Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ψυχροπολεμικό κλίμα ΝΔ-ΛΑΟΣ για την απρέπεια Καρατζαφέρη


Ψυχροπολεμικό κλίμα επικρατεί στις σχέσεις ΝΔ και ΛΑΟΣ, κυρίως μετά τη χθεσινή απαράδεκτη και απρεπή κίνηση του κ. Γ. Καρατζαφέρη κατά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως λένε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμα «γαλάζια» στελέχη.

Η απουσία του προέδρου του ΛΑΟΣ από τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και να μην δοθεί ιδιαίτερη σημασία. Όμως, ο κ. Καρατζαφέρης επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις, επιλέγοντας να εκδοθεί μια ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ, με την οποία άφησε αιχμές για τους χειρισμούς που είχε κάνει ο ιδρυτής της Ν.Δ. στο Κυπριακό.

Πως δικαιολόγησε ο κ. Καρατζαφέρης την απουσία του από την ...
εκδήλωση, για την οποία ήταν έτοιμος να πάει, αφού ήδη βρισκόταν στην Αθήνα. «…τούτο δεν κατέστη δυνατόν καθώς η Κύπρος κείται μακράν και δεν πρόλαβε να επιστρέψει εγκαίρως» ήταν η επίσημη δικαιολογία, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε επιστρέψει από την Κύπρο την περασμένη Παρασκευή.

Η φράση «η Κύπρος κείται μακράν» αποδίδεται στον υπουργό Εξωτερικών στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας το 1974, Γεώργιο Μαύρο, και ελέχθη για να δηλώσει την αδυναμία αποστολής ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Μεγαλόνησο.

Ο κ. Καρατζαφέρης επιχείρησε να δώσει πολιτικό χαρακτήρα στην απουσία του και άφησε αιχµές για τους χειρισµούς του ιδρυτή της Ν.Δ. στο Κυπριακό, μια στάση που εξόργισε και δικαίως –όπως λένε υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη- τους «καραμανλικούς», αλλά και το σύνολο της παράταξης.

«Ο Καρατζαφέρης χάνει την ψυχραιμία του και συνεχίζει το πολιτικό θέατρο. Μόνο που πλέον οδηγείται σε αθλιότητες» σχολίαζαν με οργή κορυφαία κομματικά στελέχη της Ν.Δ.

Το περιστατικό αυτό ενίσχυσε την ψυχρότητα που επικρατεί μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ, κυρίως μετά και τα κατευθυνόμενα, σύμφωνα με υψηλόβαθμα «γαλάζια» στελέχη, δημοσιεύματα για «δήθεν» συνομιλίες μεταξύ του κ. Καρατζαφέρη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαρά στην Κύπρο, όπου βρέθηκαν προ ημερών και οι δυο για το μνημόσυνο του επιχειρηματία Άντυ Χατζηκωστή που δολοφονήθηκε πέρυσι.

Σε μια χρονική στιγμή που πολλοί στη Ν.Δ., αλλά και στο ΛΑΟΣ μιλάνε για την ανάγκη επανένωσης της κεντροδεξιάς, επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί κλίμα πως υπάρχει παρασκηνιακή συνεννόηση μεταξύ των κ.κ. Σαμαρά και Καρατζαφέρη.

Ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης, το διαψεύδει και μίλησε για «απόλυτα τυπική συνάντηση» με τον κ. Σαμαρά στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το μνημόσυνο. Από την άλλη στο επιτελείο του κ. Σαμαρά δεν θέλουν ούτε να συζητάνε για συνεννόηση με το ΛΑΟΣ.

Εξάλλου, η Ν.Δ. επιχειρεί επαναπροσέγγιση δυσαρεστημένων ψηφοφόρων που κατευθύνθηκαν στο ΛΑΟΣ τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ο κ. Καρατζαφέρης προσπαθεί να περιχαρακώσει το εκλογικό του ποσοστό.

Ως εκ τούτου, προμηνύονται έντονες συγκρούσεις το επόμενο διάστημα, όπως φάνηκε και από τη στάση του προέδρο





υ του ΛΑΟΣ μ αφορμή τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που δεν κατάφερε να επανενώσει την κεντροδεξιά, ούτε στα πλαίσια μιας εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...