Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Σήριαλ: Τα μυστικά των …μυστικών!!!

Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου

Τα αστυνομικά σενάρια για τις νέες τρομοκρατικές συλλήψεις ξεπερνούν σε ηλιθιότητα ακόμα και αυτές τις αφόρητες αστυνομικές χαζοϊστοριούλες των σήριαλ και ειδικά αυτού των «Μυστικών της Εδέμ»!!!
Το τρομοκρατικό σήριαλ όπως και τ’ άλλα σήριαλ τύπου των «Μυστικών της Εδέμ» είναι γραμμένα με την ίδια συνταγή, ούτε να τα είχε γράψει ο ίδιος σεναριογράφος: Το ένα ξεπερνά σε αστυνομική αυθαιρεσία, προχειρότητα και βροντώδη βλακεία το άλλο.
Φυσικά οι σεναριογράφοι είναι διαφορετικοί. Το κοινό στοιχείο της φρενοβλαβούς αστυνομικής τους βλακείας είναι η ΣΥΝΤΑΓΗ του θεάματος: Μια αγοραία, καταναλωτική συνταγή που απευθύνεται όχι απλώς σε ηλίθιους, αλλά σε υπνωτισμένα πρόβατα.
Τα θεάματα (σήριαλ και τρομοκρατικές ιστοριούλες) κατασκευάζονται στη βάση μιας «μάζας» ηλιθίων. Πάνω σε αυτήν τη «μάζα» της αγοράς των καταναλωτών της...

Σταμάτης Κριμιζής Ενας Χιώτης μετράει τ’ άστρα

Υπάρχει ζωή στο Διάστημα; Ποια μυστικά μάς κρύβει ο Ηλιος; Και τι υπερισχύει στο Σύμπαν, η λογική ή το τυχαίο; Ο Σταμάτης Κριμιζής, ο έλληνας αστροφυσικός που μετείχε σε κάθε ερευνητική αποστολή της NASA τις τελευταίες δεκαετίες, μας μιλάει για τις βεβαιότητες και τις αμφιβολίες του, στο Διάστημα και στη Γη, στη σκιά μιας ανακοίνωσης περί εξωγήινης ζωής.
Στο εξωτερικό ο δρ Σταμάτης Κριμιζής θεωρείται ένας τιτάνας της επιστημονικής κοινότητας. Κορυφαίος αστροφυσικός, καθηγητής στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς στη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ο μοναδικός επιστήμονας στον κόσμο με συμμετοχή στην εξερεύνηση όλων των σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος, διευθυντής ερευνητικών προγραμμάτων της ΝASA επί δεκαετίες: Ενας Ελληνας που ξεκίνησε τη ζωή του στον Βροντάδο

Την κόλαση που έρχεται στα ΜΜΕ περιγράφει ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, με επιστολή του στους εργαζόμενους των "Αττικών Εκδόσεων"


Την κόλαση που έρχεται στα ΜΜΕ περιγράφει με επιστολή του στους εργαζόμενους των "Αττικών Εκδόσεων" ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος.

Σημειώστε ότι ο ίδιος είναι επικεφαλής του πιο ισχυρού ομίλου στο χώρο των περιοδικών lifestyle.

Μακράν το πιο υγιές μαγαζί της πιάτσας, με τους ανταγωνιστές του σ αυτό το χώρο να είναι καταχρεωμένοι και έτοιμοι να βαρέσουν κανόνι!

To βουητό από το τσουνάμι ακούγεται στο βάθος...


Μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους
 
Αγαπητοί συνεργάτες,
 
Επιθυμώ να επικοινωνήσω μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσω για την κατάσταση της αγοράς, την πορεία του Ομίλου καθώς και για αποφάσεις που έχω λάβει προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την υπάρχουσα κατάσταση.
 
Όπως γνωρίζετε βιώνουμε την μεγαλύτερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας μας εδώ και δύο περίπου χρόνια. Η χρονιά που έρχεται θα είναι ...

HCBC> Η μεγαλύτερη οικονομική άνθηση στην ιστορία μόλις άρχισε

Μπλακ άουτ στο ΕΣΥ

Χιλιάδες πολίτες που εξυπηρετούνταν στον ιδιωτικό τομέα απευθύνονται πλέον στα δημόσια νοσοκομεία για κλινικές ή εργαστηριακές εξετάσεις. Στον «Ευαγγελισμό» οι εισαγωγές ξεπέρασαν πέρυσι τις 52.000, ενώ το 2008 ήταν 45.000

Μπλακ άουτ στο ΕΣΥΑφόρητη είναι η πίεση που προκαλεί η οικονομική κρίση στους ασθενείς και στα δημόσια νοσοκομεία. Χιλιάδες πολίτες που εξυπηρετούνταν στον ιδιωτικό τομέα, απευθύνονται στο ΕΣΥ για κλινικές ή εργαστηριακές εξετάσεις. Η αύξηση της ζήτησης ξεπερνά το 30%, με τα πρωινά ιατρεία να ανταποκρίνονται με δυσκολία στις νέες συνθήκες.
Ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ξεπερασμένος τεχνολογικά εξοπλισμός και περιορισμένοι χώροι, αυξάνουν θεαματικά τον χρόνο αναμονής. Οι ασθενείς που χρειάζονται εξέταση σε πρωινό ιατρείο του ΕΣΥ πρέπει να περιμένουν έως και δέκα μήνες! Ακόμη και ασθενείς με καρκίνο υποβάλλονται στο μαρτύριο της αναμονής, γεγονός που αναγκάζει ήδη το υπουργείο Υγείας να αναζητά, όπως δηλώνει στο «Εθνος» ο Ανδρέας Λοβέρδος νέους τρόπους οργάνωσης των ραντεβού.
Οι λίστες αναμονής οδηγούν τους ανθρώπους σε απόγνωση και το ΕΣΥ σε διάλυση: Ασθενείς που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν δωρεάν και ...

Στο Τσίρκο MEDRANO και η Μαριάννα Πυργιώτη!

«Μια μεγάλη έκπληξη… κρυβόταν στις σελίδες με τα ονόματα των νέων κομματικών αξιωματούχων της Νέας Δημοκρατίας, που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα. Στη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων, όπου παραμένει επικεφαλής ο Σταύρος Παπασταύρου, τον οποίο εκτιμά ο Αντώνης Σαμαράς για τη δουλειά που έχει κάνει, σε θέση αναπληρώτριας Γραμματέως τοποθετήθηκε η γνωστή δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη...», μας πληροφορεί το... αβραμοπουλικό statesmen.
Ο φίλος αναγνώστης Ν.Σ. μόλις πληροφορήθηκε τα «προεόρτια» της... 

Ο Γιώργος… μας έπεσε βαρύς

Για αρχή, ας κάνουμε την εξής χρήσιμη διάκριση: Ο Γκόρντον Μπράουν, πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, είναι ένας εξαιρετικά κατηρτισμένος οικονομολόγος. Με βαθιά γνώση του πιο κρίσιμου μεγέθους για την ευδαιμονία μιας κοινωνίας, κάτι άλλωστε που ανάγκασε τον Τόνι Μπλερ να τον αφήσει στο Γενικό Λογιστήριο των κυβερνήσεών του, επί σειρά ετών. Πολιτικός ηγέτης όμως, μάλλον δύσκολο μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι είναι.
Ο «GB» υπήρξε το «μυαλό» πίσω από την «εικόνα» (Μπλερ) των Νέων Εργατικών, ίσως του πιο ενδιαφέροντος πολιτικού εγχειρήματος στην Ευρώπη, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Ο Τόνι Μπλερ τον ξεγέλασε, δεν του παρέδωσε εγκαίρως την εξουσία, και η ήττα-συντριβή από τους Τόρις, στις εκλογές της προηγούμενης άνοιξης, ήταν μάλλον αναμενόμενη εξέλιξη.
Έκτοτε, ο Γκόρντον Μπράουν…

1,5 τρς ευρώ για να αγοράσουν την κυριαρχία μας


Αν απορείτε για ποιον λόγο ξαφνικά ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από εκεί που βρίσκονταν στα μαχαίρια είναι αυτές τις μέρες μέσα στα... μέλια και δείχνουν να συμφωνούν στην ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης, η απάντηση είναι απλή και κρύβεται στην φιλοδοξία για μια πανευρωπαϊκή διακυβέρνηση. Αυτό αποκαλύπτει η έγκυρη γερμανική εφημερίδα «Χάντεσμπλαντ», που επικαλούμενη πηγές του Βερολίνου τονίζει ότι η Γερμανία κάνει ιστορικής σημασίας στροφή στην ευρωπαϊκή πολιτική της, προχωρώντας σε συνεργασία με την Γαλλία για την υλοποίηση κοινής οικονομικής πολιτικής.  
 Το πρώτο δείγμα αυτής της στροφής ήταν η δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Στόμπλε, που τάχθηκε ...

Βολές ΝΔ στην κυβέρνηση για το βιβλίο του Μπράουν

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή τα όσα υποστηρίζει στο νέο του βιβλίο ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν.

''Όσα γράφει στο βιβλίο του ο Γκόρντον Μπράουν, αποτελούν κόλαφο για την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ'', τονίζει ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης .
«Εάν ο πρωθυπουργός - λέει ο Γκ.Μπράουν - είχε κινηθεί νωρίτερα, το κόστος για την Ελλάδα δεν θα έφτανε από τα 30 στα 120 δισ. ευρώ. Αφήνει μάλιστα σοβαρές αιχμές για τις συμβουλές που έπαιρνε. Ο πρωθυπουργός ήταν αιχμάλωτος στο σύνθημα "λεφτά υπάρχουν", με αποτέλεσμα να αδρανεί και να παραπαίει σε λάθος κατεύθυνση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Το δείπνο Φαήλου - Βορίδη στην Πλάκα

kranidiotis-.jpg
Σύμφωνα με πληροφορίες του Parapolitika.gr το βράδυ της Δευτέρας συνέφαγαν σε ταβέρνα της Πλάκας ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης, με τους διακεκριμένους συναδέλφους του, Γιάννη Μαντζουράνη και Φαήλο Κρανιδιώτη. Αυτόπτης μάρτυς, παραδέχεται ότι το 90% της κουβέντας των τριών, αναλώθηκε στις εκτιμήσεις του για τις πολιτικές εξελίξεις.

Διώξεις σε πολιτικούς για παράνομο πλουτισμό και φοροδιαφυγή από το ΣΔΟΕ


Μεγάλα νόματα πολιτικών -τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ- καθώς και γνωστών επιχειρηματιών φαίνεται πως βρίσκονται στο στόχαστρο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό και φοροδιαφυγή. Για τα ονόματα αυτά ενήμερος είναι και ο πρωθυπουργός, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει το «πράσινο φως», για να προχωρήσουν οι διώξεις.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Το Ποντίκι, ενήμερος είναι και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ακόμη και για μεγάλα ονόματα της παράταξής του.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στη λίστα όσων ελέγχονται βρίσκονται ονόματα ...

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Γιατί φωνάζει ο Γιώργος; Τι θέλει να κρύψει;


Η πρωτοφανής επίθεση (χωρίς εισαγωγικά) του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου πριν από λίγο στη Βουλή εναντίον του ΚΚΕ είναι το θέμα που συμπερασματικά προκύπτει από τη συζήτηση για το Αιγαίο, «υποβαθμίζοντας» μάλιστα εν μέρει και την ουσία της συζήτησης που πραγματικά έχει «ειδικό» ενδιαφέρον.
Βέβαια, σε αυτές τις περιπτώσεις μας έρχεται στο νου το κινηματογραφικό αριστούργημα με τον Ηλιόπουλο και τον Παπαγιανόπουλο στο φωνάζει ο κλέφτης αλλά και αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»…
«Έχετε καταντήσει ο καλύτερος προπαγανδιστής των τουρκικών θέσεων για το Καστελλόριζο. Αυτά δεν τα λέει ούτε ο πιο ακραίος Κεμαλιστής στρατηγός» είπε ιδιαίτερα και ...

Παραγράφεται το Βατοπαίδι

Σε παραγραφή οδηγείται, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου στο οποίο εμπλέκονται οι πρώην υπουργοί της ΝΔ Πέτρος Δούκας, Αλέξανδρος Κοντός και Ευάγγελος Μπασιάκος, αφού με πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο ο αρμόδιος εισαγγελέας Μ. Ανδρειωτέλλης τάσσεται υπέρ της παραγραφής των αδικημάτων των πρώην υπουργών.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, τα αδικήματα των πρώην υπουργών κυρίων Μπασιάκου, Δούκα και Κοντού, έχουν ήδη παραγραφεί και κακώς η Βουλή παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Τον τελικό λόγο για την παραγραφή ή μη της υπόθεσης του Βατοπεδίου έχει - σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών - το Δικαστικό Συμβούλιο το........

Το ποντίκι που βρυχάται... εκλογές


Αρχίζει να γίνεται φανερό πια, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται για ένα ακόμη «κόλπο»: Αφού παρέδωσε τη χώρα στο ΔΝΤ, αφού ξεμπέρδεψε με τα βασικά (εργασιακά, ασφαλιστικά), αφού τελειώσει το προσεχές δίμηνο με τη θεσμοθέτηση του ξεπουλήματος κάθε έννοιας δημοσίου (περιουσία, υποδομές, κοινή ωφέλεια, υγεία, παιδεία) θα είναι έτοιμος να διεκδικήσει και πάλι την «εμπιστοσύνη» μας.
Το ενδεχόμενο των εκλογών μέσα στην Άνοιξη, όσο περνά ο χρόνος, μετατρέπεται σε ισχυρότατη πιθανότητα. Οι λόγοι είναι αντικειμενικοί, τους έχει συνοψίσει πρόσφατα και ο Α. Λοβέρδος λέγοντας ότι αν στον προσεχή (Φλεβάρη) έλεγχο της τρόικας δεν...

Η φοροδιαφυγή κατοικεί στις χάι περιοχές

2.200 ΑΠΟ ΤΙΣ 14.000 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΣΕ ΚΗΦΙΣΙΑ, ΓΛΥΦΑΔΑ, ΨΥΧΙΚΟ
Πρωτιά στη φοροδιαφυγή καταγράφουν μεγαλοϊδιοκτήτες που διαμένουν στην Κηφισιά, στη Γλυφάδα και στο Ψυχικό.
Τα στοιχεία προκύπτουν από τις διασταυρώσεις που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών βάσει των δηλώσεων Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Οι κάτοικοι περιοχών με υψηλά εισοδήματα και ακριβά ακίνητα εμφανίζουν από τα υψηλότερα ποσοστά φορολογικής παραβατικότητας, επισημαίνει ο γενικός γραμματέας της ΓΓΠΣ, Διομήδης Σπινέλης.
Μεταξύ των 14.000 μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων που δεν δήλωσαν την περιουσία άνω του...

Τα τρία μηνύματα της ΕΚΤ για τις τράπεζες και την Αθήνα

Του Γιάννη Αγγέλη

Οι χθεσινές
ανακοινώσεις του κ. Τρισέ δεν έδωσαν όλες τις απαντήσεις που οι αγορές περίμεναν, έστειλαν όμως τρία σαφή μηνύματα,  καθώς ο πρόεδρος της ΕΚΤ:

* επιβεβαίωσε ότι θα συνεχισθούν τα έκτακτα μέτρα παροχής ρευστότητας για όσο χρειασθεί, γεγονός που κατά ορισμένους αναλυτές μετατοπίζει επ΄ αόριστο το όριο του Μαρτίου που είχε αρχικά τεθεί ως χρονοδιάγραμμα απόσυρσης των μέτρων,

* επαναφέρει το "αίτημα" προς τον άξονα Βερολίνου - Παρισίων για "ποιοτική και ποσοτική" αλλαγή των χαρακτηριστικών του Ταμείου διάσωσης (EFSF), δηλαδή επαναλαμβάνει τη διατυπωμένη απαίτηση να αυξηθούν οι πόροι του Ταμείου και να του δοθεί η δυνατότητα να ...

