Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Τα ρημάξατε όλα αχρείοι! “Μας καταδικάζετε σε αργό κι επώδυνο θάνατο”

“Είμαστε σε τραγική κατάσταση. Υποχρεώνουν εμάς τους καρκινοπαθείς να πληρώνουμε από την τσέπη μας όλο το κόστος της χημειοθεραπείας, που μπορεί να ξεκινά από τα 500 ευρώ και να ξεπερνά τα χίλια κι άνω. Μας καταδικάζουν σε αργό κι επώδυνο θάνατο”.
Με τα λόγια αυτά η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών Ελλάδος Περσεφόνη Μήττα καταγγέλλει στη “Μ” την ταλαιπωρία και τους κινδύνους που εγκυμονεί η εγκληματική, όπως τη χαρακτηρίζει, απόφαση του υπουργείου Υγείας, η οποία προβλέπει ότι θα χορηγούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία στους ασθενείς, μεταξύ των οποίων και οι καρκινοπαθείς, μόνο τα φάρμακα για τα οποία η πάθηση του ασθενούς περιλαμβάνεται στις εγκεκριμένες ενδείξεις.
Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή εάν ο θεράπων γιατρός κρίνει ότι κάποιος ασθενής έχει ανάγκη να…….

Η Ζαμάν αποκαλύπτει το περιεχόμενο των συνομιλιών Παπανδρέου - Ερντογάν.



Δείτε τι γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Τoday's Zaman : 
Για δυο ώρες, σύμφωνα με την Zaman, συζήτησε ο κ. Παπανδρέου με τον Ερντογάν, για προτάσεις επίλυσης των μακροχρόνιων εδαφικών διαφορών στο Αιγαίο.
Τα ελληνικά μέσα φυσικά, δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα...

Η Θεωρία των Δύο Κυβερνήσεων.

 
"Ἥμαρτον παραδοὺς αἷμα ἀθῷον οἱ δὲ εἶπον, Τί πρὸς ἡμᾶς σὺ ὄψει ..."
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 27
"ό,τι και να γίνει, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων..."
Γ.Α. Παπανδρέου 20 Οκτωβρίου 2010
"Η Ελλάδα ενδεχομένως να χρειαστεί να λάβει και άλλα μέτρα λιτότητας..."
Olli Rehn.

Εγώ το είχα καταγράψει. Με ιδιαίτερο τρόπο βέβαια αλλά πιο ξεκάθαρα δεν γινόταν. Τι λέγαμε εδώ:"Εκεί όμως περί τις 17 με 20 Οκτωβρίου [...] θα πρέπει να προσέξει, [...] εκείνο το τριήμερο θα κριθούν πολλά σχετικά με τις εκλογές". Κατάλαβες; Πάει η επένδυση από το Κατάρ. Νά 'ταν κι άλλη! Και θα με ρωτήσεις: "καλά αυτό ήταν το πρόβλημά μας, τώρα;". Και θα σου απαντήσω.
Είναι σαφές ότι ένα οικονομικό πρόγραμμα τύπου και μεγέθους "Μνημονίου" δεν εξαρτάται - μόνο - από επιμέρους επενδύσεις. Εντούτοις, η εικόνα της όλης διαδικασίας σηματοδοτεί τρία πράγματα:...

Κύριοι συνδικαλιστές την προδοσία πολλοί ετίμησαν.Τους προδότες ΟΥΔΕΙΣ

 

Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη ενός άτυπου οικονομικού πολέμου. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας εκχωρούνται, η ύφεση ξεπερνά το 6%, αντιασφαλιστικοί και αντεργατικοί νόμοι δημιουργούν ένα ζοφερό κλίμα για το μέλλον των συντάξεων και της μισθωτής εργασίας. Η ανεργία γίνεται ανεξέλεγκτη, η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού βρίσκεται στο ναδίρ.

Οι Έλληνες βλέπουν να χάνονται μέσα σε λίγους μήνες δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες χρόνων, θυσία στο βωμό ενός χρεωκοπημένου συστήματος. Οι προβλέψεις για τη λήψη νέων ανάλγητων μέτρων επιβεβαιώνονται καθημερινά ενώ το αστυνομικό κράτος γιγαντώνεται...

ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Οι επιθανάτιοι σπασμοί του σφαγμένου κόκορα

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολυεδρική και κατακλυσμιαία ποικιλία παθολογικών φαινομένων τα οποία γεννιούνται και τρέφονται από τη βαρβαρότητα του πλανητικού ολοκληρωτισμού.
Ένα από τα πιο επικίνδυνα νοσηρά φαινόμενα είναι οι «αριστερές» εστίες της φασιστικής μόλυνσης: Εστίες οι οποίες εκκολάπτονται από τη σήψη της ενσωματωμένης αριστεράς, σε συνδυασμό με τα απόβλητα του νεοφιλελεύθερου εφιάλτη.
Πάντα ο φασισμός αποτελούσε το συμπλήρωμα του νεοφιλελευθερισμού. Ο σύγχρονος νεοταξικός φασισμός αποτελεί το συμπλήρωμα του παγκόσμιου νεοφιλελευθερισμού, απαλλαγμένου από κάθε δημοκρατική ελευθερία.
Ένα από τα νεοταξικά στρατηγήματα που «εκτελεί» αυτή η «αριστερά» σε όλες τις ποικιλίες της (κόμματα, επιδοτούμενες εστίες και «χρήσιμοι ηλίθιοι») είναι να λερώνουν κάθε αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση, κάθε κοινωνική ....
 

