Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Νέα σκάνδαλα του Πασοκ προ των πυλών

Πανηγυρίζει και πάλι η κυβέρνηση για το νέο κατόρθωμά της.

Για την εκποίηση των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, την νέα λεηλασία των φορολογουμένων δηλαδή. Το τυρί στην φάκα του λαού, είναι δήθεν η εξασφάλιση της απασχόλησης των 1000 εργαζομένων στα ναυπηγεία.
Όμως δεν λένε πως, για να εξασφαλιστεί η εργασία όλων αυτών των εργαζομένων, για μια δεκαετία, θα πρέπει να υπάρχουν παραγγελίες για κατασκευή είκοσι τουλάχιστον υποβρυχίων, που φαντάζει ακατόρθωτο υπό τις παρούσες συνθήκες.
Έτσι λοιπόν, ενώ εκκρεμεί ακόμη η παράδοση των δύο υποβρυχίων, που «γέρνουν» από την αλήστου μνήμης εποχή των Σημίτη- Τσοχατζόπουλου, που κόστισε στον ελληνικό... 

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ... ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

 

στον Γιώργο Λακόπουλο στην εφημερίδα «Τα Νέα» 



ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΗΡΩΑΣ ή ΡΑΓΙΑΣ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ
Αγαπητέ μου Γιώργο
Επειδή μου έκανες την τιμή και μου πρόσφερες τη χαρά με την αναφορά σου στην εορταστική συναυλία στον Λυκαβηττό προβάλλοντας και σχολιάζοντας τη φοβερή λέξη «Κατοχή» που εξεστόμισα εκεί, με προκαλείς να εκφράσω δυο-τρεις σκέψεις που δύσκολα βρίσκουν (για ανεξήγητους λόγους εδώ και καιρό) φιλόξενο χώρο στις «καθώς πρέπει» εφημερίδες, με την κρυφή ελπίδα μήπως και η στήλη σου αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα.

Δεν είπα όμως μόνο τη λέξη «Κατοχή» αλλά και απηύθυνα ...

Α.Ο.Ζ. ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Το καλοκαίρι δόθηκε στην δημοσιότητα η έκθεση του Αμερικανικού Ιδρύματος Stratfor για την Ελλάδα, η οποία την υποβαθμίζει παντοιοτρόπως, περιγράφοντάς την σαν μια χώρα που δεν έχει τα μέσα να υπερασπιστεί τον εαυτό της.  

του ΜΙΧΑΛΗ ΗΛΙΑΔΗ 

Η έκθεση προβάλλει την γεωπολιτική απαξίωση της Ελλάδας & έχει στόχο την ψυχολογία των Ελλήνων, δοθείσης και της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας.
Στοχεύει δηλαδή στο να διευκολύνει την Ελληνική υποταγή στα Αμερικάνικα σχέδια για την περιοχή μας, μιας και γνωρίζουν πολύ καλά οι γράφοντες, σε αντίθεση με όσα δημοσιεύουν, την τεράστια γεωπολιτική σημασία της χώρας μας.

Οι προκλητικές ενέργειες του Τούρκικου σκάφους «Piri Reis» στο Αιγαίο τον Ιούλιο, το οποίο διεξήγαγε υποθαλάσσιες έρευνες για υδρογονάνθρακες, βρίσκουν την αιτιολογία τους στις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου του State Department κ. Morningstar, στις αρχές του Αυγούστου : «Μπορώ να φανταστώ στο Αιγαίο ή σε κάποια άλλη αμφισβητούμενη περιοχή, όπου το οικονομικό...


Πρόσφεραν στους Βέλγους τα ΕΛΤΑ πριν ορίσουν σύμβουλο αποκρατικοποίησης

ΣΠΟΥΔΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΡΕΠΠΑ
Ακόμα δεν είδε επενδυτή στα ταχυδρομεία η κυβέρνηση και άρχισε να μοιράζει χρίσματα υποψηφίων.
Από τις Ηνωμένες Πολιτείες ο Γ. Παπακωνσταντίνου και από την Αθήνα ο Δημ. Ρέππας μίλησαν χθες για την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων και της θυγατρικής τους που δραστηριοποιείται στις ταχυμεταφορές (κούριερ), χωρίς να έχει επιλεγεί ούτε καν ο σύμβουλος του Δημοσίου για τη διαδικασία.

Σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Wall Street Journal» ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για μεγάλο ενδιαφέρον από τουλάχιστον μία ευρωπαϊκή ταχυδρομική εταιρεία για τα ΕΛΤΑ.

Λίγο αργότερα και στο περιθώριο συνεδρίου σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, ο Δημ. Ρέππας έδωσε...

