Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Άχρωμη, άοσμη και σε κλίμα στήριξης ΔΝΤ, η «συνεδρίαση» του Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ….


Ολοκλήρωσε τις «εργασίες» του το Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ… και το μόνο θέμα που απασχόλησε ήταν η συμπλήρωση των 3 μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, που έπρεπε να γίνει από την περίοδο του ανασχηματισμού…
Όπως γράφαμε «μούγγα στη στρούγκα»…
Άχρωμη συνεδρίαση αγγαρείας…

Η αυθάδεια της αφόρητης κοροϊδίας

Αποτελεί δεινή ύβρη του ελληνικού λαού και αβυσσαλέα προσβολή της νοημοσύνης του, να αυτό-αναγορεύεται, κομπάζων, ο κατοχικός πρωθυπουργός, αυτή η κακοήθη νεοπλασία του δωσιλογισμού, ως προστάτης της Ελλάδας, ως φύλακας των «ιερών και οσίων» και ως Κέρβερος της αλήθειας!!!

Στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ακούσαμε τα ...

Στο μικροσκόπίο 980 φοροαπαλλαγές

 
Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για δαπάνες νοικοκυριών που εκπίπτουν από το εισόδημα, όπως ασφάλιστρα ζωής, έξοδα για γιατρούς και δικηγόρουςΑθήνα
 
Στο μικροσκόπιο βάζει το υπουργείο Οικονομικών τις 980 φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα, αφού με νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου πολλές θα επανεξεταστούν ή θα κοπούν.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για δαπάνες νοικοκυριών που ...

Γιατί δεν εμφανίζεται στο «Διαύγεια» καμία δαπάνη για τα ταξίδια του Πρωθυπουργού;

Γιατί δεν εμφανίζεται στο «Διαύγεια» καμία δαπάνη για τα ταξίδια του Πρωθυπουργού;
Με το περιβόητο πρόγραμμα «Διαύγεια» (νόμος 3861/2010) εισάγεται πρώτη φορά στην Ελλάδα η υποχρέωση ανάρτησης των αποφάσεων και των δαπανών των κυβερνητικών οργάνων και της δημόσιας διοίκησης στο Διαδίκτυο.
Το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα «Διαύγεια» είναι-κατά δήλωση του- ένα προσωπικό στοίχημα του Γιώργου Παπανδρέου. Δεν ξεχνά μάλιστα να μας το...

Γιατί σιωπά ο Άρης;

Και καλά, στη ΝΝΔ-Δ21 από ό,τι φαίνεται έχουν βαλθεί να γκρεμίσουν ό,τι θυμίζει τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή και των προκατόχων του. Το ερώτημα είναι τι κάνουν και πως το αντέχουν όλοι εκείνοι που υπηρέτησαν τη λογική του «μεσαίου χώρου» όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και άντε να δεχθούμε ότι δεν ήλθε ακόμη η ώρα να μιλήσει ο Καραμανλής. Οι υπόλοιποι τι κάνουν; Καλύπτονται πίσω από τη σιωπή Καραμανλή ή σκέφτονται τα ...

Τα πέντε σενάρια για τη Σύνοδο Κορυφής


Χαμηλές οι προσδοκίες για συνολική λύση
Και οι πλέον αισιόδοξοι παράγοντες των Βρυξελλών έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τις ελπίδες τους για εξεύρεση ουσιαστικής «συνολικής λύσης» στην εαρινή Σύνοδο Κορυφής στις 24 και 25 Μαρτίου. Την κύρια ευθύνη για το τέλος των προσδοκιών φέρει σαφώς η Γερμανία, η οποία αρχικά υποστήριζε πως θέτει απλώς ως προϋπόθεση για την ενίσχυση και την ευελιξία του προσωρινού μηχανισμού σταθερότητας, την ...

Προετοιμασίες στη Σούδα και στη Σικελία από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Σε στρατηγικό σημείο για την προετοιμασία μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής επιχείρησης στη Λιβύη αναδεικνύεται η Σούδα. Για τη χρήση της βάσης οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την ελληνική κυβέρνηση ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ενστάσεις, επιφυλάξεις αλλά και αντιδράσεις εξέφρασαν πάντως τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Είναι προφανές πως όσο ...

