Οταν εσπευσμένα ανακοινώθηκε, η χθεσινή διακαναλική συνέντευξη, δεν πιστεύαμε ότι θα αντικρύζαμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος μόλις σταμάτησε να διαβάζει όσα του γράψανε, ξέχασε την ελληνική γλώσσα και έδινε την εντύπωση ότι δεν επικοινωνούσε.
Βλέπαμε έναν άνθρωπο χαμένο στην μετάφραση, να μην κατανοεί την ερώτηση, να απαντά αόριστα ψάχνοντας τις λέξεις, με λεξιλόγιο κακού μαθητή δημοτικού ( κάπως έτσι εκφράζεται δυστυχώς και στην μητρική του γλώσσα) και να απαντά με εκφράσεις κλισέ, που μάλλον αγνοούσε την σημασία τους. Δύσκολα τα ελληνικά ειδικά όταν τα...
μαθαίνεις ευκαιριακά και σε μεγάλη ηλικία.
Ομως παρ' όλη την αμηχανία, δεν ξέχασε την αντιπολίτευση. Σε κάθε στρίμωγμα άρχιζε το γνωστό τροπάριο ότι για όλα φταιει ο Καραμανλής ενώ αυτός δεν είχε παρά μόνο επιτυχίες και δεν έχανε την ευκαιρία να κομπάζει για το εξωτερικό όπου ήθελε να μας πείσει ότι είναι προσωπικότητα.
Ωστόσο δεν παρέλλειψε τις ψεύτικες υποσχέσεις, στις οποίες είναι εθισμένος και του βγαίνουν αβίαστα και φυσικά. Ούτε και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας που νομίζουμε ότι είναι το φόρτε του.΄
Ομως η συνολική του εικόνα ήταν θλιβερή. Ενας άνθρωπος χαμένος, πανικόβλητος, με περιορισμένες δυνατότητες που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και που δεν είναι ούτε εύστροφος, ούτε καν έξυπνος. Ενας πρωθυπουργός χωρίς συγκρότιση, χωρίς ειρμό, συκοφάντης, έτοιμος να καταρρεύσει μόλις ένα χρόνο μετά τη κάλπικη νίκη του.
Χωρίς συστολή και αφού εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, έθεσε από την αρχή, θέμα πρόωρων εκλογών και μάλιστα τόσο ωμά και εκβιαστικά, που επιβεβαίωσε την υποψία μας ότι φοβάται γιατί δεν μπορεί να κυβερνήσει, ότι τρέμει γιατί είναι ανεπαρκής και καταστροφικός.
Εκπληκτοι οι Έλληνες παρακολούθησαν τον Πρωθυπουργό, να προσπαθεί να προκαλέσει ανασφάλεια και πανικό απειλώντας ...σε Εθνικό δίκτυο, με ναυάγιο της οικονομίας, την οποία ο ίδιος οδήγησε σε αδιέξοδο, με στόχο να φέρει το ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Κι αυτό γιατι αφελώς πιστεύει ότι αυτή η ανασφάλεια θα τον βοηθήσει προεκλογικά να συσπειρώσει την εκλογική του βάση και να ανακτήσει το κύρος του στο κόμμα που ήδη τον αμφισβητεί.
Καταλάβαμε επίσης ότι η συνέντευξη του, έγινε βεβιασμένα για να ανατρέψει τα άσχημα αποτελέσματα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις για τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ. Πολλοί από αυτούς ( ΠΑΣΟΚ και δημοσιογράφοι) κατηγορούσαν, αν θυμάστε, την κυβέρνηση Καραμανλή ότι καθόριζε την πολιτική της, βάσει των δημοσκοπήσεων.
Διαπιστώσαμε ακόμη την τεράστια προσπάθεια που έκανε αυτός και οι επιτελείς του, να μας πείσουν ότι το ΔΝΤ ήταν μονόδρομος, για να διατηρήσουν την εξουσία και ας επαναλάμβανε συνεχώς ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι … καρέκλες. Ο Πρωθυπουργός ήταν συνέχεια εκτός τόπου και χρόνου και φανερά πανικοβλημένος.Επίσης μετά το διακαναλικό εκβιαστικό δίλημμα του πρωθυπουργού της χώρας ότι δεν μπορούν να αποκλεισθούν οι πρόωρες εκλογές και παρά τις ερμηνείες των καθιστωτικών ΜΜΕ, δημιουργήθηκε αβεβαιότητα
Ο πανικός που κατάλαβε εδώ και καιρό τα ηγετικά κλιμάκια της κυβέρνησης ήταν εμφανής, παρόλη την προσπάθεια του να φανεί άνετος.
Το χειρότερο όμως από όλα ήταν ότι δεν αισθάνθηκε ούτε μιά στιγμή υπεύθυνος για την κατάρευση της οικονομίας αλλά και για τα αδιέξοδα που μας οδήγησε. Δεν έδειξε έστω και ελάχιστα πρόθυμος να συγκρουστεί με τις σάπιες δομές του κράτους παρά τις διαπιστώσεις που έκανε γιατί από εκεί προέρχεται η μεγάλη μάζα των οπαδών του κόμματος του.
Όσο καλοπροαίρετος και αν είναι κανείς πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να βρει έστω και ένα θετικό σημείο στη χθεσινή του εμφάνιση.
Συμπερασματιά ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε στους Έλληνες φοβικός και βαρετός χωρίς σχέδιο και όραμα ενώ έντονα δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι αναζητεί ευκαιρία για να …αποδράσει.
Εν τω μεταξύ στην κατάταξη της Διεθνούς Διαφάνειας η Ελλάδα βρίσκεται στην 78η θέση ανάμεσα σε 178 χώρες και τελευταία ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ. Η χώρα μας υποχώρησε επτά θέσεις το 2010, δηλαδή από την 71η στην οποία βρισκόταν το 2009 κατρακύλησε στην 78. Επίσης η Ελλάδα βαθμολογήθηκε με 3,5, στην κλίμακα που αρχίζοντας από το 0 (άκρως διεφθαρμένες χώρες) φθάνει στο 10 ( χαμηλά επίπεδα διαφθοράς), κοντά στο Αφγανιστάν και στην Μιανμάρ με βαθμολογία 1,4, καθώς και στη Σομαλία, που με βαθμολογία 1,1 έρχεται τελευταία. Αυτό το κατόρθωμα είναι αποκλειστικότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου που έταζε διαφάνεια και ανοιχτή διακυβέρνηση.
Ομως τα εκβιαστικά διλήματα του Παπανδρέου επηρρέασαν και τις αγορές και τους επενδυτές,
με αποτέλεσμα το spread στα ομόλογα να εκτιναχθεί στις 720 μονάδες βάσης από 685 μονάδες ενώ αντίστοιχα αυξήθηκαν και τα CDS στις 690 μονάδες βάσης.
Δικαιολογημένα λοιπόν αναρωτιέται ο Ελληνικός λαός μέχρι πότε θα ανέχεται τον γιο της Margaret;
Ομως τα εκβιαστικά διλήματα του Παπανδρέου επηρρέασαν και τις αγορές και τους επενδυτές,
με αποτέλεσμα το spread στα ομόλογα να εκτιναχθεί στις 720 μονάδες βάσης από 685 μονάδες ενώ αντίστοιχα αυξήθηκαν και τα CDS στις 690 μονάδες βάσης.
Δικαιολογημένα λοιπόν αναρωτιέται ο Ελληνικός λαός μέχρι πότε θα ανέχεται τον γιο της Margaret;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου