Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Πόσα πληρώσαμε για καφέ, τσάι κλπ για 2 μόνο συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου στις 4/10 και στις 18/10!!!!


 Δεν ξέρετε; Ούτε εμείς ξέραμε. Τo είδαμε και πάθαμε λίγο … πλάκα. Δείτε και θα καταλάβετε…
1173,70 ευρώ!!! Για να πιούνε καφέ , τσάι και να φάει κουλουράκια ο πάγκαλος…
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
  • ΑΔΑ4Ι0Ο6ΔΛ-Μ
  • Αριθμός Πρωτοκόλλου3602
  • Θέμα ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΥΡΩ 1.173,70...

Τι θα πει η Ντόρα στον Παπούλια

Γράφει ο Δημοσθένης Μαρίνος
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ζήτησε και θα έχει τη Δευτέρα η Ντόρα Μπακογιάννη, δηλαδή μια μέρα μετά την αυριανή ανακοίνωση της ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα.Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην υπουργός Εξωτερικών είναι αποφασισμένη να μην αφήνει ούτε μια μέρα να πηγαίνει πλέον χαμένη. Και, στην προσπάθειά της να καλύψει το χαμένο, πολιτικό έδαφος, από τη στιγμή της διαγραφής της (;) από τη Νέα Δημοκρατία και έπειτα, θα ξεδιπλώσει ένα πρόγραμμα "συσσώρευσης" δράσεων και πρωτοβουλιών, το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να βρίσκεται διαρκώς στην επικαιρότητα, και να κερδίζει πόντους για το κόμμα της.
Στη δε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη θα παραθέσει τις απόψεις της για το πώς διαμορφώνεται σήμερα η πραγματικότητα για την Ελλάδα, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, και το ποια οδός πρέπει να ακολουθηθεί για τη διαχείριση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η δήλωση που θα πραγματοποιήσει μετά τη συνάντησή της με τον Κάρολο Παπούλια, καθώς θα είναι και η πρώτη επίσημη δήλωση που θα κάνει, ως αρχηγός κόμματος πλέον

Πληρώστε ρε κοπρόσκυλα...


Γράφει η Κουκίδα
Κάθε χρόνο, με την κατάθεση του προϋπολογισμού ακούμε και την ατάκα « σήμερα ανακοινώθηκε ο πιο σκληρός και πιο κρίσιμος προϋπολογισμός στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας». Αυτός όμως, είναι για να τον κάνεις κάδρο και να τον βάλεις απέναντι από το κρεβάτι σου. Να τον βλέπεις κάθε πρωί που ξυπνάς. Εγώ αυτό θα κάνω. Για να υπολογίζω πόσο θα αυξάνεται το προσωπικό μου χρέος ημερησίως.
Έχουμε και λέμε. Βάσει του σχεδίου ακριβαίνουν (κι άλλο): ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τα τρόφιμα, τα προϊόντα πάσης ανάγκης, οι υπηρεσίες, η βενζίνη, τα τσιγάρα, το πετρέλαιο θέρμανσης, τα ποτά, το φυσικό αέριο.
Μειώνονται οι μισθοί με την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου και του νέου μισθολογίου, αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες και τα τέλη κυκλοφορίας. Θα’ χουμε πράσινα τέλη και ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Βάσει του προϋπολογισμού, το 55% των εσόδων του κράτους το 2011 θα προέρχεται από έμμεσους φόρους που αγγίζουν όλους ανεξαιρέτως, ακόμα και την ...
 

Θέλουν να φύγουν και... δεν μπορούν


Η αλήθεια είναι ότι οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές όχι μόνον έστειλαν πολλά μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες αλλά έδειξαν και μια πραγματικότητα για δυνατούς παίκτες.
Δεν θα επιχειρήσω να κάνω άλλη μια ανάλυση του αποτελέσματος γιατί έγιναν πολλές και γιατί οι αριθμοί δεν διαστρεβλώνονται και δεν αμφισβητούνται σε πείσμα πολλών κυβερνητικών στελεχών που προσπάθησαν να το κάνουν. Άλλωστε ερμηνείες θα βρούνε πολλές, η αλήθεια όμως είναι πάντα μία.
Αυτό που έχει όμως σημασία είναι η Ελληνική πραγματικότητα σήμερα μετά τις εκλογές και το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση τους αμέσως επόμενους μήνες, που για μια ακόμα φορά ελέω της διαχείρισης της μεταμεσονύχτιας κυβερνητικής τραγωδίας του ΓΑΠ, γίνονται εξαιρετικά κρίσιμοι για την χώρα μας.
Υπέγραψαν λοιπόν ένα μνημόνιο που προέβλεπε συγκεκριμένους στόχους μέχρι το 2013 και συγκεκριμένα σκληρά μέτρα για να τους πετύχουν. Εφήρμοσαν μια σειρά από αδιέξοδες πολιτικές που όχι μόνον δεν πλησίαζαν τους στόχους, αλλά στην ...