Απάτη σε βάρος του ΙΚΑ, ύψους 660.000 ευρώ, (τουλάχιστον) από ένα και μόνο φαρμακείο, στην Αττική

Λογαριασμούς συνταγών αναγράφοντας στα τιμολόγια και εισπράττοντας με τις αντίστοιχες προκαταβολές, ποσά μεγαλύτερα της αντίστοιχης αξίας των εκτελεσθέντων συνταγών, κατέθετε στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ φαρμακείο της Αττικής.
Η απάτη εντοπίσθηκε μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από την ...

Συλλήψεις για σχέδιο δολοφονίας χριστιανού θρησκευτικού ηγέτη στην Τουρκία

 Η αστυνομία συνέλαβε δύο υπόπτους για τον σχεδιασμό της δολοφονίας χριστιανού θρησκευτικού ηγέτη στην Κωνσταντινούπολη.
Η τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε δύο άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για τον σχεδιασμό της δολοφονίας ενός χριστιανού θρησκευτικού ηγέτη στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο Ανατολή.
Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε ...

Κυβέρνηση σε νευρική κρίση

Η ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΑ δημόσια σύγκρουση του κ. Ραγκούση με τον κ. Βενιζέλο, που έγινε με αφορμή το θέμα των λαθρομεταναστών, αποτελεί ακόμη ένα επεισόδιο στο σίριαλ του πολέμου μεταξύ υπουργών που βρίσκεται σε εξέλιξη στους κόλπους της κυβέρνησης. Το γεγονός όμως ότι το προηγούμενο διάστημα οι καβγάδες υπουργών και στελεχών περιορίζονταν, κυρίως, μέσα στα ...

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Το μεγάλο φαγοπότι των ΜΚΟ...

Στην χθεσινή (03-03-11) ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι ο κατάλογος με τις χρηματοδοτήσεις των Μ.Κ.Ο που δόθηκε στην Βουλή ήταν λάθος.
Είναι πρωτοφανές Υπουργός να δίνει  λάθος στοιχεία στη Βουλή, δηλαδή να παραπλανά την εθνική αντιπροσωπεία και μάλιστα για ένα θέμα που αφορά στη διαχείριση χρημάτων του Έλληνα φορολογούμενου.
Αντί όμως ο κ. Δρούτσας να αναλάβει την...

Η λύση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας

Γράφει ο Αντώνης Καρακούσης
Η σύνοδος κορυφής του Μαρτίου δεν θα προσφέρει, παρά ελάχιστα, στη διαχείριση του ελληνικού οικονομικού προβλήματος
Ολες οι πληροφορίες και οι επίσημες δηλώσεις των ευρωπαίων υπευθύνων κατατείνουν στην εκτίμηση ότι η σύνοδος κορυφής του Μαρτίου δεν θα προσφέρει, παρά ελάχιστα, στη διαχείριση του ελληνικού οικονομικού προβλήματος.
Οι διεκδικούμενες διευκολύνσεις δεν θα ...

Μάχαιραν έδωσες, Μάχαιραν θα λάβεις

Τον Μάρτιο του 2009, με την παγκόσμια οικονομική κρίση να χτυπάει… επίμονα την πόρτα της Ελλάδας, ο Κώστας Καραμανλής ξεκίνησε έναν κύκλο συναντήσεων με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων. Τους είδε όλους. Το τι ακριβώς τους είπε, δεν το μάθαμε ποτέ. 
Δεν μπορούμε λοιπόν να είμαστε σίγουροι για το κατά πόσο το πολιτικό δυναμικό του τόπου γνώριζε από τότε, έναν ...

Ο Ρουσόπουλος μέσα σε πέντε γραμμές, δείχνει «όλη την βρωμιά και την ανηθικότητα του Παπανδρέου»


Ο κ. Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το 2008 ο κ. Παπανδρέου με ονόμασε “συντονιστή του σκανδάλου Βατοπεδίου”.
Στις 16 Νοεμβρίου 2010, όλα τα κόμματα της Βουλής και πολλοί Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ψήφισαν την πλήρη αθώωσή μου.
Αίφνης σήμερα, ο κ. Παπανδρέου μου επιτέθηκε προσωπικά για να δικαιολογήσει τα συνεχή λάθη 18 μηνών.
Συμπεριφορά αντάξια ενός πολιτικού που εκβίασε εκλογές το 2009, τις κέρδισε με ψεύδη και σε μυστικές συνομιλίες με τον Στρος Καν, πέρασε στο λαό του τη θηλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Πρόκειται για ανήθικη πολιτική στάση.»

Έχουν αντιληφθεί τα ΥΠ.ΕΞ. Ελλάδος & Κύπρου ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;


 
του Μιχάλη Ιγνατίου
Η εσπευσμένη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και η παρατεταμένη παραμονή του γενικού διευθυντή του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών Νίκου Αιμιλίου στην Ουάσιγκτον δεν είναι δύο τυχαία περιστατικά.
Σε όσους ζήσαμε τα γεγονότα του 2004 –ιδιαίτερα τον τρόπο επιβολής της διαιτησίας μέσω συντονισμένου εκβιασμού της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου και των Βρυξελλών–, η κινητοποίηση της Αθήνας και της Λευκωσίας μάς...

Η κυριαρχία των τριών Αλφα

Ο ουρανός είναι γκρίζος, φυσάει ένας ψυχρός άνεμος που παρασύρει, με ένα μελαγχολικό «τιν» «τιν», ένα άδειο τενεκεδάκι αναψυκτικού στο οδόστρωμα της Εθνάρχου Μακαρίου και η φωνή του Παναγιώτη Π., 63 ετών, που επέμενε μέρες γι’ αυτή τη συνομιλία («Θέλω να μιλήσω σε κάποιον. Οχι για μένα, για το άτομό μου, αλλά για όλους σαν εμένα») βγαίνει βραχνή, ισχνή. «Νιώθω ταπεινωμένος, ένα...

Η Μπατζελή συσπειρώνει βουλευτές


Γύρω από το πρόσωπο της Κατερίνας Μπατζελή συσπειρώνονται το τελευταίο διάστημα αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που έχει στην εικόνα της Κυβέρνησης και τις εκλογικές προοπτικές της, η εφαρμογή του μνημονίου.
Η Κατερίνα Μπατζελή είχε αποπεμφθεί άτσαλα από το...

Το “πάπλωμα” είναι η διαδοχή…



Ο χθεσινός, δημόσιος καβγάς του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιάννη Ραγκούση, με αφορμή τη διαχείριση του μείζον ζητήματος των μεταναστών απεργών πείνας στο Μέγαρο Υπατία, αποκαλύπτει πλήρως την πραγματική διάσταση του προβλήματος το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να μην απολέσει το...

Αγωγές κατά του Καμίνη ετοιμάζουν δημοσιογράφοι

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε (χθες) ο δήμαρχος της Αθήνας και στενός φίλος του προέδρου της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φώτη Κουβέλη, Γιώργος Καμίνης, προσπάθησε να δικαιολογήσει τις διώξεις των δημοσιογράφων στον 9.84. Για παράδειγμα, υποστήριξε ότι το βασικό ...

Σε δίλημμα βουλευτές της Ν.Δ. «Ναι ή όχι στη συναίνεση;»

 
Σε δίλημμα βουλευτές της Ν.Δ. «Ναι ή όχι στη συναίνεση;»
Α. ΡΑΒΑΝΟΣ Έντονη παρασκηνιακή συζήτηση διεξάγεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Ν.Δ. για το εάν η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να δώσει ή όχι συναίνεση στην κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κατάσταση.

Στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα πληθαίνουν τα στελέχη που ...

Εκρηξη: 834.290 άνεργοι τον Ιανουάριο

Εκρηξη: 834.290 άνεργοι  τον Ιανουάριο
 
Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το (62,31%) των εγγεγραμμένων ανέργων

CNN: Νέοι, Έλληνες και άνεργοι

Στην ελληνική μυθολογία ο θεός Κρόνος καταβρόχθισε πέντε από τα παιδιά του για να μην του πάρουν την εξουσία.

Μόνο ο Δίας με τη βοήθεια της μητέρας του Ρέας δεν ακολούθησε τη μοίρα των αδερφών του.

Αυτόν τον πρόλογο κάνει ο Dody Tsiantar του CNN για μιλήσει για τους νέους που ζουν στην Ελλάδα αυτή την περίοδο και πλήττονται ανελέητα...

Ρεσιτάλ ατασθαλειών στον ΟΚΑΝΑ

Εκτεταμένη κακοδιαχείριση και σπατάλη χρημάτων του Δημοσίου έδειξε η έρευνα των ελεγκτών δημοσίας διοίκησης... που έγινε στον ΟΚΑΝΑ, με αφορμή τα χρέη του οργανισμού που τον περασμένο Μάρτιο έφταναν στα 35 εκατ. ευρώ.

Το Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου, που συγκροτήθηκε με εντολή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας ...

Η κόπωση του πολιτικού συστήµατος

Σε άρθρο της στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", με τίτλο "Η κόπωση του πολιτικού συστήματος", η Αλεξάνδρα Πάλλη αναφέρεται στις ευθύνες των κοµµάτων για την κρίση και τις µεταρρυθµιστικές προϋποθέσεις.

Αναλυτικά το άρθρο:
Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν µετά τα όσα δήλωσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας για την ...

Τα πάντα έχουν αλλάξει

 
Tης Eλλης Tριανταφυλλου
Πιστεύοντας -ή ελπίζοντας για την ακρίβεια- ότι η εικόνα στην περιφέρεια ίσως είναι λιγότερο αβάστακτη από την αθηναϊκή, αναζήτησα προ διημέρου ανάσα στον περιφερειακό Τύπο. Η πρώτη ιστοσελίδα που άνοιξα ήταν της εφημερίδας ...

Ευαγ. Βενιζέλος: Το θέμα μου δεν είναι ο Ραγκούσης

Στην αντιπαράθεσή του με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση για το θέμα των μεταναστών απεργών πείνας αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάνης Ραγκούσης. «Το θέμα μου ούτε ήταν, ούτε είναι ο κ. Ραγκούσης», τόνισε, σημειώνοντας ότι εξέφρασε την άποψή του στον πρωθυπουργό και ότι καλύπτεται από τη ...

Πόλεμος ανθύπατων για την Υπατία

81 δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν χθες τους απεργούς. Με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ζητούν την παρέμβαση της Αντιπροσωπείας 
 81 δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν χθες ...

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΣΟΚ από τα "ΝΕΑ"> Ο Παπακωνσταντίνου απελπισμένος επισκέφθηκε κρυφά τον Σημίτη και ζήτησε βοήθεια!

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε πολύ πρόσφατα με τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και του ζήτησε απελπισμένος βοήθεια!

Την αποκάλυψη κάνει ο Δημήτρης Μητόπουλος στη στήλη του στα "ΝΕΑ", ο οποίος πλέκει το εγκώμιο του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου-τα κανόνια σου βροντούν.

Ο Παπακωνσταντίνου ζήτησε βοήθεια από τον πρωθυπουργό ο οποίος κυβερνούσε με τις μίζες στα υπουργεία να...

Αμερικανικά πλοία με χιλιάδες πεζοναύτες στην Κρήτη


Ώρα με την ώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν την πίεση που ασκούν στο καθεστώς Καντάφι. Στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Λιβύης πλέουν πολεμικά πλοία από εννέα χώρες, μεταξύ των οποίων και η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά».

Παρά το γεγονός ότι στη χώρα έχουν παραμείνει μόνο λίγοι Έλληνες –διευθυντικά στελέχη εταιρειών που...

Άλλα έλεγε, κι άλλα κάνει...


(ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΒΕΛΗ, ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ... ΑΧΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 98,4;;;)

Θα περίμενε κανείς από έναν πολιτικό, όπως ο Φώτης Κουβέλης, να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό 9.84, και  όχι να τους σπρώξει κι άλλο προς τα κάτω... Κι  όμως ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, που υποστήριξε αρχικά την υποψηφιότητα Καμίνη για τον δήμο της Αθήνας και ακολούθησε μετά ο Παπανδρέου, δεν έχει...

Τζάμπα μάγκας - Άτακτη υποχώρηση Καστανίδη – Θρύψαλα ο τσαμπουκάς του υπουργού Δικαιοσύνης


Εξάμηνη ή ετήσια αναστολή της απέλασης των λαθρομεταναστών της Υπατίας, αποφάσισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης...


«Όσο είναι υποχρέωση να μη χαθεί καμιά ανθρώπινη ζωή, άλλο τόσο δεν μπορεί να εκβιάζεται από ...

Βίντεο ντοκουμέντο από την “καταδίωξη” στου Ρέντη


Ένα περιπολικό φαίνεται πως έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αιματηρή κατάληξη της χτεσινής καταδίωξης στου Ρέντη, με αποτέλεσμα δύο νεαροί άνδρες της ομάδας Δίας να βρουν τραγικό θάνατο.

Ο Alpha παρουσίασε ένα βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα κλειστού κυκλώματος από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της λεωφόρου Κηφισού.

Σε αυτό το βίντεο ντοκουμέντο, το οποίο μπορείτε να δείτε στη ...

Διαδηλωτές στο σπίτι του Σημίτη


Το είπαν και το έκαναν! Περίπου 700 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συγκεντρωμένοι, που διαμαρτύρονται για τις δύο τετραετίες διακυβέρνησης του κ. Σημίτη, φώναξαν "Φέρτε πίσω τα κλεμμένα" και "ΠΑΣΟΚ, ΝΔ οι κλέφτες του λαού", ενώ τραγούδησαν...

"Φαρσοκωμωδία" οι μεταρρυθμίσεις

του Χρήστου ΚίτσιουΤη δυσαρέσκειά τους για τις υπαναχωρήσεις της κυβέρνησης, σε σχέση με τις επιταγές του μνημονίου, εκδηλώνουν όλο και συχνότερα το τελευταίο διάστημα κύκλοι της τρόικας, προκαλώντας ανησυχία για την επόμενη αξιολόγηση και το ενδεχόμενο να βρεθεί η χώρα εκτός στόχων ήδη από το πρώτο μισό της χρονιάς.

Θρυαλλίδα για τη μεταστροφή αποτέλεσε το ...

«Ο Χριστός δεν ντρεπόταν να αναπνεύσει τον ίδιο αέρα με τη Μαγδαληνή»

Η απάντηση του Χ. Καστανίδη στον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ
«Ντρέπομαι ως ορθόδοξος επίσκοπος και ως Έλληνας πολίτης που αναπνέω τον ίδιο αέρα και πατώ στα ίδια χώματα με τον λ. Καστανίδη», δήλωσε ο κ. Σεραφείμ λίγο μετά την ανάρτηση του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Και η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης ήρθε με ...

Απόρρητα έγγραφα καίνε τον Τσοχατζόπουλου

    Απόρρητα έγγραφα καίνε τον Τσοχατζόπουλου
    Η δυσαρέσκεια του Πολεμικού Ναυτικού και τα ψέματα του τότε υπουργού Αμύνης
 Το καλοκαίρι του 1999 η αρμόδια επιτροπή του Πολεμικού Ναυτικού και της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών για την αξιολόγηση της προφοράς που κάνουν από κοινού τα «Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ» και η γερμανική κοινοπραξία, συντάσσει μία έκθεση στην οποία αξιολογεί τόσο την πορεία ναυπήγησης όσο και το πνεύμα «συνεργασίας» με τους...

Άξελ Βέμπερ: Προτείνει τριετές «μορατόριουμ» αποπληρωμής χρεών


Ένα αυτοματοποιημένο τριετές «μορατόριουμ» προτείνει ο απερχόμενος πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ Άξελ Βέμπερ για την αποπληρωμή χρεών της χώρας που θα προσφεύγει στο Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης ESM.

«Στην περίπτωση αυτή η εξυπηρέτηση του χρέους της χώρας προς τους πιστωτές της θα ...

Αγγίζουν τις 700.000 οι άνεργοι στις λίστες του ΟΑΕΔ

Σε ποσοστό 5,51% αυξήθηκαν οι άνεργοι κατά το μήνα Ιανουάριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σύμφωνα... με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού.

Συγκεκριμένα οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ φθάνουν στα 689.558 άτομα. Από αυτούς ...

Δοκιμάζονται οι σχέσεις Κωνσταντινούπολης - Μόσχας. Αδιέξοδο στις συνομιλίες των εκπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών

 
Δοκιμάζονται οι σχέσεις Κωνσταντινούπολης - Μόσχας
Αθήνα
Δοκιμάζονται έντονα τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι σχέσεις Κωνσταντινούπολης - Μόσχας μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε στις συνομιλίες που διεξήχθησαν μεταξύ των εκπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Γενεύη για την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία προετοιμάζεται επί 88 χρόνια και θα είναι η πρώτη που θα ...

ΔΗ.ΣΥ.: «Η κυβέρνηση δείχνει να έχει παραλύσει»

 
Ο εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Γ. Οικονόμου για την οικονομία, τη συνεργασία με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και το ραδιοσταθμό 9,84.
«Η Δημοκρατική Συμμαχία θα λέει πράγματα που δεν θα είναι πάντα ευχάριστα, αλλά θα κινείται στη σφαίρα της κοινής λογικής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή ενημέρωση προς τους πολιτικούς συντάκτες και ανακοίνωσε ότι η Συμμαχία εξέδωσε φυλλάδιο με τις βασικές θέσεις της και με τίτλο «Η νίκη της κοινής λογικής».
Ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας ...

Μειώνουν τις αποδοχές αλλά όχι τους μισθούς ΕΛΠΕ και ΔΕΗ

Ναι στο ψαλίδισμα μπόνους και υπερωριών, που, πάντως, μειώνουν σημαντικά τις αποδοχές των εργαζομένων, αλλά όχι σε απ'ευθείας κόψιμο μισθών, κατά τα «πρότυπα» των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, λένε οι διοικήσεις της ΔΕΗ και των Ελληνικών Πετρελαίων, που αναζητούν κατάλληλη φόρμουλα ώστε και τον Γ. Παπακωνσταντίνου να μη δυσαρεστήσουν και τους εργαζόμενούς τους να μην ξεσηκώσουν.
Η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων, πάντως, ...

Ειδικά μισθολόγια, τέλος. Μόνον επιδόματα ευθύνης & αντικειμένου

Ειδικά μισθολόγια, τέλος. Την πλήρη ένταξη και ενσωμάτωση των 15 ειδικών μισθολογίων, που ισχύουν μέχρι σήμερα στο Δημόσιο και δίδονται σε περίπου 300.000 υπαλλήλους (γιατροί, δικαστικοί, διπλωματικοί, καθηγητές ΑΕΙ, ΤΕΙ κτλ.), στον κορμό του ενιαίου μισθολογίου επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το ειδικό μισθολόγιο θα κοπούν και τα ...

Μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, που φέρνουν την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω, στον τομέα της κρατικής λειτουργίας, συμβαίνουν επί των ημερών της νέας διακυβέρνησης, η οποία εξαντλεί την πολιτική της μόνο στη λήψη ακραίων, εισπρακτικών μέτρων για την εφαρμογή του Μνημονίου, χωρίς να είναι σε θέση να αποτρέψει, αλλά ούτε και να επιλύσει, τα σοβαρά προβλήματα που η ίδια δημιουργεί με τις ...

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΦΟΝΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑΣ

Ένα απεχθές παρασκήνιο φέρνει το αίμα των δύο παλικαριών, αφού αποδεικνύεται περίτρανα ότι μία κυβερνητική νομενκλατούρα γονατίζει την χώρα και τον λαό υπέρ τον τοκογλύφων.Λίγες ώρες λοιπόν πριν την δολοφονία των δύο παλικαριών που έδειξε την κρατική ανευθυνότητα και αδιαφορία στην πλήρωση των βασικών αναγκών των παιδιών που δίνουν τη μάχη στους δρόμους...

