Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Επέκταση του μνημονίου έως το 2020. Ξεπούλημα και υποδούλωση

Τον τελευταίο καιρό αρκετά ΜΜΕ μεταξύ σοβαρού και αστείου, σχολίαζαν χαλαρά την παράταση του μνημονίου. Μάλιστα τα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, παρουσίαζαν το θέμα σαν σωτήρια παρέμβαση. Επειδή όμως οι αντιδράσεις των πολλών ήταν μάλλον αρνητικές αποφάσισαν να εφαρμοσθεί το plan B. Ξαφνικά προέκυψε ότι το έλλειμμα έχει ξεφύγει πάνω από το 15% το 2009.
 Φοβερή αποκάλυψη. Επιβεβαιώνει τον Παπακωνσταντίνου ο οποίος παρεπιπτόντως μετέφερε όλα τα χρέη στο 2009 και έβαλε τις εισπράξεις στο 2010, ενοχοποιεί τον Καραμανλή για την υπερχρέωση της χώρας και το βασικότερο, ανοίγει την πόρτα για την παραμονή του μνημονίου μεχρι τουλάχιστον 
 το 2020. 
Κανείς δεν αναφέρεται στην μεθόδευση αυτή. Αντίθετα με όλες  αυτές τις δικαιολογίες, προσφερεται εξαιρετική κάλυψη στην αποτυχημένη οικονομική πολιτικής της κυβέρνησης, τις ανακολουθίες και τα τραγικά λάθη και με την πρόφαση ότι δεν μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για κάτω από 3% το 2013, το οικονομικό επιτελείο θα σερβίρει στον κόσμο   πιο ήπια το νέο Μνημόνιο.
Βέβαια οι  πληροφορίες μας λένε ότι το νέο Μνημόνιο κλείδωσε ήδη για την Ελλάδα αλλα ο Παπανδρέου κρίνει ότι δεν είναι κατάλληλη  η στιγμή, για την γνωστοποίηση αυτής της τραγικής εξέλιξης και αφήνει την ανακοίνωση της υποδούλωσης  της χώρας να γίνει αμέσως μετά τις εκλογές.
Η κυβέρνηση δηλαδή θα περιμένει να περάσουν οι κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις ώστε να αποφύγει το χοντρό «μαύρισμα» και θα ανακοινώσει μετά την συμφωνία για την επέκταση της πληρωμής του δανείου από την Τρόϊκα η οποία οπωσδήποτε θα παρουσιαστεί από τα αντικειμενικά ΜΜΕ ως μεγάλη επιτυχία του Γιωργάκη.
 Ωστόσο συμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη συζητηθεί οι όροι για την μακροχρόνια εξόφληση του δανείου, η οποία ουσιαστικά σημαίνει επιτήρηση και υποδούλωση, για τουλάχιστον δέκα χρόνια.
 Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, που είναι και διοργανωτής αυτής της κατάσταση, θα επιχειρήσει να δικαιολογήσει την απόφαση αυτή, λέγοντας ότι έτσι οι επιπτώσεις της αποπληρωμής θα είναι πιό ήπιες. Πιθανότατα δε ο  πρωθυπουργός θα επιχειρήσει  από το Καστελόριζο, σκεφτικός, να ανακοινώσει την παράδοσή μας στήνοντας παράσταση, διότι το πολιτικό κόστος είναι μεγάλο.
Φυσικά η παράταση προμηνύει την λήψη νέων επώδυνων μέτρων που θα ενσωματωθούν στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού. Ετσι, μετά την 14η Νοεμβρίου, οπότε θα κλείσει το εκλογικό μέτωπο, θα σερβιριστούν τα νέα μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ και η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Νέα μέτρα θα απαιτήσουν για το 2011 και οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας που έρχονται την Δευτέρα στην  Αθήνα.
Πάντως το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα περιπέτεια με άγνωστη κατάληξη καθώς δε φαίνεται φως στο τούνελ. Και παρ’ ότι μας έλεγαν ότι από το 2013 οι κόποι και οι θυσίες θα φανούν και θα πάρουμε και κοινωνικό μέρισμα (πασοκική μπαρούφα δηλαδή), τώρα η κατάσταση γίνεται χειρότερη.
2020 και βλέπουμε ενώ θα έχουμε ένα χρέος που θα πληρώνουν και τα εγγόνια μας.

seirios

1 σχόλιο:

  1. Το φώς στό τουνελ είναι ένα τρελό φορτηγο που έρχεται κατά πάνω μας χωρίς φρένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...