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ??? ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΒΟΜΒΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ...ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ



ΕΣΥ ΠΡΑΣΙΝΕ ΑΥΣΤΡΑΛΟΠΙΘΗΚΕ ΠΟΙΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΕΙ; 

Κινούμενη βόμβα μέσα στις τάξεις της Κυβέρνησης χαρακτηρίζει η εφημερίδα VETO,που κυκλοφορεί αύριο,τον αδερφό του Πρωθυπουργού κύριο Νίκο Παπανδρέου!
Ανακατεύεται σε όλα και πρωτοκλασάτοι υπουργοί έχουν φτάσει στα όριά τους.

Η εφημερίδα σημειώνει πως αναμένεται έκρηξη αφού ο αδερφός:

-Κάνει υποδείξεις στον Πρωθυπουργό
-Προωθεί "κολλητούς",θάβει αντιπάλους...

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Οδήγησαν την Ελλάδα στην αγχόνη του ΔΝΤ από προσωπικό συμφέρον και όχι κατ’ ανάγκη. Αξίζουν παραδειγματική τιμωρία.


Πολλούς μήνες πριν την επίσημη ανακοίνωση υπαγωγής της χώρας στην αγχόνη του ΔΝΤ, είχαμε αποκαλύψει τα βήματα και τις ενέργειες που παρέπεμπαν σαφώς σε πολιτικό σχέδιο αποκοπής της Ελλάδας από τις δομές της ΕΕ, ώστε να ολοκληρωθεί η καταλήστευση των Εθνικών πόρων.

Τώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ αλλά και του ίδιου του ΔΝΤ, φαίνεται ξεκάθαρα πως η χώρα δεν είχε την ανάγκη αυτής της “λύσης”, αλλά αντίθετα, ο σχεδιασμός ωφέλησε μόνο το ΔΝΤ και την κουστωδία πολιτικών – επιχειρηματιών που συνδέονται με τον οργανισμό.

Το πλιάτσικο που συντελείται αυτή την στιγμή θα μείνει στην ιστορία καθώς μία χώρα, “ισότιμο μέλος” της ΕΕ, οδηγήθηκε ως μπανανία στην υποτέλεια από επίορκους πολιτικούς.
Αυτή είναι η αλήθεια, που επιβεβαιώνεται με τα τελευταία στοιχεία και ωθεί... 

Την ώρα που άλλες χώρες δανείζονται από την ΕΚΤ, εμείς πήγαμε στο στόμα του λύκου..



Δείτε τι έχουν δανεισθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) η Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και άλλες χώρες-τράπεζες.


Τα στοιχεία είναι από αναφορά του ΔΝΤ που δημοσιεύθηκε στις 6 Οκτ.2010.

Το φιάσκο του ΔΝΤ. Κατάρρευση Εθνικών οικονομιών και …δημόσιες σχέσεις με τα ΜΜΕ υπό το βλέμμα των ΗΠΑ.

Ένα αποκαλυπτικό άρθρο για την τακτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τις σχέσεις με τα ΜΜ”Ε” και την εποπτεία των ΗΠΑ.

Με απλά λόγια, δείτε την ιστορία να επαναλαμβάνεται στην Ελλάδα σε ένα άρθρο γραμμένο από τον Δόκτωρα Mark Weisbrot, διακεκριμένου οικονομολόγου (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά μαζί με τον δικό μας “Trader”. Η μετάφραση από τον Α.Π.

Θα κάνουμε μόνο ένα σχόλιο. Μία εικόνα που “ξέφυγε” προς τα έξω. Μία “αδέσποτη” αγελάδα και το πλήθος να ορμά πάνω της και να την κομματιάζει για να εξασφαλίσει λίγο κρέας. Που; Στην ονειρεμένη Αργεντινή που...

ΥΠΕΞ Αργεντινής: Ολικά ανίκανο το ΔΝΤ, επιβιώνει χάρις την προκλητική “υποστήριξη” των ΜΜ”Ε”!

http://www.cepr.net/images/events/2007_04_12_argentina/weisbrot.jpg

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ
Ενω η διευθυνση του ΔΝΤ εξεταζει την πιθανοτητα να επιβαλη μετρα κατα της Αργεντινης για την αρνηση της να υποβληθη η οικονομια της στον ετησιο ελεγχο και ενωπιων νεων ερωτηματικων του οργανισμου(ΔΝΤ) για τα στατιστικα στοιχεια του (κρατικου οργανισμου) IINDEC ο υπουργος εξωτερικων Εκτορ Τιμερμαν ειπε οτι δεν τον ενδιαφερουν αυτα που λεει ο οργανισμος ο οποιος “εχει δειξει ολικη ανικανοτητα”.
Ο υπουργος απαντησε σε ερωτηση του ραδιοσταθμου” LA RED ...σχετικα με την εξαμηνιαια πληροφορηση του ΔΝΤ που διαδοθηκε χτες στο οποιο υπαρχει αμφιβολια για τα επισημα νουμερα της Αργεντινης οικονομιας που εκδιδη η(κρατικη στατιστικη υπηρεσια)INDEC οπως η εξελιξη του δεικτη τιμων και του ακαθαριστου εσωτερικου προιοντος(PBI).

Εκλογές Νοεμβρίου, εκλογές Μνημονίου !

politis-gr
 
 
Η προσπάθεια του πρωθυπουργού να αποσυνδέσει τα αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου από τυχόν δημοψηφισματικό τους χαρακτήρα αποκαλύπτει τον κυβερνητικό φόβο για τα συμπεράσματα που θα προέκυπταν από τα αποτελέσματα της εκλογικής αυτής αναμέτρησης.
Παρ’ όλ’ αυτά ο κ. Παπανδρέου επ’ ουδενί λόγω μπορεί να ακυρώσει τα πολλαπλά μηνύματα που είναι βέβαιο ότι προτίθενται να στείλουν οι ψηφοφόροι προς ...

Και το ψέμα καλά κρατεί

politis-gr
 
Ο Πρωθυπουργός μπορεί να λέει ό,τι θέλει, έχει όμως το δικαίωμα αυτό;
Χθες το πρωί έλεγε ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα. Λίγες ώρες αργότερα ήρθε ο Στρος Καν να τον «αδειάσει». Ο κ. ΔΝΤ αφήνει ανοικτό κάθε ενδεχόμενο διότι πολύ απλά ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος.
Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι είναι, γι’ αυτό και δεσμεύτηκε. Οπως ήταν και προεκλογικά που έλεγε ότι χρήματα υπάρχουν.
Ο κόσμος όμως έχει πλέον καταλάβει ...

κ. Καστανίδη, αυτό εμείς το λέμε ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ

Κύριε Καστανίδη, ο αναγνώστης μας, φαίνεται ότι ξέρει πολύ καλά τι λέει και σας παρακαλούμε να απαντήσετε στο θέμα, που το θεωρούμε σοβαρότατο!

Αγαπητό
Taxalia

Συγγενής μου δικηγόρος, εδώ και αρκετό καιρό (από τον Αύγουστο συγκεκριμένα) πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρόκειται να προκηρύξει διαγωνισμό για την πλήρωση κενών θέσεων Ειρηνοδικών.

Σε όλα τα τηλεφωνήματα που έκανε (μέχρι και λίγες μέρες πριν) στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ρωτώντας για το πότε θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός, η απάντηση ήταν «ακόμα
δεν γνωρίζουμε».

Προχθές το βράδυ (5 Οκτωβρίου) μαθαίνοντας από συνάδελφό της ότι...

Το μεγάλο κόλπο αποκαλύπτεται

Από Factorx |

Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα στην κυβέρνηση η οποία εμφανίζει διαλυτικά φαινόμενα με φόντο τις οικονομικές εξελίξεις. Δεν είναι ότι βάλλεται από παντού, και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, για την πολιτική του χάους που επέλεξε με συνεχείς φόρους και στραγγαλισμό της αγοράς και των πολιτών, είναι και το ύποπτο παιχνίδι που..

Σοφιστείες του εκπροσώπου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Γ. Πεταλωτής ερωτήθηκε για την αναφορά που γίνεται στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση συνασπισμού της Ά. Μέρκελ,  Π. Στάινμπρουκ, στον Γ. Παπανδρέου, και υποστηρίζει ότι  στις αρχές του 2009, σε συνάντησή που είχε με τον Παπανδρέου,  αυτός ο ίδιος  τον ενημέρωσε αναλυτικά για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.
Πως λοιπόν ο σημερινός πρωθυπουργός έχοντας πλήρη γνώση της κατάστασης, διέψευδε τον Κώστα Καραμανλή και υποσχόταν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και αναφωνούσε σε κάθε ευκαιρία με στεντόρεια φωνή

Πεινάει ο λαός αλλά είμαστε αξιόπιστοι.



Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο κος Παπανδρέου επιτιθέμενος στην Νέα Δημοκρατία που υποστήριζε ότι τον Δεκέμβριο θα έπρεπε να είχαμε δανειστεί 43δις καλύπτωντας τις ανάγκες μας για φέτος είπε: «Δηλαδή να δανειστούμε κοροϊδεύοντας τις αγορές και μετά να κρυφτούμε πάλι»  προσθέτοντας ότι αν η κυβέρνησή του έκανε κάτι τέτοιο, τότε «θα χάναμε πλήρως την αξιοπιστία μας».

Κε Παπανδρέου μας λέτε μα απλά λόγια ότι για χάρη της όποιας αξιοπιστίας επιλέξατε να ζουν οι έλληνες με λιγότερα χρήματα, να μπεί η οικονομία στον φαύλο κυκλο της κατάρρευσης όπως εσείς λέγατε τον Σεπτέμβριο του 2009, να οδηγηθούν στην ανεργία χιλιάδες συμπολίτες μας, να διασύρετε την χώρα και τους πολίτες...

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Επιμένει ο Αντ. Σαμαράς για το μηδενισμό του ελλείμματος

Επέμεινε από τη Λαμία ο Αντώνης Σαμαράς ότι έχει το πρόγραμμα που θα οδηγήσει στο μηδενισμό του ελλείμματος μέσα σε 18 μήνες. Πρόσθεσε, όμως, ότι ότι το λαό δεν τον ενδιαφέρει σε πόσο διάστημα θα μηδενιστεί το έλλειμμα, αλλά η καταληκτική ημερομηνία για τη δοκιμασία που περνά. Όπως υποστήριξε, η Ν.Δ. τη δίνει και το μνημόνιο όχι. «Εμείς δίνουμε Ελπίδα στο λαό», σημείωσε.  
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε τον υπουργό Οικονομικών ...

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.


«Λεφτά υπάρχουν», έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου ακριβώς πριν από ένα χρόνο.
Εκτοτε μεσολάβησαν πολλά. Τα μέτρα άρχισαν να πέφτουν το ένα μετά το άλλο. Ήρθαν οι αυξήσεις σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης και οι πρώτες αυξήσεις στον ΦΠΑ.
Άρχισαν οι δηλώσεις περί «εντατικής», «Τιτανικού» και πριν οι πολίτες καταλάβουν τι γίνεται ήρθαν και αυτές για το «περίστροφο στο τραπέζι» . Μαζί με την τελευταία δήλωση  ήρθε και το … ΔΝΤ ! Από κοντά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η κυβέρνηση πήρε 110 δισ. ευρώ παραχωρώντας μέχρι και τον ….

Ο Γιώργος ήξερε πως δεν υπάρχουν λεφτά !!! – αποκάλυψη σοκ

Από Factorx





Σόκ για τους Έλληνες και ιδιαίτερα για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που εξαπατήθηκαν προκαλεί το βιβλίο του πρώην σοσιαλοδημοκράτη υπουργού οικονομικών της Γερμανίας Πέτερ Στάϊμπρουκ, με τον τίτλο «Under Strich» που μόλις εκδόθηκε.   

Όπως διαβάζουμε στην on line εφημερίδα «
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», όταν ο κ. Παπανδρέου, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφωνούσε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι «λεφτά υπάρχουν», γνώριζε πολύ καλά ότι «λεφτά δεν υπάρχουν».Όπως πληροφορούμαστε από την πιο πάνω εφημερίδα, ο ίδιος ο κ.  Στάϊμπρουκ,….με την ιδιότητά του του Υπουργού των Οικονομικών της Γερμανίας, είχε πει από τον Ιανουάριο του 2009 στον κ. Παπανδρέου για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και ιδίως για την κατάσταση του δημοσιονομικού ελλείμματος και μάλιστα ο κ. Παπανδρέου του ζήτησε και συμβουλές για τη μείωση του ελλείμματος.  Συνεχίζοντας ο κ. Στάϊμπρουκ, λέει ότι, μετά από αυτό,  ο κ. Παπανδρέου του είπε ότι «δεν είναι πλέον σίγουρος αν πραγματικά θέλει να κερδίσει τις εκλογές».
Σημειώνει δε η πιο πάνω εφημερίδα...

Νέα διάσταση της απάτης “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου

 

Το μεγάλο σκάνδαλο εκποίησης δημόσιας περιουσίας στην Χαλκιδική, από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ στον Μπόμπολα. Τεράστιας αξίας εκτάσεις, τεράστια αποθέματα χρυσού, τεράστιες υπεραξίες, έναντι ενός πιάτου φακής. Όλα τα μέλη της Κυβέρνησης και οι βουλευτές που λαδώθηκαν και υπέγραψαν τότε, θα έπρεπε σήμερα να είναι στη φυλακή, παρέα με τον Μπόμπολα και τον Κούτρα! (ποτέ δεν είναι αργά…)

Από της δημοσίευσης του Ν. 3220/2004, το “Παρατηρητήριο” καταγγέλλει τεκμηριωμένα ότι οι πράξεις “Συμβιβασμού” Δημοσίου και TVX και “Μεταβίβασης” των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ που κυρώθηκαν με αυτό το Νόμο συνιστούν μια καλοστημένη απάτη καταλήστευσης της μεγάλης δημόσιας περιουσίας των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Εμπνευστής και οργανωτής της απάτης ο τότε Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και αυτουργοί οι Δημήτρης Κούτρας και Γιώργος Μπόμπολας του ΑΚΤΩΡΑ.

Σήμερα παρουσιάζουμε μια “ανάλυση πληροφοριών” από επίσημες οικονομικές καταστάσεις και πληροφοριακά δελτία της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και της EUROPEAN GOLDFIELDS, ...

Ανήσυχη» για την Κάρτα του Πολίτη η Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Αθήνα: Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δήλωσε ότι ανησυχεί για την «Κάρτα του Πολίτη» που σχεδιάζει η κυβέρνηση, ωστόσο δεν μπορεί να πάρει επίσημα θέση πριν παρουσιαστεί το αντίστοιχο νομοσχέδιο. «Φυσικά και ανησυχούμε για την Κάρτα του Πολίτη, αλλά δεν μπορούμε να επιλαμβανόμεθα με βάση δημοσιεύματα» δήλωσε ο Χρίστος Γεραρής. «Όταν η κυβέρνηση ανακοινώσει επισήμως το περιεχόμενο του σχετικού νομοσχεδίου, και, πολύ περισσότερο, όταν το θέσει προς δημόσια διαβούλευση, η Αρχή θα τοποθετηθεί» είπε. Των δηλώσεων είχαν προηγηθεί παρατηρήσεις της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, η οποία αναφέρθηκε στους κινδύνους που εγκυμονεί η πολυχρηστική κάρτα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και δεδομένων:     

Διεθνής εμπαιγμός του Δρούτσα απο τα Αμερικανικά ΜΜΕ


Αδιάψευστο ντοκουμέντο το δημοσίευμα της New York Post.

Ο κ. Δρούτσας, όστις παρέμεινε στη Νέα Υόρκη και πέραν των διπλωματικών υποχρεώσεών του και, όπως δημοσιεύθηκε, επισκέφθηκε και το Λος Άντζελες, εντοπίστηκε να προβαίνει σε μαζικό shopping, αρκετά χιλιόμετρα έξω από το Μανχάταν με συνοδεία μαύρων SUV, μυστικών αστυνομικών με καμπαρντίνα και οχημάτων της NYPD. Οι Αμερικάνοι φορολογούμενοι είναι έξαλλοι για την.....

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας


 
Φίλες και φίλοι,

            Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Επί ένα χρόνο κυβερνά τη χώρα ένα κόμμα που είπε ψέματα για να βγει, διέπραξε απίστευτα σφάλματα αφότου ανέλαβε κι ύστερα διέπραξε και τα αντίθετα απ’ όσα έλεγε πριν! Κι ύστερα άρχισε να στήνει Εξεταστικές Επιτροπές, για να μπορέσει να σταθεί, όχι κυβερνώντας, αλλά διχάζοντας, όχι αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα, αλλά συκοφαντώντας τους αντιπάλους του.
Κι ύστερα προκάλεσε μια πρωτοφανή κρίση δανεισμού της χώρας.
Και υπέγραψε ένα Μνημόνιο με το οποίο «έδεσε» την Ελλάδα χειροπόδαρα και παρέδωσε τα «κλειδιά» της διακυβέρνησής της.
Και τώρα προκαλεί φόβο στους πολίτες, τρομοκρατεί το λαό, αναγκάζεται να κάνει αυτά που το ίδιο κατήγγελλε ως αντιπολίτευση, αλλά και να καταγγείλει αυτά στα οποία το ίδιο πρωτοστατούσε ένα χρόνο πριν. Μια κυβέρνηση αληθινά επικίνδυνη! ......

Μεγάλης προβολής στην Τουρκία χαίρει η "Τουρκάλα" υποψήφια δήμαρχος

 

Ένα ωραιότατο και κατατοπιστικότατο άρθρο στην τουρκική «Χουριέτ» αναφέρεται στην... πρωτοπορία της υποψηφιότητας της "ΤΟΥΡΚΑΛΑΣ" υποψήφιας δημάρχου στην Κομοτηνή, το νέο «φρούτο» του ανοίγματος της κυβέρνησης στη μειονότητα...
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, είναι η πρώτη φορά που «μέλος της ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ μειονότητας» διεκδικεί το θώκο (σήμερα είναι Δημοτική Σύμβουλος), με σκοπό «να βελτιώσει το “status” της κοινότητάς της»... Πρόκειται για την Σιμπέλ Μουσταφάογλου, η οποία αποτελεί το νέο πρόσωπο που εμφανίζει η κυβέρνηση στις δημοτικές εκλογές,...

Νέα στοιχεία για την αξία της Βιστωνίδας!