Βατοπέδι: Ο απόλυτος πολιτικός εξευτελισμός.!


Του Δημήτρη Ρίζου
ΕΧΟΥΝ διαπραχθεί… σκανδαλάρες σ’ αυτόν τον διεφθαρμένο τόπο. Σκάνδαλο των σκανδάλων η Siemens. Μεγάλο το σκάνδαλο με τα ομόλογα. Σκανδαλάρα με το Χρηματιστήριο. Ρεμούλα τεράστια με τους εξοπλισμούς. Και άλλα πολλά…
Το πιο ασήμαντο από τα σκάνδαλα, υπήρξε το Βατοπέδι…
Για το πιο πολυσυζητημένο "σκάνδαλο" του Βατοπεδίου, σχεδόν τίποτε δεν αποδείχθηκε, και όλα τα πορίσματα που εκδόθηκαν, απάλλασσαν από κάθε κατηγορία τους εμφανιζόμενους ως διαπλεκόμενους υπουργούς!..
Κι' όμως… Σ’ αυτήν την υπόθεση επέμεναν το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνησή του να επιδοθούν στην πιο άθλια και υποκριτική μικροπολιτική!..
Όσο και αν την ψάξει την υπόθεση του Βατοπεδίου, μόνο στην πολιτική του πλευρά μπορεί να σταθεί κανείς. Με τις κινήσεις Ρουσόπουλου – Αγγέλου, που εμφανίζονταν ως εκπρόσωποι του… Εφραίμ! Το ΠΑΣΟΚ, όμως, τραβώντας την υπόθεση "από τα μαλλιά" και συνεπικουρούμενο από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, έφερε το θέμα στη Βουλή με ΠΕΝΤΕ κατασκευασμένες και ανυπόστατες κατηγορίες!..
Και εξευτελίστηκαν!..
Ακόμη και οι ΠΑΣΟΚοι βουλευτές καταψήφισαν τις 4 από τις 5 κατηγορίες και παρέπεμψαν αφελώς τρεις πρώην υπουργούς για μία, χωρίς κανένα στοιχείο εις βάρος τους και μάλιστα εις γνώση του ΠΑΣΟΚ ότι και γι’ αυτή τη δήθεν κατηγορία έχει επέλθει ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ!
Ολα, όμως, χάρη στη μαύρη προπαγάνδα και στη δημιουργία εντυπώσεων…
Κυρίως στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την πρωτοφανή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και την οργή των πολιτών!..
Και μετά απορούν ακόμα γιατί ο λαός τούς "έφτυσε" κυριολεκτικά κατά τις τελευταίες εκλογές!..

Πρωτοφανής ανθελληνική αλητεία του υπουργείου α-παιδείας.!


 
Η προπαγάνδα δεν έχει τελειωμό από το υπουργείο παιδείας και από τους ανθέλληνες που το απαρτίζουν.
Πριν λίγες μέρες έπεσε στην αντίληψη μας κάτι που μας σόκαρε αλλά περισσότερο αναρωτηθήκαμε ΓΙΑΤΙ;
Γιατί όλη αυτή η προπαγάνδα γίνετε ακόμη και στα Ελληνικά βιβλία που τα διαβάζουν Ελληνόπουλα κυρία Διαμαντοπούλου;
Ποιοι είναι οι ανθέλληνες που τύπωσαν το βιβλίο;Έχετε γνώση για το θέμα;
Αυτή είναι η παιδεία που δίνετε στους νέους και πάνε κατά διαόλου τα λύκεια και πανεπιστήμια;
Όπως θα δείτε και στην φωτογραφία είναι ο χάρτης όπου

 το κρατίδιο τον Σκοπίων είναι γραμμένο όχι ως Γιουγκοσλαβία ή Fyrom αλλά ως Μακεδονία.
Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και παρακαλούμε να ενημερωθούν όλοι οι Έλληνες για την άμεση αντικατάσταση του βιβλίου.

