Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ανταλλαγές ύψους 920 εκατ. ευρώ εις βάρος του Δημοσίου από το ΠΑΣΟΚ !

Επιστολή–βόμβα προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι έστειλε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλ. Κοντός.
 
Ο κ. Κοντός παρουσίασε στοιχεία της κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) που δείχνουν ότι την περίοδο 2000-2005 έγινα παραχωρήσεις ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου προς ΝΠΔΔ ύψους 920 εκατ. ευρώ, άνευ ανταλλάγματος, σε αντίθεση με τις ανταλλαγές ακινήτων του δημοσίου με το ΝΠΔΔ Ιερά Μονή Βατοπεδίου, που

Εξεταστική επιτροπή για την οικονομία την περίοδο 2007 -2009, θέλει ο Παπανδρέου

O πρωθυπουργός, επαληθεύοντας για μια ακόμη φορά, την φήμη του ανθρώπου που συνηθίζει να ψεύδεται και να αλλάζει συνεχώς αποφάσεις, δήλωσε στη Βουλή , απαντώντας σε ερώτηση του  Καρατζαφέρη, ο οποίος σημειωτέον, ζητά να πάει η έρευνα για την οικονομία πολύ πιο πίσω χρονικά, τα εξής.
«Το επίκεντρο της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία πρέπει να είναι η περίοδος 2007 -2009, περίοδος που η διακυβέρνηση της Ν.Δ επέφερε βαρύτατο πλήγμα στη χώρα».
 Βέβαια  δεν είναι η πρώτη φορά που ψυχρά και κυνικά επιδιώκει να ενοχοποιήσει την προηγούμενη κυβέρνηση για το ξεπούλημα που ο ίδιος υποσχέθηκε και πραγματοποίησε κατόπιν εντολής .. 
 

Του Γιώργου Διονυσόπουλου
(Αναδημοσίευση από το περιοδικό «Επίκαιρα»)

«Ήταν μία από τις χειρότερες στιγμές που έχω ζήσει. Σκέφτηκα ότι δεν είναι δυνατόν να βρίσκομαι σε ευρωπαϊκό έδαφος. Πως δεν μπορεί όλα αυτά να συμβαίνουν στην Ελλάδα. Τέτοιες σκηνές, τόσο φανατισμό και μίσος συναντά κανείς μόνο στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν, όχι σε μία χώρα που είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε. Και στη Γαλλία υπάρχουν μουσουλμάνοι, αλλά τέτοια φαινόμενα όπως αυτά που βίωσα στο μειονοτικό χωριό Θέρμες της Θράκης, δεν θα τα δεις να συμβαίνουν πουθενά μέσα στη γαλλική επικράτεια». Με αυτά τα λόγια περιγράφει, μιλώντας στα «Επίκαιρα» την εξάωρη ομηρία της από φανατικούς μουσουλμάνους της μειονότητας στο χωριό Θέρμες στο νομό Ξάνθης, η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Λιμπερασιόν» και ανταποκρίτρια του γαλλικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού «France 3» στην Αθήνα, Έφη Τσελίκα. Μαζί της και τρία μέλη του γαλλικού τηλεοπτικού συνεργείου που παρακολουθούσαν αμήχανα και φοβισμένα περισσότερα από 150 άτομα να τους βρίζουν σε μία άγνωστη γι’ αυτούς γλώσσα, να τους φτύνουν και να τους προπηλακίζουν, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν το γιατί. «Για μια στιγμή νόμισαν ότι βρίσκονταν στην

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Βατοπέδι: Επείγουσα επιστολή της ΝΔ



Επείγουσα επιστολή προς τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής για το Βατοπέδι απέστειλε η ΝΔ μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο γαμπρός της Σταματίνας Μαντέλη – αστυνομικός στο επάγγελμα - κατέθεσε στις δικαστικές αρχές ότι δέχθηκε προτάσεις και πιέσεις να φέρει σε επαφή την κα Μαντέλη (βασική μάρτυρα στην υπόθεση Βατοπεδίου) με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μέλη της εξεταστικής, πριν η ίδια καταθέσει ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Η πρόταση για την επαφή έγινε την παραμονή της κατάθεσης της...
 

