Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΥΠΕΞ Αργεντινής: Ολικά ανίκανο το ΔΝΤ, επιβιώνει χάρις την προκλητική “υποστήριξη” των ΜΜ”Ε”!

http://www.cepr.net/images/events/2007_04_12_argentina/weisbrot.jpg

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ
Ενω η διευθυνση του ΔΝΤ εξεταζει την πιθανοτητα να επιβαλη μετρα κατα της Αργεντινης για την αρνηση της να υποβληθη η οικονομια της στον ετησιο ελεγχο και ενωπιων νεων ερωτηματικων του οργανισμου(ΔΝΤ) για τα στατιστικα στοιχεια του (κρατικου οργανισμου) IINDEC ο υπουργος εξωτερικων Εκτορ Τιμερμαν ειπε οτι δεν τον ενδιαφερουν αυτα που λεει ο οργανισμος ο οποιος “εχει δειξει ολικη ανικανοτητα”.
Ο υπουργος απαντησε σε ερωτηση του ραδιοσταθμου” LA RED ...σχετικα με την εξαμηνιαια πληροφορηση του ΔΝΤ που διαδοθηκε χτες στο οποιο υπαρχει αμφιβολια για τα επισημα νουμερα της Αργεντινης οικονομιας που εκδιδη η(κρατικη στατιστικη υπηρεσια)INDEC οπως η εξελιξη του δεικτη τιμων και του ακαθαριστου εσωτερικου προιοντος(PBI).
“Το ΔΝΤ ειναι ενας οργανισμος ο οποιος, μεχρι να αναμορφωθη, εχει δειξει ολικη ανικανοτητα; δεν μπορεσαν ουτε καν την οικονομικη κριση να προβλεψουν”, ειπε ο υπουργος,“οι πληροφοριες του ΔΝΤ για ολες τις χωρες ποτε δεν παρουσιαζονται στο εξωφυλο των εφημεριδων γιατι δεν ειναι ενας οργανισμος που εχει γοητρο” προσθεσε, στοχευοντας εναντια στον πιστωτικο οργανισμο του οποιου η Αργεντινη εξακολουθει να ειναι μελος.
Συμφωνα με τον Τιμερμαν “ο λογος υπαρξης του ΔΝΤ ειναι να βοηθαη τις χωρες και οχι να δρα σαν αστυνομια των τραπεζων αλλα υπηρξε καποιο μπερδεμα καποια στιγμη και αρχισανε να ενεργουνε σαν οικονομικοι εποπτες”.
“Οτιδηποτε λεει το ΔΝΤ δεν με ενδιαφερει” συνοψισε ο Τιμερμαν απο τη Γερμανια οπου συνοδευη την προεδρο Χριστινα Φερναντεζ δε Κιρτσνερ σε επισημη επισκεψη.
Πραγματικές βόμβες οι δηλώσεις του υπουργού που βέβαια δεν θα τις δείτε σε κανένα δελτίο ειδήσεων. Το γιατί; Το ξέρετε εδώ και καιρό (το αποκαλύψαμε μήνες πριν την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα):

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...