Εθνική - Eurobank οι διαπραγματευτές των ομολόγων του Μηχανισμού

Εθνική και Eurobank αναλαμβάνουν βασικοί διαπραγματευτές των ομολόγων που θα εκδώσει ο νεοσύστατος Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (European Financial Stability Fund).
Το EFSF συστάθηκε από τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης και αποτελεί τμήμα του συνολικού πακέτου των 750 δισ. ευρώ που αποφασίστηκε στις 9.5.2010. Το EFSF προγραμματίζει να εκδώσει φέτος ομόλογα αξίας 16,5 δισ. ευρώ και άλλα 10 δισ. ευρώ το 2012. Θεωρητικά όμως έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ομόλογα με την εγγύηση των χωρών-μελών της ευρωζώνης μέχρι το ποσό των 440 δισ. ευρώ για την ...

Τα... έσπασαν Λοβέρδος-φαρμακοποιοί

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι ιδιοκτήτες των φαρμακείων
Σε πλήρη ρήξη ήρθε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με τους αντιπροσώπους των φαρμακοποιών, κατά την σημερινή συνάντηση που είχαν. «Κόκκινο» πανί αποτέλεσαν οι ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, που θα συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία που θα κατατεθεί την Τετάρτη στη Βουλή.


Κατά τη συνάντησή του με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ανακοίνωσε τις τελικές ρυθμίσεις που θα ...

Προσγείωση μ΄ ένα φτερό! Δείτε πως γίνεται!

Συμμετείχε σε αεροπορική επίδειξη. Σ΄ έναν από τους ελιγμούς …έχασε το ένα του φτερό. Όλοι περίμεναν το μοιραίο. Ο πιλότος πάλι δεν το έβαλε κάτω. Δείτε πως προσγείωσε το αεροπλάνο. Δεν θα το πιστεύετε!

Greek National Pride

Σοσιαλιστικό Κόμμα Γαλλίας: «Για να μην εκλέξουμε ένα ...Γάλλο Παπανδρέου»

Ρεζίλι και στους συντρόφους...
Μπορεί να του δίνουν βραβεία οι τραπεζίτες αλλα ο Παπανδρέου αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγ ως προς την κοινωνική πολιτική που ακολουθεί στην Ελλάδα απο το γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα.
Υπό τον τίτλο «Στο PS, η κοινωνική πολιτική στο επίκεντρο, για να αποφευχθεί μια κατάσταση τύπου Παπανδρέου », η γαλλική εφημερίδα  L'HUMANITE, σε ρεπορτάζ της Lina Sankari, αναφέρει ότι ...

Έγγραφο – βόμβα για Σημίτη και Πάγκαλο



Το newsbomb.gr παρουσιάζει ένα συγκλονιστικό σε σημασία αυστηρά απόρρητο μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ προς την αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών, που αποκαλύπτει τη μυστική διπλωματία της κυβέρνησης Σημίτη για την εξυπηρέτηση στόχων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η πλήρης μετάφραση του απόρρητου αυτού εγγράφου έχει ως εξής:

«ΕΓΓΡΑΦΟ Ε14
26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996 ΩΡΑ 02:29
ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΓΚΥΡΑΣ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΘΕΜΑ: Οι συναντήσεις του υπουργού στις 10/4 με τον  Έλληνα πρωθυπουργό Κ.Σημίτη
Στις 10 Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη για να επανεξετάσουν ένα μεγάλο αριθμό ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής.
Επικεντρώθηκαν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα Βαλκάνια και την Κύπρο.
Ο Σημίτης προήγαγε μια προσέγγιση βήμα προς βήμα, ώστε να ...

To WikiLeaks φέρνει εκλογές!



Είναι από τις φορές που η ίδια η πραγματικότητα μας υπερβαίνει. Το δε διαδίκτυο, επιβεβαιώνει τον ρόλο του διαμορφωτή των εξελίξεων, χωρίς σύνορα, χωρίς παρεμβολές, χωρίς όρια…
Η δημοσιοποίηση εγγράφων του «WikiLeaks» που αναφέρονται στην Ελλάδα, με κεντρικές αναφορές στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Λευτέρη Οικονόμου, αποτελεί προφανώς την πρόγευση όσων, πολύ πιο σοβαρών, έρχονται. Όπως φαίνεται, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, δεν αποτέλεσε την εξαίρεση στον κανόνα που ήθελε το διπλωματικό προσωπικό της υπερδύναμης ανά τον πλανήτη, να…

Σε ρυθμούς συνεδρίου η Δημοκρατική Συμμαχία

 ΒΟΥΛΗ.jpg
Σε συνεδριακούς ρυθμούς μπαίνει η Δημοκρατική Συμμαχία. Το προσεχές Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του κινήματος.
Το ιδρυτικό συνέδριο πρόκειται προγραμματίζεται να λάβει χώρα στα τέλη Μαρτίου και ως τότε η κ. Μπακογιάννη θα πραγματοποιήσει περιοδείες σε όλη τη χώρα αρχής γενομένης από την Ήπειρο.

«Φωτογραφική προκήρυξη» η αιτία παραίτησης του γ.γ. του Υπουργείου Εργασίας;

 
«Φωτογραφική προκήρυξη» η αιτία παραίτησης του γ.γ. του Υπουργείου Εργασίας;
Παραίτηση που κρύβει τις αιτίες της σε «φωτογραφική» προκήρυξη του υπουργείου Εργασίας (με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου 2010) για ψηφιακά έργα ύψους 30 εκατ. ευρώ, υπέβαλλε προχθές το απόγευμα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημοσθένης Δασκαλάκης, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει δεκτή από την κ. Κατσέλη, σύμφωνα με συνεργάτες της.
Ο κ. Δασκαλάκης στην επιστολή παραίτησης επικαλείται λόγους που ρίχνουν σκιά στην προετοιμασία και διαχείριση έργων.
Ο πρώτος λόγος αφορά τα έργα της ψηφιακής σύγκλισης, τα οποία κατά την άποψή του «αποφασίζονται ερήμην των αρμόδιων παραγόντων και του γενικού γραμματέα».
Ο δεύτερος λόγος αφορά την απουσία μελέτης, που πρέπει να ...

