Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Η ευθύνη της κυβέρνησης και η ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που η εθνοσωτήρια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε την διακυβέρνηση της δύστυχης αυτής χώρας και η Ελλάδα καλύφθηκε από καταχνιά. Όλοι είναι τρομαγμένοι, ανασφαλείς, ανίκανοι να σχεδιάσουν το μέλλον τους, απληροφόρητοι, έρμαιο του ΔΝΤ.

Τα ΜΜΕ, πιστά στα αφεντικά τους, τρομοκρατούν, επαινούν τους δοσίλογους, κρύβουν την αλήθεια και παραπληροφορούν εσκεμμένα και συστηματικά. Για τρίτη φορά μετά την κατοχή και την χούντα, είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τα ξένα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο, για να μαθαίνουμε τι συμβαίνει στην υπό κατοχή χώρα μας.

Δυστυχώς, την αλήθεια μας την λένε οι ξένοι ηγέτες που μας θεωρούν ανίκανους να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας αφού εμείς οι αστοιχείωτοι, βυθισμένοι στο δικομματισμό και τον φανατισμό, δεν μπορούμε να
συνειδητοποιήσουμε ούτε την απάτη αλλά ούτε και την μιζέρια στην οποία μεθοδικά μας βυθίζουν.

Μετά από τις θριαμβολογίες του επιτυχημένου πρωθυπουργού του ΔΝΤ, άρχισαν οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χωρίς να διστάζουν, να λένε την αλήθεια για την δήθεν “βοήθεια της τρόικας προς την Ελλάδα”:

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας, Μίκουλας Ντζουρίντα, μιας χώρας της οποίας το Κοινοβούλιο απέρριψε την “βοήθεια της τρόικας προς την Ελλάδα” και έπραξε πολύ σωστά, γιατί κάποιος έπρεπε να αντιδράσει στον εμπαιγμό, κατήγγειλε ότι“Η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ είναι ουσιαστικά βοήθεια προς τις μεγάλες τράπεζες” . Ότι πρόκειται για τη διάσωση των κερδών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εμπορικών τραπεζών.

 Πρόκειται στην πραγματικότητα, όπως είπε, για μια "αλληλεγγύη των ανθρώπων που εργάζονται τίμια και πληρώνουν φόρους, προς τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, για να μπορέσουν αυτές να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με ανεύθυνο τρόπο".

Επίσης η πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντιτσόβα, λέει σε συνέντευξή της ότι το πακέτο διάσωσης των 110 δις. ευρώ "δεν είναι αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό. Είναι αλληλεγγύη προς τις τράπεζες που έχουν ευθύνη για την κρίση». Τα ίδια εξάλλου λένε και επιφανείς ξένοι οικονομολόγοι και οικονομικοί αναλυτές.

Μήπως πρέπει να τους πάρουμε στα σοβαρά; Δεν μπορεί όλοι αυτοί οι άνθρωποι να λένε ψέματα. Στην πραγματικότητα λοιπόν τα 110 δις δεν κατευθύνονται στην ενίσχυση του ελληνικού λαού, δεν πάνε στην βελτίωση της Υγείας, στην Ασφάλιση και την Παιδεία αλλά χρηματοδοτούν τις τράπεζες, ελληνικές και ξένες.

Δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση να πει την αλήθεια αφού αυτή ευθύνεται κυρίως για την τρομακτική κατάρρευση της χώρας. Περιμένουμε όμως από την αντιπολίτευση να μας ενημερώσει, να μας πει την αλήθεια. Το παραμύθι που μας πουλάνε είναι ότι θα κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Έτσι μας κοροϊδεύουν και μας τρομοκρατούν.

Είναι αυτή η αλήθεια ή αλήθεια είναι, αυτό που λένε οι ξένοι επίσημοι; Γιατί δεν βγαίνει η αντιπολίτευση ή κάποιος άλλος Έλληνας πολιτικός να τους διαψεύσει; Όλοι αυτοί δεν συνειδητοποιούν ότι με αυτή την ερασιτεχνική και αλλοπρόσαλλη διαχείριση της κρίσης, η χώρα θα βυθιστεί.

Οι Έλληνες είναι απληροφόρητοι και παγωμένοι με τις απανωτές μειώσεις των εσόδων τους. Όταν όμως ο ταλαίπωρος αυτός λαός διαπιστώσει την απάτη και συνειδητοποιήσει το ξεπούλημα, τότε η οργή του θα είναι καταστροφική και η εκδίκησή του θα ξεσπάσει, όχι μόνο στους πολιτικούς της κυβέρνησης, αλλά και στους πολιτικούς της αντιπολίτευσης οι οποίοι ξέρουν και δεν μιλούν, μόνο κρύβονται και περιμένουν την κατάρρευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...