Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ…

Ξαφνικά η κυβέρνηση Παπανδρέου ανακαλύπτει ότι “αυτοδιοικητικές” εκλογές του Νοεμβρίου είναι καθαρά “πολιτικές” !  (πάει ο ταλαίπωρος Καλλικράτης, πάνε και οι ‘απολιτικές’ επιλογές μιας ‘σύγχρονης κοινωνίας).
Ξαφνικά οι της κυβέρνησης τρέχουν αλαφιασμένοι προς όλες τις κατευθύνσεις για να προλάβουν … τι; …. μάλλον κάτι που τους έχει ξεφύγει παντελώς…

(π.χ. η δυνατότης να μπουκώνουν τον ‘κυρίαρχο λαό’ με χοντροκομμένα και εγκληματικά ψεύδη και να κοιμούνται μετά ήσυχοι στις βιλλάρες τους).
Ξαφνικά ο πρωθυπουργός εμφανίζεται συντάκτης κυρίως άρθρου σε φιλική του εφημερίδα για να σκορπίσει απειλές και εκβιασμούς της μορφής “ή εγώ ή το χάος”… (ο πρώτος πρωθυπουργός, απ ότι θυμόμαστε, που κάνει κάτι παρόμοιο).
Ξαφνικά η κυβέρνηση του μνημονίου και των αγαστών σχέσεων με τη Νέα Κατοχή της Ελλάδος τρίζει και γέρνει επικίνδυνα…

Η μπλόφα ήταν …γκάφα

 


Η κίνηση του πρωθυπουργού να μπλοφάρει, θέτοντας στους ψηφοφόρους το εκβιαστικό δίλημμα «ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ή πρόωρες εθνικές εκλογές», κινδυνεύει να αποβεί «μπούμερανγκ», όχι μόνο για τον ίδιο και την κυβέρνησή του, αλλά, δυστυχώς, και για τη χώρα.
Γιατί δεν είναι μόνο οι εσωκομματικές αντιδράσεις που προκάλεσε η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου και η πιθανή αποτυχία συσπείρωσης των απογοητευμένων ψηφοφόρων του στην κάλπη της 7ης Νοεμβρίου.

Η, υψηλού ρίσκου και εξαιρετικά αμφίβολης αποτελεσματικότητας ως προς το εσωτερικό, ελληνικό πεδίο, επιλογή του κ. Παπανδρέου, είχε βέβαιη αρνητική επίπτωση στην ελληνική οικονομία. Αφενός με την εκτίναξη των «σπρεντ», δηλ. της διαφοράς των επιτοκίων μεταξύ ελληνικών και γερμανικών τίτλων, σε ύψη αντίστοιχα με τα επίπεδα που βρίσκονταν πριν αρχίσει η βελτίωση του κλίματος. Και, αφετέρου, με την έντονη δυσφορία που προκάλεσε στην Κομισιόν και το ΔΝΤ με τον εκλογικό εκβιασμό.

Οι διεθνείς αγορές τιμώρησαν ξανά την Ελλάδα μετά τις εκβιαστικές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Όπως είχαν κάνει παλιότερα με τις γνωστές δηλώσεις και παλινωδίες του κ. Παπακωνσταντίνου στο θέμα των ...

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Στοιχεία για τους εγγεγραμμένους μετανάστες στους εκλογικούς καταλόγους ζητεί η ΝΔ

απο  politis-gr 

Στοιχεία για τους εγγεγραμμένους μετανάστες στους εκλογικούς καταλόγους ζητεί η ΝΔ
Ερωτηματικά για το θέμα συμμετοχής των μεταναστών στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θέτει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Χρήστος Ζώης, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ποντίκι».
Επικαλούμενος το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών είναι εγγεγραμμένοι μετανάστες με ψεύτικες διευθύνσεις, ο κ. Ζώης σημειώνει πως τα ερωτήματα είναι πολλά και σοβαρά και αφορούν, εκτός των άλλων, στην αξιοπιστία της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.
Σύμφωνα με το «Ποντίκι», δικαίωμα ψήφου έχουν πάρει μετανάστες οι οποίοι ...

Σαμαράς: εδώ είμαστε για εκλογές, αν o κ. Παπανδρέου πάρει την ευθύνη

 

Νέα επίθεση κατά του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, όπου έλαβε μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Α. Σαμαράς, κατηγόρησετον πρωθυπουργό ότι «παίζει με τους θεσμούς», του καταλόγισε «τάσεις βοναπαρτισμού» και επανέλαβε ότι «εγώ δεν είμαι Παπανδρέου», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει τα οικονομικά δεινά της χώρας «με αίσθηση ευθύνης».
Αναφερόμενος στο θέμα των πρόωρων εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πάλι ότι η ΝΔ δεν μπορεί να θέσει εκ του Συντάγματος θέμα εκλογών και προόσθεσε: «αν όμως ο κ. Παπανδρέου θέτει θέμα εθνικών εκλογών –σε περίπτωση δυσάρεστου μηνύματος για εκείνον στις Περιφερειακές εκλογές-  εδώ είμαστε! Εμείς είμαστε έτοιμοι».
Συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς, , μετά το πέρας του γεύματος εργασίας των  Ηγετών του ΕΛΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Παπανδρέου,  για μια ακόμη,  φορά παίζει με τους θεσμούς και εξακολουθεί να... 