Αντωνάκη τα κανες μαντάρα!

 

Έρχονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές και η μέρα κρίσης του Αντώνη Σαμαρά.
 Αν το παρατηρήσατε υπάρχουν πολλοί μέσα στη Νέα Δημοκρατία που δεν μιλάνε μέχρι στιγμής, άλλοι που έχουν ήδη αρχίσει δειλα-δειλα να λένε τη γνώμη τους και άλλοι που ετοιμάζονται να φύγουν, γιατί άλλωστε δεν τους πολυ-συμπαθεί το στενό περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά.
 Όλα αυτά βέβαια δεν μπορούν να γίνουν τώρα, μιας και υπάρχει η δικαιολογιά από την πλευρά Σαμαρά ότι εξελέγει από το 50% των ΝεοΔημοκρατών.
 Αν όμως η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, κερδίσει μόνο 3-4 περιφερειάρχες στις ερχόμενες εκλογές και στόματα θα ανοίξουν και νέες "τάσεις" θα ξυπνήσουν μέσα στη ΝΔ και οι βαλίτσες του φευγιού θα ασφαλίσουν και θα περάσουν το κατώφλι του παλαιοδεξιού πλέον κόμματος της ΝΔ. Κοντός ψαλμός αλληλούια ...
πηγή

Ο Μαντέλης, ο Αργύρης και τα μέλη «μαϊμούδες» του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων!

Από Factorx |



Αυτές τις ώρες η δικαιοσύνη αποφασίζει για την προφυλάκιση του Μαντέλη, που κατηγορείται για τις χορηγίες της Siemens. Εμείς όμως θα αποκαλύψουμε σήμερα ότι οι χορηγίες της Γερμανικής πολυεθνικής δεν αφορούσαν μόνο την προσωπική προεκλογική εκστρατεία του Μαντέλη αλλά και τα κάλπικα ή μαϊμουδένια συνέδρια του Σημίτη! Με τις περίφημες εγγραφές «μελών» μιας χρήσης που εξευτέλισαν κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στο έσχατο κατάντημα. Ελπίδα μας ότι θα συγκινηθεί κάποιος εισαγγελέας ή ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!
Βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 2001. Ο Σημίτης διανύει το πρώτο έτος της δεύτερης τετραετίας του, που την κέρδισε στις καθυστερήσεις, στην εκλογική μάχη του 2000. Το Σημιτικό σύστημα εξουσίας οργιάζει σε κυβέρνηση και κόμμα και οι γνωστοί Σημιτοφύλακες αποφασίζουν να αναβαπτίσουν τον μεγάλο εκσυγχρονιστή ηγέτη στην κομματική κολυμπήθρα με τη διενέργεια ενός νέου συνεδρίου.
Βέβαια αντίπαλος δεν υπάρχει τώρα, μιας και ο Άκης, ασχολούμενος με τον …

Η Κάτια Μακρή λύνει το πρόβλημα των συμβασιούχων

Ως κοινός θνητός έχω τις αδυναμίες και τα βίτσια μου. Και δεν μιλάω μόνο για το τσιγάρο. Τρελαίνομαι να παρακολουθώ Τράγκα. Τη βρίσκω με τα τσαλίμια του. Γουστάρω. Το κακό είναι πως για να απολαύσω Τράγκα, πρέπει να δω και την …Κάτια Μακρή. Την άλλη, πέραν της Όλγας, …εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ.
Να παρουσιάζει αμάσητη κάθε πράσινη περικοκλάδα  από το ανεξάρτητο κάστρο της δημοσιογραφίας που λέγεται ΑΛΤΕΡ, καθώς και στο  άλλο μετερίζι της αδέσμευτης ελευθεροτυπίας, τον Real FM.
Η οποία, καταρχήν, μας είπε σήμερα το εξής αμίμητο: «γιατί δεν δοκιμάζουν οι συμβασιούχοι του δημοσίου τις δυνάμεις τους στον ιδιωτικό τομέα»; Που να δοκιμάσουν γλυκειά  μου; Στα μαγαζιά με τα λουκέτα;
Στη συνέχεια, κάνοντας «διάλογο» με τον πρόεδρο των συμβασιούχων  

Αρχική » Πρώτη Σελίδα » Η κρίση των μεγάλων συγκροτημάτων ΜΜΕ βαθαίνει

 




Η αποκάλυψη επίσημων εγγράφων του υπουργείου Οικονομικών και του ΣΔΟΕ που αναφέρουν ότι δεσμεύτηκε το 50% των τραπεζικών λογαριασμών των βασικών μετόχων του Αλτερ κι ότι πλέον δεν μπορεί η εταιρεία να πάρει ούτε φορολογική ενημερότητα λόγω οφειλών στην εφορία, επιβεβαίωσε την κρίση στο κανάλι.

Μάλιστα, η εταιρεία, η οποία είναι και εισηγμένη, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι θα πάει σε ρύθμιση για να πληρώσει τα χρέη της, αλλάζοντας τη μέχρι σήμερα στάση της ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Φυσικά, δεν μπορεί να περιμένει κανείς να ακούσει την είδηση από το Αλτερ, ούτε.....
 

Και τσάρος και ...διάδοχος

Ο «αχαμνός» κ. Παπακωνσταντίνου εντυπωσιάζει. Είτε με την πολιτική τακτική του ,είτε με την πολιτική του συμπεριφορά αποτελεί αστείρευτη πηγή ερωτημάτων. Ασκεί οικονομική πολιτική δια των διαρροών, με τη διασπορά φημών και με δημοσιογράφους-παπαγάλους.

Αρέσκεται στην οικονομική τρομοκρατία. Θέλει τους πολίτες, θέλει τους εργαζόμενους φοβισμένους , παραλυμένους,...

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ο εκνευρισμός της... επιμήκυνσης


Αναβρασμός επικρατεί στην Ε.Ε. για τις δηλώσεις Στρος-Καν περί παράτασης αποπληρωμής του ελληνικού δανείου. Στην έδρα της Ε.Ε. γνωρίζουν τις πραγματικές προθέσεις του ΔΝΤ. Μόνο που, απ' ότι μαθαίνουμε, η Γερμανία διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει, ούτε στην παράταση, αλλά ούτε σε οποιαδήποτε..

«Θα πάω στις Βρυξέλλες, θα μείνω στις Βρυξέλλες, θα πιάσω διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, θα δουλέψω στην Ευρωβουλή. Ούτε εισιτήριο επιστροφής υπάρχει!»



Η σπουδή του κ. Παπακωνσταντίνου να υποδείξει τον Κώστα Καραμανλή ως το δράστη της κατάπτυστης δήλωσης πρωθυπουργού που λοιδορεί συλλήβδην τη χώρα ως διεφθαρμένη, δεν συνιστά ένα μεμονωμένο ατόπημαΑποτελεί, απλώς, ένα ακόμη επεισόδιο... 

Ή ΓΣΕΕ προαναγγέλει απεργία σε 2 μήνες σαν να οργανώνει συνέδριο

Από τον Seirio                                                                                    
Οι χειροκροτητές της κυβέρνησης του μνημονίου, στη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας τους, αποφάσισαν να μπλοκάρουν για μια ακόμη φορά τις αντιδράσεις των εργαζομένων και να προστατέψουν την κυβέρνησή τους, εν όψει των εκλογών.

 Έτσι η διοίκηση της ΓΣΕΕ με αρχηγό τον πρασινοφρουρό συνδικαλιστή, θεματοφύλακα του ΠΑΣΟΚ και εχθρό του λαού Παναγόπουλο αποφάσισε διεξαγωγή 24ωρης γενικής απεργίας μετά από από δύο μήνες, δηλαδή στις 15 Δεκεμβρίου.
 Για να τονίσουν δε την μαχητικότητα και την αγωνιστικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος  αποφάσισαν και  συγκέντρωση στο πεδίο του Άρεως.
 Αφού λοιπόν διασφαλίζουν το καπέλωμα του συνδικαλισμού και μπλοκάρουν κάθε.. 

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ο ρόλος της Αθήνας στην αποπομπή Μιλόσεβιτς

Δέκα χρόνια μετά την ανατροπή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, η μονοκατοικία στη γενέτειρά του, το Ποζάρεβατς, παραμένει ερμητικά κλειστή, ενώ το μνήμα τού πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα και εμπνευστή του σύγχρονου σερβικού εθνικισμού έχει παραδοθεί στα στοιχεία της Φύσης.

Τον κρίσιμο ρόλο που διαδραμάτισαν η τότε κυβέρνηση Σημίτη και ο υπουργός Εξωτερικών της, Γιώργος Παπανδρέου, στην αποπομπή του Μιλόσεβιτς, περιγράφει ο στενός συνεργάτης του σημερινού Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Ρόντος, θεωρούμενος ως ο άνθρωπος που «κίνησε πολλά νήματα τότε στο Βελιγράδι». ...

Πώς «έπεσε» ο Μιλόσεβιτς
Του Σταύρου Tζίμα

 Η μονοκατοικία του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη γενέτειρά του Ποζάρεβατς παραμένει ερμητικά κλειστή. Ο υψηλός μαντρότοιχος και η σκουριασμένη 

Από την i4cense του Αντρίκου στην Google μέσω Zug

 Αλλιώς ξεκίνησα, αλλού πήγε και αλλού έφτασα. Υπομονή με αυτό το κομμάτι...
Ξεκίνησα να γράφω για το επικείμενο συνέδριο που οργανώνει η
i4cense του Αντρίκου Παπανδρέου, με τις επίσημες ευλογίες του Πρωθυπουργού μας. Δείτε εδώ και εδώ.

Και μετά είδα τα περί Google και Good Energies για συνεργασία σε υποβρύχιο καλώδιο. Την Good Energies, την πρωτοείδα εδώ, όπου δηλώνει διαχειριστής mutlibillion $ σε ΑΠΕ. Όπα… λέει multibillion. Αυτά είναι πολλά λεφτά. Πέταξα τις ανοησίες που είχα γράψει, και άρχισα να ψάχνω.

Διαχειριστής και Ιδρυτής της Good Energies φαίνεται να είναι αυτό

Ανεργία! Το ‘τέρας’ που θα εξελιχθεί σε εφιάλτη!

Η πραγματική διάσταση του προβλήματος, το αληθινό μέγεθος της κρίσης αποτυπώνεται στον αριθμό των νέων ανέργων που θα προκύψουν τα επόμενα δύο χρόνια ,έγραφε πριν λίγες ημέρες ο Τ. Σπηλιόπουλος στην «Ισοτιμία».

Πράγματι όσο και αν επιχειρηθεί να εξωραϊστεί η κατάσταση και να καλλιεργηθούν προσδοκίες ότι «οι κόποι μας και οι θυσίες μας έπιασαν τόπο», αρκεί η υπόμνηση των εφιαλτικών προβλέψεων για την ανεργία για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα.
Η πρόβλεψη στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011 κάνει λόγο για 146.000 νέους ανέργους του χρόνου και άλλους 25.000 το 2012. Σύνολο 171.000 νέοι άνεργοι τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με τις συνήθως αισιόδοξες επίσημες εκτιμήσεις. Ήτοι, μαζί με τους σημερινούς ανέργους, το 2012 θα ξεπεράσουμε τους ….753.000!
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος, υπολογίστε πως  

Πανάκριβες διευκολύνσεις...


ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ, που ξεκίνησαν από τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος- Καν και συνεχίζονται από τα μέλη του οικονομικού επιτελείου για την παράταση στην εξόφληση των δανείων της τρόικας, αναδεικνύουν τα διαπραγματευτικά λάθη του πρωθυπουργού πριν από την υπογραφή του μνημονίου. Λίγους μόλις μήνες μετά την υιοθέτηση των μέτρων που επέβαλαν ΔΝΤ, Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαπιστώνεται αυτό που ήταν εξαρχής γνωστό: η Ελλάδα θα βρεθεί το 2013 με υψηλότερο....

Ο Χορευτής στη Βροχή

 



Σταχυολογώντας κανείς ειδήσεις από την τρέχουσα επικαιρότητα και προσπαθώντας να "οσμιστεί" το κλίμα που δημιουργείται αλλά και τα γεγονότα που έρχονται, βρίσκεται προ της εξαιρετικά δυσάρεστης πραγματικότητας που δεν προοιωνίζει ευχάριστες καταστάσεις:
  • Ήδη έχει ξεκινήσει - ανεπίσημα μεν ορατά δε - συζήτηση για επιμήκυνση

Την σκόπιμη παραπληροφόρηση του λαού επιδιώκουν οι δημοσιογράφοι

Βρε καλά μας τα σούρνουν οι πολίτες. Γιατί τα τελευταία εικοσιτετράωρα σύσσωμο το δημοσιογραφικό σινάφι -κάποιοι σκοπίμως κάποιοι όχι- συμμετέχουν στην παραπληροφόρηση του λαού και επικεντρώνουν τα ρεπορτάζ τους στις ανταλλαγές κατηγοριών μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.Αφήνουν αλώβητο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου που είχε ως μοναδική εντολή να μαζέψει έσοδα.
Τα έκανε θάλασσα και το μάρμαρο των ελλείψεων πληρώνουν οι πολίτες.Χθές δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα 9μήνου του προϋπολογισμού που δείχνουν ότι πλέον κινούμαστε κάτω από τους στόχους και στις δαπάνες.
Πάει περίπατο το περίφημο μαξιλαράκι των 4 δισεκ. που τόσο...

Η μεγάλη απάτη των τραπεζών πρέπει να τελειώσει...

Στο βαθμό που ο Έλληνας πολίτης είναι παντελώς -και εσκεμμένα- αναλφάβητος οικονομικά, πρέπει με απλά λόγια να του εξηγήσουμε τι συμβαίνει και κυρίως ποια είναι η λύση! Έτσι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και να εξηγήσουμε τις βασικές παραμέτρους που… πρωταγωνιστούν στο όλο "πρόβλημα".
Πρώτα από όλα να εξηγήσουμε το πιο βασικό: Τι είναι χρήμα.
Ο όλος μηχανισμός του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος βασίζεται (ουσιαστικά από το 1913), ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ (ζωγραφισμένα χαρτιά δηλαδή) ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ και στον δανεισμό τους στη συνέχεια, έντοκα, στα κράτη(!;). Η διαδικασία όμως αυτή, μπορεί μακροπρόθεσμα να δημιουργήσει μόνο ένα πράγμα: Αναπαραγόμενο χρέος, στασιμοπληθωρισμό και ύφεση, αφού με βάση το σύστημα αυτό, χρήμα δεν μπορεί..

Έγγραφο βόμβα εμπλέκει την Torcaso και στο σκάνδαλο Siemens

Έγγραφο βόμβα εμπλέκει την Torcaso και στο σκάνδαλο Siemens
Ενα έγγραφο – βόμβα συνδέει την εξωχώρια εταιρεία που θεωρείται ύποπτη για «πλυντήριο» πολιτικού χρήματος, την TORCASO, και με τα μαύρα ταμεία της Siemens, πέραν της εμπλοκής της σε αγοραπωλησίες ακινήτων με τη Μονή Βατοπεδίου.
Η TORCASO έγινε αρχικά γνωστή το 2009 από την πρώτη εξεταστική για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Ακολούθως οδήγησε σε ακίνητα του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και τώρα ετέθη στο στόχαστρο και για συναλλαγές με τη Siemens.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ε» που υπογράφει η Αριστέα Μπουγάτσου το έγγραφο αυτό, με την ένδειξη «Εμπιστευτικό», έφτασε το καλοκαίρι στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Siemens και φέρει ... 

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Οι Η.Π.Α. μέσω Ελλάδας έβαλαν την Ε.Ε. κάτω από την ομπρέλα του Δ.Ν.Τ. !

Financial Times :

     Το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας αλλά και της ευρωζώνης καθοδηγήθηκε εν μέρει από την ενισχυμένη ανησυχία των ΗΠΑ για τη σταθερότητα του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος και τη βραδύτητα ανάληψης δράσης από την Ε.Ε., σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις.

   Οι "Financial Times" αποκαλύπτουν ...

Ενα μικρό μυθιστόρημα με γάμους θανάτους και αγωγούς

Μια ιστορία με σεξ, γάμους, θανάτους και αγωγούς

διαβάστε ένα μικρό μυθιστόρημα :
Η κυρία που βλέπετε στη φωτογραφία είναι η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno Baran
η οποία, στις 14 Μαρτίου 2007, έγραψε στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, στο οποίο προειδοποιεί την Ελλάδα για τους κινδύνους της Ελληνορωσικής συμφωνίας και ουσιαστικά ρίχνει την πρώτη προειδοποιητική βολή προς Καραμανλή, να μην κάνει κακές παρέες (βλέπε Πούτιν).
Το άρθρο βρίσκεται
εδώ
Δύο μέρες μετά, στις 16 Μαρτίου 2007, Πούτιν και Καραμανλής, υπογράφουν τη συμφωνία για τον αγωγό (χωρίς να ακούσουν τη zeyno!)...

Προγραμματισμένες ήταν βήμα προς βήμα όλες οι κινήσεις του Γιώργου

 ΠΑΙΞΑΜΕ ΤO ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ: ΣΩΣΑΜΕ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ ΕΜΕΙΣ...

 Στις πλάτες της Ελλάδας οι Αμερικανοί παίξανε το παιχνίδι τους. Ο στόχος ήταν να στηρίξουν το δολάριό τους, που κινδύνευε να χάσει την παγκόσμια κυριαρχία του ως αποθεματικό νόμισμα από το ευρώ, γνωρίζοντας ότι το αποθεματικό νόμισμα «υφαρπάζει» το 7% του παγκόσμιου ΑΕΠ. 

 Και σήμερα μπορούμε με... υπερηφάνεια να πούμε ότι η αποστολή που είχε αναλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου εξετελέσθη με απόλυτη επιτυχία. Με θύμα όμως την ελληνική οικονομία... Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία ότι όλα ήταν προγραμματισμένα. Βήμα βήμα. Όλα όσα αποκαλύπτονται ..

Επέκταση του μνημονίου έως το 2020. Ξεπούλημα και υποδούλωση

Τον τελευταίο καιρό αρκετά ΜΜΕ μεταξύ σοβαρού και αστείου, σχολίαζαν χαλαρά την παράταση του μνημονίου. Μάλιστα τα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, παρουσίαζαν το θέμα σαν σωτήρια παρέμβαση. Επειδή όμως οι αντιδράσεις των πολλών ήταν μάλλον αρνητικές αποφάσισαν να εφαρμοσθεί το plan B. Ξαφνικά προέκυψε ότι το έλλειμμα έχει ξεφύγει πάνω από το 15% το 2009.
 Φοβερή αποκάλυψη. Επιβεβαιώνει τον Παπακωνσταντίνου ο οποίος παρεπιπτόντως μετέφερε όλα τα χρέη στο 2009 και έβαλε τις εισπράξεις στο 2010, ενοχοποιεί τον Καραμανλή για την υπερχρέωση της χώρας και το βασικότερο, ανοίγει την πόρτα για την παραμονή του μνημονίου μεχρι τουλάχιστον 

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ AΠ' ΤΟ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ», ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ



Πολλοί έχουν πει ότι το Κράτος είναι διεφθαρμένο αλλά πρώτος απ όλους το είπε για το Κράτος που παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ, το 2004, ο άνθρωπος που χθες είχε το θράσος να πει ότι "φανταζόμαστε όλοι ποιον εννοούσε ο κ. Γιούνκερ"... αφήνοντας να εννοηθεί ότι την πατάτα την έκανε ο Καραμανλής... Φυσικά φαντάζεστε όλοι ότι εννοούμε τον
                                               Γ. Παπακωνσταντίνου
ο οποίος σε άρθρο του τον Απρίλιο του 2004, μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές, είχε πει ότι
                                            το  ΠΑΣΟΚ έχασε γιατί:
Πληρώσε την καθημερινή λειτουργία μίας δημόσιας διοίκησης (Δημόσια διοίκηση είναι φυσικά το Κράτος) που παρά την πρόοδό της, εγγράφεται στο συλλογικό υποσυνείδητο ως αναποτελεσματική, προσβλητική για ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος, και βαθιά διεφθαρμένη.

Μάλιστα το άρθρο αυτό το έχει συμπεριλάβει και στο βιβλίο που "εξέδωσε", προκειμένου να λέει ότι είναι και "συγγραφέας", το 2007!!!



Και μιάς και απόψε θα είναι καλεσμένος στους Νέους φακέλους του Παπαχελά... ας τον ρωτήσουν μήπως το βιβλίο το χάρισε στον Γιούνκερ και τελικά ο Γιούνκερ εννοεί αυτόν... αν και δεν ήταν ποτέ Πρωθυπουργός...

Θα επιτεθεί η ΝΔ στον κ. Παπακωνσταντίνου μετά τις δηλώσεις για τον Καραμανλή;

seirios
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την εξής δήλωση:
«Οι εξομολογήσεις του κ. Γιούνκερ, δείχνουν τη μεγάλη ζημιά που έκαναν στην Ελλάδα, οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου περί “διεφθαρμένης χώρας”, τινάζοντας στα ύψη το κόστος δανεισμού – δηλαδή τα spreads – και ανοίγοντας το δρόμο για να μπούμε στο Μνημόνιο και στην τριμερή επιτήρηση.
Από την άλλη πλευρά, δημιουργείται μεγάλο ηθικό και πολιτικό... 

Η Ισλανδία δείχνει τον δρόμο





Τελικά οι «ψαράδες» της Ισλανδίας δεν παίζονται. Αφού ανέτρεψαν τη κυβέρνηση που τους οδήγησε στην οικονομική κρίση, αφού αποφάσισαν να δικάσουν τον υπεύθυνο πρώην πρωθυπουργό, έρχονται σήμερα και ακυρώνουν τη συμφωνία της νέας κυβέρνησης με την ΕΕ, που προέβλεπε να πληρώσει ο λαός τα χρέη των τραπεζών, αναγκάζοντας τον πρόεδρο να προκηρύξει δημοψήφισμα, όπου το 93% των πολιτών καταψήφισε τη κατάπτυστη συμφωνία.

Σήμερα, οι ισλανδικές τράπεζες πιέζονται να διαγράψουν τα χρέη των πολιτών, συνολικού ύψους $2 δισ. από στεγαστικά δάνεια, καθώς η κυβέρνηση μοιάζει να υποκύπτει...
 

Η ισχύς του Σαμαρά μήπως θα πρέπει να κριθει από το αποτέλεσμα των εκλογών;

Από  τότε που ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε την αρχηγία στην ΝΔ, τα ποσοστά του κόμματος έπεσαν απότομα περίπου 15 μονάδες. Αυτό όμως δεν σχολιάστηκε από κανένα και κανείς δεν έψαξε να βρει τις αιτίες.
Κατηγόρησαν όπως και τα ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ, τον Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση της χώρας και για όλα τα δεινά, αλλά δεν αναλογίστηκαν ότι ο Καραμανλής με όλα τα ΜΜΕ να τον κατασπαράζουν και με τις ξένες δυνάμεις να καιν και να ρημάζουν την χώρα, κατάφερε να πιάσει ένα 33%.
Αντί λοιπόν να αναζητήσουν τις αιτίες που βύθιζαν το κόμμα στην ανυπαρξία, προτίμησαν......