Παιδιά 22 ετών και της γενιάς των 900 ευρώ οι αδικοχαμένοι αστυνομικοί

Ηλικίας 23 και 22 ετών ήταν οι νεαροί αστυνομικοί, που έχασαν την ζωή τους την Τρίτη το βράδυ κατά την διάρκεια καταδίωξης κακοποιών στην περιοχή του Ρέντη μετά από ληστεία, που σημειώθηκε σε περίπτερο στο Μενίδι. O μισθός τους, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές συνδικαλιστές της Αστυνομίας, δεν ξεπερνούσε τα 900 ευρώ. Για να κερδίζουν αυτά τα χρήματα διακινδύνευσαν, με αποτέλεσμα τώρα να τους κλαίνε οι οικογένειές τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν ...

Τον νου σας. Παίζουν τις ζωές μας σε ένα μεγάλο χρηματιστήριο...


Θυμάστε τότε με το χρηματιστήριο;; Αρχικά δημιουργήθηκε ένα κλίμα ευφορίας και αφού ο κόσμος έδωσε τις περιουσίες του αγοράζοντας χαρτιά, στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένα κύμα πανικού και φόβου, με αποτέλεσμα να πουληθούν τα χαρτιά πολύ φθηνότερα απ’ ότι αγοράστηκαν και έτσι να γίνει τεράστια μεταφορά πλούτου από τα λαϊκά χέρια στα χέρια ορισμένων. Σήμερα λοιπόν ζούμε το ίδιο....

Κυβέρνηση συνεργασίας βλέπει η Ντόρα

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι ο τελευταίος πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης, υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, προβλέποντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές θα προκύψει από τη συνεργασία κομμάτων, η οποία - όπως τόνισε - θα πρέπει να γίνει με...

Χωρίς ενισχύσεις έμειναν οι τέσσερις αστυνομικοί ...

 


Χωρίς άμεσες ενιισχύσεις έμειναν οι τέσσερις αστυνομικοί που εγκλωβίστηκαν σε ενέδρα θανάτου χθες το βράδυ στου Ρέντη με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο εξ αυτών και των τραυματισμό των άλλων δύο κατά την διάρκεια καταδίωξης οχήματος. 
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής Μ. Κρικέτος δήλωσε στα ΜΜΕ ότι δεν έσπευσαν προς...

Η μεγάλη των υφυπουργών… σφαγή!

Του Σπύρου Νάννου
Το βαρύ κλίμα που υπάρχει στην κυβέρνηση αποτυπώνεται τις τελευταίες ημέρες και στην αβεβαιότητα που έχουν πολλοί υφυπουργοί καθώς καθημερινά γίνονται δέκτες κακών… ειδήσεων σε ό,τι αφορά το μέλλον τους, εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου ανακατέψει εκ νέου την τράπουλα στο κυβερνητικό στρατόπεδο και δεν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Τα ονόματα που ακούγονται για να αποτελέσουν… παρελθόν είναι πολλά, όπως επίσης και τα ονόματα που θα αντικαταστήσουν τους υφυπουργούς!
Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, αρκετοί υφυπουργοί ανά τακτά χρονικά διαστήματα τηλεφωνούν στο Μέγαρο Μαξίμου για να μάθουν το…

Η τελευταία ευκαιρία...

Διαμαρτύρεται, για μια ακόμη φορά, ο καημένος ο Δημήτρης ο Ρίζος του Αδέσμευτου Τύπου, για τα «Γκάλοπ» και τα ευρήματά τους! Διαμαρτύρεται γιατί λέει βγάζουν τον... ΓΑΠ, ως τον δημοφιλέστερο πολιτικό, τον πιο «κατάλληλο» για Πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ τον βέβαιο νικητή, όπως η πρόθεση ψήφου δείχνει, των επόμενων εκλογών!

Από τη στιγμή που, με τις κατάλληλα φορμαρισμένες ερωτήσεις (αλήθεια, γιατί δεν απαιτείται από τις εταιρίες αυτές, με το που ...