Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Στις 50.000 ευρώ φθάνει το κόστος της κρατικής διαμονής στο Μακεδονία Παλλάς




Mετά τα σχόλια που προκάλεσαν οι ενδυματολογικές υπουργικές επιλογές στην ορκωμοσία της κυβέρνησης, νέο κύκλο συζητήσεων ανοίγει η κυβερνητική απόβαση στη Θεσσαλονίκη εν όψει ΔΕΘ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το Mega, μόνο η διαμονή των υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών στο Μακεδονία Παλλάς θα στοιχίσει για ένα διήμερο περίπου 25.000 ευρώ, ενώ αν υπολογιστούν και τα έξοδα για τη διαμονή προέδρων κρατικών οργανισμών και προσωπικού ασφαλείας, τότε το κόστος ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.



Κι όλα αυτά την ώρα που η χώρα περνά την πιο δύσκολη περίοδό της απο πλευράς οικονομικών με την σκληρή λιτότητα να έχει γονατίσει το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων.



Επιπρόσθετα οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού μόνο ελπιδοφόρες για ανάκαμψη των βαριά πληγέντων οικονομικών δεν αναμένονται, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια. Ωστόσο την ίδια στιγμή το κόστος του κυβερνητικού ταξιδιού είναι ακόμα μεγαλύτερο αν προστεθούν τα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς και τα γεύματα και τα δείπνα, όλων των μελών της κυβερνητικής «εκστρατείας» στη Θεσσαλονίκη.



Στο μεταξύ μπαράζ κινητοποιήσεων αναμένεται κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ από φορείς που αντιδρούν στο μνημόνιο.



αναρτήθηκε από apneagr

"Στην Εντατική η Ελλάδα για 3 έως 6 χρόνια", εκτιμά η JP Morgan



Το πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ύψους 110 δισ. ευρώ μπορεί να χρειαστεί να επεκταθεί κατά 3-6 χρόνια, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της διεθνούς επενδυτικής τράπεζας JP Morgan.


Όπως αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο επικεφαλής για τη στρατηγική επιτοκίων της Τράπεζας στην Ευρώπη κ. Pavan Wadwa δήλωσε:

 "Είτε οι άλλες χώρες θα αναχρηματοδοτήσουν τα δάνεια της Ελλάδας ή αυτή θα αναδιαρθρώσει το χρέος της και η αγορά θα αρχίσει και πάλι να "παγώνει". Η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια, μετά τη λήξη του πακέτου, για να αποφύγει μία ανοικτή χρεοκοπία". Το πακέτο των 110 δις. ευρώ έχει σχεδιασθεί για να χρηματοδοτήσει τα δάνεια της Ελλάδας έως το 2012.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει ότι στόχος είναι η Ελλάδα να βγει το 2011 στις διεθνείς αγορές ομολόγων για να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες.

Αναδημοσίευση από Bestnews

Οι 10 νέες εντολές της τρόικας


Στον «σκληρό πυρήνα» των διαρθρωτικών αλλαγών, που θα αποτελέσουν τη βάση ανασυγκρότησης και μόνιμης δημοσιονομικής σταθεροποίησης της οικονομίας, εισέρχεται πλέον η οικονομική πολιτική. Η κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σύσσωμη στη Θεσσαλονίκη, έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στην οικονομία προβάλλοντας την επιτυχία μείωσης του ελλείμματος τους πρώτους μήνες εφαρμογής του μνημονίου, αλλά ταυτόχρονα προετοιμάζει το έδαφος για τις παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν στις δομές του κράτους ώστε να περιοριστεί σε μόνιμη βάση το κόστος λειτουργίας του και να συγκρατηθεί το έλλειμμα το επόμενο έτος στο 7,6% του ΑΕΠ (17-18 δισ. ευρώ) από 8%-8,5% του ΑΕΠ που προβλέπεται ότι θα κλείσει εφέτος.

Μετά την πρώτη φάση των μέτρων λιτότητας (περικοπές μισθών και συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων) που επέβαλε η κρίση του χρέους και η αδυναμία δανεισμού, η τρόικα υπό τον κ. Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ φθάνει τη Δευτέρα στην Αθήνα με έτοιμο τον νέο προϋπολογισμό και με 10 εντολές τις οποίες καλείται να προετοιμάσει το οικονομικό επιτελείο ως το τέλος Δεκεμβρίου. Οι παρεμβάσεις αυτές, οι οποίες θα εφαρμοστούν το 2011, στοχεύουν κυρίως στον περιορισμό της σπατάλης στον χώρο της Υγείας (νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία), στον δραστικό περιορισμό των ζημιών στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, με πρώτες τον ΟΣΕ και τους συγκοινωνιακούς φορείς, και στον έλεγχο της αποτελεσματικότητας των κοινωνικών δαπανών. Η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει στο ερώτημα «πού πάνε οι κοινωνικές δαπάνες;» και επίσης να μετρήσει την αποτελεσματικότητα

Γιατρός ο άνθρωπος που εκτόξευσε ένα παπούτσι κατά του πρωθυπουργού

Γιατρός ακτινολόγος που μένει στη Θεσσαλονικη, είναi σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο άνθρωπος που εκτόξευσε ένα παπούτσι κατά του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, την ώρα της εξόδου του από την 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. O γιατρός δήλωσε ότι είναι μέλος του Εθνικού Πατριωτικού Μετώπου του Σ.Παπαθεμελή και ότι προέβη στην πράξη αυτή γιατί ο πρωθυπουργός "αθέτησε τις υποσχέσεις του" και "ξεπούλησε τη Μακεδονία".

Κατά τη σύλληψη παρών ήταν και φίλος του, αγρότης, που είχε διατελέσει διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Παπαθεμελή.

Και οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο γιατρός είναι ετών 56, γεννημένος στο χωριό Μάνδαλο του Νομού Πέλλας και σύζυγος εκπαιδευτικού ανάπηρων παιδιών.

Σύμφωνα με το blog karatzova, έχει ανατύξει έντονη κοινωνική δράση. Συγκεκριμένα:

• 1973, τραυματίζεται και συλλαμβάνεται στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

• 1974, απολύεται από τον στρατό με ανήκεστη βλάβη της υγείας.

• 1975-1979, συμμετέχει σε δράσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και δημοσιογραφεί σε διάφορα μικρά και μεγάλα έντυπα. Δραστηριοποιείται στις μεγάλες

Μνημόνιο για την Ελλάδα ως το 2020!

Για ένα «Μνημόνιο Νο2», που θα «προστατεύσει» την Ελλάδα από τις αγορές ίσως και μέχρι το 2020 –με βαρύ κόστος, βέβαια, για τους Έλληνες που θα υποστούν τη μακρόχρονη διεθνή κηδεμονία…- πιέζουν πλέον ανοικτά οι ισχυροί του διεθνούς τραπεζικού συστήματος την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, επιβεβαιώνοντας πλήρως το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που πρώτο παρουσίασε χθες στους αναγνώστες του το “S10”.

«Μνημόνιο Νο2, ή χρεοκοπία», ήταν ο τίτλος του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος του “S10” και, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, η ισχυρότερη τράπεζα του διεθνούς συστήματος, η αμερικανική JP Morgan, ήλθε να προτείνει δημόσια ακριβώς αυτό, ανοίγοντας επίσημα τη διεθνή συζήτηση για την παράταση ισχύος της διεθνούς συμφωνίας δανεισμού.