Ο σύλλογος διδασκόντων της ΑΣΟΕΕ καταγγέλει την ΠΑΣΠ

Με επιστολή του της 22ας Δεκεμβρίου 2010, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Ι. Κατσουλάκος καταγγέλλει και περιγράφει αναλυτικά ένα ακόμη έκτροπο της ΠΑΣΠ εις βάρος καθηγητών και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, στο οποίο ομάδες κρούσης ασκούν με χυδαίο τρόπο λεκτική ή και σωματική βία. Ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του ΟΠΑ έχει επανειλημμένα καταγγείλει μερικά παρόμοια επεισόδια στο παρελθόν, αλλά η κατάσταση χειροτερεύει.
Προφανώς τα λόγια και οι νουθεσίες πέφτουν στο κενό. Φραστικές επιθέσεις κατά μελών ΔΕΠ ακόμη και σε δημόσιο χώρο (π.χ. απονομή βραβείων Ιδρύματος Χαλκιόπουλου στις 4 Μαρτίου 2010 παρουσία πλήθους γονέων και προσκεκλημένων, ή περπατώντας στους διαδρόμους για μάθημα), βίαιη εισβολή ή πολιορκία γραφείων καθηγητών, πραγματική ή εικονική βιντεοσκόπηση προσώπων και ιδιωτικών χώρων (γραφείων) με απειλή ...

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ ζουν σε "άλλο κόσμο"...

  • Οι συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ νομίζουν ότι αν εξεγερθεί ο λαός αυτούς θα τους την χαρίσει, επειδή βγάλαν σήμερα μια “αγωνιστική” ανακοίνωση;
Χάνει ο άνθρωπος το μυαλό του. Ε, όταν τον περιγελούν έτσι ανοιχτά εκείνοι τους οποίους διάλεξε για να τον προστατεύουν από την απληστία του κέρδους και την λεηλασία, ναι, χάνει ο άνθρωπος το μυαλό του. Συντρίβεται. Γυρίζει το στομάχι του. Το άντερό του. Γίνεται ένα κουβάρι από την απελπισία και την οργή. Μπροστά στην θέα τόσης ανεντιμότητας.

Τώρα, μετά από τόσους μήνες λεηλασίας
οι συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ μίλησαν, με επικεφαλής τον γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Παναγόπουλο, πρόεδρο παρακαλώ της Γενικής ...

Η τούμπα του Πεταλωτή....

Το μεγαλύτερο χουνέρι που έχει υποστεί ο Γιώργος Πεταλωτής ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έμελλε να το πάθει κρατώντας αποστάσεις από τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Από την ώρα που είπε προχθές στο μπρίφινγκ, σχολιάζοντας τα λεγόμενα του αντιπροέδρου, ότι «οι δηλώσεις χαρακτηρίζουν αυτόν που τις κάνει», η κυβέρνηση μπήκε στο Τριώδιο μια ώρα αρχύτερα. Ο Πάγκαλος θεώρησε ότι εφόσον η απάντηση του Πεταλωτή δόθηκε σε ερώτηση που αφορούσε το χαρακτηρισμό «κοπρίτες» που είχε...

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Και όμως ο Γκλέτσος δείχνει το δρόμο

 
Ποτέ μου δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θαφτανε μια μέρα που θα υποστήριζα τον Γκλέτσο! Κακώς βέβαια δεν το φαντάστηκα, εφόσον απαράβατη αρχή μου είναι πως, η μόνη αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μόνο μία αλήθεια.
 
Ζούμε σε μια εποχή απίστευτης παρακμής του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Η «δικτατορία της αγοράς» σε όλο της το μεγαλείο. Φτάσαμε ακόμα και στο σημείο οι τύχες ολόκληρων κρατών και λαών να καθορίζονται από τις λεγόμενες «αγορές», δηλαδή μια φούχτα διεθνείς τοκογλύφους.
 
Σε τέτοιες εποχές όπου οι διεθνής αλητεία και τοκογλυφία μαζί με τους εγχώριους και πρόθυμους Γιωργάκηδες γονατίζουν την κοινωνία, όπου υπέρτατος νόμος γίνεται το «σπρέντ» και οι άνθρωποι μετατρέπονται σε αριθμούς για λογιστικές σελίδες, όπου η καθεστωτική ενημέρωση ...

Αμφισβιτεί ο Γ.Βαρβιτσιώτης τον Α.Σαμαρά

«Δεν κατάλαβα κανέναν ανασχηματισμό. Κατάλαβα ένα χύμα πράγμα που επί εβδομάδες διαφημιζόταν. Είναι δυνατόν να έχουμε τόσες γραμματείες και τόσους τομεάρχες; Πως θα συντονιστεί αυτό το πράγμα» ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης σε δηλώσεις του προσθέτοντας παράλληλα ότι «Δεν μπορούμε να πάμε δεξιά όπως θέλουν μερικοί στη ΝΔ. Πρέπει να ασκήσουμε μία ριζοσπαστική πολιτική που θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες» σχετικά με τον μεσαίο χώρο χαρακτήριζοντας τον ως «πηγή αντλήσεως δυνάμεων»

«Η ΝΔ πρέπει να κάνει ανοίγματα. Να είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα. Δεν το έχουν καταλάβει οι νυν κρατούντες» τόνισε χαρακτηριστικά

Να γιατί πληρώνουμε τόσο τσουχτερά επιτόκια!