Η φωτογραφία βρίσκετε στην ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου της Γ’ λυκείου σελίδα 130.

Μη μιλάς, κινδυνεύει η Ελλάς!

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Επιτέλους αυτή η επαρχιώτικη διαλεκτική των κουτοπόνηρων κυβερνώντων πρέπει να σταματήσει. Οι Έλληνες μπορεί να εμφανίζονται αμήχανοι και παγωμένοι, από την πολυδιάστατη κρίση που πλήττει την κοινωνία τους. Μπορεί να έχουν οι περισσότεροι αποβλακωθεί από τις τηλεπολιτικές, αλλά δεν είναι ηλίθιοι, ούτε αστοιχείωτοι. Η πολιτισμική τους συγκρότηση και η γενική τους εκπαίδευση δεν διαφέρει ουσιαστικά από εκείνη των υπολοίπων Ευρωπαίων. Δεν το λέω για να «χαϊδέψω αυτιά». Το υποστηρίζω επειδή είμαι σε θέση εμπειρικά να το επιβεβαιώσω.

Δεν μπορεί, λοιπόν, σε αυτόν τον λαό να συμπεριφέρεται η κυβέρνηση σαν να είναι κακομαθημένα ανήλικα, τα οποία δεν  είναι ικανά να κρίνουν πιο είναι το συμφέρον της χώρας τους, της κοινωνίας τους και των ιδίων. Είναι απολύτως προβληματική, αν όχι ηλίθια, η εν τέλει βαθύτατα λαϊκιστική και αντιδημοκρατική  προσέγγιση της κυβέρνησης, ότι έχει να κάνει με έναν λαό διεφθαρμένων υποκειμένων, που μη ...........

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Μας έδιναν 250 δισ. € για συνεκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου, αλλά... ο Γιώργος δεν απάντησε ποτέ!!!


Το πετρέλαιο του Αιγαίου και η ανυπαρξία των πολιτικών

Νέο μεγάλο πετρελαϊκό κοίτασμα βρέθηκε στο βόρειο Αιγαίο
Το θρίλερ με τα πετρέλαια του Αιγαίου (και όχι μόνο), συνεχίζεται και δεδομένης της μηδενικής αντοχής του σημερινού κυβερνητικού σχήματος απέναντι σε πιέσεις τρίτων, θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως όχι μόνο θα μας πάρουν τα πετρέλαια, αλλά θα μας ζητήσουν να τους πούμε και... ευχαριστώ!
Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εταιρεία πετρελαϊκών ερευνών που δραστηριοποιείται στο βόρειο Αιγαίο, μετά από δύο αποτυχημένες γεωτρήσεις κατάφερε (στην τρίτη) να βρει πολύ μεγάλο πετρελαϊκό κοίτασμα, υψηλής καθαρότητας και σε μικρό βάθος. Η εταιρεία, ξένων συμφερόντων, κινητοποιήθηκε άμεσα για να μπορέσει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνεργασίες εντός της Ελλάδας ώστε να μπορέσει να εκμεταλλευτεί το κοίτασμα. Έτσι, βρίσκονται ήδη στον Καναδά άνθρωποι της εταιρείας και μίας Ελληνικής τράπεζας προκειμένου να εισαχθούν στο χρηματιστήριο του Καναδά, στο οποίο φιλοξενούνται πάρα πολλές πετρελαϊκές εταιρείες.

Μας προσέφεραν 250 δισ. για συνεκμετάλλευση αλλά...

Το "θέμα της χρεοκοπίας" το άνοιξε ο Παπακωνσταντίνου!

Τόσο καιρό το γράφουμε και τόσο καιρό το διαψεύδει αλλά σήμερα από τη Φρανκφούρτη άνοιξε μόνος του θέμα χρεοκοπίας.
Ο λόγος για τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος, όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones, ανέφερε στη διάρκεια του ευρωπαϊκού τραπεζικού συνεδρίου ότι:
«Η σύσταση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργεί θέματα ηθικής τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Επί της αρχής, κάποια μορφή συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως λογική».
Δηλαδή, τοποθετήθηκε σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης Μέρκελ (με την οποία συμφωνεί, όπως φαίνεται, και η γαλλική κυβέρνηση), η οποία τις τελευταίες εβδομάδες ώθησε στα ...ύψη τα επιτόκια στις περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης και κυρίως στην Ιρλανδία.
«Η παράταση (της αποπληρωμής των δανείων), αν γίνει, θα αποτελεί επιβράβευση αυτών που έχουν επιτευχθεί, δεν θα είναι υποκατάστατο για αυτά που θα έπρεπε να γίνουν», είπε.
parapolitika.gr

Πέρασαν απαρατήρητα τα πιο σημαντικά ...

 

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι απορίας άξιον πώς σ’ αυτήν την χώρα περνούν απαρατήρητα τα πιο σημαντικά. Χθες είχαμε την κατάθεση του προϋπολογισμού. Ενός προϋπολογισμού σκληρού, που αποσκοπεί απλώς και μόνο στην εξοικονόμηση χρημάτων με διαφόρους τρόπους και διάφορες περικοπές – ποσών, αλλά και ανθρώπων.

Προέκυψε πως ενώ βάσει μνημονίου έπρεπε να εξοικονομηθούν 8 δις ευρώ, ξαφνικά εμφανίσθηκε η ανάγκη να εξοικονομήσουμε άλλα 6 δις ευρώ. Πόθεν τούτο; Μα επειδή συνέβη το ατύχημα της αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009. Και πώς συνέβη τούτο; Μα επειδή η «ανεξάρτητη» Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία έστειλε, λέει, από μόνη της τα στοιχεία στις Βρυξέλλες και σ’ αυτά συμπεριέλαβε και τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ – ως μη όφειλε και ενώ δεν είναι βέβαιο ότι κάνουν το ίδιο οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες όταν δίνουν τα στοιχεία τους προς έλεγχο.

Γι’ αυτό στην χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα δεν γίνεται ο παραμικρός λόγος. Δέχονται όλοι αδιαμαρτύρητα και πανηγυρίζουν ότι ...

Ποιος «ποιεί την νήσσαν» για το πρόσφατο δωράκι 2,5 εκ.ευρω του ΟΠΑΠ;

 
Κανένας εκ των δύο Υπουργών της κυβέρνησης (Χυτήρης-Γερουλάνος), που εποπτεύουν την ΕΡΤ και την ΟΠΑΠ Α.Ε. δεν αντέδρασε ακόμη (δημοσίως)  στο αποκαλυπτικό άρθρο «Το δωράκι 2,5 ευρώ του ΟΠΑΠ στον ΑΝΤ1 και οι δικαιολογίες» ,το οποίo είχαμε δημοσιεύσει πριν μια βδομάδα με αφορμή την γεμάτη ερωτηματικά διακοπή της συνεργασίας των δύο κρατικών φορέων σχετικά με τη μετάδοση των κληρώσεων των ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ.
Προχθές έγινε η πρώτη μετάδοση από τον ΑΝΤ1, εγκαινιάζοντας έναν ετήσιο κύκλο που θα κοστίζει στην ΟΠΑΠ Α.Ε. 2,5εκατ. ευρώ έναντι 700.000 ευρώ που κόστιζε στην ΕΡΤ.
Υπενθυμίζουμε πως η συνεργασία Ο.Π.Α.Π – ΑΝΤ1 έγινε χωρίς …διαγωνισμό.
Υπενθυμίζουμε για ακόμα μια φορά πως η συνεργασία αυτή πήρε «σάρκα και οστά»  έπειτα από εισήγηση της διαφημιστικής εταιρείας «LEO BURNETT A.E.» που διαχειρίζεται μεγάλο μέρος της διαφημιστικής καμπάνιας της ΟΠΑΠ Α.Ε.
Το γεγονός ότι πρόκειται για την ίδια εταιρεία που είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, την καμπάνια του υπουργείου Εσωτερικών για τις δημοτικές εκλογές και άλλα, θεωρείται απλή… σύμπτωση.
Αλλά η ΕΡΤ πώς και δεν έχει αντιδράσει;
Μάλλον λόγω του ότι θα πάρει χρήματα από τον ΟΠΑΠ ως χορηγία για αθλητικές εκπομπές και όχι μόνο …
Ποιος τελικά «ποιεί την νήσσαν» ; Ο ΟΠΑΠ;   Η ΕΡΤ;   Η διαφημιστική;  Tα κυβερνητικά στελέχη;  ή μήπως Όλοι Μαζί ;

Πραξικοπηματικά το ΠΑΣΟΚ άλλαξε την ψήφο των βουλευτών για τους υπουργούς της υπόθεσης Βατοπαιδίου!!!

