Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η τελευταία ευκαιρία...

Διαμαρτύρεται, για μια ακόμη φορά, ο καημένος ο Δημήτρης ο Ρίζος του Αδέσμευτου Τύπου, για τα «Γκάλοπ» και τα ευρήματά τους! Διαμαρτύρεται γιατί λέει βγάζουν τον... ΓΑΠ, ως τον δημοφιλέστερο πολιτικό, τον πιο «κατάλληλο» για Πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ τον βέβαιο νικητή, όπως η πρόθεση ψήφου δείχνει, των επόμενων εκλογών!

Από τη στιγμή που, με τις κατάλληλα φορμαρισμένες ερωτήσεις (αλήθεια, γιατί δεν απαιτείται από τις εταιρίες αυτές, με το που ...
, βγάζουν τη Συμμαχία και τη Ντόρα έξω από το παιχνίδι, ο μόνος διεκδικητής της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ είναι η ΝΝΔ και για «καταλληλότερος», στη θέση του ΓΑΠ, ο Αντώνης. Ε, λοιπόν, πού είναι το παράξενο σ’ αυτά τα αποτελέσματα;  Και το χειρότερο ΠΑΣΟΚ (και όπως είναι τα πράγματα, είναι πράγματι το χειρότερο δυνατόν), όπως και ο χειρότερος ΓΑΠ, είναι σαφώς καλύτεροι από τη σημερινή ΝΝΔ και τον Σαμαρά αντίστοιχα. Αυτή την τραγική πραγματικότητα, έστω και αρκετά παραποιημένη ανάλογα με το ποιος «παρήγγειλε» τη δημοσκόπηση, εκφράζουν τα Γκάλοπ.
δημοσιοποιούν τα αποτελέσματα ενός γκάλοπ, να καταθέτουν υποχρεωτικά και τη λίστα με της ερωτήσεις που υπέβαλαν και στις οποίες απάντησαν οι ερωτούμενοι;)

Γιατί, κακά τα ψέματα, ο Σαμαράς είναι καμένο χαρτί! Παρέλαβε ένα μεγάλο (τέως μεγάλο θα έπρεπε ίσως να διευκρινίσω) κόμμα στη χειρότερή του κατάσταση από συστάσεως του. Κι εκεί που θα περίμενε κανείς, και πάνω απ’ όλους οι οπαδοί, ότι έχοντας πιάσει πάτο, η μόνη κατεύθυνση προς την οποία θα μπορούσε να κινηθεί ήταν προς τα πάνω, έρχονται οι εκλογές για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση να επιβεβαιώσουν αυτό που όλοι οι σκεπτόμενοι οπαδοί ξέραμε κι αυτό που επίσης ήξεραν αλλά δεν ήθελαν να πιστέψουν οι (εναπομείναντες) φανατικοί Σαμαρικοί! Ο Σαμαράς έκανε το θαύμα του. Κατάφερε το, φαινομενικά, αδύνατον. Να χάσει (και μη μου πείτε ότι ήταν απλά συνέχιση της φθοράς λόγω κεκτημένης ταχύτητας), ακόμη μισό εκατομμύριο ψήφους, από του «λίγους» που είχαν μείνει στο κόμμα. Τα αποτελέσματα γκρέμισαν κάθε αμφιβολία ότι ο Σαμαράς δεν «τραβούσε»!  Κι ότι η ΝΝΔ με Σαμαρά αρχηγό ήταν χαμένη από χέρι. Όχι γιατί είναι ανάξιος ή λίγος (αυτό, αν και το υποπτευόμαστε, δεν θα το μάθουμε ποτέ, μια και δεν πρόκειται ποτέ να κληθεί να κυβερνήσει) αλλά απλά γιατί είναι ... ο Σαμαράς. Ο μεγάλος «Προδότης» της παράταξης που έχει το θράσος να το «παίζει» αρχηγός και να μιλάει για βαρίδια και γι’ αυτούς που πλήγωσαν τη παράταξη! Ποιος; Ο Σαμαράς... Που αν ήταν στην Ιαπωνία θα είχε κάνει «χαρακίρι» προ πολλού!