Κώστας Καραμανλής: «Θέμα χρόνου η δικαίωσή μου…»

Την εκτίμηση ότι το Βατοπαίδιο, τα ομόλογα και η SIEMENS θα γίνουν μπούμερανγκ για το ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα πολύ σύντομα, διατύπωσε προ ημερών στους συνεργάτες του ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος εκτιμά ότι «εβδομάδα με την εβδομάδα, η σκευωρία που στήθηκε εναντίον του το καλοκαίρι του 2008 θα καταρρεύσει σύντομα, και μάλιστα επί τη βάσει αποδεικτικών στοιχείων».
Δύο χρόνια μετά, ο κ. Καραμανλής έχει πλέον πλήρη εικόνα για το ποιος συνδυασμός δυνάμεων, πολιτικών, επιχειρηματικών και άλλων, κινήθηκε εναντίον του εκείνη την περίοδο και με ποιο σκοπό.
Ξέρει πολύ καλά ποιοι άλλοι, πλην των γνωστών, επισκέφθηκαν εκείνη την περίοδο το Άγιο Όρος, με ποιους συναντήθηκαν, σε ποιες συμφωνίες προχώρησαν και πώς ξεδιπλώθηκε το σχέδιο που τον οδήγησε να εγκλωβιστεί στη σκανδαλολογία.
Αυτά είναι όμως μέρος της ιστορίας πλέον και θα αποκαλυφθούν μετά από αρκετά χρόνια με ντοκουμέντα, αποδείξεις και...

Ελληνίδα κατάσκοπο αναζητούν οι τουρκικές αρχές

 

Πολεμικά σχέδια για ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου βρίσκονται, μεταξύ των σχεδίων που εκλάπησαν από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, γράφει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Star»,(http://www.aksam.com.tr/2010/10/29/haber/guncel/17287/askeri_sirlar_atina_ya_sizmis.html) αναφερόμενη στην υπόθεση «στρατιωτικής κατασκοπίας», για την οποία έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 49 άτομα, μεταξύ των οποίων οι 45 είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί.Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η τουρκική αστυνομία αναζητεί τα ίχνη «Ελληνίδας κατασκόπου», η οποία υποτίθεται πως «μετέφερε τα εν λόγω στοιχεία στην Ελλάδα»....

Το νέο ανέκδοτο είναι η δήλωση Χρυσοχοϊδη ότι θα οριστεί Υπουργός Αθήνας!


Τα τρομερά προβλήματα και οι ολοένα αυξανόμενες καταγγελίες για την εγκληματικότητα και την εγκληματική αδιαφορία των πολιτικών για το τεράστιο θέμα της λαθρομετανάστευσης, που πλέον παίρνουν την μορφή χιονοστοιβάδας και ακόμη και οι “γλύφτες” δημοσιογράφοι δεν μπορούν να καλύψουν, οδήγησαν την κυβέρνηση να μας δηλώσει δια στόματος Χρυσοχοϊδη ότι προτίθεται να δημιουργήσει “υπουργείο Αθήνας” για να χτυπηθεί η εγκληματικότητα, η παραβατικότητα, το παρεμπόριο, και η οργή των κατοίκων, ιδιαίτερα του κέντρου της Αθήνας.

Αυτά επισήμανε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδης...

Ο Παπανδρέου συντάχθηκε υπέρ της αλλαγής της συνθήκης της Λισαβόνας

Με το πιστόλι στον κρόταφο και όχι στο τραπέζι


Με ένα μποναμά-ωρολογιακή βόμβα περίμεναν τον George στις Βρυξέλλες, Μέρκελ και Σαρκοζί. Το «Π» το έγραφε από χθες. Μέσα στις προτάσεις για την οικονομική διακυβέρνηση  που προωθεί ο γαλλογερμανικός άξονας είναι και ένας μόνιμος μηχανισμός διαχείρισης κρίσεως.
 Και όχι, δεν θα είναι ένα ταμείο στήριξης όπως αυτό που ήδη υπάρχει και «λήγει» το 2013, αλλά η προοπτική μια υπερχρεωμένη χώρα που δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε) να υφίσταται (με απόφαση ειδικής πλειοψηφίας των κρατών μελών) αναδιάρθρωση του χρέους. Κοινώς ελεγχόμενη πτώχευση.
Η Μέρκελ υποστηρίζει ότι «δεν μπορεί μια Ελλάδα να απειλεί συνέχεια την ευρωζώνη με διάλυση». Μέχρι εδώ καμία έκπληξη. Για να το ξέρουμε εμείς εδώ και εβδομάδες, σημαίνει ότι γνώριζε την πρόταση και η κυβέρνηση. Όμως μετά το διάγγελμα, όσο νάναι, ο πρωθυπουργός ανέβασε τις προσδοκίες για την σύνοδο κορυφής. Αλλά, παρά το .............

Δημαράς: Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην κυβέρνηση,θα σταθούμε δίπλα στην κυβέρνηση

Δημαράς: Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην κυβέρνηση,θα σταθούμε δίπλα στην κυβέρνηση και όχι απέναντί της.
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και να ξεκινήσουμε έναν αγώνα ανάτασης. Περιφέρεια, κυβέρνηση, δήμοι, φορείς, συνδικάτα, πρέπει να συνεργαστούμε για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Δεν περισσεύει κανένας».
Με αυτές τις φράσεις, ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιάννης Δημαράς προς τους παρευρισκόμενους, κατά την επίσημη παρουσίαση της υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη ... 

Εξωστρεφείς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του Αρίστου Δοξιάδη στη TEDxAcadem

Lobbying στις Βρυξέλλες


Είναι δυνατόν νεπηρεαστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και να πάρει αποφάσεις επιθυμητές από ομάδες πίεσης;  
Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι, έως έναν βαθμό, θετική.
Γι αυτό, στην βελγική πρωτεύουσα ή και εκτός αυτής δραστηριοποιούνται χιλιάδες λομπύστες, με σκοπό να αντλήσουν από την ΕΕ χρήμα και επιρροή. 
Οι λομπύστες δε αυτοί αντιπροσωπεύουν επιχειρήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις, δήμους, κοινότητες, συνδικάτα, δημόσιους οργανισμούς, εθνικά υπουργεία και ποικίλα μη ευρωπαϊκά συμφέροντα.  
Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι λομπύστες από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τον αναπτυσσόμενο κόσμο αντιπροσωπεύουν το 50% του συνόλου. Και όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι καλύπτουν όλα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, με σκοπό να πετύχουν τις επιθυμητές από τις οργανώσεις τους νομοθετικές, οικονομικές και άλλες ρυθμίσεις.
Στα πλαίσια αυτά, πολύς λόγος γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το αποκαλούμενο «Μάνατζμεντ Δημοσίων Υποθέσεων» (EU Public Affairs Management), το οποίο, από ...