Τα ξοφλημένα γραμμάτια

 

Μπορεί να καταργήθηκαν -από τον GAP- οι δεξιώσεις στα προξενεία μας για την 28η Οκτωβρίου και τους ήρωες του ‘40 που έδωσαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη πατρίδα, αλλά από τώρα και στο μέλλον θα γίνονται, αντί αυτών, δεξιώσεις για τον ήρωα GAP, που… ”υποδούλωσε” την Ελλάδα στην Τρόικα.
Είναι γεγονός ότι ο πρωθυπουργός οδηγεί την Ελλάδα στο… μέλλον, με τα ”εργαλεία” του σημιτικού παρελθόντος.
Προεκλογικά όλοι περίμεναν δυναμική κυβέρνηση με ικανούς, άφθαρτους και προέκυψαν τα σκουριασμένα υλικά, μαζί με…

Η Μουσταφάογλου εναντίον της ισότητας

Μιλώντας στην Ξάνθη η πρόεδρος του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την Ισότητα¨ – και υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής – Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ευχαρίστησε τους ιδρυτές της παράταξης και πολλές φορές έκανε λόγο για τους καταπιεσμένους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, ενώ τόνισε ότι θα αγωνιστεί για την ισότητα.
Δεν ξέρω βέβαια πως αντιλαμβάνεται την ισότητα η Μουσταφάογλου αλλά οι ¨έλληνες κάτοικοι της περιοχής, θεωρούν τους εαυτούς τους πρόσφυγες στην χώρα τους γιατί υφίστανται πολλές διακρίσεις, στερούνται δικαιωμάτων ενώ οι υποχρεώσεις τους είναι ... 

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Παπανδρεου:Αγοράζω την αξιοπρέπεια σας με 100 Ευρώ! Πουλάτε;



Είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής προς τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη


Στο Περιστέρι ο νυν Πρωθυπουργός της τέως Ελληνική τέως Δημοκρατίας είπε τα εξής :
…[...]…Σήμερα, μπορώ να ανακοινώσω αυτό που μπορούμε, αυτό που αντέχουμε οικονομικά. Μπορούμε λοιπόν να δώσουμε έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 500 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, που θα χορηγηθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, μαζί με τη σύνταξη. Είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής (σ.σ.στους υπερ πατρίδος πεσόντες), μια πρώτη συμβολική κίνηση προς τους συμπολίτες μας, που το έχουν περισσότερο ανάγκη (σ.σ.οι υπόλοιποι, όσοι ζωντανοί που έλεγο ο Ιων).

To IKA μπαίνει στο ΕΣΥ

Η Τρόικα απαιτεί λιγότερες δαπάνες και…

Πέντε μεγάλες μονάδες (θεραπευτήρια) του ΙΚΑ θα «ανοίξουν» τις πόρτες τους σε όλους τους Έλληνες πολίτες μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, καθώς θα ενταχθούν στο ΕΣΥ.

Αυτός είναι ο φιλόδοξος στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που θα δρομολογηθεί το επόμενο διάστημα δίνοντας έτσι το έναυσμα για την πολυαναμενόμενη ενοποίηση του κλάδου υγείας του ΙΚΑ με το ΕΣΥ. Το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς την επόμενη Δευτέρα στη διάρκεια της πρώτης σύσκεψης για την ενοποίηση των κλάδων Υγείας Υγείας που έχει προγραμματιστεί από τα δύο συναρμόδια υπουργεία, Υγείας και Εργασίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο που έχουν συντάξει οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας, τα θεραπευτήρια του...
 

Το ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύει τους αγρότες


Επίθεση για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης εξαπέλυσε από τη Λάρισα, όπου περιοδεύει, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς, μετά τη συνάντηση του με αγροτοσυνδικαλιστές, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αγροτών στις Βρυξέλλες τονίζοντας ότι είναι επιβεβλημένο να δοθούν στους αγρότες δίκαιες αποζημιώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιβάλλει πρόστιμο μαμούθ 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις την περίοδο 2004- 2007.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κ. Σαμαράς με αφορμή το γεγονός ότι οι...

Γιαούρτια στον Αλαβάνο

Έρχεται «μαύρος Νοέμβρης» για την Ελλάδα;


Τα σύννεφα μιας νέας κρίσης με την Ελλάδα στο επίκεντρο αρχίζουν να σωρεύονται στον ορίζοντα της κυβέρνησης, της τρόικας και των αγορών, καθώς μέσα στον Νοέμβριο αναμένονται δύο καίριας σημασίας γεγονότα: το μήνυμα της κάλπης, αλλά και το μήνυμα της Eurostat εκφράζονται φόβοι ότι θα δημιουργήσουν και πάλι συνθήκες σκληρού αποκλεισμού της χώρας από τις αγορές, αναστρέφοντας την πορεία επιστροφής σε κανονικές συνθήκες δανεισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του “S10”, στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια επικρατεί...
 

22 Οκτ 2010

Ο Αθανασάκης… τρόμαξε τον Γιώργο!

(του Δημοσθένη Μαρίνου)
Στο πρόσωπο του Νίκου Αθανασάκη, εντοπίζουν από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, τον παράγοντα εκείνον ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο, προκειμένου να πειστεί ο Γιώργος Παπανδρέου να αλλάξει την προεκλογική τακτική του, και να ασχοληθεί προσωπικά με τη μάχη της αυτοδιοικητικής κάλπης, μπροστά στην προοπτική ενός, πέρα από κάθε...

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ένταση στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια πορείας προς τη Βουλή φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Ένταση δημιουργήθηκε αργά το μεσημέρι στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια πορείας προς τη Βουλή φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η πλειοψηφία των οποίων ανήκε στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

    Οι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, με κόκκινες, μαύρες σημαίες και με συνθήματα έκαναν πορεία προς τη Βουλή με στόχο να καταθέσουν ψήφισμα εναντίον των αλλαγών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την εξειδίκευση των οποίων δεν έχει δώσει ...
 