 
Μια είδηση που δεν θα ακούσετε από τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης είναι η εξής: Όπως ανέφερε ο Θ Δρίτσας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Εισηγητής – Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι, άλλο αδίκημα αναγραφόταν στο ψηφοδέλτιο και άλλο αδίκημα διάβασε ο Πρόεδρος της Βουλής, ενώ επιπλέον έτσι όπως αναγραφόταν το αδίκημα στο ψηφοδέλτιανα "ψηφίσουν" την παραπομπή υπουργών για βαρύτερα αδικήματα απ ότι τους απέδιδαν με τα πορίσματά τους, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ "αναγκάστηκαν" , προκειμένου να μην ακυρωθούν τα ψηφοδέλτιά τους! Ωραίοι και ακριβοδίκαιοι "δικαστές" είστε ρε!

Διαβάστε τη δήλωση Δρίτσα:
«Από το πόρισμα που συντάξαμε προκύπτει σαφώς για ποιες πράξεις και για ποια πρόσωπα προτείνουμε την άσκηση ποινικής δίωξης διά της παραπομπής στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Αναπτύξαμε και προφορικά την πρότασή μας κατά την ειδική ...

Ούτε ενωμένη, ούτε Ευρώπη


  • Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου
Η «Ενωμένη Ευρώπη» είναι μύθος. Ούτε ενωμένη είναι ούτε Ευρώπη. Πώς είναι ενωμένη όταν τα μέλη της δεν είναι ισότιμα και πώς είναι Ευρώπη, όταν είναι πιο κοντά στην ασιατική απολυταρχία παρά στην ηπιότητα του ευρωπαϊκού πνεύματος; Παράδειγμα η στάση της στους πρόσφατους πολέμους, στην συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της Κύπρου καθώς και στο θέμα της εισόδου της Τουρκίας. Η Τουρκία κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει μέλος της «Ενωμένης Ευρώπης» χωρίς να πάψει ουσιαστικά την στρατιωτική κατοχή της Κύπρου και τις διεκδικήσεις της και τις απειλές με πόλεμο κατά της Ελλάδος, δύο κρατών- μελών της «Ενωμένης Ευρώπης»! Εξάλλου κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον, όταν η Τουρκία αισθάνεται...

Νέο στρατηγικό δόγμα ορίζει το ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας

Αρχίζουν οι εργασίες την Παρασκευή

Η αίθουσα Τύπου στη ΝΑΤΟΪκή Σύνοδο Κορυφής που αρχίζει την Παρασκευή στη Λισαβόνα
Η αίθουσα Τύπου στη ΝΑΤΟΪκή Σύνοδο Κορυφής που αρχίζει την Παρασκευή στη Λισαβόνα   (Φωτογραφία:  Reuters
Το νέο στρατηγικό δόγμα και η αντιπυραυλική άμυνα βρίσκονται στην κορυφή της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που συγκαλείται την Παρασκευή και το Σάββατο στη Λισαβόνα. Έπειτα από 11 χρόνια οι 28 ηγέτες των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ αναθεωρούν το στρατηγικό δόγματης Συμμαχίας και ορίζουν το νέο της «όραμα» για την προσεχή δεκαετία, αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση με τους στρατηγικούς εταίρους Ρωσία, Κίνα, Ινδία και Ιαπωνία.
Το σχετικό έγγραφο επαναβεβαιώνει τη θεμελιώδη υποχρέωση της Συμμαχίας στη...

Φήμες για απόπειρα αυτοκτονίας πρώην Έλληνα πρωθυπουργού...!


Μεγάλη εντύπωση προκάλεσαν οι φήμες που κυκλοφορούν σήμερα για απόπειρα αυτοκτονίας πρώην Έλληνα πρωθυπουργού-δεν είναι αυτός που φαντάζεστε!

Η πληροφορία που αναστάτωσε την ελληνική κοινωνία και έκανε πολλούς πολιτικούς να τηλεφωνούν στον Χρήστο Παπουτσή για να μάθουν λεπτομέρειες, λέγεται πως διέρρευσε από μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο στο οποίο εισήχθη ξημερώματα ο κορυφαίος πολιτικός.

Το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει θολό για το πόσο αληθεύει το γεγονός.

Η αναστάτωση που έχει προκληθεί είναι άνευ προηγουμένου και δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν ένα πιθανό τέτοιο γεγονός με την τρέχουσα κατάσταση της χώρας-παρότι η Ελλάδα δεν είναι ...

Έτοιμη να παραιτηθεί η Κατσέλη!


(του Δημοσθένη Μαρίνου)
Στα πρόθυρα διαχείρισης μιας μεγάλης ενδοκυβερνητικής κρίσης βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς η κόντρα της Λούκας Κατσέλη με τους εκπροσώπους της τρόικας, αναφορικά με τις αλλαγές στον νόμο Λοβέρδου για τις εργασιακές σχέσεις, έχει οδηγήσει την Υπουργό Εργασίας στα πρόθυρα της παραίτησης!
Σύμφωνα με πληροφορίες του «statesmen.gr», η Λούκα Κατσέλη επικοινώνησε χθες με το Μέγαρο Μαξίμου, και ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένη να τηρήσει ως το τέλος τη σκληρή γραμμή απέναντι στην τρόικα, από την οποία δέχεται πιέσεις να υποχωρήσει, και να «συμμορφωθεί» με το κείμενο του μνημονίου που ...

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ο Γιώργος σ’ ένα παιχνίδι για μεγάλα παιδιά


Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Όσο περνάει ο καιρός και βαθαίνει η κρίση στην χώρα μας, τόσο και περισσότεροι φαντάζομαι να είστε εσείς που αντιλαμβάνεστε πόσο δίκιο είχαμε όταν από την αρχή με δεκάδες διαδικτυακά άρθρα επιχειρήσαμε να δείξουμε την διάσταση του προβλήματος ως μία μορφή προστριβής των κυρίαρχων ευρω-ατλαντικών συμφερόντων. Ο ισχυρισμός μας ότι η κρίση στην Ελλάδα προκλήθηκε ως απάντηση του χρηματοπιστωτικού λόμπι στην γερμανική αντίδραση μετά το σκάσιμο της χρηματοπιστωτικής φούσκας στις ΗΠΑ, που μόλυνε σε βαθμό που κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς και τα ευρωπαϊκά μεγάλα χαρτοφυλάκια, είναι πλέον κοινός τόπος για όσους παρακολουθούν τα οικονομικά και την διεθνή πολιτική. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να καταστήσει την κυβέρνησή του όργανο του αμερικανο-εβραϊκού λόμπι σε μια επιχείρηση να

Αναβάθμιση της τουρκικής απειλής στη Θράκη


Υπάρχουν κάποια "μηνύματα" που πρέπει να προβληματίσουν και να μας ξυπνήσουν, ως προς την τουρκική Στρατιά έναντι του Έβρου. Πρόσφατα είχαμε παραθέσει δημοσιεύσεις από το διαδίκτυο, που αναφέρονταν σε εξοπλισμούς και δραστηριότητες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Έβρου. Σήμερα παραθέτουμε πληροφορίες για μετακινήσεις τουρκικών Μονάδων, οι οποίες δηλώνουν τις σαφείς επιθετικές προθέσεις των Τούρκων στον Έβρο.
Η ανάγκη υλοποίησης αυτών των μετακινήσεων και η λήψη της συγκεκριμένης διάταξης των τουρκικών στρατευμάτων, υποδηλώνουν την σκέψη για αιφνιδιαστική επίθεση των Τούρκων στον Έβρο, με αφορμή πιθανά επεισόδια εις βάρος της μουσουλμανικής μειονότητος στη Θράκη, σε συνδυασμό με εκτεταμένες...
 

Γιώργο, τα έμαθες τα νέα;


Γεωστρατηγικός παίκτης η Κύπρος!!!