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι αγώνες των Ελλήνων δεν τελειώνουν ποτέ

Το στοίχημα της… fast track χρεοκοπίας!

 
greekdebtcrisisΤο στοίχημα μιας… fast track ελληνικής χρεοκοπίας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 «παίζουν» και πάλι από χθες τα πιο τολμηρά διεθνή hedge funds, οδηγώντας σε τεράστια ημερήσια άνοδο το κόστος ασφάλισης των ελληνικών ομολόγων, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις, ότι το Βερολίνο, με την υποστήριξη και της Γαλλίας, αποφάσισε να επιβάλει στην Ευρωζώνη τη δημιουργία μηχανισμού ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
Τα πενταετή συμβόλαια ασφάλισης ελληνικών ομολόγων από τον κίνδυνο χρεοκοπίας «σκαρφάλωσαν» πάλι χθες πάνω από τις 700 μονάδες βάσης, καταγράφοντας μια ημερήσια άνοδο 39 μονάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι η αγορά είναι εξαιρετική ρηχή και είναι δύσκολο να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, η μεγάλη ημερήσια άνοδος φαίνεται να αντανακλά αφενός την αυξημένη ζήτηση CDS για το ελληνικό χρέος, αλλά και τον επαναπροσδιορισμό των πιθανοτήτων χρεοκοπίας της χώρας από τους οίκους που παρέχουν συμβόλαια ασφάλισης.
Τα κοράκια της αγοράς αρχίζουν να ποντάρουν και πάλι στο στοίχημα μιας γρήγορης ελληνικής χρεοκοπίας, περιμένοντας να πληρωθούν τα τεράστια κέρδη τους ίσως και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011, δηλαδή με τη συμπλήρωση ενός έτους από τη συμφωνία στήριξης της χώρας με το μνημόνιο. Στους κύκλους των hedge funds, άλλωστε, το στοίχημα της ...

Ο αδίστακτος Παπανδρέου


Ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου απέδειξε χθες ότι έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο. Από την περίφημη «διακαναλική» της 25ης Οκτωβρίου και μετά, η στάση του είναι πια στην κυριολεξία χωρίς προηγούμενο, τουλάχιστον για τις πολιτικές εμπειρίες αυτής εδώ της γενιάς.
Προσέξτε το χειρισμό της κατάστασης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ:
Ενώ η ΝΔ έχει την πολιτική ωριμότητα και, θα τολμούσαμε να πούμε, την πολιτική σοφία να μην παρασυρθεί να ζητήσει εκλογές, αρνούμενη να ακολουθήσει τον κ. Παπανδρέου στην ανευθυνότητα της διακαναλικής, η κυβέρνηση επανέρχεται χθες και θέτει ακόμη πιο ξεκάθαρα ζήτημα εθνικών εκλογών σε περίπτωση που δεν της αρέσει το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών.
Κι ενώ τα spreads εκτοξεύονται και οι δυνάστες της χώρας, που οι ίδιοι έφεραν, τους κουνούν απειλητικά το δάχτυλο, το κακό που ήδη έκαναν στη χώρα με τη διακαναλική, φαίνεται ότι δεν τους φτάνει και σήμερα ο κ. Παπακωνσταντίνου βρίσκει το θράσος να μας πει ότι για τις αρνητικές αυτές εξελίξεις φταίει ο…  

Ευτυχώς που υπάρχει το ΠΑΣΟΚ

Απούσα η Ελλάς ευγνωμονούσα...παρών ο Παπανδρέου και το ΔΝΤ

Απούσα η Ελλάς ευγνωμονούσα...παρών ο Παπανδρέου και το ΔΝΤ
Για άλλη μια φορά θα ρωτήσουμε τον κύριο Παπανδρέου.



Στο φόντο πίσω του γιατί κρύβετε επιμελώς για άλλη μια φορά ο πίνακας η Ελλάς ευγνωμονούσα;

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Αντιφάσεις GAP

Έφτασε η ώρα της πληρωμής κύριε Παπανδρέου

 

Εκβιαστικά διλήμματα έθεσε ο πρωθυπουργός της χώρας κύριος Παπανδρέου ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Νοεμβρίου, η οποία έχει λάβει το χαρακτήρα εθνικού δημοψηφίσματος, σχετικά με τη νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό της πολιτικής του μνημονίου.
Πανικόβλητος ο πρωθυπουργός ακολούθησε την τακτική του εκφοβισμού στη διακαναλική συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, χρησιμοποιώντας το διακύβευμα των πρόωρων εκλογών στη βάση της λογικής πώς η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι μονόδρομος. Η ανάδειξη του διλήμματος «μεταρρύθμιση ή πτώχευση», ως της μόνης λύσης για το ξεπέρασμα της κρίσης, έγινε στην προσπάθεια ανατροπής του δυσμενούς για την κυβέρνηση κλίματος, καθώς σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι πλέον ορατό το..

Μπροστά στις εκλογές του Νοέμβρη

του Νίκου Κοτζιά
Ο ένας υπουργός δήλωσε στο «Μεγάλο Κανάλι» ότι το γεγονός της μη πτώσης της κυβέρνησης από λαϊκές αντιδράσεις αποτελεί δείγμα ότι αυτή έχει «τη λαϊκή συναίνεση στο δύσκολο έργο της». Δηλαδή, ο υπουργός μας είναι σαν εκείνον που υποστήριζε ότι, αφού χιλιάδες γυναίκες δεν έχουν ακόμα παντρευτεί, τούτο αποτελεί την πλέον σαφή απόδειξη του πόσο βαθιά ερωτευμένες είναι με εκείνον… Η υποκατάσταση της πολιτικής με σχηματάκια επικοινωνίας δείχνει, στην ουσία, ότι η κυβέρνηση δεν κάνει σε βάθος ανάλυση των πραγματικών εξελίξεων. Ότι δεν αντιλαμβάνεται πως αυτό που δεν δείχνουν (ακόμα) οι δημοσκοπήσεις ...

