Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Ο στόχος ήταν το ευρώ και πέτυχαν διάνα ...

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αποστολή εξετελέσθη αν κρίνουμε από τις χθεσινές ανακοινώσεις για την σχέση ευρώ – δολαρίου. Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, κάρφος εις τον οφθαλμόν πολλών, που είχε τα τελευταία χρόνια γίνει απειλητικά ισχυρό σε σχέση με το παγκόσμιο νόμισμα που ακούει στο όνομα δολάριο, υπέστη καθίζηση.

Μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες έχει σημειώσει πτώση πάνω από 2%, διολισθαίνοντας κάτω από το επίπεδο στήριξης των 1,2970 δολαρίων, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι η πτώση του θα συνεχιστεί. Βρέθηκε έτσι το ευρώ στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου τετραμήνου.

Είδατε πόσο απλό ήταν; Προκαλείται μια παγκόσμια κρίση που ξεκινά από τις ΗΠΑ, με την κατάρρευση της Λήμαν Μπράδερς και τα λοιπά. Μετά η κρίση εξάγεται στην Ευρώπη, η οποία δεν κόβει αφειδώς νόμισμα, όπως κάνει η Αμερική.

Και τέλος, εμφανίζεται η Ελλάδα και κάνει άνω-κάτω την Ευρώπη. Θα πείτε, τι να ...

Θύμα επίθεσης και ο Παπαχελάς

thumb
Θύμα του γενικότερου κλίματος που έχει επικρατήσει εναντίον των δημοσιογράφων έπεσε παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς. Ο δημοσιογράφος προπηλακίστηκε από αγνώστους ενώ βρισκόταν σε ταβέρνα με φίλους του. Το επεισόδιο διαδραματίστηκε σε ταβέρνα του χωριού Σπήλαιο στη Βασιλίτσα Γρεβενών, την περασμένη εβδομάδα,  όπου ο Παπαχελάς βρέθηκε με παρέα .
Ένας άγνωστος πελάτης τον πλησίασε και αφού τον έβρισε, έφθασε στο σημείο να του πετάξει  το κρασί στο πρόσωπο. Ακολούθησε αναστάτωση μέσα στην ταβέρνα, αλλά ο διευθυντής της «Καθημερινής», αντέδρασε με ψυχραιμία και έτσι δεν προκλήθηκε γενική σύρραξη!
Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας φώναξε αμέσως την αστυνομία, αλλά όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες δεν δόθηκε συνέχεια στο επεισόδιο και έτσι το θέμα έληξε εκεί.
 Όπως φαίνεται, οι πολίτες αυτής της χώρας άρχισαν να συνειδητοποιούν τι συμβαίνει με τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους και αρχίζουν ...

Βασιλικό Ρεβεγιόν για τον Πάγκαλο

8 Ιανουαρίου 2011

Ρεβεγιόν σε σουίτα με πισίνα στην ταράτσα έκανε ο Πάγκαλος

Και πολύ καλά έκανε! Αφού δεν χάνει ψήφους το κόμμα του, γιατί να μη μας δουλεύει όλους; Την αιτία την εξήγησε πολύ πετυχημένα, άλλος συνμπλόγκερ, εδώ. Και ο Πάγκαλος τον άκουσε και συνεχίζει να μας δουλεύει. Εύγε!

Ο Μαζί τα Φάγαμε ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά είχε χορηγό και παρέα το ζεύγος Σηφουνάκη.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και η σύζυγός του, Χριστίνα Χριστοφιλοπούλου, επέλεξαν το ξενοδοχείο «King George Palace” για να γιορτάσουν την είσοδο του Μνημονιακού 2011.

Μόνο η σουίτα τους η οποία διαθέτει πισίνα στη ταράτσα κόστιζε 5.400 ευρώ. Το ζεύγος Πάγκαλου και τα δυο τους παιδιά επέλεξαν το πολυτελές ρεστοράν...

Οι μεταγραφές της Ντόρας από τη Ν.Δ.


Η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» κυρία Ντόρα Μπακογιάννη προχωράει δυναμικά στην οργάνωση του κόμματος, με εντυπωσιακές πολιτικές μεταγραφές από τη Νέα Δημοκρατία, κυρίως πολιτευτών και κομματικών στελεχών, με μακρά πορεία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και με αξιοποίηση νέων ηλικιακά προσώπων, χωρίς… κομματικά ένσημα. Η κυρία Μπακογιάννη, μετά από τις προσπάθειες  απαξίωσης από μερίδα του τύπου και από την Ν.Δ., εισβάλλει δυναμικά στον πολιτικό στίβο, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει μεγάλη πολιτική επιρροή ενώ έχει και στελέχη ετοιμοπόλεμα έτοιμα να κερδίσουν τη μάχη των πολιτικών εντυπώσεων. 
Επιδιώκοντας να υπερασπισθεί το εγχείρημα της και να πείσει ότι μπορεί να καλύψει τον ...

Στο στόχαστρό της N.Δ. ο Ραγκούσης


Για κομματικό παιχνίδι εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση που δημοσιοποίησε τις προθέσεις της κυβέρνησης για ριζική αλλαγή του «πόθεν έσχες» των βουλευτών και του τρόπου χρηματοδότησης και ελέγχου των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων με στόχο να κτυπηθεί η γκρίζα πλευρά της πολιτικής και να καθιερωθεί η διαφάνεια.
Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο υπουργός ανατρέπει αποφάσεις, που έχουν ληφθεί στη συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Δεκέμβριο του 2009. Παράλληλα η Ν.Δ. τον εγκαλεί ότι μετατρέπει μία διακομματική προσπάθεια για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και το χτύπημα της διαφθοράς, «σε κομματικό παιχνίδι εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης».
Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Π. Παναγιωτόπουλος με δήλωσή του υποστήριξε ότι η Ν.Δ. έχει προτάσεις άμεσα εφαρμόσιμες, ικανές να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα, αλλά διευκρίνισε: «Επιμένει, ωστόσο, στην ανάγκη του υπερκομματικού χαρακτήρα του ...

Βελτίωση δεικτών στην Ε.Ε. - επιδείνωση εδώ

 



Συνεχίστηκε η πτώση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ βελτιώθηκε γενικά τόσο στην Ευρώπη των 27 όσο και στην ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρόκειται για τη μηνιαία έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν, από την οποία προκύπτει ότι ο δείκτης που αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες των επιχειρηματιών και των καταναλωτών στη χώρα μας έκανε νέα «βουτιά» και από 67 μονάδες που ήταν το Νοέμβριο βρέθηκε στις 65,6 μονάδες το Δεκέμβριο 2010. Φυσικά, είναι ο πιο χαμηλός δείκτης στην ευρωζώνη και γενικά στην Ευρώπη των 27. Μάλιστα, ο δείκτης στην ευρωζώνη αυξήθηκε από 105,1 μονάδες το Νοέμβριο σε 106,2 μονάδες το Δεκέμβριο και στην Ε.Ε. από 105,1 μονάδες σε 106,1 αντίστοιχα.

Με βάση τα στοιχεία της έκθεσης, η Ελλάδα έχει τους χαμηλότερους δείκτες σε όλους τους κλάδους, από τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες έως το λιανικό εμπόριο και τις κατασκευές. Το χειρότερο δείκτη έχει η χώρα μας και ...

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Το έγκλημα ολοκληρώνεται...

Νομοσχέδιο «σκούπα» για τα μέσα ενημέρωσης ετοιμάζει ο κ. Χυτήρης. Για να σωθούν παρηκμασμένες εφημερίδες και χρεοκοπημένα εκδοτικά συγκροτήματα. Το αλισβερίσι του Τύπου με την εξουσία καλά κρατεί. Τη δύσκολη ώρα, όταν τα ψέματα τελειώνουν, έρχεται το «ιππικό», δηλαδή ο κ. Χυτήρης. Μία ιστορία διαπλοκής που έρχεται από τα πολύ παλιά χρόνια. Για να μην νομίζετε ότι το έγκλημα της χρεοκοπίας δεν είχε συνενόχους...

Το σχέδιο είναι έτοιμο. Θα μπορούσαν να έχουν ήδη κάνει πολλά περισσότερα πράγματα για τους εκδότες, αν δεν φοβόντουσαν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι η αφορμή ακόμη και για λαϊκή εξέγερση. Την ώρα που η κρίση πλήττει τον κάθε Έλληνα, είναι σκέτη πρόκληση να χάνουν το χρόνο τους αναζητώντας τρόπους για να σώσουν τους φίλους τους στα Μέσα Ενημέρωσης.

Αλήθεια, γιατί δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία για άλλους κλάδους που ...

Η ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης βυθίζει τη χώρα


Η πολιτική του "ώριμου φρούτου" και οι ανώριμοι πολιτικοί
Υπάρχουν πολιτικοί; Το ερώτημα τίθεται καθαρά ρητορικά, αφού στην πράξη βλέπουμε πως στην Ελλάδα του σήμερα εκλείπουν τόσο οι πολιτικοί, όσο και οι πολιτικές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την χώρα να βγει από ένα αδιέξοδο στο οποίο επιμελώς τοποθετήθηκε από πολιτικές και οικονομικές πρακτικές παρελθόντων χρόνων…
Στην Δημοκρατία, είθισται να ισχυριζόμαστε, πως δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Και αυτό είναι σαφές. Μπορεί όμως η πολιτική ανυπαρξία να βρει ή να δημιουργήσει μία διέξοδο; Η σημερινή πολιτική "ανικανότητα" δεν αφορά πρόσωπα, αλλά αφορά μία επιβληθείσα και αποδεχθείσα τάση: αφού δεν μπορούμε να παράξουμε πολιτική, τότε δεχόμαστε αυτό που μας προσφέρουν, δηλαδή, το μνημόνιο!
Εδώ, σε αυτό ακριβώς το σημείο, αποδεικνύεται πως ο λαός έχει εγκαταλειφθεί στους σχεδιασμούς της τρόικας και του ΔΝΤ, οι οποίοι –σχεδιασμοί- είναι ένας ισοπεδωτικός "μπούσουλας", που έχει εφαρμοστεί σε πολλά...

Στο Παρίσι με ...άρωμα από φρεγάτες κι αεροπλάνα...


Πιστός στις συνήθειές του, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε τη δράση  του το 2011 με μια επίσκεψη στο εξωτερικό.  

Σήμερα Πέμπτη, την ώρα που σε όλη την Ελλάδα θα γίνεται ο αγιασμός των υδάτων και θα εορτάζονται τα Θεοφάνεια, ο κ. Παπανδρέου θα εκφωνεί ομιλία σε εκδήλωση που οργανώνει ο γάλλος υπουργός Βιομηχανίας κ. Ερίκ Μπεσόν στο Παρίσι, με θέμα «Νέος Κόσμος. Νέος Καπιταλισμός».  

Στη διημερίδα  αυτή, ενδεχομένως λόγω και της  παρουσίας του έλληνα πρωθυπουργού, θα
λάβει μέρος και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας κ. Φρανσουά Φιγιόν.

Το μεσημέρι ο κ. Φιγιόν θα παραθέσει γεύμα  εργασίας προς τιμήν του κ. παπανδρέου στο γαλλικό πρωθυπουργικό γραφείο. Εκεί αναμένεται να γίνει μία γενική συζήτηση για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, την αντιμετώπιση των...

Ντόρα Μπακογιάννη: Λείπει η διαφάνεια και η συναίνεση για εξωτερική πολιτική

Για κλίμα μυστικής διπλωματίας το οποίο υπονομεύει την όποια ειλικρινή προσπάθεια προσέγγισης, έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ και στις μακρές κατ' ιδίαν συνομιλίες του με τον Τούρκο ομόλογό του.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας έκανε αυτή τη δήλωση αφού επεσήμανε ότι κάθε κίνηση ή προσπάθεια που συντελεί στην βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία είναι κατ' αρχήν θετική.
Παράλληλα τόνισε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στη στάση της Τουρκίας πέραν της επιστροφής ενός ακινήτου του Πατριαρχείου που η ίδια η τουρκική κυβέρνηση υπογράμμισε ότι ...

Στα ύψη το spread των 10ετών ομολόγων

Tα ελληνικά δεκαετή ομόλογα έχουν αυξήσει τα επιτόκια τα οποία βρίσκονται  σε απόσταση «αναπνοής» από τις 1.000 μονάδες βάσης.Σήμερα στην αγορά κρατικών ομολόγων παρατηρείται εκ νέου διεύρυνση της  ψαλίδας μεταξύ δεκαετών ελληνικών ομολόγων και των αντίστοιχων γερμανικών , με το spread τους να βρίσκεται κοντά στο «φράγμα» των 1.000 μονάδων, διαμορφούμενο στις 990,9 μονάδες βάσης.
Είναι το υψηλότερο  spread  από την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη και αποδίδεται στις φήμες σχετικά με ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τίς οποίες δυστυχώς η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν μπορεί να ελέγξει.
Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Παρίσι, διέψευσε για μιά ακόμη φορά  τα σενάρια αναδιάρθρωσης, προσπαθόντας να ανατρέψει το άσχημο κλίμα ενώ ανέφερε πως η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους είναι θέμα εβδομάδων.
Στελέχη της τραπεζικής αγοράς  ωστόσο επισημαίνουν, ότι η εικόνα αυτή δεν...

Πρώην στρατόπεδα θα γίνουν κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών

Στρατόπεδα που δεν χρησιμοποιούνται πλέον για στρατιωτικές υπηρεσίες, προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα υποδοχής παράνομα εισερχόμενων μεταναστών, σύμφωνα με τροπολογία στο σχέδιο νόμου για το άσυλο, που κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.
Αναλυτικά, η τροπολογία η οποία συνυπογράφεται από τους συναρμόδιους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προβλέπει τα εξής:
1. Παραχωρείται η χρήση στρατοπέδων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τις ...

Στην Τουρκία σήμερα ο Γ. Παπανδρέου για την «Οραματική Διπλωματία»

Ως ανταπόδοση της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα το καλοκαίρι, χαρακτηρίζουν τουρκικές εφημερίδες τη σημερινή επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στη γειτονική χώρα.

"Ο Ελληνας πρωθυπουργός αναμένεται να παρακολουθήσει το δεύτερο μέρος της σύσκεψης των Τούρκων διπλωματών στο Ερζερούμ, αν και η επίσκεψή του συμπίπτει με τις συζητήσεις για τα σχέδια της Αθήνας να μπλοκάρει μέρος των συνόρων της με την Τουρκία για να αντιμετωπίσει τη λαθρομετανάστευση στην Ε.Ε." σημειώνει η Χουριέτ.
Η εφημερίδα προτάσσει τα ελληνικά σχέδια για την κατασκευή φράχτη, συνολικού μήκους 12,5 χιλιομέτρων, στην περιοχή του Εβρου. Σημειώνει πως το θέμα "θα συζητηθεί εκτενώς μεταξύ του Τούρκου και του Ελληνα πρωθυπουργού" και επικαλείται αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που χαρακτηρίζουν ως "κυριαρχικό δικαίωμα κάθε χώρας τη λήψη μέτρων για την προστασία των συνόρων της".

"Απέρριψαν ωστόσο αιτιάσεις περί αποτυχίας της Τουρκίας να σταματήσει την ...

Κάρτα του πολίτη

     

Γερμανική ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη

Εσωκομματική αναστάτωση και σύγχυση επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία σχετικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την« κάρτα του πολίτη» που προωθεί η κυβέρνηση, μετά την παρέμβαση του τομεάρχη Εσωτερικών του κόμματος κ. Χρ. Ζώη. Ο βουλευτής Λάρισας, σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή που είχε χαράξει ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, που εμφανίστηκε κάθετα αρνητικός στην υιοθέτηση της κάρτας, προκάλεσε έντονες συζητήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο κόμμα, με τη δημόσια παρέμβασή του το απόγευμα της παραμονής των Θεοφανείων.

Ο κ. Ζώης με τη δήλωσή του, επεσήμανε την ανάγκη το Υπουργείο Εσωτερικών, όχι απλώς να διαβεβαιώσει πως θα πράξει το αυτονόητο, ότι δηλ. θα ερωτήσει την Ανεξάρτητη Αρχή για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά περαιτέρω να κατανοήσει και τις επιφυλάξεις που εκφράζονται ,τόσο από ειδικούς επιστήμονες και αφορούν την...
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=376655&dt=07/01/2011#ixzz1AKupFgyS

Μισθοί… εξόντωσης


ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ του 2009 ο σημερινός πρωθυπουργός υποσχόταν ότι θα βάλει τέλος στον «εργασιακό μεσαίωνα» που καθιερώθηκε, δήθεν, επί Νέας Δημοκρατίας (ξεχνώντας σκόπιμα πως οι πιο αντιεργατικές ρυθμίσεις των τελευταίων 15 ετών έχουν προωθηθεί από το ΠΑΣΟΚ), ακόμη και ο πλέον κακοπροαίρετος πολίτης δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα άνοιγε την «Κερκόπορτα» για να επιστρέψουν τα εργασιακά δικαιώματα στην περίοδο του Μεσοπολέμου. Σήμερα, πλέον, η αγορά εργασίας έχει μετατραπεί σε «Καιάδα», στα βάθη του οποίου συμπαρασύρονται τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επιχειρήσεις.


ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΙ ΦΟΒΟΙ όλων όσοι εξαρχής υποστήριζαν ότι η συμφωνία με την τρόικα δεν ωφελεί κανέναν παρά ...

Φοροδιαφυγή : Aπουσία … πολιτικής βούλησης.

 
Φοροδιαφυγή : Aπουσία … πολιτικής βούλησης.
Ο τίτλος ιδιαίτερα ελκυστικός,όπως γράφει ο Γ. Παντελάκης,  για να συγκεντρώσει τα βλέμματα πάνω του: «Οι φοροφυγάδες στο εδώλιο».
Είχε δε και παραλλαγές: «Παραπομπή σε δίκες-εξπρές για τους φοροφυγάδες», «αυστηρότερες ποινές και φορο-αστυνομία για όσους φοροδιαφεύγουν», «ποινικό αδίκημα η μη καταβολή ΦΠΑ» κ.ο.κ.
Χρειάστηκαν περισσότερο από ένα χρόνο οι κυβερνώντες για να δημοσιοποιήσουν τις σκέψεις τους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η οποία υπολογίζεται σε 30-35 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. Το ότι δήλωναν προεκλογικά έτοιμοι ν’ αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, ας το εκλάβουμε ως πταίσμα ανάλογο μ’ εκείνα στα οποία υποπίπτουν όλα τα....

Κριτική της Ντόρας Μπακογιάννη στην υπερσυντηριτική στροφή της ΝΔ μέσω των δηλώσεων του Κρανιδιώτη στενού συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά

Την πολιτική αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία επέλεξε η κυρία  Μπακογιάννη σχολιάζοντας τις ακροδεξιές απόψεις που επανειλλημένως εξέφρασε ο μαθητής του Αντώνη Σαμαρά και παλαιό στέλεχος της Πολιτικής Ανοιξης, Φαήλος Κρανιδιώτης.
«Αυτός ο λανθάνων φασισμός,τον οποίο εκφράζει ο κ. Κρανιδιώτης, τείνει να γίνει η κυρίαρχη άποψη μέσα στη ΝΔ και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα» σχολίασε η κυρία Μπακογιάννη, η οποία εκτιμά ότι «αλλοιώθηκε 100% η φυσιογνωμία της ΝΔ» με τη σύμφωνη γνώμη της ηγετικής ομάδας, υπονοώντας τον κ. Σαμαρά αν και απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά σ΄αυτόν.
Οι δηλώσεις αυτές της κ. Μπακογιάννη θεωρήθηκε ότι έγιναν με στόχο να διαμορφωθούν ευνοϊκές πολιτικές συνθήκες ώστε να γίνει σαφής ο ιδεολογικός προσανατολισμός της Δημοκρατικής Συμμαχίας και να περάσει έτσι τα μηνύματα του κόμματός της, εξασφαλίζοντας ενδεχόμενη μελλοντική στήριξη μεγάλου τμήματος του μετριοπαθούς ακροατηρίου που κινείται στον ...

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ που προξένησαν άνοδο των spreads


 

και μας οδήγησαν στο ΔΝΤ...Δείτε τις χρονολογικά σε συνδυασμό με τα spreads:


Δεξί εξτρέμ

Ο “αγράμματος” που έκανε το λάθος


Αυτή τη φορά, ο Θεόδωρος Πάγκαλος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Και σίγουρα, άφησε… χιλιόμετρα πίσω τον ίδιο τον εαυτό του, στις πιο «κλασικές» στιγμές του. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, ο πολιτικός που στα χρόνια της νεώτερης, μεταπολιτευτικής Ελλάδας, διεκδικεί για τον εαυτό του τον ρόλο του «Μεγάλου Τραγουδιστή… της Αλήθειας», έφτασε μέχρι το μακρινό 1821, για να εξηγήσει τη σημερινή θλιβερή κατάντια της Ελλάδας. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος που, μεταξύ άλλων υπήρξε:
-         Το «κομμένο δάχτυλο» του Σημίτη, όπως είχε αποκαλέσει τον εαυτό του, μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση των «εκσυγχρονιστών», λόγω της ιστορίας με τα κότερα του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, και του… ποιοι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ σύχναζαν στο κατάστρωμά τους.
-         Το «πολιτικό θύμα» ξενόσταλτων συμβούλων και τεχνοκρατών στο υπουργείο Εξωτερικών, το 1999, τότε που ισχυριζόταν ότι επί ημερών του διαδόχου του, Γιώργου Παπανδρέου, στο ΥΠΕΞ… μιλούσαν αγγλικά, με χροιά USA.
-         Ο φερόμενος ως διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που έχασε τον Δήμο Αθηναίων, από τον...

Θέμα χρόνου η προσχώρηση Κοντογιάννη στη Δ.Συμμαχία

Σχεδόν δεδομένη θεωρείται η προσχώρηση του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη στην παράταξη της Ντόρας Μπακογιάννη.
Ο ίδιος ο κ.Κοντογιάννης έκανε γνωστή την πρόθεσή του αναφέροντας: "Ιδεολογικά είμαι κοντά στη Δημοκρατική Συμμαχία της κας Μπακογιάννη. Σύντομα θα λάβω τις αποφάσεις μου. Θέλω να αγωνιστώ γι' αυτά που πιστεύω. Η σιωπή είναι συνενοχή".
Επιπλέον τοποθετήθηκε επί της αναφοράς του Γιώργου Καρατζαφέρη ότι θα τον ήθελε στο κόμμα του: "Με τιμά η σκέψη του. Δεν μου έχει γίνει προσωπικά πρόταση, είμαστε φίλοι όμως ιδεολογικά είμαι κοντά στις θέσεις που πρεσβεύει η κα Μπακογιάννη", κατέληξε

«Κρουαζιέρα» πάει ο Χ. Παπουτσής τους λαθρομετανάστες

«Κρουαζιέρα» πάει ο Χ. Παπουτσής τους λαθρομετανάστες
Δύο πλοία-μαμούθ σχεδιάζει να φέρει από την Ολλανδία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής προκειμένου να λύσει το πρόβλημα της ροής λαθρομεταναστών σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για την επόμενη κίνηση των επιτελών της λεωφόρου Κατεχάκη μετά την αναγγελία της κατασκευής του φράχτη μήκους 12,5 χιλιομέτρων στα χερσαία
σύνορα Ελλάδας- Τουρκίας. Τα δύο πλοία, τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι του Ρότερνταμ, έχουν χωρητικότητα μεγαλύτερη των 1.000 ατόμων και θα λειτουργήσουν ως πλωτά κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών. Την ίδια στιγμή σε τελικό στάδιο βρίσκεται η δημιουργία τριών κέντρων υποδοχής σε ισάριθμα παλαιά στρατόπεδα στον Έβρο. Μάλιστα, για αυτούς τους χώρους έχει ζητηθεί άλλου τύπου βοήθεια από ειδική υπηρεσία της κυβέρνησης της Δανίας προκειμένου με κατάλληλες λυόμενες κατασκευές μεγάλου ...

Κύριε Πάγκαλε, δείτε ποιοι... τα φάγατε

Κύριε Πάγκαλε, δείτε ποιοι... τα φάγατε
Μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν οι απολαβές των 300 και των υποτακτικών τους, σε μια περίοδο που όλοι οι Έλληνες υποφέρουν.
Δείτε πόσα και τι παίρνουν οι βουλευτές που αντί να μειώσουν τις αποδοχές τους, τις αύξησαν έως 30%.
Το ρεπορτάζ είναι του Νικόλα Βαφειάδη και δημοσιεύτηκε, κατά λάθος φαίνεται στην Καθημερινή. Μετά από αυτό το ρεπορτάζ, ο δημοσιογράφος απολύθηκε από την εφημερίδα για... άγνωστο λόγο.
Σας δίνουμε τα στοιχεία, έτσι όπως δημοσιεύτηκαν και δείτε το βίντεο για όσους θέλετε να το εμπεδώσετε!
Τα πολιτικά κόμματα δεν πλήτονται οικονομικά από την κρίση, όπως αποδείχτηκε και μετά την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για αύξηση κατά 30% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησής τους , η οποία, από τα 37 εκατ. ευρώ που είχε περιορισθεί, θα φτάσει τελικά ...

Οι έλληνες πεινάνε και το κράτος συνεχίζει να πληρώνει μεγάλα ποσά για τα συστήματα παρακολούθησης TETRA και C4I!