Η Τρόικα ανέβαλε τα νέα μέτρα για να διασωθεί το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές

Από Factorx |
Ακούγαμε χθες στο Megaλο Δελτίο Τύπου της κυβέρνησης την καταπληκτική είδηση ότι «ο Γ. Παπανδρέου ενδέχεται να μεθοδεύει πρόωρες εκλογές». Σιγά την ανακάλυψη θα μου πείτε, το Antinews το φωνάζει …μήνες τώρα. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα . Είναι στην αιτιολογία της “είδησης” και στην προσπάθεια του καναλιού να παρουσιάσει τον ΓΑΠ σαν …ηρωικά αμυνόμενο στις πιέσεις της Τρόικας.  Ακούσαμε έτσι, μεταξύ άλλων, ότι  ο Γ. Παπανδρέου θα προσφύγει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές «σε μια δημόσια ηρωική σύγκρουση με τους δανειστές …
».

Για να μην παραμυθιάζετε τον κόσμο με αστακομακαρονάδες…

Posted by olympiada
Φύκια για μεταξωτές κορδέλες πήγαν να πουλήσουν στους Άραβες. Έχει άδικο ο Παμπούκης που τους έστειλε στον αγύριστο;
Γραμμένο στις 27 Ιουλίου.
Ο τρίτος εταίρος (με το άλλο 33%) αποτελεί μάλλον έκπληξη, καθώς πρόκειται για μία άγνωστη εταιρεία, με την επωνυμία Rosebud Energie Deutschland GmbH και εκπρόσωπό της τον, επίσης όχι γνωστό επιχειρηματία, Ιωάννη Αντωνιάδη Σπορίδη. Πρόκειται για μία εταιρεία που δεν διαθέτει ιστοσελίδα και τη μόνη πληροφορία που μπορεί να βρει κανείς για το επενδυτικό παρελθόν της είναι ένα πρότζεκτ για καύσιμα από φύκια στο Ισραήλ.!!! Να τα φύκια! Πάμε τώρα για τις μεταξωτές κορδέλες. Κρατηθείτε: ....

"Finito" το μέρισμα του ΜΤΣ - Το υπ. Οικονομικών δεν υπέγραψε για να πάρουν το μέρισμα δ' τριμήνου


Το υπουργείο Οικονομικών δεν υπέγραψε την χορήγηση του μερίσματος Δ΄Τριμήνου στους μερισματούχους του Μ.Τ.Σ. και συνεπώς οι δικαιούχοι απόστρατοι που έχουν καταβάλει από την υστέρημά τους επ ί δεκαετίες τις εισφορές τους στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού για ρπώτη φορά στην ιστορία του Ταμείου δεν θα εισπράξουν αυτά που δικαιούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αρνήθηκε να υπογράψει την αποδέσμευση του χρηματικού ποσού και ως εκ τούτου δεν θα...

ΟΠΑΠ & Ιntralot συνεχίζουν το …prive party!

Ακούσαμε τις προάλλες ότι γεννήθηκε το ΟΠΑΠ TV και πως ο ΟΠΑΠ έχει αναθέσει τη συγκεκριμένη δουλειά σε κάποια εταιρία της Intralot ονόματι Vermantia Media Group ΕΠΕ και θυμηθήκαμε ότι σ’ αυτήν εδώ τη στήλη είχαμε αναφερθεί στη Vermantia πίσω στις 10 Φεβρουαρίου φέτος. Με τίτλο «Η Intralot, τα… κέντρα εξουσίας και η Vermantia» τελειώναμε εκείνο το σχόλιο με το εξής:
«…Και μια που το ‘φερε η κουβέντα και ο κ. Αντωνόπουλος υπερηφανεύεται για την αναγνωρισιμότητα των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης που διέπουν την εταιρία του, θα θέλαμε να μας πει ποια είναι η Vermantia Media Group ΕΠΕ που, αν και δεν έχει την παραμικρή μετοχική σχέση με την Intralot, εμφανίζεται στο εξωτερικό: α) ως εκπροσωπούσα την εταιρία, β) ως συνεργαζόμενη με την εταιρία, γ) ως η ίδια η εταιρία. Μέσα από τη διαφάνεια ενός…

Μυστικός διάλογος με την Τουρκία για το μοίρασμα του Αιγαίου

Από Factorx 
Την ύπαρξη μυστικού διαλόγου με την Τουρκία για το Αιγαίο με αντικείμενο το επιχειρησιακό (και επιχειρηματικό) μοίρασμα του Αιγαίου, αποκαλύπτουν σήμερα τα ΝΕΑ. Όπως προκύπτει από απόρρητο τηλεγράφηµα που παρουσιάζει η εφημερίδα η κυβέρνηση Παπανδρέου εμφανίζεται να συζητά “μείωση των ελληνικών αναχαιτίσεων στον διεθνή εναέριο χώρο µακριά από τις ελληνικές ακτές”(!) και να μην κάνουν αναχαιτίσεις “μεταξύ 6 και 10 μιλίων” (!!) – http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4600157
Η Άγκυρα δηλαδή πρότεινε μυστική διαπραγμάτευση για τη μείωση της έντασης στον αέρα και υπέβαλε προτάσεις που επιχειρούν να μετατρέψουν το Αιγαίο σε ουδέτερη ζώνη, όπου τα τουρκικά μαχητικά θα µπορούν να πετούν ..

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

«ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» ΚΑΙ «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΡΤΑ», ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ-ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ


Η «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» ΚΑΙ Η «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΡΤΑ» ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ-ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ e-ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ.
 
Η περιλάλητη ηλεκτρονική κάρτα με τσιπ, που ονομάστηκε «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» για να δώσει την ψευδαίσθηση της οικειότητας και της φιλικότητα προς τον χρήστη-θύμα, τα στοιχεία, αλλά και τη ζωή του οποίου με τα προσωπικά του μυστικά θα αποθηκεύει, όχι μόνο σε τσιπ, αλλά και σε βάσεις δεδομένων, μπορεί να εξελιχθεί σε έναν άνευ προηγουμένου εφιάλτη για το λαό μας, που έχει δώσει μέσα στους αιώνες τιτάνιους και επικούς αγώνες για την Ελευθερία!

Η ηλεκτρονική Κάρτα-Ταυτότητα, θα μπορεί να έχει αποθηκευμένα όλα τα...