Ήξεραν τα πάντα! Απάτη το Μνημόνιο!

του Γιώργου Δελαστίκ
Η κυβέρνηση και η ΕΕ συνεργάστηκαν για να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό. Έστησαν το παραμύθι με τη δήθεν απειλούμενη χρεοκοπία, προκειμένου να παραλύσουν τις αντιδράσεις του τρομοκρατημένου ελληνικού λαού, πετυχαίνοντας έτσι να τον μετατρέψουν σε «πειραματόζωο» πανευρωπαϊκής χρησιμότητας.
Τίναξε στον αέρα τη βάση όλης της πολιτικής του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, η δημόσια ομολογία του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ότι οι ηγέτες της ΕΕ ήξεραν επί δεκαετίες τα πάντα για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά δεν μιλούσαν και δεν πίεζαν να αλλάξει τίποτα, επειδή η Γερμανία και η Γαλλία επωφελούνταν τα μέγιστα από τις εξαγωγές τους στη χώρα μας!
Καταρρέει με την παραδοχή του Γιουνκέρ όλο το οικοδόμημα της πολιτικής απάτης, στην οποία ο Γιώργος Παπανδρέου στήριξε το παραμύθι ότι δήθεν το καθεστώς υποτέλειας στην ΕΕ και στο ΔΝΤ που υπήγαγε την Ελλάδα μέσω του Μνημονίου, υπήρξε απόρροια της αποκάλυψης της άθλιας κατάστασης που άφησε την οικονομία μας η κυβέρνηση Καραμανλή στα μάτια των «εμβρόντητων» Ευρωπαίων.
Αφού ο Γιουνκέρ δηλώνει ευθαρσώς ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν την κατάσταση εδώ και δεκαετίες, ασχέτως του ότι δεν μιλούσαν γι’ αυτή δημοσίως, είναι προφανές ότι ... 

Τι άλλο υπάρχει;

|

«Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» . Σήμερα λοιπόν και σε αντίθεση με την «αρθρογραφική» μου ιστορία στην μπλογκόσφαιρα θα σχολιάσω την διακαναλική συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού , περιοριζόμενος σε ΜΙΑ ΜΟΝΟ πρόταση από τον ποταμό των ,ανούσιων υπολοίπων, προτάσεων που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια των ,σχεδόν, δύο ωρών της συνέντευξης. …

«Λέτε ότι θα συνεκτιμήσετε και άλλους παράγοντες, πέραν των δημοτικών εκλογών, για το αν θα οδηγήσετε τη χώρα σε εκλογές ή όχι. Ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες; Τι άλλο μπορεί να σας οδηγήσει σε αυτό το αδιέξοδο; Τι άλλο υπάρχει;»...

Φάκελλος «Πόρος» Η πραγματική (παρα)κυβέρνηση της Ελλάδας


 

peristrofes.blogspot.com
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΟΚ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ε.α ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ .."Γνωρίζω πολλά! "

Α.Κ., υποστράτηγος ε.α
Θλίβομαι! Θλίβομαι στ’ αλήθεια που ένα Έθνος Ηρώων, το Έθνος μας, κατάντησε εθνάριο. Μια ασπόνδυλος κοινωνία που κυβερνάται επί 50ετίαν από τρεις οικογένειες. Που κατάντησαν την πατρίδα να σέρνεται, πενόμενη, καταχρεωμένη,κάτι ανάμεσα σε προτεκτοράτο και αποικία…Θλίβομαι! Γιατί υπηρέτησα συνειδητά αυτήν την Πατρίδα. Με όνειρα, με ελπίδες….Όπως την υπηρέτησαν χιλιάδες άλλοι. Αφιέρωσα τα καλύτερα χρόνια μου, δεκαετίες ολόκληρες, στην υπεράσπιση των άγιων χωμάτων μας. Χειμώνες ατελείωτοι στα λασπόνερα του Έβρου, λιοπύρια αυγουστιάτικα στα ξερονήσια του Αιγαίου μας…Δεν μίλησα τότε. Ήλπιζα. Όπως και οι συνάδελφοί μου. Όπως όλοι μας. Και να που τώρα, φτάνουμε στο τέλος του κατήφορου. Κι η Πατρίδα διαλύεται. Και λέω, και αρωτιέμαι: Δεν πρέπει να σπάσει η σιωπή; Δεν πρέπει να ανοίξουμε τις ψυχές μας; Δεν πρέπει να κοιταχτούμε στους καθρέπτες και ν’ αναρωτηθούμε: Τι πατρίδα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας; Που είναι τώρα οι εθνικές μας...

Ενας Παπανδρέου χαμένος στην μετάφραση


Οταν εσπευσμένα ανακοινώθηκε, η χθεσινή διακαναλική συνέντευξη, δεν πιστεύαμε ότι θα αντικρύζαμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος μόλις σταμάτησε να διαβάζει όσα του γράψανε, ξέχασε την ελληνική γλώσσα και έδινε την εντύπωση ότι δεν επικοινωνούσε.
Βλέπαμε έναν άνθρωπο χαμένο στην  μετάφραση, να μην κατανοεί την ερώτηση, να απαντά αόριστα ψάχνοντας τις λέξεις, με λεξιλόγιο κακού μαθητή δημοτικού ( κάπως έτσι εκφράζεται δυστυχώς και στην μητρική του γλώσσα) και να απαντά με εκφράσεις κλισέ, που μάλλον αγνοούσε την σημασία τους. Δύσκολα τα ελληνικά ειδικά όταν τα...

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

To "Νησί" και ...το "Ναυάγιο"!


