Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Η ισχύς του Σαμαρά μήπως θα πρέπει να κριθει από το αποτέλεσμα των εκλογών;

Από  τότε που ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε την αρχηγία στην ΝΔ, τα ποσοστά του κόμματος έπεσαν απότομα περίπου 15 μονάδες. Αυτό όμως δεν σχολιάστηκε από κανένα και κανείς δεν έψαξε να βρει τις αιτίες.
Κατηγόρησαν όπως και τα ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ, τον Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση της χώρας και για όλα τα δεινά, αλλά δεν αναλογίστηκαν ότι ο Καραμανλής με όλα τα ΜΜΕ να τον κατασπαράζουν και με τις ξένες δυνάμεις να καιν και να ρημάζουν την χώρα, κατάφερε να πιάσει ένα 33%.
Αντί λοιπόν να αναζητήσουν τις αιτίες που βύθιζαν το κόμμα στην ανυπαρξία, προτίμησαν......
 να συμβουλεύουν τον Γιώργο και μάλιστα να του κάνουν και πλάτες.
 Για μήνες, συνέχισαν να επηρεάζονται από την τακτική του ΠΑΣΟΚ, να υιοθετούν την απόρριψη του Κώστα Καραμανλή που τους υποδείκνυε το κυβερνών κόμμα και να απομονώνουν ή να διαγράφουν όλους όσους τολμούσαν να υπερασπισθούν το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ.
Όσο για την Ντόρα Μπακογιάννη εκεί τα πράγματα ήταν χειρότερα. Όλα τα παλιά μέλη της ΠΟΛΑΝ είχαν επιδοθεί σε έναν ανηλεή αγώνα κατασυκοφάντησης και διασυρμού, ώσπου στο τέλος αναγκάστηκε να φύγει.
Τα μέλη και οι φίλα προσκείμενοι στο κόμμα τα έχασαν γιατί έβλεπαν ξαφνικά την αντιπολίτευση να γίνεται ένα με την κυβέρνηση, τον Σαμαρά να βάζει πλάτη και να προτείνει σκληρά οικονομικά μέτρα, ενώ ταυτόχρονα συναντιόταν με τον Γιωργάκη να τον συμβουλεύσει και να τον παρηγορήσει.
Ούτε προσπάθεια να υπερασπιστούν το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή, ούτε κριτική ουσιαστική στο ξεπούλημα της χώρας από τον Παπανδρέου. Αντίθετα οι δηλώσεις ήταν αντικρουόμενες και ανούσιες με αποτέλεσμα να προκαλούν σύγχυση στον κόσμο της ΝΔ και απογοήτευση.
Φθάσαμε έτσι στο Συνέδριο το οποίο πέρασε χωρίς να το αντιληφθεί κανείς. Μόνο μια συγκεχυμένη αναφορά περί κοινωνικού φιλελευθερισμού έμεινε που γρήγορα έσβησε.
Ο επόμενος σταθμός ήταν η Έκθεση. Εκεί φάνηκε επιτέλους ότι ο Σαμαράς κατάλαβε πως αυτό το κόμμα που ανέλαβε έχει ιστορία, παρελθόν και μέλλον. Ότι οι αρχηγοί έρχονται και φεύγουν αλλά ο κόσμος παραμένει στην ΝΔ.
Ετσι προσπάθησε έστω στα λόγια να αποδεχθεί το έργο του Καραμανλή και να μιλήσει επιτέλους επικριτικά για την Κυβέρνηση. Η προσπάθεια απέδωσε και ο κόσμος της ΝΔ άρχισε να ελπίζει ότι θα σταματήσουν οι διχόνοιες και η διασπαστική τακτική.
Η ελπίδα του κόσμου αποτυπώθηκε στις δημοσκοπήσεις αφού η διαφορά των δύο κομμάτων μειώθηκε και ο ταλαίπωρος λαός ανάσανε πιστεύοντας ότι επιτέλους κάποιος θα ελέγξει αυτούς που ανεξέλεγκτοι μας ξεπουλάν.
Ωστόσο αυτή η αναλαμπή έσβησε με τις δηλώσεις Αβραμόπουλου.
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας λοιπόν, υποστηρίζει ότι όλες οι ενδείξεις του 2008 προανήγγειλαν την κρίση και δεν χρειαζόταν να ήταν κανείς οικονομολόγος για να το δει. Επιβεβαιώνει ότι δεν έλαβε απάντηση από τον τότε πρωθυπουργό στις επιστολές του και τονίζει ότι "Εγώ κατέθεσα τις απόψεις μου, όπως είχα υποχρέωση εξάλλου. Αυτό απορρέει και από το συνταγματικό χρέος ενός μέλους του υπουργικού συμβουλίου, ενός υπουργού".
Όμως ο αντιπρόεδρος δεν μας λέει αν στο υπουργείο του, προσπάθησε να μειώσει τις δαπάνες ή αντίθετα αύξησε τα έξοδα όπως π.χ. με την δωρεάν ανεξέλεγκτη χορήγηση όλων των εμβολίων ή την προμήθεια τεράστιων ποσοτήτων εμβολίων γρίπης.
Ο Καραμανλής αποδεικνύεται ότι απέτυχε στις επιλογές των συνεργατών του. Το ίδιο φαίνεται να κάνει και ο Σαμαράς.
Εκτός και αν όλα αυτά γίνονται ώστε το ταλαίπωρο κόμμα να διαλυθεί και ο Παπανδρέου να μοιράζει την πατρίδα μας ανενόχλητος στους δανειστές μας.
Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι ο Σαμαράς δεν θέλει να αναλάβει την χώρα όπως είναι σήμερα. Μα τότε γιατί διεκδίκησε την αρχηγία της ΝΔ. Αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πολλά. Μήπως αυτές οι δηλώσεις δεν γίνονται τυχαία; Υπάρχει και το παρελθόν του που μας προβληματίζει.
Και τελειώνοντας να επισημάνουμε ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν είναι  ιστορικό πρόσωπο. Ο Αβραμόπουλος μπορεί να  υποστηρίζει ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι "ιστορικό πρόσωπο", που αποχώρησε οικειοθελώς από την αρχηγία με την εκλογική συντριβή, όπως αποκαλεί το αποτέλεσμα των περυσινών εκλογών, αλλά για τους νεοδημοκράτες ο Καραμανλής είναι παρών και το αν θα επανέλθει θα κριθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών.
Μάλλον η σημερινή ηγεσία της ΝΔ θάπρεπε να ανησυχεί για την παραμονή της στο κόμμα και όχι οι προσκείμενοι στον Καραμανλή. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν όλοι αυτοί που ήρθαν μετά από την αποτυχία των κομμάτων τους στην ΝΔ με την ανοχή του Καραμανλή ότι δεν μπορούν να μας εμπαίζουν  με αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές.
 Αν αποτύχουν ή θα πρέπει να φύγουν ή θα παραμείνουν μόνοι τους στην νέα ΝΔ με οπαδούς της Πολαν. Αρκετά με τις παλινωδίες και τους αφορισμούς. Ας μην ξεχνούν ότι εμείς είμαστε το κόμμα, και εμείς αποφασίζουμε.

seirios

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...