Βλέποντας το χτεσινό ληστρικό επιτόκιο θα θέλα να υπενθυμίσω την αιτία που πληρώσαμε για μια ακόμα φορά τόσο τσουχτερό επιτόκιο που είναι η τεχνητή διόγκωση του ελλείματος και η μη έγκαιρη λήψη μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα το δημόσιο έλλειμα διογκώθηκε με τις εξής ενέργειες -
•Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 προχώρησε σε επιστροφές φόρων ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ενώ τις πάγωσε από τον Ιανουάριο. Ακόμη και στο πρώτο εννεάμηνο του 2010 και ενώ
•προηγήθηκαν έντονες διαμαρτυρίες από το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, οι επιστροφές φόρων υπολείπονταν κατά 200 εκατ. ευρώ περίπου, σε σχέση με το 2009.
•Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες του έτους, πλήρωσε 1,2 δισ. ευρώ για χρέη νοσοκομείων, χωρίς να κάνει την αναγκαία διαπραγμάτευση
•με τους προμηθευτές για να περιορίσει την οφειλή.
•Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αύξησε τις δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 0,7 δισ. ευρώ.
•Η κυβέρνηση, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 δαπάνησε 0,5 δισ. ευρώ για την πρώτη ...

Πυροδοτεί σενάρια εκλογών

 ΟΜΙΛΙΑ.jpg
Η υπερκινητικότητα του Γιώργου Παπανδρέου αναζωπυρώνει τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Ο πρωθυπουργός θέλει να τελειώσει όλες τις μεταρρυθμίσεις μέχρι το Μάρτιο, ενώ ταυτοχρόνως οργανώνει περιοδείες σε όλη την περιφέρεια και επιχειρεί άνοιγμα στο εσωκομματικό πεδίο με τις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις οργάνων.
Αν σε αυτά προστεθεί και η όξυνσή του σε ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος (ελληνοτουρκικά, γερμανικές αποζημιώσεις) τότε όλα οδηγούν στην εξαγωγή του συγκεκριμένου συμπεράσματος.
Πολλά σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει με την τέταρτη δανειακή δόση

HΠΑ - Πρακτορείο Bloomberg: "Σχέδιο δράσης τριών σημείων" από τις Βρυξέλλες:

 
HΠΑ - Πρακτορείο Bloomberg: "Σχέδιο δράσης τριών σημείων" από τις Βρυξέλλες: Δάνειο 60 δισ ευρώ στην Πορτογαλία, εξαγορά μέρους του ελληνικού χρέους, μείωση του επιτοκίου βάσης

Σχέδιο δράσης τριών σημείων που προβλέπει την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση του μηχανισμού διάσωσης των κρατών-μελών της Ευρωζώνης που εμφανίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, την εξουσιοδότηση του μηχανισμού να αγοράζει ομόλογα των κρατών που στηρίζει από την δευτερογενή αγορά και την μείωση του επιτοκίου βάσης με το οποίο δανείζονται οι χώρες αυτές από τον μηχανισμό εξετάζουν κορυφαία στελέχη της ΕΕ, και αρχηγοί Ευρωπαϊκών κρατών.
Όπως μετέδωσε το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το σχέδιο ενδέχεται να περιλαμβάνει δάνειο προς την Πορτογαλία ύψους 60 δις ευρώ, εξαγορά μέρους του ελληνικού χρέους, και αναμένεται να αποτελέσει τη συνέχεια των προσπαθειών των διαμορφωτών πολιτικής στην ευρωζώνη για να καθησυχαστούν οι αγορές
.

-Mα, κύριε Τομεάρχα μου!



Το κατά πόσο αναλώσιμοι ηγέτες είναι οι δύο παλαιοί συμμαθητές, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς θα το δούμε μέσα στο 2011.

Θα διαπιστώσουμε, μέσα τους επόμενους 12 μήνες, πόση δύναμη διαθέτουν οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί των κομμάτων εξουσίας, αλλά και πόσο καλή δουλειά κάνουν οι ακριβοπληρωμένες αμερικάνικες εταιρείες συμβούλων, που έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση για να περάσει το Μνημόνιο.

Έχουν μετατραπεί σε φυτά οι Έλληνες πολίτες η διαθέτουν τα αντανακλαστικά ενός σκεπτόμενου ανθρώπου που αγωνίζεται για την αξιοπρέπειά του.

Το συναρπαστικό 2011 θα μας λύσει τις απορίες.

Αν κάτι δεν θα μας λείψει στη διάρκεια του έτους, αυτό είναι το σασπένς.

Για την ώρα ο κος Αντώνης Σαμαράς, έκανε τομεάρχες όλους σχεδόν τους βουλευτές του κόμματός του, εκτός από εκείνους στους οποίους δεν υπολογίζει.

Το κακό για τον ίδιο είναι πως ούτε κι εκείνοι τον υπολογίζουν. Εδώ θα έχουμε πολλές...

H κόρη του Παπουτσή στο Yale-εκεί σπούδασε κι ο γιος του Αλογοσκούφη- o γιος του Σκανδαλίδη στο Georgetown, τα δίδυμα της Δαμανάκη στην Αγγλία-δείτε και των υπολοίπων.

