Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Κυβέρνηση συνεργασίας βλέπει η Ντόρα

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι ο τελευταίος πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης, υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, προβλέποντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές θα προκύψει από τη συνεργασία κομμάτων, η οποία - όπως τόνισε - θα πρέπει να γίνει με...
 βάση το προγραμματικό πλαίσιο.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, η κα Μπακογιάννη εξέφρασε την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, χαρακτηρίζοντας τα εν λόγω σενάρια εξαιρετικά επικίνδυνα για την ελληνική οικονομία. Σημείωσε, ωστόσο, ότι αν σκεφτόταν ιδιοτελώς θα ήθελε να γίνουν εκλογές, προκειμένου να μπει το κόμμα της στη Βουλή, ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρχουν σημαντικές εκπλήξεις στις επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Δεν έλειψε, παράλληλα, να εξαπολύσει σκληρή επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά για τον  οποίο τόνισε ότι είναι αναξιόπιστος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Η ΝΔ ήταν κόμμα αξιοπιστίας που έβαζε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, αλλά τώρα ακολουθεί τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, στο πρότυπο του αντιμνημονιακού πάθους», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι «ένα κόμμα που έχει κυβερνήσει δεν μπορεί να πολιτεύεται με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα».
Αναφερόμενη στο μνημόνιο, τόνισε ότι τα 110 δισ. του δανείου ήταν η μοναδική δυνατότητα της Ελλάδας, όταν έφτασε πέρσι στο οριακό σημείο της χρεοκοπίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η ΔΗΣΥ διαφωνεί με τα επιμέρους μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση. «Θα μπορούσε από πέρσι να εξυγιάνει τον ΟΣΕ και να μην έδινε όλα τα χρήματα που έκοψε από τους συνταξιούχους για να γεμίσει τη μαύρη τρύπα του Οργανισμού», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να σηκώνει όλο το βάρος ο ιδιωτικός τομέας, από όπου προέρχονται οι περισσότεροι άνεργοι. «Η κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει το πρόβλημα και προχωράει ρίχνοντας όλο το βάρος στον ιδιωτικό τομέα», επεσήμανε.
Αναφερόμενη στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «υπερφορολόγηση», υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η φορολογική πολιτική που ακολουθείται.
Πρότεινε παράλληλα να μειωθεί η επιχορήσηση των κομμάτων κατά 20 εκατ. ευρώ, επισημαίνοντας πως «το πολιτικό σύστημα δεν έχει αντιληφθεί ακόμη την κρισιμότητα της κατάστασης».

Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...