στοιχεία μας, την οικογενειακή μας κατάσταση, τις διευθύνσεις κατοικίας μας, όλες κατά σειρά ετών, τον ΑΜΚΑ, αλλά και δακτυλικά αποτυπώματα, ψηφιακές σαρώσεις του προσώπου μας, αλλά και ψηφιακές σαρώσεις της ίριδας του ματιού μας μελλοντικά, το φάκελο με το ιστορικό της υγείας μας καθώς και πλήθος άλλων στοιχείων, άλλων ορατών και άλλων πιθανών «κρυφών», τα δεύτερα εκ των οποίων θα μπορούν να αναγνωσθούν μελλοντικά μόνο με ειδικό λογισμικό…

Προς σ. Χυτήρη: "Η Ελλάδα στην 70η θέση του καταλόγου για την ελευθερία του τύπου"... η πρωτιά ίσως να είναι στη διαπλοκή με την εξουσία!!!

Η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεση της για την ελευθερία του τύπου διεθνώς.
Σύμφωνα με την έκθεση η Ρουάντα, η Υεμένη και η Συρία μπαίνουν φέτος στην λίστα των 10 χειρότερων παραβατών της ελευθερίας του τύπου.  Η οργάνωση προειδοποιεί ότι επιδεινώνεται η καταπίεση της ελευθερίας των δημοσιογράφων από απολυταρχικά καθεστώτα και τονίζει ότι εκτός απ’ τις τρεις προαναφερθείσες χώρες η ελευθερία του τύπου ...

Η Νέα Δημοκρατία, όχι τα πάσης φύσεως “δείπνα” θα καθορίσει το μέλλον της κεντροδεξιάς

Η ελληνική κεντροδεξιά βρίσκεται αναντίρρητα σε ανασύνθεση. Οι διεργασίες που συντελούνται στο εσωτερικό της θα προσδιορίσουν τη φυσιογνωμία της για τα επόμενα χρόνια, ίσως τις επόμενες δεκαετίες. Κι όχι μόνο αυτό: οι κυοφορούμενες αλλαγές στη δομή και λειτουργία της ελληνικής κεντροδεξιάς θα έχουν αλυσιδωτές επιπτώσεις στο πολιτικό σύστημα, στη σχέση πολιτικής- κοινωνίας, στην ίδια την εικόνα της πολιτικής την οποία έχουν οι πολίτες.
Το κεντρικό διακύβευμα των αλλαγών στην κεντροδεξιά, πάντως, δεν είναι ποιο από τα τρία κόμματα θα κυριαρχήσει στο χώρο, ή πώς θα δομηθεί μια συνεργασία τους, ώστε να εκφράζουν το σύνολο της παράταξης. Αντίθετα με την κοινή αντίληψη, εμείς εδώ πιστεύουμε...

Το μνημόνιο, ο νόμος και το Σύνταγμα

 Σοβαρότατες παραβιάσεις ακόμα και του αστικού Συντάγματος και του νομικού πλαισίου της μεταπολίτευσης επιφέρει η ψήφιση του μνημονίου και των υπολοίπων αντεργατικών νόμων της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ξεθεμελιώνουν τις κατακτήσεις πολλών δεκαετιών αγώνων του εργατικού κινήματος.

Η ψήφιση του κυρωτικού νόμου του μνημονίου (ν. 3845/ 2010), του νόμου για τις

Όλο δεσμεύεται ο κ. Παπανδρέου.


Σήμερα πάλι, μιλώντας σε νέους επιχειρηματίες, δεσμεύτηκε προεκλογικά άλλη μία φορά, ότι δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον επιβάρυνση σε μισθωτούς και συνταξιούχους και ότι δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον φορολόγηση, ούτε αλλαγή φορολογικού συντελεστή.

Φυσικά δεν γνωρίζουμε ποιοι από εσάς είστε διατεθειμένοι προεκλογικά να τον πιστέψετε.

Όμως παρόλα αυτά ο κ. Παπανδρέου, δεν δεσμεύτηκε καθόλου για δύο θέματα:.....

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΞΕΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την πρόσφατη περιοδεία μου στη Γερμανία είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τις Ελληνικές Κοινότητες της Κολωνίας και του Πολτς, να συναντηθώ με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και την Γερμανοελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (DHW) και να συνομιλήσω με εκατοντάδες Έλληνες Ομογενείς από την περιοχή του Ντύσσελντορφ και της Κολωνίας. Βάσει των υπομνημάτων που μου υποβλήθηκαν αλλά και των σκέψεων που διά ζώσης μου διατυπώθηκαν από τους Ομογενείς μας στην Γερμανία, διαπίστωσα την πικρία και την απογοήτευση

Μαύρες» προβλέψεις και εύσημα για το... χάλι από το ΔΝΤ

 
Μαύρα κι άραχνα μαντάτα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας προβλέπει έκθεση του ΔΝΤ, η οποία όμως μας... επιβραβεύει και μας χαρακτηρίζει παράδειγμα προς μίμηση! Είναι βλέπετε και ο μηχανισμός στήριξης στη μέση, στον οποίο και συμμετέχει, οπότε τι να πει το ταμείο για την χώρα μας;

Την ώρα που ο Όλι Ρεν προβλέπει νέα μέτρα και ο Γιώργος Παπανδρέου τα απορρίπτει, το ΔΝΤ στην έκθεσή του «Περιφερειακή Οικονομική Προοπτική...

«ΕΜΕΙΣ», οι «νταβάδες» και οι «συμμορίες» τους

ΜΟΝΟ ένα κοινωνικό και πολιτικό καθεστώς που βρίσκεται στο σκοτάδι της ιστορίας αναδεικνύει ως πολιτικές αξίες τη χυδαιότητα και την αθλιότητας, τις «πόρνες», τις ασημαντότητες, τους τυχοδιώκτες, το ΤΙΠΟΤΑ.
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ασήμαντο γίνεται σημαντικό όταν αδειάζει το πραγματικό, αφυδατώνεται η ιστορία, εξατμίζονται οι ιδέες, αιμορραγεί και εξανεμίζεται η πολιτική. Όταν δηλαδή στη θέση της πολιτικής υπάρχει μια αισθητή απουσία. Ένα κενό, εκτροφείο πολιτικών αγυρτών και πολιτικών «συμμοριών»....