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Πως οι Ιρλανδοί δίνουν στεγνά τους κυβερνώντες της Ελλάδας

Jean-Claude Juncker

“Three or four years ago, I knew that one of the main Greek characteristics is corruption . . . Now the Greek prime minister is saying, ‘I am governing a country of corruption’. The Greek crisis could have been avoided if Greece had behaved in a totally different way starting decades ago,”

(Ελεύθερη μετάφραση: 3 ή 4 χρόνια πρίν ήξερα ότι ένα βασικό Ελληνικό χαρακτηριστικό ήταν η διαφθορά… Τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει, “κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα”. Η Ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν η Ελλάδα είχε συμπεριφερθεί με διαφορετικό τρόπο .. 

Aποκάλυψη σοκ : ΜΚΟ πίσω απο το νομοσχέδιο για την ιθαγέγεια !


Antinews.gr

Η θέση σε διαβούλευση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας με διαδικασίες express στους μετανάστες που έχουν συμπληρώσει μια 5ετία στη Χώρα έχει κυριολεκτικά σοκάρει την ελληνική κοινωνία.
Και όλοι διερωτώμεθα πώς προέκυψε αυτό το κείμενο και τι κρύβεται πίσω από αυτές τις τόσο προωθημένες και ακραίες θέσεις. Επειδή όμως εμείς είμαστε πάντοτε καλά πληροφορημένοι, θα σας λύσουμε και αυτή την απορία.

Λίγο πριν από τις εκλογές η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ελληνική ...

Το δούλεμα συνεχίζεται...

 

 

(του Σωκρατη Tσιχλια)Δύο αυθεντικοί –θέλω να πιστεύω– ερμηνευτές της ρητορικής του Γιώργου Παπανδρέου, οι υπουργοί Χ. Παμπούκης και Γ. Πεταλωτής, έριξαν πριν από λίγες μέρες περισσότερο φως στην περίφημη προεκλογική ρήση του πρωθυπουργού «λεφτά υπάρχουν».
Και οι δύο, σε τηλεοπτική εμφάνιση ο υπουργός Επικρατείας και στο πρες ρουμ ο....

Με καινούρια θωρακισμένη Μερσεντές αξίας 200.000 ευρώ κυκλοφορεί ο πρωθυπουργός στα πλαίσια της λιτότητας!!

 


Μπορεί το ΠΑΣΟΚ στον ....επίσημο απολογισμό του για τον έναν χρόνο στη διακυβέρνηση να «επαίρεται» ότι… μείωσε «τα κρατικά αυτοκίνητα από 297 που
ήταν τον Οκτώβριο του ’09 σε… 172 φέτος», μπορεί κάποιοι να θυμούνται τις θεαματικές επικοινωνιακές κινήσεις ο νέος τότε πρωθυπουργός να μετακινείται με ένα...

1.000.000 άνεργοι το 2011


Από τους χιλιάδες αριθμούς που ακούγονται αυτές τις μέρες με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού, ένας έχει ιδιαίτερη σημασία.
Είναι ο αριθμός που μιλάει για την προβλεπόμενη το 2011 ανεργία, η οποία, με την κομψή φρασεολογία που θα χρησιμοποιήσουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και μιντιακοί παρατρεχάμενοι, «θα κυμανθεί μεταξύ 14% και 15%».
Ο αριθμός αυτός, ωστόσο, αποκτά τη σημασία και το ειδικό του βάρος, αν διατυπωθεί με άλλον τρόπο: Ένα εκατομμύριο (1.000.000) άνθρωποι άνεργοι! Ένα εκατομμύριο ...

«Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα».

 


Ποιο είναι το όνομα αυτού του πρωθυπουργού που έπαιρνε τον μισθό του, ασκούσε την «εξουσία» του, αλλά απεχθανόταν τους διεφθαρμένους υπηκόους του;

Ερωτηματικά και αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του προέδρου του Eurogroup (φωτό) Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η Γερμανία, η Γαλλία αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γνώριζαν αλλά δεν παρενέβησαν προκειμένου να αποτρέψουν την ελληνική κρίση.
Ο κ. Γιούνκερ φέρεται επίσης να έχει δηλώσει ότι είχε προσπαθήσει παρέμβει σε έλληνα πρωθυπουργό από ...