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Βατοπεδίου έρχεται στο φως έκθεση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών σχετικά με την πραγματική άξια της λίμνης Βιστωνίδας.
Εκτιμάται ότι η εκμετάλλευση της λίμνης με ιχθυοκαλλιέργειες θα απέφερε στο δημόσιο κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, που σε βάθος χρόνου θα υπερκάλυπταν τη φημολογούμενη ζημία των 110 εκατομμυρίων...

O Σιόπα πίσω από την επίσκεψη Τζιαμπάο στην Αθήνα

 

Αν αναζητείτε να μάθετε ποιος κανόνισε την επίσκεψη και κυρίως το περιεχόμενο της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο στην Αθήνα, ρωτήστε στην Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ. Αν δεν σας πουν, αλλά χαμογελάσουν με νόημα, θα πρέπει να καταλάβετε! Δεν πρέπει να είμαστε αχάριστοι, ο κ. Τομάσο Παντόα Σιόπα αποδείχθηκε αποτελεσματικός στην οικονομική διπλωματία. Η συμφωνία που έκανε με την κινεζική πλευρά, ως εκπρόσωπος των Δυτικών συμφερόντων, έφερε τον Κινέζο πρωθυπουργό στην Ευρώπη και Τουρκία, ως μια πρώτη συμβολική κίνηση για να σπάσει ο πάγος ...

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ο ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ, ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ...

ΒΡΑΒΕΙΟ "ΚΑΤΟΧΗΣ" ή "ΝΤΡΟΠΗΣ (Quadriga) ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


 
Διά χειρός Γιόζεφ Άκερμαν, του Διοικητή της Deutsche Bank, βραβεύθηκε ο Ελληνας Πρωθυπουργός, διότι:
«Κοίταξε κατάματα την αλήθεια» και τη μετέφερε «χωρίς περιστροφές» στους πολίτες της χώρας, αψηφώντας τον κίνδυνο «να χάσει το αξίωμά του και να...

Τους εξευτέλισε αυτοπροσώπως


  • Πρωθυπουργός Τζιαμπάο: “η Κίνα έχει ήδη αγοράσει και κρατάει ελληνικά οµόλογα”
  • Γιώργος Παπακωνσταντίνου (ΥΠΟΙΚ): “Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την αγορά χρέους, είτε ελληνικών...

Μ. Κεφαλογιάννης: "Γιατί δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία υπέρ του ανταγωνισμού και κατά των ολιγοπωλίων επί ημερών «διαύγειας» ΓΑ Παπανδρέου"

Γιατί δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία υπέρ του ανταγωνισμού και κατά των ολιγοπωλίων; Γιατί δεν ενεργοποιείται η Επιτροπή Ανταγωνισμού; Ρωτά την Κυβέρνηση ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης ζητώντας από τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών (συντονιστή της κυβέρνησης) να πληροφορήσουν την Βουλή και τον ελληνικό λαό ποιες είναι οι συγκεκριμένες ενέργειες και αποφάσεις της Κυβέρνησης, της Επιτροπής Ανταγωνισμού, του ΣΔΟΕ και των άλλων «ράμπο» του κ. Παπακωνσταντίνου από τον Οκτώβριο 2009 μέχρι σήμερα για τον έλεγχο της αισχροκέρδειας των πολυεθνικών εταιρειών τροφίμων...........

Γιώργος Παπανδρέου : Ενας χρόνος στον... αέρα...

Περίπου 4,5 φορές τον γύρο της Γης. Κάπου 27 φορές το μήκος του Νείλου.

Είκοσι χιλιάδες φορές το ύψος του Εβερεστ. Ποιος είπε ότι η καθημερινότητα ενός Πρωθυπουργού περιλαμβάνει μόνο βαρετές συσκέψεις στα βαριάς διακόσμησης επίσημα γραφεία, ή μόνο ομιλίες και αντιπαραθέσεις στη Βουλή και σε κομματικές εκδηλώσεις; Καταρρίπτοντας ρεκόρ και σε πλήρη αντιδιαστολή με την «εσωστρεφή» διακυβέρνηση Καραμανλή, όπου κάθε ταξίδι του τέως πρωθυπουργού γινόταν είδηση, ο ένας χρόνος πρωθυπουργίας του κ. Γιώργου Παπανδρέου σημαδεύτηκε από την εξωστρέφεια του αρχηγού του ΠαΣοΚ με συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό για τις ελληνικές υποθέσεις....

Ετεροχρονισμένη αγάπη της κυβέρνησης για τους νέους επίδοξους “προστάτες” μας, τους μέχρι χθες κίτρινους “αποικιοκράτες”...