Ποιος το πίστευε. Και ξαφνικά η Κύπρος έγινε μεγάλος παίχτης. Εν μια νυκτί.
Η γερμανική πρεσβεία στη Λευκωσία, ενημέρωσε το προεδρικό ότι η Άγγελα Μέρκελ θέλει να επισκεφθεί το νησί.
Αυτό λίγες μόνο μέρες μετά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Με το που κυκλοφόρησε το νέο, ο Σύριος πρόεδρος ειδοποίησε την δική του πρεσβεία να μεταφέρει στον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια "ότι επιθυμεί να τον δει πριν την κυρία Μέρκελ".

Προχθές ολοκληρώθηκε και η "έκτακτη" επίσκεψη του Λιβάνιου πρωθυπουργού. Η πλειονότητα των Κυπρίων πολιτών διερωτούνται "τι έγινε και ξαφνικά όλοι αυτοί μας θυμήθηκαν;". Οι πιο υποψιασμένοι ήξεραν.

Το βράδυ της Παρασκευής έσκασε και η βόμβα: Ο κ. Χριστόφιας ειδοποίησε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν "ότι δεν έχει χρόνο να μεταβεί στην Νέα Υόρκη γιατί...

H Mέρκελ εναντίον των τραπεζών ; για ποιον χτυπάει η καμπάνα ;


24euro_CA0-articleLarge
Στο περίεργο θρίλερ που παίζεται εδώ και κάτι μήνες στην Ευρώπη η Ελλάδα πρωταγωνιστεί ως κομ-πάρσος. Κομπάρσος διότι η γνώμη της δεν μετράει και ο κ. Παπανδρέου το γνωρί-ζει, αλλά γνωρίζει επίσης να πρωταγωνιστεί μιλώντας για λογαριασμό τρίτων. Εξ ου και ο καυγάς με την κ. Μέρκελ που σκόρπισε πάλι σε κανάλια, εφημερίδες και κόμματα, πλην της απάτριδος αριστεράς, νέα ρίγη εθνικής συγκίνησης. Χωρίς φυσικά να μα πει κάνεις γιατί, επί της ουσίας, η κ. Μέρκελ έχει δίκιο η άδικο. Και φυσικά η κ. Μέρκελ  έστειλε ήδη τον λογαριασμό στον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, λογαριασμός που όμως παρελήφθη στο υπουργείο οικονομικών της Ελλάδας και όχι στο Παρίσι που έγιναν οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου. Και η δόση του δανείου θα καθυστερήσει για τεχνικούς λόγους.ΤΙ συμβαίνει ακριβώς πέρα από τις κραυγές οπαδών και αντιπάλων  ;
Η Ευρωπαϊκή ένωση, πιθανόν στην σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου θα πρέπει να αποσαφηνίσει τα χαρακτηριστικά του μόνιμου μηχανισμού στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών τύπου Ελλάδας. Και τι είπε σχετικά...

Οι κόνδορες του ισλαμοφασισμού και οι προβλέψεις εν ενεργεία διπλωμάτη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ -ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
Οι παρακάτω πληροφορίες που σας δίνω είναι για ενημερωσή σας και μπορείτε να τις δημοσιεύεστε, αλλά χωρίς το ονομά μου.
1) Η εκτίμηση μου είναι ότι αναμένεται προβοκάτσια εντός του χειμώνα 2010-2011, που θα προκαλέσει στην Αθήνα αντιπαράθεση μεταξύ πολιτών και λαθρομεταναστών-Μουσουλμάνων ώστε στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές να επικρατήσει το δόγμα “Μετά το ΠΑΣΟΚ το χάος” κα να σχηματιστεί η “περιπόθητη” κυβέρνηση συνεργασίας ΓΑΠ-Μπακογιάννη-ΛΑΟΣ-Κουβέλη και μερικών “προσωπικοτήτων”.
2) Είχα κάνει παρόμοια εκτίμηση την οποία είχα αποστείλει στο τέως Υπουργό *********** σε σχέση με τα επεισόδια του Μαίου 2009 (σχισμένο Κοράνι), ΠΡΟΤΟΥ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΥΝ. Έχω ακόμα τα πρακτικά της συζήτησης. Ταυτόχρονα με άρθρα τον Απρίλιο του ίδιου έτους στο περιοδικό *************** είχα προειδοποιήσει δημοσίως και σχετικώς.
Δεν είμαι “Μάντης”. Απλά αναλύω τα δεδομένα που έχω δίχως να ...