«EE – Τιμωρός»: Νέες ιδέες Επιτροπής και Γερμανίας

Γερμανία, η τιμωρός των κρατών της ΕΕ.

Του Νίκου Κοτζιά
Με την ενοποίηση της, η Γερμανία έγινε από ημικυρίαρχη και πάλι κυρίαρχη. Δείχνει να εγκαταλείπει ακόμα και την πολιτική συμβιβασμών με τη Γαλλία. Βαθμιαία εγκατέλειψε τα ομοσπονδιακά οράματα και τη διάθεση συμβολής στην πολιτική εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η συνεχής διεύρυνση έγινε, πλέον, και δικός της μονόδρομος. Αντικειμενικά βρέθηκε στον ίδιο δρόμο με τους Βρετανούς που ουδέποτε επιθύμησαν την....

Χατζηνικολάου εκτός εαυτού με Μίχα! Τώρα το Bollywood στο σπίτι σας - ΒΙΝΤΕΟ



Τρελό ξεκατίνιασμα! Φορτωμένος από την προηγούμενη προσβολή που δέχτηκε από την υποψήφια δήμαρχο του ΚΚΕ κυρία Παντελάκη, ο Χατζηνικολάου ξεχείλησε από οργή στη στιγμή, όταν ο Μίχας προσπάθησε με απειλές να τον πιέσει για να του δώσει τον λόγο. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ : Κ. Μίχα μη με απειλείτε εμένα. Αυτά αλλού  ..
Έχετε πόση ώρα εδώ και μου ψυθιρίζεται ότι ή θα σας δώσω τον λόγο ή θα πείτε ότι είναι στημένη η εκπομπή. Αυτά να τα κάνετε αλλού. Εγώ δεν είμαι ευγενικός σαν τον Φασούλα, εγώ είμαι σκληρός σε αυτά, μην με ξανα-απειλήσετε εμένα.
Θα μπορούσατε να φανταστείτε τον Larry King ή κάποιον παρουσιαστή του CNN να ωρύεται και να απειλεί θεούς και δαίμονες εναντίον καλεσμένων του με αυτόν τον αποκρουστικό κατινίστικο τρόπο? Οχι ε? Ε λοιπόν, η ελληνική τηλεόραση και showbiz δημοσιογραφία βρισκέται εδώ για σας ώστε να μην χρειάζεται να το φανταστείται αλλά να το δείτε να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σας.
Αυτό συμβαίνει γιατί εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε βαρετούς, σοβαρούς δημοσιογράφους με υψηλή επαγγελματικότητα (μπλιάχ). Έχουμε το προνόμιο να έχουμε την Bollywood αφρόκρεμα της δημοσιογραφίας που κάθε μέρα δίνει το καλύτερο της εαυτό για να διασκεδάσει το πανελληνιο με φασαρία, αγένεια, διαπλοκή και τις καλύτερες κατινίες! ... για τα μάτια σου μόνο Ελληνα τηλεθεατή! Γειά σου ρε Νικόλα Χατζηνικόλα με τον ακέραιο χαρακτήρα σου και την σκληρή ανδρική σου στάση απέναντι σε όλους αυτούς που σε προσβάλουν.
Παντως και αυτός ο Μίχας πρέπει να είναι πολύ μεγάλη λέρα

Παντελάκη: Συμμετέχετε με την εκπομπή σας στο πολιτικό παιχνίδι κύριε Χατζηνικολάου

ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ: Το ξέρουμε ότι συμμετέχετε με την εκπομπή σας στο πολιτικό παιχνίδι, αλλά δεν είναι αναγκη να φαίνεται αυτό τόσο πολύ στο πάνελ... (!!!!)
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάμε για διαφημίσεις και συνεχίζουμε με την κυρία Παντελάκη  που θεωρεί ότι κάνω στημένη εκπομπή

Κόλπος ήρθε στον Χατζηνικολάου πριν λίγα λεπτά. Εκνευρισμένη που δεν της έδιναν τον λόγο η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος του ΚΚΕ στον Πειραιά, τον κατηγόρησε ευθέως και στα ξαφνικά ότι συμμετέχει στο πολιτικό παιχνίδι! Ο Νικόλαος πάγωσε στιγμιαία για 1-2 λεπτά, δεν σχολίασε (ενώ εμφανώς "φόρτωνε") και στη συνέχεια

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η τυραννία των ειδικών

Στους απολογισμούς που γίνονται εν θερμώ τα στρατόπεδα είναι δεδομένα: από τη μια οι προφήτες της καταστροφής (σύσσωμη η αντιπολίτευση) και από την άλλη οι ντελάληδες φανταστικών θριάμβων (η κυβέρνηση και οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της).

Τα μανιχαϊκά σχήματα είναι η προσφιλής ερμηνευτική μέθοδος της τρέχουσας πολιτικής και υπηρετούν κομματικές σκοπιμότητες.

Η αλήθεια σ' αυτές τις περιπτώσεις βρίσκεται κάπου στη μέση και έτσι αντιλαμβάνονται τα πράγματα και οι υποψιασμένοι πολίτες, προσπερνώντας τις βαρύγδουπες αναλύσεις που προσεγγίζουν την πραγματικότητα με όρους Αποκάλυψης ή με πρόθεση αποθέωσης. Χρήσιμο είναι ωστόσο να σταθούμε σε δύο πλευρές της κυβερνητικής πρακτικής οι οποίες δείχνουν σε μεγάλο βαθμό τη νοοτροπία της ηγετικής

Aντίσταση στη Γαλλία

Γαλλία: Επανάσταση για το συνταξιοδοτικό


Σε πραγματική επανάσταση τείνουν να εξελιχθούν οι κινητοποιήσεις εκατομμυρίων γάλλων εργαζομένων κατά της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο και από τη Γερουσία.