Φαίνεται πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού DNA να προσδοκά πάντα τη σωτηρία του απ' τους ξένους…
Αφού πρώτα ο ίδιος τα κάνει μπάχαλο και δε μπορεί να δώσει τις απαραίτητες λύσεις, αφού σκαρφισθεί χιλιάδες συνομωσίες εις βάρος του για να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες, αφού εξαντλήσει κάθε περιθώριο της Θεάς τύχης, που επιδεικτικά πλέον τον αγνοεί και γι’ αυτό καταριέται την “ατυχία” του, αφού εντρυφήσει σε ύψιστο βαθμό στη συνωμοσιολογία  και διαπιστώσει ότι οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, τότε και μόνο τότε θυμάται τους ξεχασμένους ”φίλους”, τους επίδοξους προστάτες, αυτούς που θα τον ξελασπώσουν για “τελευταία” φορά, αυτούς που λίγο πριν τους έβριζε και τους λοιδορούσε, αυτούς που κατασυκοφαντούσε ως αποικιοκράτες, εκμεταλλευτές, αιμοσταγείς ...

Λοβέρδος: "Νέο Γουδί αν αποτύχουμε"

 

Πολλές συζητήσεις προκαλεί η συνέντευξη στην Real news και στον Βασίλη Σκουρή του Ανδρέα Λοβέρδου που κάνει λόγο για "νέο Γουδί".  "Η πορεία του ΠΑΣΟΚ θα εξαρτηθεί από την πορεία της κυβέρνησης του η οποία για τους επόμενους μήνες θα ...

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΥΒΕΛΗ, ΝΤΟΡΑΣ, ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ

Για να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα της οικονομίας και την κοινωνική έκρηξη

Μυστικές επαφές για παράταση της εξόφλησης του χρέους

Όλο και πυκνώνουν, ακόμα και εντός της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, οι εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο Γιώργος Παπανδρέου σχεδιάζει τη συγκρότηση μιας «κυβέρνησης Μνημονίου», μιας συμμαχικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή της Δημοκρατικής ..

Ο "Καλλικράτης" και οι γρήγορες αρπαχτές (fast track)

  • Τι είναι όμως πραγματικά το σχέδιο Καλλικράτης και πως συνδέεται με την τακτική του fast track η οποία εφαρμάζεται από κράτη μπανανίες;
Το σχέδιο «Καλλικράτης» δεν αποδυναμώνει την κεντρική εξουσία υπέρ μιας δήθεν αποκέντρωσης των περιφερειών. Στην πραγματικότητα έχει στόχο να δυναμώσει τον αντικοινωνικό χαρακτήρα της κεντρικής εξουσίας, ... 

Η ρεμούλα και η λοβιτούρα τώρα δικαιώνονται


  • Tο οργανωμένο έγκλημα έχει διαφορετικά ονόματα ανά τον κόσμο. Στην Iταλία λέγεται Kαμόρα. Στην Aμερική Mαφία. Στην Eλλάδα Σοσιαλισμός, με επιδότηση Ροκφέλερ...

Λοιπόν… Δεν ξέρω αν είναι η φαντασία μου, αλλά κάτι έχει αλλάξει στο σκηνικό. Ο φοβισμένος κόσμος άρχισε να βλέπει στα παιδαρέλια και τους υπέρβαρους που παριστάνουν την «Κυβέρνηση» την απάτη του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 30 χρόνια.
Οι «επαναστάτες» του 1981 είναι οι καθεστωτικοί του 2010. Η αντίδραση ενάντια στην ...

Θα πληρώσουμε απο την τσέπη μας ακόμα 7 δισ. με το νέο προϋπολογισμό

 


Το ιλιγγιώδες ποσό των 6,5-7 δισ. ευρώ θα βγουν από τις τσέπες των Ελλήνων, επιπλέον από αυτά που βγήκαν φέτος. Αυτό θα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2011 που συζητείται σήμερα Δευτέρα στο υπουργικό συμβούλιο μαζί με την υπόθεση του ΟΣΕ που η κυβέρνηση ανοίγει μόλις έκλεισε το μέτωπο με τους φορτηγατζήδες.
Στόχος της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα κάτω από 7,5%, δηλαδή στα 17 δισ. ευρώ από 18,5 το 2010. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει πόσο θα κλείσει η μαύρη τρύπα από τα φετινά έσοδα και με ποιο τρόπο θα καλυφθούν στον επόμενο προϋπολογισμό.
Το σίγουρο είναι ότι το 2011 θα μας περιμένει ακόμη πιο άγρια λιτότητα με περικοπές μισθών, πολλούς φόρους και μεγάλη φτώχεια.
Σε ότι αφορά τις περικοπές των δαπανών αυτές θα επιτευχθούν φυσικά με το ενιαίο μισθολόγιο το οποίο θα περικόψει δεκάδες επιδόματα τα οποία...

