσα στον νυν και τον πρώην Πρόεδρο της ΝΔ.Οι αυτήκοοι λένε πως ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος ήταν η «ψυχή» της παρέας.
Δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό στεκόταν από την αρχή της εκδήλωσης η σύζυγος του αλλά στο τραπέζι ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να καθίσει δίπλα στον θείο του Αχιλλέα και τον Κωστή Στεφανόπουλο.

Ένταση στους "γαλάζιους" ενοίκους

Νέες τριβές ανάμεσα στην Ντ. Μπακογιάννη και τον Γ. Καρατζαφέρη. Αφορμή αυτή τη φορά η εξεταστική για την υγεία.

Χωρίς να απαντήσει στις αιχμές που άφησε μέσω του realnews 97.8 για τα σχέδιά της περί συνεργασίας με την κυβέρνηση, η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας χαρακτήρισε «θετικό» το γεγονός ότι ο Γ. Καρατζαφέρης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της για εξεταστική επιτροπή που θα ερευνήσει τις υπερτιμολογήσεις στον χώρο της υγείας.

Ωστόσο, η κ. Μπακογιάννη δεν άφησε ασχολίαστο το...

Δυσαρέσκεια καραμανλικών για το πόρισμα

Την αντίδραση συνομιλητών του Κώστα Καραμανλή προκαλεί σύμφωνα με πληροφορίες η πρόθεση της ΝΔ να συμπεριλάβει στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη SIEMENS τα ονόματα πέντε υπουργών της «γαλάζιας διακυβέρνησης» και πιο συγκεκριμένα των κκ Αλογοσκούφη, Λιάπη, Βουλγαράκη, Παυλόπουλου και Μαρκογιαννάκη.
Τα συγκεκριμένα στελέχη θεωρούν ότι «δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η ΝΔ σχετίζεται με διακίνηση μαύρου χρήματος, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Καραμανλής, όπως μεταφέρουν συνομιλητές του, δυσαρεστείται όταν απαξιώνεται το έργο των κυβερνήσεων του, εξ ου και η ενόχληση που μεταφέρουν συνομιλητές του.

«Χρυσάφι» κόστισαν οι ηλεκτρονικές ιστοσελίδες δημόσιων οργανισμών

Εκατομμύρια ευρώ κοστίζει η κατασκευή διαδικτυακών πυλών δημόσιου τομέα, τη στιγμή που η κυβέρνηση περικόπτει μισθούς,συντάξεις και περιορίζει τις δημόσιες δαπάνες στην παιδεία, στην υγεία και στην κοινωνική πολιτική.

Τα νούμερα που συνοδεύουν διάφορες ιστοσελίδες δημόσιων οργανισμών, υπουργείων και δήμων ανακηρύσσουν χρυσούς τους ιστότοπους και προκαλούν το κοινό αίσθημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που αναφέρεται στο περιοδικό «Επίκαιρα», αποτελεί ο ιστότοπος του ΕΣΠΑ, ο οποίος κόστισε 929.152,77 ευρώ. Ακριβότερα φαίνεται ότι «στοίχισε» στο κράτος η ιστοσελίδα Δασών και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων με κόστος 1.679.600 ευρώ, αυτή της Πυροσβεστικής με 1.352.792 ευρώ και αυτή της Βουλής με ...

Eurogroup: Σκληρό παζάρι για την επιμήκυνση του δανείου προς την Ελλάδα

 

Η επιμήκυνση του χρόνου ωρίμανσης του δανείου προς την Ελλάδα και οι αλλαγές στο ταμείο διάσωσης των χωρών της Ευρωζώνης είναι τα δύο βασικά θέματα που συζητούν σήμερα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. Ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν θα ληφθούν σήμερα αποφάσεις για το Ταμείο.
Όταν ρωτήθηκε για το θέμα της επιμήκυνσης ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, απάντησε ότι το θέμα θα συζητηθεί σήμερα. Υπενθύμισε μάλιστα ότι μετά από πρόταση της Επιτροπής, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου συμφώνησε στην ανάγκη εναρμόνισης των χρόνων ωρίμανσης των δανείων της Ελλάδας και της
Ιρλανδίας.
Οι υπουργοί θα εξετάσουν ακόμη τις ...

Στη Δημοκρατική Συμμαχία ο Θ. Δαμιανός

Στη Δημοκρατική Συμμαχία προσχώρησε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Δαμιανός. Την απόφασή του ανακοίνωσε με επιστολή προς την Ντόρα Μπακογιάννη.

