Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Γιαβάς - γιαβάς ....


Σιγά- σιγά περνάνε στην Αθήνα οι "αρμόδιοι" την ιδέα ότι κάποια ώρα οι ελληνοτουρκικές "διαφορές" στο Αιγαίο θα ρυθμιστούν ήσυχα και πολιτισμένα με εποικοδομητικό διάλογο.
 
 Κυβερνητικοί παράγοντες , πανεπιστημιακοί και εκλεκτοί των ΜΜΕ φτιάχνουν προσεκτικά το κλίμα.
Κάθε καλή κουβέντα της Άγκυρας, κάθε συμπαθητική,"φιλειρηνική " δήλωση του Ερντογάν ή κάποιου συνεργάτη του προβάλλεται ...
κατάλληλα στην Ελλάδα.
Τα δυσάρεστα (οι τούρκικες αυθαιρεσίες στο Αιγαίο, οι πολιτικές της 'Αγκυρας στην Θράκη με κέντρο το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή) υποβαθμίζονται κατά το δυνατόν ή και εξαφανίζονται εντελώς (από τα κανάλια).
Η Ουάσιγκτον, που προετοιμάζει τα μεγάλα και σημαντικά, χαίρεται με αυτό το "κλίμα" και επαινεί τα καλά ελληνόπαιδα που καταλαβαίνουν από πολιτικό ρεαλισμό.
 Και ο πολύς Ερντογάν μας δουλεύει κανονικά και αφ' υψηλού, με το σαρδόνιο χαμόγελο του Νταβούτογλου προς τους Έλληνες συνομιλητές του να λέει πολλά πλέον.
Αλλά τι να κάνουμε; Του δικού μας , του Γιώργου, με το τεράστιο διεθνές κύρος, του αρέσει έτσι. Ο δε Βασ. Μαρκεζίνης προειδοποιεί για τα κακά που θα μας βρουν αν δεν φτιάξει η Ελλάδα νέα εξωτερική πολιτική, αλλά ποιος τον ακούει;
(Veto)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...