Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Παπανδρεου:Αγοράζω την αξιοπρέπεια σας με 100 Ευρώ! Πουλάτε;



Είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής προς τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη


Στο Περιστέρι ο νυν Πρωθυπουργός της τέως Ελληνική τέως Δημοκρατίας είπε τα εξής :
…[...]…Σήμερα, μπορώ να ανακοινώσω αυτό που μπορούμε, αυτό που αντέχουμε οικονομικά. Μπορούμε λοιπόν να δώσουμε έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 500 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, που θα χορηγηθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, μαζί με τη σύνταξη. Είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής (σ.σ.στους υπερ πατρίδος πεσόντες), μια πρώτη συμβολική κίνηση προς τους συμπολίτες μας, που το έχουν περισσότερο ανάγκη (σ.σ.οι υπόλοιποι, όσοι ζωντανοί που έλεγο ο Ιων).



Δεν μπορώ άλλο!
Φτάνει πια! Ο,τι και να πείς του ανθρώπου, σε ξεπερνάει από μόνος του!
Ειναι μια επιθεώρηση από μόνος του!
Δεν παίζεται ο τύπος!
Εχει σφάξει ό,τι κινείται στην Ελλάδα , συνταξιούχους, δημοσίους, βενζινοπώλες, συμβασιούχους, φορτηγατζίδες, μικρομεσαίους, εργάτες, ΦΠΑ, συνταξιδοτικό, κάπνισμα, ουζο, αγρότες, αυτοκτονούν 2 άνθρωποι την ημέρα από την αρχή του 2010!
Εχει γκριζάρει ο,τι δεν κινείται, χάρισε την Μακεδονία, στο Αιγαίο γίνεται της . . . ιερόδουλης, η ιθαγένεια μοιράζεται με τρια απορρυπαντικά δώρο, υπέγραψε το μνημόνιο.
Ερχεται τώρα μποστά στο Βατερλώ, που τον περιμένει στις 7 του Νοέμβρη (κάνει και ρίμα με την 17 Νοέμβρη!), και μας κάνει μαθήματα Πατριωτισμού!
Μάλιστα, ίσως τελικά δεν έκανε λάθος ο Κωλοτούμπας που συντάχθηκε μαζί του.
Μας λέει λοιπόν, ο μεγάλος Δάσκαλος, ο Τιμονιέρης, ο Οδηγός (πως το λέν αυτό στα Γερμανικά;)
…[...]…Στην πράξη, αυτός ο νέος πατριωτισμός σημαίνει πέντε πράγματα: πρώτα απ΄ όλα, σημαίνει να συμμετέχουμε όλοι ισότιμα (σ.σ.πολιτικοί κι εργάτες;), ανάλογα με τις δυνατότητές μας (σ.σ.Τράπεζες κι Εργάτες;). Δεν μπορεί να μην σηκώνουν το βάρος της χώρας εκείνοι που έχουν (σ.σ.συγκροτήματα;), εκείνοι που είναι ισχυρότεροι (σ.σ.πρόεδροι ΠΑΕ;), εκείνοι που τόσα χρόνια απέφευγαν τις πραγματικές τους ευθύνες (σ.σ.υπουργοί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ;).
Σημαίνει δίκαιη κατανομή του πλούτου (σ.σ.μαλλόν εννοεί μετά το ΔΝΤ), σημαίνει διαφορετικό και δίκαιο φορολογικό σύστημα (σ.σ.έμμεσοι φόροι 20% πάνω;), αυτό το οποίο εμείς έχουμε ψηφίσει και θα εφαρμοστεί (σ.σ. σκίστους αγόρι μου!). Σημαίνει σωστή και δίκαιη διαχείριση του πλούτου του Ελληνικού λαού (σ.σ.Siemens;), του δημόσιου πλούτου (σ.σ.Βατοπέδι;), με διαφάνεια, με ευαισθησία (σ.σ.εδώ βούρκωσε ο Λοβέρδος)στις ανάγκες του τόπου και του συλλογικού καλού(σ.σ.World Governance). Σημαίνει ισονομία, ισοπολιτεία, ευνομία, κοινωνική δικαιοσύνη.(σ.σ.Α-Φ-Ω-Ν-Ο-Σ)