Στο κείμενο της επιστολής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα επιβάλλει αλλαγή πορείας σε μία σειρά από πράγματα που θεωρούσαμε μέχρι τώρα δεδομένα. Επισημαίνει ότι παρακολούθησε την ίδρυση και τα πρώτα δείγματα γραφής της Δημοκρατικής Συμμαχίας και σημειώνει πως διαπιστώνει ότι δημιουργείται ένας νέος πολιτικός χώρος από ...

Ψυχροπολεμικό κλίμα ΝΔ-ΛΑΟΣ για την απρέπεια Καρατζαφέρη


Ψυχροπολεμικό κλίμα επικρατεί στις σχέσεις ΝΔ και ΛΑΟΣ, κυρίως μετά τη χθεσινή απαράδεκτη και απρεπή κίνηση του κ. Γ. Καρατζαφέρη κατά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως λένε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμα «γαλάζια» στελέχη.

Η απουσία του προέδρου του ΛΑΟΣ από τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και να μην δοθεί ιδιαίτερη σημασία. Όμως, ο κ. Καρατζαφέρης επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις, επιλέγοντας να εκδοθεί μια ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ, με την οποία άφησε αιχμές για τους χειρισμούς που είχε κάνει ο ιδρυτής της Ν.Δ. στο Κυπριακό.

Πως δικαιολόγησε ο κ. Καρατζαφέρης την απουσία του από την ...

Αγωγή εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζουν οι γονείς της Μάγιερ κατά του Μega και προσωπικά του Πάνου Σόμπολου!

Σύμφωνα με πληροφορίες  η οικογένεια της Μάγιερ ανέθεσε σε Γερμανούς δικηγόρους να υποβάλλουν μήνυση και αγωγή κατά του Mega και προσωπικά του Πάνου Σόμπολου.

Στο μεταξύ τ αδέλφια της 27χρονης σε επιστολή τους, αναφέρουν τα εξής>
Ανοιχτή επιστολή σχετικά με τις συκοφαντίες και τα δημοσιεύματα κάποιων παπαγάλων του κράτους για την αδελφή μας
Το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες της αδελφής μας και της οικογένειάς μας. Με το δικαστήριο των κατηγορούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς» να πλησιάζει και την έκρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο να μένει αναπάντητη από πλευράς συλλήψεων, ήταν αναμενόμενο από το κράτος να προσπαθήσει να πιάσει ένα «λαυράκι» και αν δεν μπορεί, να το κατασκευάσει, ώστε να ...

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Αποθεώθηκε ο Κώστας Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη...

 



Άνευ προηγουμένου ήταν η υποδοχή που ετοίμασαν στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι μόνο στα χέρια που δεν τον σήκωσαν για να τον μεταφέρουν από το σημείο του αγάλματος στην εκδήλωση που ακολούθησε μετά τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα...

Ο Βενιζέλος “φλερτάρει” με την Κεντροδεξιά

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι αρκετά «παλιός» στην πολιτική, για να μας επιτρέπει να «διαβάζουμε» στρατηγικούς σχεδιασμούς και μακροπρόθεσμες στοχεύσεις, πίσω από τις περισσότερες πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνει.
Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι μπήκε στο ΠΑΣΟΚ, το 1989, τότε που οι περισσότεροι έφευγαν, ή, στην καλύτερη περίπτωση, δεν ήθελαν να έχουν και μεγάλη σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου, λόγω της διερεύνησης του σκανδάλου Κοσκωτά.
Ο διαπρεπείς νομομαθής από τη Θεσσαλονίκη, πήγε κόντρα στο ρεύμα και τα κατάφερε. Από τότε, θεωρείται σταθερά, το πλέον προικισμένο στέλεχος της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Κι αν το 2007, πήγαν όλα στραβά, στη μάχη για ...

O λόγος Μέρτζου στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα Καραμανλή

O λόγος Μέρτζου στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα Καραμανλή



Στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντος του Κων. Γ. Καραμανλή τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Νικόλαος Ι. Μέρτζος, στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή και εξάδερφος του σημερινού δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.
Ο πανηγυρικός λόγος έχει ως εξής:

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ
«Θεσσαλονικείς, ήλθα!» 
Έτσι αναφώνησε μακεδονιστί ο Μακεδών εδώ ακριβώς, ψηλά από το Μακεδονία Παλλάς, πριν τριανταεπτά χρόνια. 
Και τότε σείστηκαν τα θεμέλια της γης. 
Ο πιστός Λαός, ποταμός χυτός όσο πιάνει το μάτι και δοξαστικός όσο μεθάει ο νους, τον επευφήμησε ως Ελευθερωτή και τον υποδέχθηκε ως Παράκλητο...
Βάγια στα χέρια. Βάγια στρωμένοι οι δρόμοι και η παραλία παντού. 
Και τώρα, την εύσημη τούτη ημέρα, δεκατρία χρόνια από την εκδημία του, νάτος πάλι μπροστά μας ορθός. 
Ζωντανός στις καρδιές μας.  
«Θεσσαλονικείς, ήλθα!» Αποκαλύπτεται και ...

Η ανεύθυνη και αθέατη διοίκηση της χώρας

Διοικητής τραπέζης απεφάσισε να αγοράσει ιδιοκτησία από καταχρεωμένη επιχείρηση χωρίς να ρωτήσει την κυβέρνηση.
Δεν είναι η πρώτη φορά. Αν και διορισμένος, δεν νιώθει την ανάγκη να συνεννοείται μαζί της. Συμπεριφέρεται λες και η τράπεζα που διοικεί είναι δικής του ιδιοκτησίας ή τον έχει διορίσει η οικογένειά του να διαχειρίζεται την περιουσία της.
Διοικητής μεγάλου δημόσιου οργανισμού, εισηγμένου στο Χρηματιστήριο, αποφασίζει να κόψει τα έξοδα προς συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό και να τα δώσει στο πολλαπλάσιο σε ιδιωτικό. Η πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου το αγνοούσε. Ο ίδιος θεωρεί ότι...

Νέο μισθολόγιο: Μειώνονται μισθοί και θέσεις - Αλλάζει το ωράριο

«Καλλικράτης» στο κράτος, θα φέρει σημαντικότατες αλλαγές στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων εκτός από ανατροπές στη δομή, τη διάταξη, τις διαδικασίες και το ωράριο του Δημοσίου. Από την εξίσωση που θα γίνει αναμένεται να θιγούν περίπου 100.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται από λίγα ευρώ μέχρι και 1.000!
Ο λόγος είναι απλός. Η ψαλίδα μεταξύ των υπουργείων σήμερα είναι τεράστια με την καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών να λαμβάνει αμοιβή διευθυντή του υπουργείου Γεωργίας. Το νέο μισθολόγιο θα ...

Ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην παραλία της Θεσσαλονίκης


Η σημερινή εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη εθεωρείτο ως ιδιαίτερα σημαντική από πολλά στελέχη της Ν.Δ. , αφού ο νυν και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος θα βρίσκονταν και πάλι στη Θεσσαλονίκη, μετά από περίπου πέντε μήνες, καθώς η τελευταία φορά ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ.
Ωστόσο η απόφαση του Αντ. Σαμαρά να ταξιδέψει με αεροπλάνο της γραμμής, διέλυσε τις προσπάθειες να εμφανισθεί ενωμένη η ευρύτερη οικογένεια της Κεντροδεξιάς, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση.
Τη μεγάλη κινητοποίηση Καραμανλικών, ετοίμαζε εδώ και μέρες ο Αχιλλέας Καραμανλής ναυλώνοντας ακόμη και αεροπλάνο -που θα πληρωθεί με χρήματα του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής»- προκειμένου να μεταφέρει όσο το δυνατόν περισσότερους προσκεκλημένους.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παρά την αρχική πρόθεση να ...

Το αίτημα της Ντόρας για εξεταστική στην υγεία και ο Αβραμόπουλος

Η κίνηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας,να αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σε ό,τι αφορά τις προμήθειες στον τομέα της Υγείας την τελευταία δεκαετία, ερμηνεύτηκε από πολλά στελέχη της ΝΔ , σαν επίθεση της Ντόρας Μπακογιάννη στον κ. Δ. Αβραμόπουλο.

Αν και η ίδια αρνείται κατηγορηματικά ότι στοχοποιεί κάποιον ή κάποιους εκ των υπουργών των κυβερνήσεων Καραμανλή, πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν ότι «φωτογράφισε» τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, αλλά και άλλα στελέχη του κόμματος που λόγω της ιδιότητάς τους είχαν σχέση με τον χώρο της Υγείας. Αρκετοί μάλιστα υποστήριξαν ότι με αυτή την κίνηση, αναβίωσε η έχθρα που υπάρχει μεταξύ ...