Μα καλά, θα μου πείτε, αυτό το 50 και κάτι τοις εκατό που τον ψήφισε, προδότες ήταν κι αυτοί; Προς Θεού, ούτε κατά διάνοια! Απλοί και σωστοί (στην πλειοψηφία τους) Νεοδημοκράτες ήταν που απλά έπεσαν στην «παγίδα» του Σαμαρά. Τους έπεισε λοιπόν ότι, ψηφίζοντας Ντόρα (αυτή που στήριξε, ανοήτως κατά τη γνώμη μου και εν γνώσει του πολιτικού κόστους, όσο κανένας άλλος τον Καραμανλή) το κόμμα θα έχανε την «Καραμανλικότητά» του και θα γινότανε Μητσοτακικό Φέουδο! Ενώ ο ίδιος (αυτός που έκανε την «πάπια» στην ασφαλή έδρα της Μεσσηνίας και δεν έκανε το παραμικρό να στηρίξει το κόμμα), θα ήταν η «εγγύηση» (τρομάρα του) της συνέχισης της ιστορίας του κόμματος. Τώρα βέβαια ξέρουν (!) το πόσο μεγάλο λάθος έκαναν αλλά το κακό έχει ήδη γίνει. Και ο Αντωνάκης έχει το δικαίωμα να το παίζει Προεδράρα της ΝΝΔ! Αν είναι δυνατόν! Το «παίζει» είναι η λέξη κλειδί φυσικά γιατί τώρα πια κινδυνεύει, αν δεν έχει γίνει ήδη, να είναι πρόεδρος του εαυτού του και της παρέας του.

Εκείνους που μέμφομαι, γιατί  είναι απαράδεκτοι, είναι τα «πρωτοκλασάτα» αστέρια της ΝΝΔ! Για να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση, δεν μιλάω για τους Μανώληδες και τις Πιπιλήδες αυτού του κόμματος που όλοι τους ξέρουμε και δεν μας εκπλήσσει ό,τι και να κάνουν, ούτε και για τους «κολλητούς» του Αντώνη που, καλώς ή κακώς, είναι δεμένοι μαζί του, πολλοί από αυτούς από την «ηρωική»(!) περίοδο της ΠΟΛ.ΑΝ. Μιλάω γι’ αυτούς που, παρ’ ότι είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα ακολουθούσαν τη Ντόρα αν και όταν έκανε τη κίνησή της, έχουν γαντζωθεί στην Βουλευτική τους έδρα, τωρινή και μελλοντική(;), κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα και σφυρίζοντας ανέμελα στον αέρα. Πιστεύουν, εσφαλμένα όπως θα αποδειχθεί αλλά τότε θα είναι πολύ αργά γι’ αυτούς, ότι το  πολιτικό τους μέλλον είναι εξασφαλισμένο μόνο αν παραμείνουν στη ΝΝΔ. Βλέπουν, γιατί δεν είναι «χθεσινοί», ποιός είναι ο Σαμαράς και πόσο κακό κάνει στο κόμμα, αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο «εαυτούλης» τους. Βέβαια, όταν τα πράγματα θα αρχίσουν να πηγαίνουν εμφανώς στραβά γι’ αυτούς και το κόμμα τους, θα αρχίσουν τα γλειψίματα για να τους δεχθούμε στη Συμμαχία. Σιγά μη τους δεχθούμε!!! Είχαν την ευκαιρία και την έχασαν... Όταν τους χρειαζόμασταν, μας «πούλησαν». Όταν θα μας χρειάζονται αυτοί, θα είμαστε πλήρεις από άλλα, νέα και αξιόλογα στελέχη. Αν νομίζουν ότι η Ντόρα θα «πουλήσει» αυτούς που ρίσκαραν όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα για να δημιουργήσει θέσεις γι’ αυτούς, προφανώς δεν την ξέρουν καλά.

Επίσης μιλάω και για τους απλούς Βουλευτές, που συνεχίζουν να στηρίζουν τον «ακατονόμαστο». Πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι εύκολη η  απόφαση να αφήσεις το κόμμα μέσα στο οποίο γαλουχήθηκες και στήριξες (και σε στήριξε) όλη σου την πολιτική σταδιοδρομία, αλλά στη ζωή έρχεται κάποτε η στιγμή που πρέπει να φωνάξεις «αρκετά»! Ε λοιπόν, τώρα φίλοι μου είναι αυτή η στιγμή. Πρέπει χωρίς άλλο, να έχετε καταλάβει ότι το κόμμα στο οποίο βρίσκεστε, δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία που ξέρατε. Όπως επίσης ξέρετε καλά, ότι ο Σαμαράς σας ξεγέλασε ξεδιάντροπα και δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ -την οποία άλλωστε πρόδωσε και πολέμησε όσο κανένας άλλος- που αγαπούσατε. Όσοι, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, δεν αντιλαμβάνεστε ότι η ΝΝΔ τελείωσε και κανείς δεν έχει μέλλον μαζί της, είστε άξιοι της τύχης σας. Οι υπόλοιποι ελπίζετε να την αλλάξετε από μέσα μήπως; Μην είστε αφελείς...

Ο ακατονόμαστος έχει καταστήσει το κόμμα προσωπικό του «βιλαέτι» και θα αγωνιστεί με νύχια και με δόντια να το κρατήσει έτσι!  Αφού λοιπόν δεν έχετε τη παραμικρή πιθανότητα να την αλλάξετε από μέσα, τί περιμένετε; Κάντε τη σωστή κίνηση που δεν είναι άλλη από τη προσχώρηση στη Συμμαχία. Βέβαια, άνθρωποι είσαστε και δεν μπορεί να μη σας αναγνωρίσει κανείς ότι έχετε αγωνία για το μέλλον σας. Έχετε επενδύσει μια ολόκληρη ζωή και το πολιτικό σας μέλλον σ’ αυτό το κόμμα και η απόφαση εγκατάλειψής του, ούτε εύκολη είναι ούτε χωρίς ρίσκα. Είναι όμως απόφαση ζωής και τέτοιες αποφάσεις θέλουν «ούμπαλα» και ψυχή! Ναι, ίσως να χάσετε την έδρα σας μια και δεν θα έχετε την κάλυψη (το αντίθετο ίσως) της οργάνωσης ενός «μεγάλου» κόμματος. Αλλά, σκεφτείτε δύο παράγοντες. Πρώτον, με 20% (εκεί φαίνεται να έχουν κολλήσει τα ποσοστά της ΝΝΔ) πόσους βουλευτές θα βγάλει το κόμμα; Θα είστε ένας από αυτούς; Και δεύτερο, αν οι επόμενες εκλογές γίνουν (όπως πιθανολογείται) με λίστα, αν δεν είστε ένας από τους παρατρεχάμενους του Σαμαρά, θα είστε σ’ αυτή τη λίστα; Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, σκεφτείτε. Υπάρχει σύγκριση σε ήθος, ικανότητα, εμπειρία, παράδοση και διεθνή αναγνώριση μεταξύ του Σαμαρά και της Ντόρας;

Και το τελευταίο και πιο σημαντικό. Η Συμμαχία δεν είναι τίποτε άλλο από μια βελτιωμένη και επηυξημένη έκδοση (με φιλελεύθερες πινελιές) της παλιάς καλής Νέας Δημοκρατίας που καμία σχέση δεν έχει με τη ΝΝΔ του Σαμαρά.

Ελάτε φίλοι μου, η απόφαση δεν είναι τόσο δύσκολη, όσο οι κομματικοί σάς κάνουν να πιστεύετε. Και στο κάτω-κάτω, είναι η μόνη λύση!

Ελάτε πριν είναι αργά. Σας περιμένουμε.

Πάνος Χατζηκωνσταντίνου
DeFreJus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...