Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Εξεταστική επιτροπή για την οικονομία την περίοδο 2007 -2009, θέλει ο Παπανδρέου

O πρωθυπουργός, επαληθεύοντας για μια ακόμη φορά, την φήμη του ανθρώπου που συνηθίζει να ψεύδεται και να αλλάζει συνεχώς αποφάσεις, δήλωσε στη Βουλή , απαντώντας σε ερώτηση του  Καρατζαφέρη, ο οποίος σημειωτέον, ζητά να πάει η έρευνα για την οικονομία πολύ πιο πίσω χρονικά, τα εξής.
«Το επίκεντρο της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία πρέπει να είναι η περίοδος 2007 -2009, περίοδος που η διακυβέρνηση της Ν.Δ επέφερε βαρύτατο πλήγμα στη χώρα».
 Βέβαια  δεν είναι η πρώτη φορά που ψυχρά και κυνικά επιδιώκει να ενοχοποιήσει την προηγούμενη κυβέρνηση για το ξεπούλημα που ο ίδιος υποσχέθηκε και πραγματοποίησε κατόπιν εντολής .. 
των αφεντικών του. Όμως είναι απαράδεκτο να συνεχίζει να μας κοροϊδεύει και να απαλλάσσει προκλητικά τον εαυτό του και τους συνενόχους του, από την διαπλοκή και την διαφθορά που για χρόνια (1981-2004 και 2009-2010) καλλιέργησαν, οδηγώντας αυτό τον τόπο στην καταστροφή. Μπορεί να μην έχει ακόμη πληροφορηθεί το τι συμβαίνει στην χώρα που υποτίθεται ότι κυβερνάει αλλά πρέπει να καταλάβει ότι  οι ηλίθιοι ιθαγενείς ξύπνησαν από τον λήθαργο.
Ο Αμερικάνος τουρίστας λοιπόν, Γ. Παπανδρέου επιτέθηκε ακάθεκτος με τα σπασμένα ελληνικά του. "Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε ένα θέατρο του παραλόγου με τη Ν.Δ. να επιμένει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα και να μας κατηγορεί ότι παραποιήσαμε στοιχεία".
Και φυσικά κατήγγειλε κατά τον προσφιλή του τρόπο τη Ν.Δ ότι σκόπιμα προέβη σε αλχημείες σε σημείο που να αλλάξει ακόμη και τον τρόπο καταγραφής των αμυντικών δαπανών. Και συνέχισε  απαντώντας  ο πρωθυπουργός εξωτερικού στον Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος ζήτησε η εξεταστική να ξεκινήσει από την περίοδο των προσπαθειών εισόδου της χώρας στην ΟΝΕ.
"Η κυβέρνηση Καραμανλή πέτυχε να μας βάλει δύο φορές σε επιτήρηση και στη συνέχεια αφού έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής λιποτάκτησε".  Πεδίο δόξης λαμπρό για τον Πινόκιο της πολιτικής, ο διασυρμός του Καραμανλή. Άλλωστε χρόνια ολόκληρα στην αντιπολίτευση δύο πράγματα έμαθε. Να καταφέρεται εναντίον του Καραμανλή χρησιμοποιώντας ψευδείς συκοφαντίες μαζί με τον συνεργάτη Παπακωνσταντίνου και να προετοιμάζει με την βοήθεια έξωθεν συνεργατών την υποδούλωση της χώρας στο ΔΝΤ. Λησμόνησε όμως τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, την καταστροφή της Αθήνας τον Δεκέμβρη, τον ξεσηκωμό στον Πειραιά, τον εκβιασμό δια του Παπούλια για εκλογές.
Ωστόσο ο αδιάφθορος Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν θα είχε αντίρρηση να ελεγχθούν οι δράσεις και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ξέρετε εκείνων των κυβερνήσεων του αρχιερέα της διαπλοκής Σημίτη,   με υπουργούς τον Μανδέλη, τον Τσοχατζόπουλο, τον Φωτιάδη, τον Δρυ, τον Χριστοδουλάκη, τον Παπαντωνίου και πολλούς άλλους έντιμους πολιτικούς.
 Όμως, δεν ξέχασε να επανέλθει στο προσφιλές του θέμα και να τονίσει για μια ακόμη φορά ότι επίκεντρο πρέπει να είναι η παραποίηση των στοιχείων του 2007-9 γιατί αυτά οδήγησαν τη χώρα, κατά την άποψή του και ευτυχώς όχι κατά την δική μας, στη μεγαλύτερη δοκιμασία των τελευταίων δεκαετιών.
Φυσικά αυτή η στροφή του Γιώργου δεν μας εξέπληξε. Προφανώς η δυσαρέσκεια του Σημίτη, του οποίου υπήρξε στενός συνεργάτης και ο οποίος του έδωσε το  Υπουργείο των Εξωτερικών, τον ανάγκασε να περιοριστεί στα 2 χρόνια διακυβέρνησης του Καραμανλή, πιστεύοντας ότι ο πρώην Πρωθυπουργός είναι ο εύκολος και ακίνδυνος στόχος, αφού ήδη θεωρείται από πολλούς στο κόμμα του βαρίδιο.
Βέβαια, δεν συνειδητοποίησε, ο τουρίστας Πρωθυπουργός, ότι ο λαός κατάλαβε την απάτη "λεφτά υπάρχουν"  καθώς και τα παιχνίδια με το σορτάρισμα των ομολόγων και την άνοδο των επιτοκίων, και ήδη τον έχει τελειωμένο. Και ακόμη δεν κατάλαβε ότι η ενημέρωση από το εξωτερικό είναι συνεχής και οι ιθαγενείς ξέρουν ότι τους θεωρεί διεφθαρμένους και τους αντιμετωπίζει σαν ηλίθια υποζύγια για να περνάει καλά και να προβάλλεται ως επιτυχημένος ηγέτης.
Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον Παπανδρέου ότι διασύρει τη χώρα με το να εξαιρεί από την Εξεταστική Επιτροπή τις περιόδους πρωθυπουργίας του Κ. Σημίτη αλλά και τη δική του. “Ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι να διασύρει κανείς τη χώρα του και να λέει όλους τους Έλληνες διεφθαρμένους, είναι πολιτική αρετή.
Το κόμμα του, όμως, το προστατεύει, με το να εξαιρεί από την Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία, τόσο την περίοδο Σημίτη, όσο και τη δική του περίοδο, τη σημερινή.
 Έτσι, όμως, διασύρει και την Πατρίδα του και το κόμμα του”.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το κόμμα του “θα αναζητήσει και θα ψάξει και θα φέρει στο φως, όλα τα σημεία εκείνα, όλων όσων διέσυραν την οικονομία, όλων όσων συνετέλεσαν στη σημερινή κατάσταση”.
Ευτυχώς φαίνεται ότι ο Σαμαράς άρχισε να συνειδητοποιεί ότι το να το παίζει αγνός και ανεύθυνος δεν αποδίδει, όταν ηγείται του κόμματος της Ν.Δ.  Άλλωστε δεν είναι νέος στην πολιτική και δεν του επιτρέπονται οι υπεκφυγές. Όμως και οι χλιαρές δηλώσεις καθώς και η αφ΄υψηλού απόδοση ευθυνών, δεν τον απαλλάσσουν από το καθήκον του, σαν αρχηγός της ΝΔ, να υπερασπισθεί το παρελθόν του κόμματός του που είναι και παρελθόν όλων των ψηφοφόρων του.  Αν ο Σαμαράς αρχίσει πάλι τις παλινωδίες, αναιρώντας το έργο των κυβερνήσεων Καραμανλή, θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο της αποχής των ψηφοφόρων του που ούτως ή άλλως αισθάνονται απογοητευμένοι από την λανθασμένη στροφή προς την ακροδεξιά που υιοθέτησε στην αρχή της πορείας του, ενθουσιασμένος ίσως από την νίκη του έναντι της Μπακογιάννη. Αρα είναι υποχρεωμένος να πορευτεί με τον Κώστα Καραμανλή  που εξακολουθεί και δικαίως, να είναι ο κύριος πόλος έλξης στην ΝΔ και ο οποίος στο κάτω κάτω του προσφέρει την στήριξή του. 
Ο Αντώνης Σαμαράς, θα πρέπει πάντως, να εντείνει την κριτική στην κυβέρνηση μαριονέτα του μνημονίου και να παραμείνει αταλάντευτος στην πορεία του. αν θέλει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, Η σκληρή και επιθετική αντιπολίτευση είναι αυτή που θα εμψυχώσει τους Έλληνες ώστε να αντιδράσουν στα αποικιοκρατικά μέτρα του Ανθέλληνα Πρωθυπουργού.
 Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά την δήλωση του Παπανδρέου στην βουλή, επανέλαβε" Η εξεταστική επιτροπή για τα "greek statistics" θα πρέπει να ξεκινήσει την έρευνά της από το 1981. Από την εποχή, δηλαδή, που δημιουργήθηκε το πρόβλημα, όπως υπέδειξε και ο πρόεδρος του Εurogroup κ. Γιούνκερ. Να τα ψάξουμε όλα, προς κάθε κατεύθυνση και προς όλους. Αλλά δεν πρόκειται να συνεργήσουμε σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού, όπως αυτό που θέλει να δρομολογήσει το ΠΑΣΟΚ".

seirios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...