Η Γαλλία έχει παραλύσει από την έκτη μεγάλη απεργία μέσα σε διάστημα ενάμιση μήνα, με πάνω από δύο εκατομμύρια διαδηλωτές να βρίσκονται στους δρόμους, οι οποίοι διακηρύττουν ότι ακόμα και αν ψηφιστεί ο νόμος, εκείνοι θα πολεμήσουν για την ακύρωσή του.


Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφημερίδα “Le Monde”, υπέρμαχος της

Όταν ο Παπανδρέου παίρνει αποστάσεις από τις επιλογές του!

jpg
Πολλές συζητήσεις προκαλεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η απόφαση του πρωθυπουργού να μην παραστεί τελικά στη χθεσινή κομματική φιέστα που οργανώθηκε για τους κκ Σγουρό και Καμίνη.
Αν και ποτέ ο κ. Παπανδρέου δεν δήλωσε ότι θα είναι παρών, ωστόσο όλοι περίμεναν ότι θα το πράξει.
Το συμπέρασμα που οι περισσότεροι βγάζουν είναι ότι αποφεύγει την ταύτιση με δύο υποψήφιους που δεν «περπατάνε».

Πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι έχει σπεύσει στο πλευρό πολλών υποψήφιων περιφεριαρχών, αλλά όχι και σε αυτόν που διεκδικεί τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας;
Για να μην πάρει τεράστιες διαστάσεις το θέμα, κυβερνητικοί κύκλοι έλεγαν ότι σύντομα ο πρωθυπουργός θα ενισχύσει προσωπικά και τους δύο υποψήφιους.

Φιέστα με τους απινιδωτές

Κάλεσαν κάμερες, έβγαλαν φωτογραφίες, υπέγραψαν πρωτόκολλα- παράδοσης παραλαβής και προέβησαν σε σπουδαίες δηλώσεις για το κοινό τους έργο. Ο λόγος για τον Σκανδαλίδη και τον Λοβέρδο.
Ο πρώτος παρέδωσε με κάθε επισημότητα σήμερα στον δεύτερο 14 απινιδωτές που είχαν βρεθεί σε οργανισμό του υπουργείου Γεωργίας. Άλλους τόσους είχε παραδώσει και η Μπατζελή στην Ξενογιαννακόπουλου με αντίστοιχη τελετή. Ούτε και σήμερα έλειψαν οι δηλώσεις για κακοδιαχείριση στους οργανισμούς του Δημοσίου καθώς για την αγορά των απινιδωτών είχε δαπανήσει το ποσό των 22.400 ευρώ. Καλά διαβάσατε … Ο Σκανδαλίδης σήκωσε σκόνη για τους απινιδωτές αλλά δεν λέει πόσο κοστίζει μηνιαίως στο Δημόσιο, η στρατιά των συμβούλων που έχει μαζέψει στο υπουργείο.
Πηγή

Ας τελειώνει το παραμύθι !!

  


Του Δημήτρη Κωνσταντίνου

Η πρόσφατη αναθεώρηση του ελλείματος στο 16%, δυόμισι περίπου ποσοστιαίες μονάδες πάνω απ΄την προηγούμενη εκτίμηση του Απριλίου, δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες.
Είναι σίγουρο,  με βάση αυτή την εξέλιξη, ότι τα νέα μέτρα είναι προ των πυλών κι οι περι του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των στελεχών της κυβέρνησης, που πληθαίνουν λόγω και προεκλογικής περίοδου, δεν πείθουν κανένα. Τα νέα μέτρα λοιπόν πρέπει να θεωρούνται σίγουρα, και το μόνο που δεν γνωρίζουμε (αλλά μπορούμε φανταστούμε) είναι η ένταση της σκληρότητας τους.
Ας μην έχουμε αυτάπάτες αγαπητοί φίλοι και φίλες. Αυτό το θέμα με τα συνεχή μέτρα είναι το spirale d' infernale που λένε οι Γάλλοι ή πηγάδι χωρίς πάτο όπως λέμε μεις.
Η τρόϊκα έχει βρει στο "πρόσωπο" της Ελλάδας την κότα που κάνει

Ούτε λέξη για την ταμπακέρα......από τον Πεταλωτή

Με αόριστες αναφορές και χωρίς να απαντάει επί της ουσίας στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Θέματος» για τη δωρεάν φιλοξενία 80 δημοσιογράφων από την εκλογική του Περιφέρεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, προσπάθησε να εμφανιστεί πολιτικά διωκόμενος.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ούτε λίγο, ούτε πολύ κάνει λόγο περί υπερβολικών χαρακτηρισμών, επιμένοντας ωστόσο, ότι και στο μέλλον θα συνεχίσει την προκλητική κατασπατάληση των δημοσίων χρημάτων.
Στην απάντησή του, ο κ. Πεταλωτής, αποφεύγει να απαντήσει, στο γιατί έκρινε σκόπιμο να φιλοξενήσει (εν μέσω της οικονομικής καταιγίδας) ογδόντα δημοσιογράφους που δραστηριοποιούνται στην εκλογική περιφέρεια, στην ... 

Παίζουν τη Θράκη ...στα ζάρια!


Για πολιτικούς και πολιτευτές «εξαρτώμενους από το Τουρκικό Προξενείο», κάνει λόγο ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σγουρίδης! Ο κ. Σγουρίδης με τη γραπτή δήλωσή του στο Onalert,αφήνει να εννοηθεί ότι τελικά δεν του έδωσαν από το ΠΑΣΟΚ, το χρίσμα για την Περιφέρεια, επειδή εκείνος «δεν στέκεται δίπλα στη σημαία της Δυτικής Θράκης»!


Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής ο οποίος εκλεγόταν για πολλά χρόνια βουλευτής Ξάνθης,παρά το πόλεμο που δεχόταν από τους «σκληροπυρηνικούς» μουσουλμάνους κάνει λόγο για συνδιοίκηση του Τουρκικού Προξενείου με τοπικούς πολιτικούς και πολιτευτές της Θράκης και για κέντρα "που μας παίζουν στα ζάρια για μια χούφτα μειονοτικούς πελατειακούς ψήφους".


Το όνομα του κ. Σγουρίδη είχε...

Το πετρέλαιο του Αιγαίου θέλει ο Ερντογάν

Από Factorx


Δημοσιεύουμε τα βασικά σημεία της χθεσινής συνέντευξης του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν  στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
- Έρχομαι στην Αθήνα παραβλέποντας θέματα πρωτοκόλλου.
- Οι χώρες δεν πρέπει να κάνουν πράξη αυτά που συνιστούν casus belli. Αυτή την στιγμή διανύουμε μια περίοδο που γίνονται βήματα στην κατεύθυνση της ειρήνης. Μαζί με τον κ. Παπανδρέου προσπαθούμε να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων και δεν πρέπει να πέφτουμε στις παγίδες αυτών που θέλουν να πυροδοτήσουν εντάσεις.
- Το θέμα των πτήσεων πάνω από τα νησιά δε γίνεται τόσο συχνά όσο παλιά. Η Ελλάδα κάνει πτήσεις των αεροσκαφών της μέχρι της δική μας..

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν κυνηγάει την “αμαρτωλή” και “δεξιά” Aspis; Υπάρχει κάποια “οφειλή”;

Posted by olympiada


Πολλοί περίμεναν ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρωτοστατούσε στην εκκαθάριση της υπόθεσης “Aspis” για πολλούς και διάφορους λόγους. Ορισμένοι είναι:
  • Επικοινωνιακά θα ήταν μία κίνηση που θα προσέφερε τα μέγιστα αφού το ΠΑΣΟΚ εξελέγει ως πολέμιος της “ανομίας” της “ατιμωρησίας” κλπ. Έτσι επιτέλους θα είχε την ευκαιρία να το αποδείξει.
  • Χιλιάδες άνθρωποι έχουν ζημιωθεί από αυτή την υπόθεση. Εάν το ΠΑΣΟΚ τολμούσε, αμέσως θα κέρδιζε την συμπάθεια και τη στήριξη μεγάλου μέρους του καταναλωτικού κοινού, αφού οι ασφαλισμένοι δεν είναι τίποτε άλλο από ανθρώπους

Η εξαπάτηση της κοινής γνώμης έφερε την καταστροφή!



Στην αρχή ήταν το «λεφτά υπάρχουν» μέχρι να κερδίσουν τις εκλογές.. Μετά τις εκλογές ήρθε η διεθνής εκστρατεία κατασυκοφάντησης της χώρας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της και την κυβέρνηση της.. «κυβερνώ μια χώρα διεφθαρμένων», «φοροκλεπτών», «απατεώνων» που παρουσιάζουν «ψευδή στοιχεία».. «Βουλιάζουμε», «Τιτανικός», «το πιστόλι στο τραπέζι», «βοήθειαααα»!!..
Ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου ομολόγησε ότι επίτηδες καθυστέρησαν να πάρουν μέτρα μέχρι να διαμορφωθεί το κατάλληλο κλίμα, δηλαδή μέχρι τα εντεταλμένα ΜΜΕ να κάνουν τον λαό να νιώσει συνυπεύθυνος και ένοχος ώστε να δεχτεί το μνημόνιο ως αναγκαίο κακό..

Το έγγραφο της διπροσωπίας της κυβέρνησης

 
Σε έγγραφο του υπουργείου Εργασίας προς το ανώτατο δικαστήριο, που έφτασε ακριβώς την παραμονή της προηγούμενης δικασίμου και οδήγησε σε αναγκαστική αναβολή της συζήτησης της προσφυγής κατά του μνημονίου, για τις 23 Νοεμβρίου, αποκαλύπτεται  πλήρως η διπροσωπία του ΠΑΣΟΚ και η οδός του  πολιτικού αριβισμού που ακολουθεί.
 Στο έγγραφο (ως νομικά και πολιτικά επιχειρήματα της κυβέρνησης προκειμένου να πείσει τους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι λόγοι υπέρτερου 

Χρεοκόπησαν....


Τι άλλο από ομολογία χρεοκοπίας της συμφωνίας που έκανε η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου αποτελούν οι διαπραγματεύσεις (που εδώ και καιρό γίνονται στο παρασκήνιο) με το αφεντικό του ΔΝΤ, τον Ντομινίκ Στρος-Καν για παράταση-επιμήκυνση της εξόφλησης των 110 δισ. ευρώ, που με τοκογλυφικά επιτόκια και ταπεινωτικούς για μια χώρα όρους (μέχρι δικαίωμα να κατασχέσουν δημόσια περιουσία, ακόμα και την Ακρόπολη, και τα πολεμικά αεροπλάνα) μάς έδωσαν οι... ευεργέτες μας και μόνο... άγαλμα που δεν τους στήσαμε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη...
Τι άλλο από ομολογία ότι η συμφωνία έγινε στο πόδι; Ότι έβαλαν την υπογραφή

Nonpaper της Γερμανικής πρεσβείας μιλάει για 1,5 εκατομμύριο άνεργους στην Ελλάδα αυτόν τον χειμώνα!