Από την Μύριαμ Αδάμου

Τα πρώτα χρόνια του σοσιαλισμού (στις 18 σοσιαλισμός)- στην εγχώρια λαιφασταιλοβλαχομπαρόκ έκδοσή του- ήθελαν τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και τους βουλευτές του, ν ανταγωνίζονται ποιος θα βγάλει την πιο όμορφη γκόμινα, ποιος θα πρωτοπάει στη Μύκονο-ενίοτε με θαλαμηγούς επιχειρηματιών-ποιος θα οδηγήσει την πιο ακριβή κούρσα και ποιος θ αποκτήσει την πιο μεγάλη βίλα.

Στη συνέχεια ανακάλυψαν τους υπεράκτιους λογαριασμούς και πάει λέγοντας.

Τα ίδια σκατά έκαναν και οι δεξιοί, στη διάρκεια των γνωστών παρενθέσεων που βρέθηκαν στην εξουσία.

Τα τελευταία χρόνια κι αφού τα ταγάρια-τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ- απέκτησαν πλέον τεράστιες περιουσίες, δόξα και πολυτελή διαβίωση, ανταγωνίζονται ποιος θα στείλει τα βλαστάρια του στο πιο μουράτο κολλέγιο –κυρίως των ΗΠΑ και της Αγγλίας-για σπουδές.

Στη μεγάλη λίστα με τα παιδιά της εξουσίας που σπουδάζουν σ αυτά τα κολλέγια-που χρειάζεται σε πολλές περιπτώσεις και λίγο σπρώξιμο για να επιλέξουν τον κανακάρη σου-προστέθηκαν πρόσφατα η κόρη του ...

Στις ΗΠΑ για μόνιμη εγκατάσταση ετοιμάζονται να μετακομίσουν τουλάχιστο 3 υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης!

Τουλάχιστο 3 υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης  ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.
Οι δύο απέκτησαν πρόσφατα–μέσω υπεράκτιων-κατοικίες στις ΗΠΑ, ενώ ο τρίτος  είναι χρόνια τώρα ιδιοκτήτης ακινήτου σε περιοχή των ΗΠΑ που φημίζεται για τα Πανεπιστήμιά της.
Αυτό που τους ενδιαφέρει πρώτιστα είναι ο εγκληματισμός των παιδιών τους, η αναζήτηση σχολείων και τα σχετικά.
Οι ίδιοι και οι οικογένειές τους είναι σχεδόν βέβαιοι πως δεν θα βρίσκονται στη κυβέρνηση σε δύο χρόνια από σήμερα και θεωρούν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να παραμείνουν στην Ελλάδα.
Κι αυτό ανεξάρτητα από το αν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθήσει να κυβερνάει τη χώρα.
Στην ανεύρεση των σπιτιών των δύο νεοφερμένων στις ΗΠΑ, καταλυτικό ρόλο  έπαιξε η σύζυγος του τρίτου της παρέας που ξέρει τα κατατόπια.
Η Ελλάδα;
Ποια Ελλάδα; Ποιος Θανάσης

Κουρδιστό Πορτοκάλι

Να γιατί δεν ... τολμούν να πειράξουν τον Πάγκαλο!


Ποιοι ήταν μαζί με τον Πάγκαλο στο “βασιλικό ρεβεγιόν”;

Ξέρετε γιατί το
ρεβεγιόν του Θόδωρου Πάγκαλου στο King George του Συντάγματος, αντιμετωπίστηκε χαλαρά από την Κυβέρνηση;
Όχι φυσικά γιατί πλήρωσε το δωμάτιο, ούτε γιατί τον φιλοξένησαν ο Νίκος Σηφουνάκης και η Μαρή Δασκαλαντωνάκη.
Αντιμετωπίστηκε χαλαρά γιατί μαζί με τον Πάγκαλο στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν ήταν ο Νίκος Παπανδρέου και ο υφυπουργός Εξωτερικών και στενός φίλος του Πρωθυπουργού Δημήτρης Δόλλης.NewPost

Θετικά "βλέπει" την πρόταση Μπακογιάννη, για σύσταση Εξεταστικής για τον τομέα της υγείας, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Θ. Γιαννόπουλος

Eλλάδα: Θετικά "βλέπει" την πρόταση Μπακογιάννη, για σύσταση Εξεταστικής για τον τομέα της υγείας, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Θ. Γιαννόπουλος

Θετικά αντιμετώπισε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος την πρόταση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη για σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, σχετικά με τις προμήθειες στον τομέα της υγείας και τη σπατάλη που υπήρχε.
«Η πρόταση της κυρίας Μπακογιάννη προσωπικά δεν με βρίσκει αντίθετο», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Βήμα 99,5", προσθέτοντας ωστόσο πως «η κυβέρνηση έχει την πρωτοβουλία όλων αυτών των κινήσεων».
«Ας αναλάβει λοιπόν την πρωτοβουλία η κυβέρνηση να κάνει αυτή την εξεταστική επιτροπή -γιατί είναι και της μόδας κιόλας η εξεταστική επιτροπή για οποιοδήποτε θέμα- για να δει κανείς διαχρονικά πώς συνέβησαν όλα αυτά τα γεγονότα. Η ιστορία των προμηθειών ξεκινάει από το 1981».
Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως αν έλθει η πρόταση στη Βουλή, η ΝΔ δεν έχει λόγο να μην την υπερψηφίσει.