Mερικές φορές οι αριθμοί είναι σκληροί ακόμα και για πρωθυπουργούς περιορισμένης ευθύνης όπως είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Και βέβαια φανταζόμαστε ότι δεν ήταν και λίγα τα χρήματα που θυσίασαν χθες όλα τα κανάλια (πλην ΣΚΑΙ) από τα έσοδα διαφημιστικού χρόνου που θα είχαν με τις κανονικές τους εκπομπές και τα οποία έχασαν λόγω της δίωρης μετάδοσης της διακαναλικής συνέντευξης του πρωθυπουργού.
Το «προιόν» που στήθηκε χθες άρον άρον δεν τράβηξε…. και έτσι ένα εκατομμύριο τηλεθεατές έκλεισαν τις τηλεοράσεις τους σε σχέση με τους τηλεθεατές της προηγούμενης Δευτέρας. Βέβαια θα μου πείτε χθες δεν έπαιξε «Το Νησί» . Ναι όμως έπαιξε με μεγάλη επιτυχία «Το Ναυάγιο»…
.

Ο Σοσιαλισμός της Παπανδρεϊκής χούντας

Mετά τη διακαναλική συνέντευξη Παπανδρέου –που ήταν βγαλμένη από τις χρυσές ημέρες της ΥΕΝΕΔ και του Νίκου Μαστοράκη- όλοι πια έχουν αντιληφθεί πως θα πάμε σε βουλευτικές εκλογές. Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν πολλές βουλευτικές εκλογές – θα βαρεθείτε να ψηφίζετε. Το ωραίο είναι πως δεν θα έχει καμία σημασία τι θα ψηφίζετε. Δεν θα αλλάζει απολύτως τίποτα. Αυτό είναι το μεγαλείο της δημοκρατίας.

Το καλό με τον Γιώργο Παπανδρέου είναι πως κάνει την πτώχευση να μοιάζει με κάτι ευχάριστο και αισιόδοξο. Όλα μοιάζουν καλύτερα από τον Παπανδρέου – ακόμα και ο θάνατος. Βλέποντας τον Παπανδρέου, καταλαβαίνω γιατί οι Έλληνες του ΄40 έφευγαν τρέχοντας για να πολεμήσουν στην Αλβανία προκειμένου να πάθουν κατάθλιψη από τη δικτατορία του Μεταξά και να αργοπεθαίνουν, προτίμησαν να πάνε ηρωικά με μια σφαίρα στο δόξα πατρί.

Οπωσδήποτε, ήταν λίγο αστείο να...

Μήπως οι τηλεοπτικοί πολιτικοί εκβιασμοί μας βολεύουν;

Γράφει ο Όμηρος

Το έχω γράψει και παλαιότερα ότι ο ΓΑΠ με κάνει να αισθάνομαι άβολα όταν δίνει συνεντεύξεις. Όμως κατάλαβα ότι δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ενώ σήμερα τον ακούω, αύριο θα ακούσω να τον ερμηνεύουν. Σήμερα διαπιστώνω ότι ο άνθρωπος λέει με τόση φυσικότητα ψέματα και αοριστίες,που είναι εύκολο σε ένα καλόβολο ακροατή να τον πιστέψει. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτός ο συνδιασμός του αόριστου λόγου, και των ανενδοίαστων ψεμάτων μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος για την χώρα. Αν προσθέσει κανείς και τον κυνισμό τόσο του λόγου του, όσο και των πράξεών του, τότε θα έλεγα ότι αποκτούμε έναν πρωθυπουργό εχθρικό πρός την χώρα.
Κατάφερε μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο διακυβέρνησης, με ψεύτικα στοιχεία, κατασκευασμένες στατιστικές και οικονομίστικες αλχημίες, να διαλύσει και να υποδουλώσει οικονομικά την χώρα για αόριστο χρονικό διάστημα, ( πιθανότατα μεγαλύτερο των 50 χρόνων) αλλά και να την βάλει σε ένα νομικό προηγούμενο από το οποίο δεν θα απαγκιστρωθεί ποτέ, αν δεν συμβούν συνταρακτικά γεγονότα.
Οι λεπτομέρειες της οικονομικής κατοχής έχουν αναλυθεί τόσο πολύ και από έγκριτους οικονομολόγους που η ανάλυση τους μόνο κουραστική μπορεί να γίνει.
Επειδή όμως δεν συνάντησε καμία αντίδραση, ή όποια αντίδραση ξεκίνησε, με κυνικούς γκανκστερικούς χειρισμούς την κατέστειλε στην γέννησή της, νομίζει πώς ήρθε η ώρα να εξουθενώσει τελείως αυτή την υπέροχη χώρα. Ξεκίνησε λοιπόν να  "δώσει λύση" στα εθνικά θέματα. Αιγαίο, Σκοπιανό, και σε συνεργασία με την απίστευτη Κυπριακή κυβέρνηση και στό Κυπριακό. Πραγματικά έχει κανείς την αίσθηση ότι αυτή την χρονική περίοδο συμβαίνει η τελική επίθεση για τον ολοκληρωτικό αφανισμό του Ελληνισμού. Και ότι αυτή καλύπτεται κάτω από τον μανδύα της "σωτηρίας της πατρίδας" όπως πολύ συχνά...

