Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύει τους αγρότες


Επίθεση για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης εξαπέλυσε από τη Λάρισα, όπου περιοδεύει, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς, μετά τη συνάντηση του με αγροτοσυνδικαλιστές, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αγροτών στις Βρυξέλλες τονίζοντας ότι είναι επιβεβλημένο να δοθούν στους αγρότες δίκαιες αποζημιώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιβάλλει πρόστιμο μαμούθ 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις την περίοδο 2004- 2007.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κ. Σαμαράς με αφορμή το γεγονός ότι οι...
 καλλιέργειες στη Θεσσαλία απειλούνται από το πράσινο σκουλήκι, αλλά και τις ζημιές που υπέστη το βαμβάκι, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων.
Προέβλεψε δε ότι εάν δεν δοθούν οι προαναφερθείσες αποζημιώσεις ο αγροτικός κόσμος θα μπει σε μια βαθειά τραγωδία.

Αναφερόμενος στο θέμα του Αχελώου ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ είχε από την αρχή ξεκάθαρη θέση υπέρ του έργου, ενώ το κυβερνών κόμμα βρίσκεται σε δίλημμα.

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Σπύρος Τσικρίκας ανέφερε οι αγρότες ζουν μνημονιακές καταστάσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Και ζήτησε εξατομίκευση των ζημιών, ανά παραγωγό, προκειμένου να πάρει ο καθένας αυτό που του αναλογεί αλλά και στήριξη γενικά των αγροτών και - όπως ανέφερε με νόημα - "αυτή θα την διεκδικήσουμε...
 ποικιλοτρόπως".

Για μια ακόμη φορά κάνοντας μια εκτεταμένη βόλτα στο εμπορικό κέντρο της πόλης και μιλώντας με πολλούς πολίτες, ο Αντ. Σαμαράς διαπίστωσε ότι από την κατάσταση που σήμερα επικρατεί τα μαγαζιά, οι βιοτεχνίες αλλά και ο απλός κόσμος δεν θίγονται απλά, αλλά θυσιάζονται, όπως είπε.

Η δική μας υπόσχεση, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι υπόσχεση ελπίδας και τόσοι άνθρωποι μαζί μας, δείχνουν ξεκάθαρα τις υποχρεώσεις μας. Μας λένε να πάμε μπροστά, είπε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε - ενόψει των επερχόμενων εκλογών - ότι οι ψηφοφόροι δεν έχουν δικαίωμα να πουν ναι στην αποχή, γιατί θα είναι σαν να λένε "ναι" στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συνεχίσει την πολιτική του. "Δώστε εμπιστοσύνη σε μια παράταξη που, ύστερα από σκληρή αυτοκριτική, σήμερα αναγεννάται και αγωνίζεται για να καλύψει τις ανάγκες του έθνους και των πολιτών", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και εν συνεχεία θα περιοδεύσει σε Τύρναβο και Ελασσόνα.

Η επίσκεψή του Α. Σαμαρά στην Θεσσαλία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με περιοδείες σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...