Το ΠΑΣΟΚ ως… Μαρία Αντουανέτα

Είναι βέβαιο, πλέον, ότι το Μνημόνιο δεν «βγαίνει»…
Ένα πρόγραμμα «δημοσιονομικής προσαρμογής», το οποίο έπειτα από 5 χρόνια της πιο σκληρής λιτότητας δεν καταφέρνει να μηδενίσει το έλλειμμα, ενώ αντιθέτως αυξάνει υπερβολικά το χρέος, δεν είναι «πρόγραμμα εξυγίανσης».
Είναι πρόγραμμα που οδηγεί σε χρεοκοπία! Κι επειδή η Ελλάδα έχει ήδη παραδοθεί σε «διεθνή διαχείριση», η χρεοκοπία θα είναι «ελεγχόμενη».
Τι σημαίνει «ελεγχόμενη χρεοκοπία»;
Για την ίδια τη χώρα που χρεοκοπεί είναι σκέτη χρεοκοπία, αν και πολύ πιο οδυνηρή…
Για τις χώρες που την έχουν δανείσει (οι τράπεζές τους) είναι λιγότερο επώδυνη ωστόσο. Διότι προλαβαίνουν να ξεφορτωθούν τα «τοξικά» της ομόλογα, με κάποια «έκπτωση» ασφαλώς, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα…
Αυτό το ομολογεί πλέον και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος, ο κ. Τομάζο Σκιόπα.
Χώρια που το αποκαλύπτουν πλέον και οι αριθμοί:
Σε όλα, σχεδόν, η Μνημονιακή Πολιτική έπεσε έξω: ....

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

«Τα ευρωκονδύλια πήγαν στις ΜΚΟ, όχι στους Τσιγγάνους»

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΡΕΝΤΙΝΓ
Αρκετά εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια διατέθηκαν για την ένταξη των Τσιγγάνων στην Ελλάδα, αλλά η καθημερινότητά τους δεν άλλαξε. Αν πραγματικά ήταν αποδέκτες οι Τσιγγάνοι τόσων εκατομμυρίων ευρώ που διέθεσε η Ευρωπαϊκή Ενωση για τους Ελληνες Ρομ, θα είχαμε τους πιο πλούσιους, ενταγμένους και μορφωμένους Τσιγγάνους, όπως επισημαίνεται από τους εμπλεκόμενους φορείς.
Εικόνες σαν και αυτή δεν θα υπήρχαν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, εάν τα κονδύλια πήγαιναν εκεί που έπρεπε
Εικόνες σαν και αυτή δεν θα υπήρχαν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, εάν τα κονδύλια πήγαιναν εκεί που έπρεπε.
 Η αρμόδια επίτροπος κ. Ρέντινγκ σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή αποκαλύπτει: «Στο πλαίσιο του 3ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης τα διαρθρωτικά ταμεία και ειδικότερα ..

ΣτΕ: Αναβάλλεται η εκδίκαση των προσφυγών κατά του μνημονίου

Η εκδίκαση των προσφυγών κατά του μνημονίου από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) που ήταν να γίνει στις 8 Οκτωβρίου αναβάλλεται. Η νέα ημερομηνία θα οριστεί την ερχόμενη Παρασκευή.
Πρόκειται για τις προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, της ΑΔΕΔΥ, της ΕΣΗΕΑ, Σωματείων συνταξιούχων, καθώς και άλλων φορέων.
Η αναβολή έγινε καθώς τα αρμόδια υπουργεία και το υποικ δεν απέστειλαν στο ΣτΕ τις θέσεις του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και άλλα έγγραφα που απαιτούνται για τη σχημάτιση της δικογραφίας
enet.gr

Οι επενδύσεις και τ' αδέλφια του


Εντονη δραστηριότητα επιδεικνύουν τους τελευταίους μήνες τα αδέλφια του πρωθυπουργού, Νίκος και Αντρίκος Παπανδρέου. Το ενδιαφέρον τους στρέφεται κυρίως στις επενδύσεις. Ο Νίκος Παπανδρέου ασχολείται κυρίως με το θέμα των επενδύσεων από το εξωτερικό, ενώ ο Αντρίκος με τις «πράσινες επενδύσεις».

Οι αδελφοί Παπανδρέου με τις συζύγους τους και την κόρη του Γιώργου, Μαργαρίτα. 
Οι αδελφοί Παπανδρέου με τις συζύγους τους και την κόρη του Γιώργου, Μαργαρίτα. Εδώ και λίγο καιρό ο Αντρίκος Παπανδρέου εργάζεται εντατικά για μία εκδήλωση που διοργανώνει στον «Αστέρα», στις 22 Οκτωβρίου, με θέμα «Mediterranean Climate Change Initiative», όπου θα τονιστεί η ανάγκη να περάσουμε από τα καύσιμα που παράγουν