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Διακαναλική Κωμωδία

Απεταξάμην το κράτος.... Ρωτάει η Κοσιώνη..
"Θα περικόψετε το κράτος;""Θα καταργήσετε ΔΕΚΟ;"
"Στον ιδιωτικό τομέα καθημερινά χάνονται θέσεις εργασίας και μειώνεται η παραγωγή, ενώ.. το κράτος.."
"Το θεωρείτε δίκαιο;"
Ο ΓΑΠ ξεκίνησε πάλι τις γενικολογίες
"Το κράτος είναι μεγάλος ασθενής. Αυτός μας έφτασε στη σημερινή κατάσταση"
(Εδώ κάπου πρέπει να ρωτήσει τον μπαμπά του αν γνωρίζει κάτι για αυτό)

"Πιστεύω ότι το ρουσφετολογικό σύστημα φταίει για τη σημερινή κατάσταση"
"Εμείς βάζουμε τάξη με αξιοκρατία"
(στα πλαίσια αυτά έγινε και το opengov με τα βιογραφικά και προσλήφθηκαν 'άξιοι', ενώ όλοι οι

υπουργοί έχουν από 20 συμβούλους και συνεργάτες)
"Σκύλος που γαβγίζει αλλά δε δαγκώνει" Σειρά του Σρόιτερ
"Με μεγάλα λόγια κατά της φοροδιαφυγής ξεκινήσατε"
"Θα καταπολεμήσετε τους κλέφτες. Τις βίλες, τα γιοτ, τα ακριβά αυτοκίνητα;""Θα μπουν οι... κλέφτες στη φυλακή λέγατε... Τελικά όλοι ελεύθεροι είναι"
"Τι έγιναν οι εξαγγελίες όλες αυτές;"

"Σκύλος που γαβγίζει και δεν δαγκώνει είναι το κράτος"
Ο ΓΑΠ για άλλη μια φορα δεν απάντησε επί της ουσίας τίποτα..
ή μάλλον είπε κάτι

"Μπήκε ένας γιατρός στη φυλακή..."Τα σχόλια δικά σας
Συνέχισε ο Σρόιτερ
"Το δικό σας επίδομα που εξαγγήλατε προχθές σε τι διαφέρει από το επίδομα Καραμανλή στις φωτιές και γιατί να μην θεωρήσουμε ότι θα μας το αντιστρέψετε κάποτε με το γνωστό "μαζί τα φάγαμε";"
Αοριστολογίες και πάλι..
"Είχα προαναγγήλει το επίδομα και μετά το γυρνάμε κλασσικά στη διαφάνεια και τις μεταρρυθμίσεις..."


Δακρύσαμε...
Ρωτάει ο Λιάτσος "Θα πάμε καισε νέο μνημόνιο; Δεσμεύεστε;"
"Όσο είμαστε τυπικοί τόσο θα αποφεύγουμε την επιτήρηση"
"Έχω στο DNA μου την... μάχη για τη δημοκρατία και την Ελλάδα"
"Από τότε που μου έβαλαν ένα πιστόλι στο λαιμό"

Συγκινηθήκαμε...Μας έπεισες...
Άλλος Δημαράς μας βρήκε..
Και στη συνέχεια ο Λιάτσος τον ρώτησε...

"Πως περιμένετε να φυλαχθούν τα σύνορα από ανθρώπους που τους περικόπτετε τα εισοδήματα και τα επιδόματα; Με τι κίνητρο;"
"Αφοπλιστικός" πάλι...
" Έχουν δύσκολη δουλειά. Τους καταλαβαίνουμε αλλά πρέπει να κάνουν υπομονή για το καλό της πατρίδας"

Χούκλη second round σφυροκοπίματος "Λέτε μισές αλήθειες"
"Και να μην μειώσετε τις συντάξεις, αν αυξήσετε τον ΦΠΑ, και τους έμμεσους φόρους δε γνωρίζετε ότι θα πληγούν τα χαμηλά εισοδήματα;""Το μέτωπο της ακρίβειας και ο.. πληθωρισμός που μαστίζουν την κοινωνία πως θα αντιμετωπιστούν;"

Ο ΓΑΠ άρχισε τις αερολογίες..
Ανοίγουμε τα κλειστά επαγγέλαμτα και προωθούμε μεταρρυθμίσεις, αλλάζουμε νοοοτροπίες που θα βοηθήσουν να βγούμε ξανά από το τέλμα.
Ποιές μεταρρυθμίσεις και ποιές νοοτροπίες μη μας ρωτάτε...Δεν καταλάβαμε
Συνέχισε η Χούκλη...

"Ποιά προοπτική δίνετε στους Έλληνες για τη μετά μνημόνιο εποχή; Γιατί θα είναι καλύτερη;"
"Κάνετε ένα θέμα κατά φύση κυβερνητικό, πολιτειακό. Μετατρέπεται τους πολίτες σε 'ντετέκτιβ' του κράτους με τη δημοσιοποίηση της φορολογίας στο διαδίκτυο"

Ο ΓΑΠ απάντησε 'σαφέστατα'

"Να μην προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις;""Να μη φέρουμε την πράσινη ανάπτυξη;"
"Να σταματήσουμε τώρα και να μην φέρουμε ποτέ την ανάπτυξη;"
"Να κάνουμε τη γεωργία μας μέσω της πράσινης ενέργειας ΑΞΙΑ"

ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ και μέσα στο πνεύμα της ερώτησης

Είπε και άλλο ένα κορυφαίο...
Δημοσιοποιούμε τα στοιχέια της φορολογίας για να μη φοβούνται οι Έλληνες τη διαφάνεια από εδώ και μπρος


Κορσιώνη "Πως θα φέρετε επενδυτές με τέτοια φορολογία;"
"Καταλαβαίνω ότι φοβόσαστε να μειώσετε τους φόρους""αλλά και με τον άλλο τρόπο πάλι δεν έχουμε τα έσοδα που θέλουμε"
"Πως γίνεται να έρθουν να επενδύσουν οι ξένοι με τόσο υψηλή φορολόγηση"

Η απάντηση του ΓΑΠ 'αφοπλιστική'.
"Αν ...
μειώσουμε τους φόρους δεν θα έχουμε αποτέλεσμα"
Φοβερή επιχειρηματολογία

Είπε και το άλλο το κορυφαίο
"Οι επενδυτές τη γραφειοκρατία φοβούνται όχι τόσο τη φορολογία"



Ρε ΓΑΠ και ποιός ευθύνεται για αυτό;
Μήπως όποιος μιλάει για διεφθαρμένη χώρα, και πολίτες.Σου θυμίζουν κάτι



ΓΑΠ σα να λέμε Ομπάμα- Σαρκοζύ
"Ο Σαρκοζύ και ο Ομπάμα χάνουν σε αντίστοιχες εκλογές στις χώρες τους, αλλά δεν βάζουν διλήμματα, ούτε έχουν αδιέξοδα;"
"Εσείς που τα ανακαλύπτετε;"
Ο ΓΑΠ αρκέστηκε να πει ότι...
δεν είναι τα ίδια αδιέξοδα τα δικά του με τους ηγέτες των ΗΠΑ και Γαλλία αντίστοιχα...