Δεύτερον, φίλες και φίλοι, σημαίνει να πατάξουμε την ατιμωρησία (σ.σ.Ακης!). Δεν μπορεί να λειτουργεί μια χώρα, όπου ισχύει το δίκαιο του ισχυρού (σ.σ.έχει κατέβει στην Ευρυπίδου;)και όχι η ισχύς του Δικαίου (σ.σ.Παραδικαστικό;). Σημαίνει να είναι όλοι ίσοι μπροστά στο νόμο (σ.σ.Τσουκάτος;), σημαίνει ότι η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να κωφεύει (σ.σ.Χριστοφοράκος;).
Σημαίνει να μην ανεχθούμε πια τη διαφθορά (σ.σ.Υποβρύχια;), γιατί η διαφθορά δίνει προνόμια σε λίγους και στερεί δικαιώματα από τους πολλούς, στερεί τη σωστή υγεία , την παιδεία , την εργασία (σ.σ.ποιά;) από τον πιο αδύναμο. Η διαφθορά στερεί πόρους, ανατρέπει προγραμματισμούς (σ.σ.έχει ωράριο το σφαγείο του ΔΝΤ;), βοηθά αεριτζήδες (σ.σ.Εκδότες Κατασκευαστές σε διχασμό!)και την παρασιτική παραγωγή, μας κάνει ευάλωτους στις διεθνείς ορέξεις των πολυεθνικών (σ.σ.Τους έσκισες τώρα!), ενώ δεν αναπτύσσει τις δικές μας δυνάμεις (σ.σ.Α ρε Παμπούκη με τους Αστακούς σου!), αλλά κλέβει από τις δυνάμεις μας.
Τρίτον, ένας νέος πατριωτισμός, για εμάς, σημαίνει να βοηθήσουμε τον αδύναμο (σ.σ.με Δακρυγόνα;). Αντί να περιθωριοποιείται, να ενδυναμώνεται, να στηρίζεται, για να βοηθήσει στη συλλογική μας προσπάθεια. Το άτομο με αναπηρία, η μονογονεϊκή οικογένεια (σ.σ.γι αυτό δουλεύουν οι χήρες ανηλίκων μέχρι τα 101!), ο χαμηλοσυνταξιούχος (σ.σ.Ευθανασία;), η άνεργη γυναίκα (σ.σ.στο Πεζοδρόμιο). Γι΄ αυτό, μιλάμε για αλλαγές στο σύστημα πρόνοιας, υγείας, περίθαλψης.
Τέταρτον, πατριωτισμός σημαίνει να καλλιεργήσουμε όλες μας τις δυνάμεις, να επενδύσουμε στον άνθρωπο (σ.σ.ή όσους επιζήσουν), στους νέους (σ.σ.κι ανασφάλιστους), στους δυναμικούς. Να αλλάξουμε γι’ αυτό το λόγο και την παιδεία, να δώσουμε φτερά στο νέο επιχειρηματία (σ.σ.για το απονενοημένο;), στο νέο επαγγελματία (σ.σ.Μουσειακό Εκθεμα;), στη δημιουργία (σ.σ.Στους Ανεμιστήρες της Μπιρμπίλως), στην καινοτομία, στις νέες ιδέες και πρωτοβουλίες.
… [ ... ]…
Τέλος, πατριωτισμός σημαίνει μια άλλη ανάπτυξη (σ.σ.”Πράσινο” Ξεπούλημα της ΔΕΗ) , που βασίζεται στις παραδόσεις μας (σ.σ.Τζιζ! Θα σ’ακούσει η Δραγώνα!), που βασίζεται στο περιβάλλον μας, που φέρνει όμως και νέες τεχνολογίες, φέρνει την πράσινη, καθαρή ενέργεια (σ.σ.σιγά μην κλ..άσω), την πράσινη, μεσογειακή και υγιή γεωργία, τον εναλλακτικό τουρισμό.
Στις 7 όλοι στις κάλπες!
Ας βάλουμε το δικό μας όπλο στο Τραπέζι! Την Ψήφο μας
Από τον Το ύψος της ενίσχυσης και οι προϋποθέσεις χορήγησης, θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους Υπουργούς (σ.σ.ζήσε Μαη μου). Ξέρουμε, φίλες και φίλοι, ότι δεν λύνουμε με αυτό το μέτρο το πρόβλημα, αλλά δεν τους ξεχνάμε. Όχι, δεν ξεχνάμε τους συνταξιούχους (σ.σ.Υπάρχουν και τα κηδειόχαρτα στις κολώνες)….[...]…
 netakias.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...