ΑΠΛΑ…ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
Από το πρόγραμμα Διαύγεια μας έκανε μεγάλη εντύπωση διαβάζοντας τη κατάσταση των δαπανών του υπουργείου προστασίας του πολίτη, τα μεγάλα ποσά που δόθηκαν μέσα σε ένα μήνα στην εταιρεία SAIC ΕΛΛΑΣ.

Δόθηκαν λοιπόν στις 14 Νοεμβρίου του 2010, 6.852.776 ευρώ για το σύστημα TETRA και άλλες 882. 630 ευρώ για τη συντήρηση του C4I. Ένα μήνα μετά στις 15 Δεκεμβρίου εγκρίνεται πληρωμή δαπάνης για την παροχή υπηρεσιών δικτύου TETRA και υπηρεσιών συντήρησης-υποστήριξης των Συστημάτων C4I άλλα 3.919.925 ευρώ.
Άρα σε ένα μήνα η συγκεκριμένη εταιρεία μάζεψε συνολικά από τον κρατικό ελληνικό κορβανά 11.655.000 ευρώ!! Νο bad…. εξάλλου όπως είναι γνωστό πλέον στους Έλληνες “τα λεφτά υπάρχουν…”!

Ποια είναι όμως η SAIC;
Για την ιστορία λοιπόν η SAIC ιδρύθηκε το 1969 από τον πυρηνικό φυσικό

22 σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό το 2011

Είκοσι δύο σαρωτικές αλλαγές φέρνει για 5.500.000 ασφαλισμένους από το καλημέρα σας το 2011. Οι νέες ρυθμίσεις που προβλέπονται σε δυο ασφαλιστικούς νόμους φορτώνουν στις πλάτες όλων των εργαζομένων που ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά μετά την 1-1-1983 από 7-15 έτη ασφάλισης, μειώνουν τις συντάξεις ως 45% και μεταφέρουν τους δημοσίους υπαλλήλους στην ασφάλιση του ΙΚΑ.

Οι νέες ρυθμίσεις ωθούν σταδιακά τα όρια ηλικίας όλων των ασφαλισμένων προς το 65ο έτος της ηλικίας από το 2011 ως το 2013, ενώ μετά το 2013 καθιερώνει τα 40 έτη ασφάλισης ως απαραίτητη προϋπόθεση για πλήρη σύνταξη, παρέχοντας το δικαίωμα να τη λάβουν στο 60ό έτος της ηλικίας τους.
Κωδικοποιώντας σε τίτλους τους νόμους αυτούς η «Ι» σε συνεργασία με στελέχη στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, καταγράφουν τις εξής αλλαγές από την 1/1/2011:

1.ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Οι νεοπροσλαμβανόμενοι στα ΝΠΔΔ στους ΟΤΑ και οι στρατιωτικοί ασφαλίζονται στο ΙΚΑ τόσο για την κύρια όσο και για ...

Το άξεστο '21 του αντιπροέδρου

Το "μαζί τα φάγαμε" και οι "κοπρίτες δημόσιοι υπάλληλοι", είναι μάλλον πταίσματα, μπροστά σε αυτά που είχε πει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε ομιλία του στην Οξφόρδη τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", την ώρα που η Ελλάδα έκανε τα πρώτα της βήματα στο τούνελ του ΔΝΤ και του μηχανισμού στήριξης, ο ίδιος καταφερόταν με απαξιωτικά σχόλια στη χώρα του και τους πολίτες της.

Στη συγκεκριμένη διάλεξη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε τους πολίτες πιο διεφθαρμένους από τους πολιτικούς.

"Κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος, ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν" είχε πει.

Μάλιστα στη διάλεξή του ταύτισε τους διαδηλωτές, που ...

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ας αλλάξει ο Λαός!


Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ούτε άλλαξε, ούτε πρόκειται ν’ αλλάξει. Διάνυσε το τελευταίο τρίμηνο του 2009 τρομοκρατώντας το λαό, διάνυσε ολόκληρο το δωδεκάμηνο του 2010 πραγματοποιώντας ποικίλες αντιλαϊκές επιδρομές και εισέρχεται στο 2011 με ακόμη αντιλαϊκότερες προθέσεις και πρακτικές.
Ηδη, τα πρώτα μέτρα της για το 2011, χτυπάνε περαιτέρω τα μικρομεσαία εισοδήματα.
Οπως άρχισε, δηλαδή, έτσι και θα τελειώσει η διακυβέρνηση Γ. Παπανδρέου - οψέποτε τελειώσει. Με αλλεπάλληλα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου και με αλλεπάλληλα μέτρα εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλων των λαϊκών στρωμάτων. Διότι είναι μία σύγχρονη αστική κυβέρνηση, στην πιο νεοφιλελεύθερη εκδοχή της.
Κοντολογίς: Δεν υπάρχουν ούτε τέρμινα, ούτε όρια για την ασκούμενη πολιτική. Θα συνεχιστεί και συνεχώς θα σκληραίνει. Διότι, η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αυτή την πολιτική υπηρετεί και σ’ αυτή την πολιτική πιστεύει. Και ας είναι αδιέξοδη. Το ίδιο, άλλωστε, πράττουν και οι άλλες κυβερνήσεις του "ευρωμονόδρομου" ή της "οικονομίας της αγοράς" ή του ΔΝΤ...

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Το κερδοσκοπικό δίλημμα του νεοφιλελευθερισμού σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα: Μείωση μισθών ή απολύσεις;

Ένα δίλημμα πλανιέται σαν φάντασμα πάνω από τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε όλες τις χώρες, όπου ασκείται νεοφιλελεύθερη πολιτική (ανεξάρτητα αν έχουν ή δεν έχουν ΔΝΤ και μνημόνια) και βέβαια στην Ελλάδα: μείωση μισθών ή απολύσεις;
Το δίλημμα αυτό παρουσιάζεται από τους κάθε απόχρωσης νεοφιλελεύθερους ως αναγκαστικός μονόδρομος, που για τους εργαζόμενους είναι του τύπου «μονά - ζυγά χάνεις».

Συγκεκριμένα για το δημόσιο τομέα, το κεντρικό επιχείρημα είναι ότι το δημόσιο έλλειμμα και τα χρέη της ελληνικής οικονομίας οφείλονται στις υπέρογκες δημόσιες δαπάνες ενός υπερτροφικού κράτους και αφού χρήματα δεν υπάρχουν και οι δημόσιες δαπάνες πρέπει να περιορισθούν, άρα η μόνη λύση είναι η μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων ή οι απολύσεις.

Για τον ιδιωτικό τομέα, το κεντρικό επιχείρημα είναι ότι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων οφείλεται στο μισθολογικό κόστος που τα βαραίνει και άρα η μείωσή ...

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Οι επιλογές που κάνει η κυβέρνηση δεν είναι νομοτελειακές. Είναι μια επιχείρηση βίαιης ανακατανομής του εισοδήματος υπέρ του κεφαλαίου. Γι’ αυτό διαλύετε το Δημόσιο, γι’ αυτό νομοθετείτε την εργασιακή ζούγκλα. Και για να τα δικαιολογήσει λέει ψέματα.
Ψέμα 1ο: Το υπερτροφικό κράτος

Η απογραφή έδειξε ότι το... σύνολο των υπαλλήλων είναι 768.000, από τους μόνιμους υπαλλήλους έως τα stage από τους ένστολους και τους κληρικούς ως τους αιρετούς, ποσοστό δηλαδή 11,4% επί του συνόλου των εργαζομένων. Ένα από τα 4 χαμηλότερα ...

Προσπαθούμε να κοροϊδέψουμε την τρόικα;

Το 52% των εσόδων του κράτους συνεχίζει να αφορά τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Το ποσό αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο αντί να μειωθεί. Το μέσο δηλωθέν εισόδημα των μισθωτών έφτασε τις 19.234 ευρώ.

Των συνταξιούχων τις 15.885 ευρώ. Όσο, περίπου  και δικηγόρων μας που πένονται. Των συμβολαιογράφων μας όμως επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια φοροδιαφυγής, το μέσο δηλωθέν εισόδημα ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.
 
Όπερ, όποιος μπορεί να κλέψει κλέβει... και χάρη στο διαφθαρμένο πελατειακό κράτος μπορούν πολλοί...

Δεν είναι μόνο αυτά
 
Το ταμείο το δημοσιογράφων καταχράται τους κοινωνικούς πόρους του αγγελιοσήμου, αλλά ποιούμε τη νήσσα μήπως περάσει η καταιγίδα και λόγω της εγγύτητας προς την εξουσία, περάσουμε την...

Έβαλαν την γραφική Μαρι μαρ στον ρόλο της Μάτα χάρι του Μαξίμου!!

Νέο μεγάλο φιάσκο από το “Πρώτο Θέμα”: Βάφτισε γραφική πρασινοφρουρό διορισμένη στον ΟΤΕ, ως “άνθρωπο του Μαξίμου”!! Φταίει ο Καραμανλής…

Έβαλαν την γραφική Μαρι μαρ στον ρόλο της Μάτα χάρι του Μαξίμου!!
Ένα γραφικό άτομο που εξακολουθεί ακόμα να αμοίβεται από τον Γερμανόστροφο ΟΤΕ βάφτισε το Πρώτο Θέμα ως άνθρωπο του Μαξίμου, μέλος του “συστήματος Ρουσόπουλου” και άλλα γελοία και γραφικά. 
Μιλάμε για κωμωδία που θα προκαλούσε γέλιο εάν δεν εντασσόταν στο ίδιο σύστημα προπαγάνδας που ακολουθεί ευλαβικά η εφημερίδα προκειμένου να υποστηρίξει την λαίλαπα του ΔΝΤ, να προβάλλει φούσκες όπως το Βατοπαίδι, με απώτερο στόχο να ρίξει στάχτη στο μέγιστο των σκανδάλων: Το Γερμανικό πλιάτσικο, με μοχλό τη Siemens.
Η κυριούλα είναι καραΠΑΣΟΚ, βαμμένη μέχρι τα ...

Προϋπολογισμός 2011

Πώς μια μεγάλη αλήθεια ...όσο ένας «ελέφαντας» μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια «μαργαρίτα» ελάχιστων λέξεων;

Πώς μια λεκτική «αφέλεια» μπορεί να αποκρύπτει μια εσκεμμένη αθλιότητα;

Του Παναγιώτη Τραϊανού

Ο προϋπολογισμός, ο οποίος ψηφίστηκε αυτές τις μέρες στη Βουλή, έρχεται να επιβεβαιώσει τις χειρότερες προβλέψεις για το μέλλον των Ελλήνων. Κυρίως επιβεβαιώνει αυτό, το οποίο συνηθίζεται πλέον να λέγεται ευρέως και είναι ότι …"η σημερινή γενιά των Ελλήνων θα είναι η πρώτη, που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη". Αυτό και μόνον να το πει κάποιος, είναι λάθος.

Γιατί; Γιατί, ενώ είναι αληθές, δεν είναι ακριβές και στην περίπτωση αυτήν η ακρίβεια είναι ζωτικής σημασίας για την αξία της περιγραφής. Γιατί; Γιατί περιγράφεται κάτι κακό, που αφορά κάποιους ανθρώπους και όταν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει ν' αποκαλύπτεται και η προέλευσή του …Η προέλευση του κακού, εφόσον αυτό είναι το σημαντικό μιας τέτοιας περιγραφικής έκφρασης. Έναν "δολοφονημένο" άνθρωπο δεν τον λες "πεθαμένο", άσχετα αν...

Δεν τις θέλουμε τις ευχές σας Κύριε Πρόεδρε.!

Ευχές χορτάσαμε. Και λόγια χορτάσαμε.
Και το "περιμένετε" το χορτάσαμε κι αυτό. Κι όμως έχουμε ελληνικές οικογένειες νηστικές, που καταφεύγουν στα συσσίτια της εκκλησίας και στον Ερυθρό Σταυρό και στον εξευτελισμό της "φιλανθρωπίας" και της λύπησης του οικονομικά ισχυρού. Είμαστε μια παραλλαγή της κουβέντας του Καραγκιόζη "θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε".
Δεν σας ευχαριστούμε καθόλου
για τις ευχές σας κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας.
Και αυτό που μας λέτε: "Συναισθάνομαι την οργή για την κοινωνική αδικία, το συλλογικό αίτημα για παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα και για σύλληψη της γκρίζας οικονομίας" δεν είναι ακριβές.
Το συλλογικό αίτημα για παραδειγματική τιμωρία δεν είναι μόνο για αυτούς που...

Ερεβώδες (μαύρο) το νέο έτος.!


Του Γιώργου Δελαστίκ
Ποτέ τον τελευταίο μισόν αιώνα και περισσότερο δεν ήταν τόσο δυσοίωνες οι προοπτικές για τον καινούργιο χρόνο όσο φέτος για τη χρονιά που αρχίζει αύριο. Εφιάλτης υπήρξε το 2010, κόλαση αναμένεται να αποδειχθεί το 2011 για εκατομμύρια Ελληνες.
Γεμάτη ελπίδες για καλύτερες μέρες άρχισε η διακυβέρνηση της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου. Γέμισε όμως τον τόπο με συντρίμμια, οικονομικά και κοινωνικά. Μισθοί και συντάξεις λεηλατήθηκαν. Εργασιακά δικαιώματα ενός αιώνα καταλύθηκαν. Το κοινωνικό κράτος κατεδαφίζεται. Η Ελλάδα ταπεινώθηκε και διασύρθηκε διεθνώς. Εχασε την εθνική κυριαρχία της και τώρα τη διοικούν οικονομικά ξένοι δυνάστες.
Η Ελλάδα του Μνημονίου της κυβέρνησης Παπανδρέου με την ΕΕ και το ΔΝΤ μας γύρισε, από πολιτική σκοπιά, πίσω στην Ελλάδα της αμερικανοκρατίας της δεκαετίας του 1950 σε ό,τι αφορά τον καθορισμό της μοίρας του ελληνικού λαού από τους ξένους επικυρίαρχους. Αυτοί...

Με ποιον είναι τελικά η ΝΔ;


Το 59% θέλει διαδηλώσεις, το 52% θέλει απεργίες, και η αξιωμ. αντιπολίτευση θέλει ευγένειες και κανέναν πολίτη στον δρόμο. Με ποιον είναι τελικά η ΝΔ;

Μια τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, διότι ποιος ξέρει τι φρικτά πράγματα λένε οι κρυφές που δεν θα μάθουμε ποτέ, μας λέει ότι το 59% των ελλήνων πολιτών ζητάει να γίνουν διαδηλώσεις και πορείες εναντίον των μέτρων, το 52% προκρίνει απεργίες και ένα 35,5% είναι υπέρ της αποχής, απαξιώνοντας τις εκλογές ως τρόπο και μέσο που έχει ο λαός για να κάνει την θέλησή του σεβαστή. Ιδού
Διαδηλώσεις 59,2%
Απεργίες 52%
Αποχή από την κάλπη 35,5%
Καταλήψεις κτιρίων και εργοστασίων 31,6%
Κλείσιμο δρόμων 23%
Χρήση βίας 14,8%
Πρόκληση υλικών ζημιών 10,9%

Και από την άλλη, έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που επιμένει να φέρεται με το γάντι στην κυβέρνηση, να μην καλεί τους πολίτες σε ανένδοτο στους δρόμους με πορείες και διαδηλώσεις, δεν μιλάει ΚΑΘΟΛΟΥ εναντίον του ΔΝΤ, παρά μόνον εναντίον ...