Ο κορυφαίος αναλυτής ευρωπαϊκής χρηματαγοράς της JP Morgan, ο Πάβαν Γουάντα, τόνισε ότι η Ελλάδα θα χρειασθεί να επεκτείνει κατά τρία έως έξι (!) χρόνια τη διεθνή συμφωνία δανεισμού, για να αποφύγει χρεοκοπία, που χωρίς το δεύτερο μνημόνιο θα είναι αναπόφευκτη.

«Δεν πιστεύω ότι έχουν άλλη επιλογή, δεδομένου ότι το έλλειμμα είναι τόσο μεγάλο», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Bloomberg. «Ή θα επιμηκύνουν οι άλλες χώρες τη διάρκεια των δανείων τους στην Ελλάδα, ουσιαστικά απαλείφοντας ένα μέρος του χρέους, ή η Ελλάδα θα αναδιαρθρώσει το χρέος της και η αγορά θα αρχίσει να παγώνει ξανά. Θα χρειασθούν περισσότερη βοήθεια όταν η χρονική διάρκεια του σημερινού “πακέτου” εκπνεύσει, αν πρόκειται να αποφύγουν μια καθαρή χρεοκοπία».

Το μήνυμα της JP Morgan, που ασφαλώς εκφράζει και τις περισσότερες μεγάλες τράπεζες του διεθνούς συστήματος, προς τις πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης είναι απλό και αποτελεί συνέχεια της πάγιας στρατηγικής των τραπεζιτών, να μεταφέρουν στους

Το όχι της Ουγγαρίας στο ΔΝΤ

Από τον Γιώργο Δελαστίκ

Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».


Η επίσης γαλλική «Μοντ» δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο 20 δισ. ευρώ.

«Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η «Μοντ» και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται ο Βίκτορ Όρμπαν, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην Ε.Ε. και στο Δ.Ν.Τ. Ο Όρμπαν επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του»!

Με ιερή αγανάκτηση η «Μοντ» πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.». Απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. γιατί προτίμησε να πάει στη Νότια Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει τον... τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου! «Η αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. δεν κατόρθωσε να πάρει από τους

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Σαμαράς στηρίζει τον Παπανδρέου

Αναδημοσιεύω αυτή την ανάρτηση από το   ''Aς μιλήσουμε επιτέλους''


Posted by Κωνσταντίνος 11:23 π.μ.

 Μπορεί ο τίτλος, με την πρώτη ματιά να ξενίζει. Μπορεί άλλους να τους προβληματίζει, ενώ θεωρώ βέβαιο πως κάποιους άλλους τους εξοργίζει. Στηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς τον Παπανδρέου; Φυσικά ναι!

Ο παραλογισμός της εξουσίας και η κυβερνητική ασυδοσία και βιαιότητα κατά των λαϊκών στρωμάτων είναι αποδεδειγμένη και δεν χρειάζεται να αναπτυχθεί οποιαδήποτε σκέψη πάνω σε αυτό. Εξάλλου, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που το έχει ομολογήσει και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει πως αισθάνεται άσχημα και κατανοεί τον αντίκτυπο των μέτρων της κυβέρνησής του κατά των Ελλήνων πολιτών.

Όμως, αυτός ο κυβερνητικός παραλογισμός και οι συνεχείς Συνταγματικές παραβιάσεις «φορτίζουν» την ατμόσφαιρα και οδηγούν σε συγκρουσιακές καταστάσεις μεταξύ της κυβέρνησης (δηλαδή της Αστυνομίας που έχει αναλάβει τον ρόλο προστασίας των κυβερνητών) και του λαού… Αυτές τις συγκρούσεις, που έπονται λίαν συντόμως, τρέμει το κυβερνητικό σχήμα (τραγική κυβέρνηση Παπανδρέου και τρόικα). Και όμως, κατά παράδοξο τρόπο, οι πιέσεις και τα άδικα οικονομικά μέτρα συνεχίζονται και ολοένα αυξάνονται… Γι αυτό το λογο, η σύγκρουση, υπό φυσιολογικές συνθήκες, έπρεπε να είχε συμβεί. Δεν υπάρχουν όμως φυσιολογικές συνθήκες…

Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά την τεράστια αδικία που γίνεται

τα spread δανεισμού από 118 σε 988 μονάδες. Bravo Giorgo!

10 Σεπ 2010


Μέσα σε ένα χρόνο η κυβέρνηση Παπανδρέου ανέβασε τα spread δανεισμού από 118 σε 988 μονάδες. Bravo Giorgo!

Μόλις πριν από ένα χρόνο από την Καθημερινή : (10-09-2009)

Η βελτίωση που καταγράφηκε στην ελληνική αγορά ομολόγων τον Αύγουστο, ανακόπηκε λόγω κυρίως της προκήρυξης των πρόωρων βουλευτικών εκλογών και του κλίματος της αβεβαιότητας που δημιουργείται για τουλάχιστον ένα μήνα στην οικονομία. Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στις 118 μονάδες βάσης από 151 μονάδες που ήταν τον Ιούλιο κατά μέσο όρο. Οι αγορές αντέδρασαν άμεσα στην εξαγγελία για εκλογές στις 4 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα το spread να ξεκινήσει μια ανοδική πορεία και να φτάσει μέχρι και τις 148 μονάδες βάσης την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου.

Χθες, η εικόνα ήταν καλύτερη αφού η διαφορά απόδοσης διαμορφώθηκε στις 137 μονάδες βάσης, επίπεδο όμως που είναι υψηλότερο από αυτά

Ο Χάρτης των διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη





Ο Χάρτης των διαδηλώσεων
στη Θεσσαλονίκη





Για αύριο 11/09/2010





1.18.00 –   ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΘ-ΕΔΟΘ κ.ά.   
άγαλμα Βενιζέλου       
(Αριστοτέλους με    Εγνατία)         
    
2.18.00 –   Π.Α.ΜΕ.         
πλατεία Αριστοτέλους
(παραλία) 
    
3. 17.30 - Ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση
Καμάρα
             
4.18.00 - Κάλεσμα από Αντιεξουσιαστική Κίνηση
πλατεία Συντριβανίου
                        
Εχει προηγηθεί τριήμερο (8-10/9) 
Φεστιβάλ  
"Άμεσης Δημοκρατίας" FEST2010 of Direct Democracy .

(Στο σημείο 5 της φωτο το σημείο κατάληξης των πορειών στην πλατεία ΧΑΝΘ)
 πηγή            
    

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

«Αστακός» η Θεσσαλονίκη

Μέτρα που θυμίζουν σε σχεδιασμό και έκταση τη Σύνοδο Κορυφής του 2003επεξεργάζονται οι αξιωματικοί της Αστυνομίας για το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ημέρα εγκαινίων της φετινής Διεθνούς Έκθεσης.

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, που έφθασαν στη Θεσσαλονίκη από Αστυνομικές Διευθύνσεις ολόκληρης της χώρας, πρόκειται να σχηματίσουν μια «κόκκινη ζώνη» γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, την ώρα που ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο βήμα των εγκαινίων και χιλιάδες πολίτες θα διαδηλώνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στην πρώτη διοργάνωση της Έκθεσης μετά την υπογραφή του Μνημονίου. ...

Διμοιρίες ΜΑΤ, μοτοσυκλετιστές των ομάδων ΔΙΑΣ και Δέλτα, αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Τάξης σχεδιάζεται να σχηματίσουν έναν κλοιό στο κέντρο της πόλης, με ζητούμενο την ομαλή διεξαγωγή των πορειών και την αποφυγή βίαιων επεισοδίων. Στο κέντρο επιχειρήσεων του αστυνομικού μεγάρου στην οδό Μοναστηρίου θα βρίσκεται το βράδυ του Σαββάτου ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννης Ραχωβίτσας, που έχει τον πρώτο λόγο στον σχεδιασμό των μέτρων. Στο αστυνομικό μέγαρο καθώς και σε διάφορα

Η ευθύνη της κυβέρνησης και η ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που η εθνοσωτήρια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε την διακυβέρνηση της δύστυχης αυτής χώρας και η Ελλάδα καλύφθηκε από καταχνιά. Όλοι είναι τρομαγμένοι, ανασφαλείς, ανίκανοι να σχεδιάσουν το μέλλον τους, απληροφόρητοι, έρμαιο του ΔΝΤ.

Τα ΜΜΕ, πιστά στα αφεντικά τους, τρομοκρατούν, επαινούν τους δοσίλογους, κρύβουν την αλήθεια και παραπληροφορούν εσκεμμένα και συστηματικά. Για τρίτη φορά μετά την κατοχή και την χούντα, είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τα ξένα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο, για να μαθαίνουμε τι συμβαίνει στην υπό κατοχή χώρα μας.

Δυστυχώς, την αλήθεια μας την λένε οι ξένοι ηγέτες που μας θεωρούν ανίκανους να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας αφού εμείς οι αστοιχείωτοι, βυθισμένοι στο δικομματισμό και τον φανατισμό, δεν μπορούμε να

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

TΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Το κυβερνητικό σχήμα που επέλεξε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζεται από το μεγάλο αριθμό υπουργών οι οποίοι είναι κυρίως κολλητοί του, υποτακτικοί, υπέρμαχοι του μνημονίου, και υποστηρικτές της λαίλαπας του ΔΝΤ.


Ολοι αυτοί δεν αντέδρασαν, δεν φώναξαν και τελικά ανταμείφθηκαν γι’ αυτό. Αρα το κύριο προσόν τους είναι η προσήλωση στον αρχηγό και αποδοχή της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής.

Σχετικά με τα προσωπα, η παραμονή του Γ. Παπακωνσταντίνου ως «τσάρου» στο οικονομίας σηματοδοτεί την απαρέγκλιτη προσήλωση στο μνημόνιο.

Το ότι παραμένουν αμετακίνητοι, οι βασικοί υπουργοί, Θ. Πάγκαλος, Χ. Παμπούκης, Δημ. Ρέππας, Αννα Διαμαντοπούλου, Τίνα Μπιρμπίλη, Παύλος Γερουλάνος και Ευ. Βενιζέλος, , επιβαιβεώνουν τον ίδιο προσανατολισμό της κυβερνητικής πολιτικής.

Η παραμονή του Δ. Δρούτσα στο Εξωτερικών,

ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Ο πολυσυζητημένος για έναν ολόκληρο µήνα ανασχηματισμός, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα, θυμίζοντας το εξπρές του Μεσονυκτίου.

Χωρίς εκπλήξεις το νέο σχήμα, είναι πολυπληθέστερο, αφού η νέα κυβέρνηση αποτελείται από 50 μέλη, έναντι 37 της προηγουμένης.

Οι µετακινήσεις ήταν το κυρίαρχο στοιχείο, η αποχώρηση ήταν μία, ενώ ανέλαβαν καθήκοντα αρκετά νέα πρόσωπα, από τα οποία τα περισσότερα, τα γνωρίζουμε από τις κυβερνήσεις Σημίτη.

Η εντύπωση που έμεινε, ήταν ότι ο Πρωθυπουργός, προσπάθησε να ευχαριστήσει τους περισσότερους και επειδή δεν έφταναν τα Υπουργεία για να τους βολέψει όλους, τους έκανε Αναπληρωτές, όπερ μεθερμηνευόμενον, σημαίνει μισθοί Υπουργών, ανάλογο πολυτελές γραφείο Υπουργού και μηδέν αρμοδιότητες. Σ΄αυτά τα υπουργεία εγκαθίστανται ουσιαστικά διαρχίες, ενώ απειλείται η εύρυθµη λειτουργία τους.

Κάτι άλλο που αξίζει να προσέξουμε,