ΣΟΚ:
Αποκαλυπτικό το άρθρο του Σαββατιάτικου φύλλου της εφημερίδας «Αποκαλύψεις με θέμα την αποστολή nonpaper του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα Dr Roland Wegener και της διοίκησης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου (στο οποίο προΐστατο προ ετών ο ισχυρός άνδρας των μαύρων ταμείων της Siemens M. Χριστοφοράκος ) προς την γερμανική Καγκελαρία και το Γερμανικό Σύνδεσμο Βιομηχάνων , το οποίο φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα το φθινόπωρο του 2010».
Το απόρρητο σημείωμα περιγράφει με μελανά χρώματα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και απέχει παρασάγγας από τις συμβατικά θετικές δηλώσεις Γερμανών και άλλων αξιωματούχων της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, ή της Κομισιόν ακόμα δε και από αυτές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Π. Σόιμπλε, καθώς επιστρέφει στη προ μηνών θέση των Γερμανών ότι η Ελλάδα πρέπει αν τεθεί ή εκ των πραγμάτων θα τεθεί εκτός Ευρωζώνης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των άλλων επισημαίνεται: .....

Μπουρλότο οι εκλογές

Αν χάσει την Περιφέρεια Αττικής η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί και θα αναγκαστεί ο Γιώργος να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, ενώ υπάρχει και το σενάριο για κυβέρνηση προσωπικοτήτων.

ΒΟΜΒΑ στα θεμέλια της κυβέρνησης, ενδεχομένως και ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, απειλούν να βάλουν οι επικείμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα αποτελέσματα θα προκαλέσουν ισχυρούς κλυδωνισμούς και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Παράγοντες από όλα τα κόμματα συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι μετά τις εκλογές τίποτα δεν θα είναι το ίδιο, όχι μόνο για τα κόμματα, αλλά και για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Όλοι μιλούν ήδη για ένα επερχόμενο «σοκ» που θα δρομολογήσει εξελίξεις, από πρόωρες εκλογές, καθώς ο Γ. Παπανδρέου θα αδυνατεί να κυβερνήσει, μέχρι τον σχηματισμό κυβέρνησης...
προσωπικοτήτων, δεδομένου ότι η «τρόικα» και τα εδώ οικονομικά συμφέροντα θα επιδιώξουν τη συνέχιση εφαρμογής του Μνημονίου.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Τα ΜΜ"Ε" προκαλούν πλέον απέχθεια στον ελληνικό λαό

Ερώτηση: Τι ακριβώς θα συνέβαινε, αν υπήρχαν στην Περιφέρεια Αττικής δύο «αντάρτικα» ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα του κόμματος; Και μάλιστα και τα δύο είχαν σαφή διαφωνία με την κεντρική πολιτική του κόμματος για το Μνημόνιο;

Δεν θα έλεγαν τα επίσημα ΜΜΕ ότι… «διαλύεται η Νέα Δημοκρατία»;
Ασφαλώς αυτό θα έλεγαν!
Κι όμως, αυτό δεν συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία.
Συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ!
Και τα επίσημα Μέσα Ενημέρωσης δεν λένε κουβέντα!

Ή μάλλον λένε ελάχιστα. Σαν να πρόκειται για απλή τοπική ιδιομορφία. Σαν να πρόκειται για προσωπική κόντρα υποψηφίων.

Ενώ τα «αντάρτικα» ψηφοδέλτια...
αποτελούν ευθεία αμφισβήτηση της κυβέρνησης και πρόβα διάσπασης του ίδιου του ΠΑΣΟΚ…
Κι όμως, τα επίσημα ΜΜ"Ε" δεν λένε κουβέντα για όλα αυτά.
Τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, όπου γίνεται «της τρελής» – κι όχι μόνο στην Αττική – δεν απασχολούν τα επίσημα ΜΜ"Ε".

Αντίθετα, αν…

ΓΑΠ: χωρίς ιερό και όσιο εμπορεύεται τον «Ιερό Βράχο»

Του Θύμιου Παπανικολάου

Πρέπει να διαθέτει κανείς μεγάλα αποθέματα μαζοχισμού για να ακούει τα κυβερνητικά ανδρείκελα και ιδιαίτερα τον ΓΑΠ.
Η «βουλιμία του ψεύδους» των ανδρεικέλων είναι ανάλογη (ακριβέστερα αποτύπωμα) της κακουργηματικής απληστίας τους και της αυθάδους ανοησίας τους. Όταν είσαι πωρωμένος «μπράβος» των ιμπεριαλιστικών «συνδικάτων» του χρήματος δεν συμπεριφέρεσαι απλώς με τη στραταρχική αυθάδεια των αφεντικών σου, αλλά είσαι και πωρωμένος και «άπληστος» στην κατανάλωση της ανοησίας και του ψεύδους.
Η πλέον αποκρουστική και μοχθηρή γκριμάτσα αυτής της «απληστίας» του..

Περικόπτουν χειρουργεία για οικονομία

 

Σε πολλά νοσοκομεία είναι κοινό μυστικό ότι οι διοικήσεις δίνουν «υπόγειες» εντολές να πραγματοποιούνται μόνο τα απαραίτητα χειρουργεία ή απλώς δεν παραγγέλνουν εξειδικευμένα χειρουργικά αναλώσιμα υλικά. Οι μειώσεις χειρουργείων τους τελευταίους μήνες οφείλονται εκτός των άλλων και στη δυσκολία αγοράς από τα νοσοκομεία εμφυτεύσιμων υλικών από τη νέα γραφειοκρατική

Συνέντευξη Ντόρας Μπακογιάννη στην "Καθημερινή της Κυριακής". Στις 21 Νοεμβρίου το νέο κόμμα

Έτοιμη να ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματος της , στις 21 Νοεμβρίου, δηλώνει με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» η Ντόρα Μπακογιάννη. Η ανεξάρτητη βουλευτής υπογραμμίζει ότι δεν θα πρόκειται για ένα κόμμα διαμαρτυρίας αλλά για μία «πρόταση διακυβέρνησης» και προβλέπει ότι «η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι η τελευταία μονοκομματική κυβέρνηση της χώρας».
 Ταυτόχρονα φαίνεται ότι δεν θεωρεί ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να την ακολουθήσει στο νέο πολιτικό φορέα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρ' ότι «έχει άλλη πολιτική διαδρομή».
Αναφερόμενη στην πολιτική φυσιογνωμία του νέου φορέα η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρει...