Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Θα επιτεθεί η ΝΔ στον κ. Παπακωνσταντίνου μετά τις δηλώσεις για τον Καραμανλή;

seirios
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την εξής δήλωση:
«Οι εξομολογήσεις του κ. Γιούνκερ, δείχνουν τη μεγάλη ζημιά που έκαναν στην Ελλάδα, οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου περί “διεφθαρμένης χώρας”, τινάζοντας στα ύψη το κόστος δανεισμού – δηλαδή τα spreads – και ανοίγοντας το δρόμο για να μπούμε στο Μνημόνιο και στην τριμερή επιτήρηση.
Από την άλλη πλευρά, δημιουργείται μεγάλο ηθικό και πολιτικό... 
 ζήτημα για τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έσπευσε να υπαινιχθεί ότι επρόκειτο για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής.
Αναρωτιόμαστε: Με την ίδια ελαφρότητα και την ίδια επικίνδυνη ανευθυνότητα, χειρίζεται και τα οικονομικά της χώρας, ο υπουργός των Οικονομικών;».

Θα  περιμέναμε κάποια έκρηξη θυμού, κάποια ευθυξία για την επίθεση στην χώρα και τον Κώστα Καραμανλή, αλλά η δήλωση του Παναγιωτόπουλου κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύμματος. Περιορίστηκε σε μιά δήλωση ρουτίνας, μιά δήλωση χλιαρή, χωρίς παλμό, κάτι σαν να γίνεται από υποχρέωση να πούμε.
Πολύ cool αυτή η αντιπολίτευση. Απλοί θεατές. Προσοχή μην ξυπν;hσουμε τον κόσμο. Αλλωστε ο εκπρόσωπος εξ αρχής υιοθέτησε αυτή την ήρεμη  ισοπεδωτική τακτική. Καμιά έξαρση, πλήρης αυτοκυριαρχία. 
Φυσικά όταν η αντιπολίτευση αδρανεί η Κυβέρνηση δρα ανενόχλητη. Γιατί να παραιτηθεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου, και για πιό λόγο να δείξει ευθυξία; Δέχθηκε αυστηρή κριτική από την αντιπολίτευση; Εκανε προσπάθεια η αντιπολίτευση να ευαισθητοποιήσει τον λαό, να τον οργανώσει, να τον κατεβάσει στο δρόμο; Γιατί να απολογηθεί για τα οικονομικά εγκλήματα που έκανε και εξακολουθεί να κάνει.
Οσο για την τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ανενδίαστα εναντίον του Κώστα Καραμανλή ενοχοποιώντας τον  ως τον πρωθυπουργό που μίλησε για διεφθαρμένη Ελλάδα, σύμφωνα με τις δηλώσεις Γιούνκερ, το έκανε γιατί θεώρησε ότι αυτό θα εξυπηρετούσε όχι μόνο τον Γιωργάκη αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση.
Σε τι διέφερε η στάση του Παπακωνσταντίνου από αυτήν  του Αβραμόπουλου ο οποίος με τις δηλώσεις του ουσιαστικά άδειαζε τον Καραμανλή και του φόρτωνε όλε τις  οικονομικές αλχημίες του πρωθυπουργού εξωτερικών.
Είναι καιρός πιά ο Σαμαράς να ξυπνήσει. Το κόμμα τον αποδέχεται αλλά με μιά προυπόθεση. Την στήριξη του Καραμανλή και την προβολή του έργου του. Και ακόμη ο κόσμος περιμένει σκληρή κριτική και επίθεση δια του λαού στην κυβέρνηση του μημονίου.
Που είναι η παρουσία της ΝΔ στην τηλεόραση και γιατί δεν παρίσταται στις πολιτικές συζητήσεις, εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Στο κάτω κάτω γιαυτό τους ψηφίσαμε και αν χρειαστεί θα τους ξαναμαυρίσουμε. Ας φύγει επιτέλους αυτός ο ουδέτερος, ο αδιάφορος εκπρόσωπος καθώς και η άλλη η άσχημη και εκνευριστική που ήρθε να μας χαρακτηρίσει τον Καραμανλή βαρίδιο. Ποιους νομίζουν ότι έχουν απέναντι.
  Είναι φυσικό τα μισθωμένα παπαγαλάκια της κυβέρνησης να κατακλυζουν τις οθόνες και να δρούν ανενόχλητοι. Δεν υπάρχει αντίλογος γιαυτό και έσπευσαν από χθες να υποστηρίξουν ότι ο Γιούγκερ  εννοούσε τον πρώην πρωθυπουργό. Σίγουρος από το Mega χθες ο M. Καψής σαν “κυβερνητικός εκπρόσωπος” έλεγε ότι ο Γιουνκέρ εννοούσε τον Καραμανλή.
Εξαλος κατά του Ελεύθερου Τύπου που είχε σήμερα το πρωί πρωτοσέλιδο “Τον Παπανδρέου εννοούσε ο Γιουνκέρ”και ο κ. Παπαχρήστος των Νέων. Ηταν σίγουρος κι αυτός ότι επρόκειτο για τον Καραμανλή.
 Και απέναντι σ' 'ολα αυτά, η αντίδραση της ΝΔ ήταν η νωχελική δήλωση του αντιπαθούς εκπροσώπου της.
Ηρεμία στην αντιπολίτευση. Κρυφή χαρά για την επίθεση στον Καραμανλή.
Ευτυχώς, που ήρθε εγκαίρως  σήμερα η διευκρινιστική δήλωση του προέδρου της Κομισιόν, ότι εννοούσε συνομιλία που είχε με τον Γ. Παπανδρέου και απεκατεστάθει το κύρος του Καραμανλή.
Φυσικά τώρα θα κατηγορηθεί ο Γιούγκερ, και η ΕΕ που έφεραν σε δύσκολη θέση το Mega και προκάλεσαν θλίψη στον αδιάφθορο Χατζηνικολάου, επίσης θα στηλιτευθεί ο Καραμανλής για την οικονομία γιατί στενοχώρησε τον Γιωργάκη και πτοκάλεσε αμηχανία στα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων, και στο τέλος βαρύς και ασήκωτος θα πεί τις ατάκες του και ο Αντώνης, ενοχλημένος που πρέπει να υποστηρίξει τον προκάτοχό του, κι ας  ήταν αυτός που τον επανέφερε στην πολιτική και τον στήριξε να γίνει αρχηγός στο κόμμα που........
Εν τω μεταξύ οι Ελληνες θα πληρώνουν την ανικανότητα του Παπακωνσταντίνου, την προσωπική προβολή του Γιώργου και την εκποίηση της χώρας από την εισαγώμενη κυβέρνηση.
Υπάρχει όμως ευθιξία στους νηφάλιους Ελληνες που ετοιμάζονται να αντεπιτεθούν και να υπερασπισθούν τις ζωές τους.
seirios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...