Κατάθεσις… μετρητών

 (του Άγγελου Πυριοχου)
«Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο» 1973.«Εδώ Πολυτεχνείο, σας μιλά η ελεύθερη φωνή των φοιτητών». 2010. «Εδώ Πολυτεχνείο. Σας μιλά η επίτροπος Αλιείας από τις Βρυξέλλες». «Εδώ Πολυτεχνείο». Σας μιλά ο πρόεδρος της ΕΦΕΕ και Προστάτης του Πολίτη Παπουτσής».
Παπούτσι απ’ τον τόπο σου. Κι άμα λάχει στέλνει τα ΜΑΤ και σ’ αφήνει στον τόπο. «Εδώ Πολυτεχνείο. Και πρέζα έχω, εδώ η καλή κόκα, χασίς, χαπάκια ηρωίνη, εδώ η καλή η σκόνη». Ηταν «πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες». Είναι «πάλι ξεπούλημα στην πείνα για αιώνες». Πώς γίναμε έτσι; Ξεκίνησαν με καταθέσεις στεφάνων και σήμερα κάνουν καταθέσεις μετρητών.
Οι ήρωες του Πολυτεχνείου. Πρώτος χρόνος Μεταπολίτευσης. Πρώτη επέτειος, πρώτη πορεία, πρωτάκια στην ελευθερία. Ή μήπως στην «ελευθερία»; Η πρώτη επέτειος...

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα της


Ο Σοσιαλιστικός παροξυσμός συνεχίζεται από τους “πιο σοσιαλιστές”.
Όλα είναι έτοιμα για την παράσταση των δακρύων, όπου θα ανακοινωθεί η αποτυχία των παλαιών μέτρων και η αναγκαιότητα λήψης νέων.
Κοινώς θα παραδεχθούν τόσο το GAP όσο και η συμμορία του πως είναι αποτυχημένοι.
Αντί λοιπόν να ομολογήσουν αυτή την αποτυχία και την ανικανότητα, που οδηγεί σε σπιράλ θανάτου την Ελλάδα, προσποιούνται τους ικανούς και πρόθυμους να εκτελέσουν μια ανεπαρκή και καταστροφική πολιτική.
Το μνημόνιο της σωτηρίας αποδεικνύεται μνημόνιο απάτης και καταστροφής.
Η εμμονή στην τήρηση αυτής της αδιέξοδης σοσιαλιστικής πολιτικής ...

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

 
Αποτελεί μέγα λάθος της Αντιπολίτευσης να θέσει ως κύριο πρόκριμα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών την αποδοχή ή απόρριψη του Μνημονίου και όχι την ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ. Της παλαιοκομματικής πολιτικής απάτης του Γ. Παπανδρέου να διεκδικήσει την πρωθυπουργία διαβεβαιώνοντας τους ψηφοφόρους ότι “λεφτά υπάρχουν”-δήλωση ουσιαστικά ταυτόσημη με το αγοραίο “Τσοβόλα δώστα όλα”. Όταν ο (συνυπεύθυνος μαζί με τον Κ. Σημίτη  για την δημοσιονομική εκτροπή) Κ. Καραμανλής τους προειδοποιούσε για διετή, τουλάχιστο, λιτότητα γιατί …χρήματα δεν υπήρχαν! Και αφού εξαπάτησε τρία εκατομμύρια ψηφοφόρους με την προσδοκία “καλύτερων ημερών”, για να δικαιολογήσει την αθέτηση των επαγγελιών του υπονόμευσε την δανειοληπτική ικανότητα της........ χώρας βεβαιώνοντας τους πιστωτές της ότι η οικονομία της  ήταν ένας διάτρητος “Τιτανικός” βυθιζόμενος σε πελώρια Μαύρη Τρύπα τερατωδών ελλειμμάτων άγνωστων και ανυπολόγιστων διαστάσεων. Και τώρα, εύλογο είναι οι εξαπατηθέντες ψηφοφόροι να μην εμπιστευθούν την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε όσους διεκδικούν να την ασκήσουν ως εκλεκτοί του Δράστη Πολιτικής Απάτης.
 Ελευθέριος Πολίτης