Ράπισμα Κωνσταντάτου...
"Εσείς θα εμπιστεόσασταν κάποιον που αλλάζει το πολιτικό διακύβευμα ανάλογα με τις περιστάσεις και τα προβλήματα που προκύπτουν;'"Θα εμπιστευόσασταν κάποιον που... υπόσχεται στον ελληνικό λαό παροχές και τώρα τον έχει απομυζήσει;"

Ο κλασσικός ευθυνόφοβος ΓΑΠ έριξε όλη την ευθύνη στον Καραμανλή.
Ούτε μια σοβαρή απάντηση

"Ενώ γνωρίζατε το πρόβλημα της οικονομίας και πάλι ενωπιον των συναδέλφων σας υποσχόσασταν ότι θα κάνατε πράξη το πρόγραμμά σας. Δεν αντιλαμβανόσασταν την κατάσταση"

Και πάλι ο Γιωργάκης τα έριξα στην Ε.Ε.
Αυτή φταίνε που αργήσαμε και ήρθε σε αυτή η κατάσταση η Ελλάδα..

ΤΡΑΓΙΚΟΣ



"Γιατί γίνεστε τόσο δραματικός κύριε Πρωθυπουργέ;" Ο Λιάτσος διαβάζοντας από το τεφτέρι του δεδομένα της ελληνικής οικονομίας ρώτησε τον Παπανδρέου αν σκοπέυει να πάρει νέα μέτρα.
"Εσάς να πιστέψουμε ή τον Όλι Ρεν;" (λίγο δεικτική δεν είναι η ερώτηση)

Ο Παπανδρέου απάντησε...
διπλωματικά
"Θα πάρουμε μέτρα κατά της φοροδιαφυγής"
"Όχι κατά των μιθωτών και των συνταξιούχων"

'Οπως είπε ο ΓΑΠ
"ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ"


Τον "κατεδάφισε" η Χούκλη "Κύριε Παπανδρέου εσείς ο ίδιος μετρέπεται ένα αυτοδιοικητικό πρόβλημα σε εθνικό."
"Εσείς στέλνετε λάθος μήνυμα στις αγορές""Όταν η ίδια αντιπολίτευση.... δε ζητάει εκλογές είναι δυνατόν να το κάνετε εσείς, ο πρωθυπουργός της χώρας;"

"Πως γίνεται από το δίλημμα του Καλλικρατή να πηγαίνει στην ακυβερνησία και στις εθνικές εκλογές"
"Δηλαδή δε γίνεται ένας υποψηφιος άλλης παράταξης να είναι καλύτερος από κάποιον υποψήφιο του Πα.σο.Κ.;"
"Πρέπει αναγκαστηκά να ψηφιστούν υποψήφιοι του Πα.Σο.Κ. για να μην διαλυθούμε σα χώρα;"
Φυσικά ο Παπανδρέου δεν απάντησε επι της ουσίας σε τίποτα...


Τρέμη: "Αν δεν ψηφιστούν οι υποψήφιοί σας θα πάμε σε πρόωρες εκλογές"

"Δεν έχω στόχο να πάμε σε εκλογές"
"Είμαστε ακόμα στην πορεία... Έχουμε δρόμο μπροστά μας"
"Αν δω η χώρα δυσκολεύεται τότε... θα δω τι θα κάνω. Θα συναθροιστούν όλα αυτά"


"Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη δημοκρατία. Ο λαός θα δίνει απαντήσεις"
καταλάβε όλι τι εννοείς ΓΑΠ..
Ή σε ψηφίζουμε ή...



"Γιατί περικόψατε τα εισοδήματα των συνταξιούχων και των μισθωτών, αυξήσατε τη φορολογία και δεν περικόψατε τις δημόσιες σπατάλες σε νοσοκομεία, ΔΕΚΟ και άλλες ζημιογόνες υπηρεσίες του κράτους;"
Ο ΓΑΠ πάλι ως γνωστός ευθυνόφοβος είπε...
"Η προηγούμενη κυβέρνηση μας έφτασε σε αυτό το σημείο με εκατοντάδες χιλιάδες κομματικές προσλήψεις"
"Δεν είχαμε το χρόνο.."

"Τώρα όμως συνεχίζουμε στο σωστό δρόμο αρκεί να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας"

Καταλάβατε όλοι λοιπόν ποιός μας κυβερνάει;
Ένας άνθρωπος που δεν έχει το σθένος να παραδεχθεί ότι έχει κάνει λάθος και μεταφέρει τις ευθύνες σε τρίτους

"Δεν είχα χρόνο"... Όλοι οι άλλοι ευθύνονται εκτός του ΓΑΠ

Κι όμως αυτός ο άνθρωπος ψηφίζει!!!


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ AΠ' ΤΟ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ», ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Χούκλη: Θα χρεοκοπήσει η χώρα αν χάσετε 5 περιφέρειες και 50 δήμους;
ΓΑΠ: Η αξιωματική αντιπολίτευση με τις μαγικές λύσεις... μπλα μπλα μπλα η αξιωματική αντιπολίτευση
Λιάτσος: ΘΑ χρεοκοπήσει η χώρα αν χάσετε τις εκλογές;ΓΑΠ: Η αξιωματική αντιπολίτευση το έβαλε στα πόδια... μπλα μπλα μπλα γυρνάω όλο τον κόσμο... μπλα μπλα μπλα η αξιωματική αντιπολίτευση

Σρόιτερ: Κ. Πρωθυπουργέ εγώ δεν βλέπω κανένα λόγο να πάτε σε εκλογές από τη στιγμή που έχετε πρόσφατη λαϊκή εντολή παρά μόνο αν η οικονομία δεν πάει καλά και δεν μπορείτε να κάνετε αυτά που θέλετε.ΓΑΠ: Χαίρομαι που που συμμερίζεστε την αισιοδοξία μου(!!!!!)....

Η διακαναλική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου είναι το "απόλυτο φιάσκο"


Ένας πρωθυπουργός που κυβερνά με το 31% των ψήφων του εκλογικού σώματος – ένα ποσοστό που πήρε λέγοντας ψέματα - και έχει οδηγήσει τη χώρα του στο ΔΝΤ θα δώσει συνέντευξη σε εφτά δημοσιογράφους οι οποίοι εργάζονται σε κανάλια τα οποία θα είχαν χρεοκοπήσει –προ πολλού-, αν δεν στηρίζονταν οικονομικά από τις κυβερνήσεις. 
Και η συνέντευξη αυτή θα μεταδοθεί από όλα τα κανάλια, επειδή έχουμε δημοκρατία και δεν πρέπει να τη χάσει κανείς.Ένας πρωθυπουργός που δεν μπορεί να περπατήσει στο δρόμο χωρίς να κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα θα δώσει συνέντευξη σε εφτά δημοσιογράφους, οι περισσότεροι εκ των οποίων φρουρούνται και σχεδόν όλοι τους υποστηρίζουν με θέρμη την κυβέρνηση και το μνημόνιο, επειδή αυτό συμφέρει τα αφεντικά τους .  
Δηλαδή – με την εξαίρεση της ΕΡΤ- οι υπάλληλοι των μεγαλοεκδοτών, των μεγαλοεργολάβων και των εφοπλιστών θα ρωτούν τον πρωθυπουργό για τις εκλογές και την οικονομία. 
Και εμείς πρέπει να δούμε αυτή τη συνέντευξη, για να είμαστε ...

Συνδιάσκεψη για την κλιματική αλλαγή απευθυνόμενη σε αμερικανάκια


Για όσους δεν κατάλαβαν το τσίρκο της περασμένης Παρασκευής και του περασμένου Σαββάτου στον Αστέρα της Βουλιαγμένης ή αλλιώς "συνδιάσκεψη για την κλιματική αλλαγή" και φυσικά δεν έγινε για να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για το περιβάλλον... έγινε για να προβληθούν κάποιοι στο εξωτερικό βγάζοντας και ένα χαρτζιλίκι, να δείξουν ότι έχουν άκρες στην Ελλάδα, να γεμίσουν τα βιογραφικά τους και να συνεχίσουν τις υπόγειες μπίζνες τους... και αναφέρομαι φυσικά στον

αδερφό του GAP τον Αντρίκο που ήταν και ο διοργανωτής σαν ιδρυτής και Πρόεδρος της i4cense

στην οποία έχει μεν σαν σύμβουλο την κόρη του Τζέμ από την πρώτη στιγμή, αλλά κανένα ιθαγενή (όπως μπορείτε να δείτε εδώ στη σύνθεση της επιστημονικής επιτροπής στις 3 Οκτωβρίου 2010 - μόλις πριν 10 μέρες έβαλε έναν Ελληνοαμερικάνο)...

Παπανδρέου: Μείνετε στον «καναπέ», μην σηκώνεστε.


Τα πάντα προμηνύουν ότι ο κ. Παπανδρέου, βοηθούμενος και από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, από απόψε κιόλας θα επιχειρήσει μία διαρκή επίθεση «εκφοβισμού» και «τρομοκράτησης» του εκλογικού σώματος, με το ψευτοδίλημμα «Παπανδρέου ή χάος».

Η ελληνική κοινωνία εξέπληξε τους πάντες διεθνώς, ακόμα και τον ίδιο τον υπουργό των οικονομικών με την μη αντίδρασή της στα....

Ο Λοβέρδος δηλώνει ότι θα παραιτηθεί αν…

 


Χθες μόλις σας είχαμε πει (Ο κ. Λοβέρδος και η εξάμηνη προθεσμία.) ότι ο υπουργός υγείας κ. Λοβέρδος, έβαζε προ ημερών στον εαυτό του μόνος του, μια εξάμηνη προθεσμία προκειμένου να επιτύχει σε κάποιους δύσκολους ομολογουμένως στόχους που έχει θέσει, σχετικά με υπηρεσίες μηχανοργάνωσης για τον έλεγχο της σπατάλης στα νοσοκομεία κ.λ.π.

Σήμερα λοιπόν το πρωϊ στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και στην εκπομπή του κ. Αυτιά, επανέλαβε τα ανωτέρω με δραματικό τόνο και μάλιστα πήγε ακόμα πιο πέρα λέγοντας ότι, αν δεν επιτύχει στο πιο πάνω χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει, μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2011, τότε θα παραιτηθεί από υπουργός.
Εμείς τώρα ερωτάμε εσάς τους αναγνώστες μας:

Έχετε δει ποτέ υπουργό και κυρίως στην Ελλάδα, να παραιτείται δηλώνοντας ότι ...

ΓΙΩΡΓΟ, ΚΟΦΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

Έχουμε καταλάβει ότι είμαστε διεφθαρμένοι, πολύ διεφθαρμένοι για σένα, και δεν μας γουστάρεις.

Έχουμε καταλάβει ότι μας κάνεις χάρη που ήρθες να μας βγάλεις από το βούρκο στο οποίο βουλιάζουμε.

Όπως όμως λες και εσύ... “φτάνει πια”!
Κόφτο!

Κόψε τις βόλτες, κόψε τις φιέστες, κόψε τα περιττά έξοδα... για το καλό μας!
Κόψε το ύφος οσιομάρτυρα κάθε φορά που λες ότι δεν σε ενδιαφέρει να επανεκλεγείς πρωθυπουργός αλλά μόνο...