Μείζον ζήτημα απο τις αποκαλύψεις Wikileaks για τις στενές σχέσεις Χρυσοχοϊδη – ΗΠΑ

Μείζον πολιτικό ζήτημα προκύπτει με την αποκάλυψη του Wikileaks για τις σχέσεις του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε το Wikileaks η Ελληνική Αστυνομία φέρεται να έδινε στους Αμερικανούς συστηματικά πληροφορίες για την δομή και λειτουργία του σώματος αλλά και τη συνεργασία με άλλες υπηρεσίες ασφαλείας!
Ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοϊδης μάλιστα φέρεται να ασκεί ιδιαίτερα σκληρή κριτική στην …
ΕΥΠ λέγοντας ότι «δεν είναι τίποτα» και πως δεν εξυπηρετεί τους στόχους της και αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.Ο ίδιος δήλωσε στους αμερικανούς διπλωμάτες ότι σκόπευε να τη διαλύσει και να την ξαναφτιάξει με ειδικό σχέδιο νόμου.
Δηλαδή συζητούσε με τους Αμερικανούς την διάλυση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών !!!
Ο πρωην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δηλώσει επίσης στον αμερικανό πρέσβη ότι η Ελληνική Αστυνομία γνωρίζει τα στοιχεία των περισσότερων μελών τρομοκρατικών ...

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Μιχελάκης αντί Κύρτσου ως εκπρόσωπος της Ν.Δ.


Tου Στεφανου Κασιματη

H αποχώρηση του αντικατασταθέντος δεν ήταν είδηση, το πρόσωπο του αντικαταστάτη του όμως ήταν. Εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα ήταν γνωστό ότι ο Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε πια τελειώσει ως εκπρόσωπος της Ν.Δ. Θέλετε να έφταιγε ότι η εικόνα του -από τη φυσιογνωμία του ώς το εκνευριστικά διαπεραστικό μέταλλο της φωνής του- ήταν ανεπανόρθωτα ταυτισμένη με την περασμένη εικοσαετία; Θέλετε να ήταν το υπόπτως κατάμαυρο μαλλί; (Διότι υπάρχουν και τα κατά Φαήλον κριτήρια του λεγομένου ανδροπρεπούς πατριωτισμού, ας μην ξεχνάμε...) Σε κάθε περίπτωση, ο «κόκκινος Πάνος» ήταν παρελθόν.

Με όλο το διάστημα στο οποίο ο πρώην υπουργός Εργασίας αφέθηκε να παραμείνει παντοδύναμος στο πόστο του εκπροσώπου, ο Αντώνης Σαμαράς έβγαλε την υποχρέωση που είχε απέναντί του, για την πολύτιμη στήριξη που του παρέσχε την...

Στη «Δημοκρατική Συμμαχία» προσχώρησε και ο βουλευτής Γ.Κοντογιάννης


Ο Γιώργος Κοντογιάννης στο βήμα της Βουλής
Στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη δήλωσε ότι προσχωρεί ο βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης. Είναι ο τέταρτος κατά σειρά βουλευτής που προσχωρεί στο κόμμα της πρώην υπουργού, το οποίο αριθμεί πλέον πέντε βουλευτές.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κοντογιάννης δήλωσε ότι είναι περίοδος που η χώρα χρειάζεται εθνική συνεννόηση και όραμα για το αύριο, ώστε να συγκροτηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για τη συγκρότηση εθνικού μετώπου.

«Ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου ενώνω τη φωνή μου με αυτήν της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που ως βασική αρχή έχει την έναρξη διαλόγου ουσίας για να διαμορφωθεί ένα νέο Εθνικό Σύμφωνο Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» τόνισε.

Διευκρινίζει, επίσης, ότι αυτή η επιλογή του δεν σημαίνει ότι ...

Αντεπίθεση Σακοράφα Ζητά το σχηματισμό Διεθνούς Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δημοσίου χρέους

 
Κείμενο υπογραφών για το σχηματισμό Διεθνούς Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δημοσίου χρέους, το οποίο εντός των ημερών θα δοθεί στη δημοσιότητα, ετοιμάζουν η ανεξάρτητη βουλευτής κυρία Σοφία Σακοράφα, μαζί με τον Καθηγητή Οικονομικών στη σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου κ. Κ. Λαπαβίτσα, αλλά και προσωπικότητες που μετέχουν στο «Αριστερό Βήμα Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς». Στον «πόλεμο» που ξεκινά κατά του επαχθούς χρέους αλλά και της αδιαφάνειας, η κυρία Σακοράφα στοχεύει να έχει επαφές με προσωπικότητες «όλου του προοδευτικού πολιτικού φάσματος», όπως τονίζει στο «Βήμα», ώστε να αγκαλιαστεί η πρωτοβουλία αυτή από την κοινωνία και να ανοίξουν οι φάκελοι των χρεών και των δανείων στην Ελλάδα. «Εμπρος να δούμε, πώς δόθηκαν τα δάνεια, πού πήγαν τα λέφτα, πώς έγιναν συμβάσεις, και να φανεί ποια είναι η διαφθορά για την...

Εξεταστική επιτροπή για τη σπατάλη στη δημόσια υγεία ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη

 

Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση περιπτώσεων υπερτιμολογήσεων ιατρικών εξετάσεων, ιατρικών συσκευών και ειδικών υλικών, καθώς και για σπατάλες στη χρήση φαρμάκων εντός όλων των νοσοκομείων, εισηγείται η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κάνει λόγο ίσως για το μεγαλύτερο διαχρονικά σκάνδαλο, επισημαίνοντας πως δεν είναι απαράγραπτο και οι πολίτες ζητούν τώρα το λογαριασμό.

Αναφέρει μάλιστα ότι δια στόματος του αρμόδιου υπουργού επιβεβαιώθηκε
«αδίστακτο κερδοφόρο παιχνίδι ενός ευρύτατου κυκλώματος ανθρώπων με τη φαρμακευτική δαπάνη και ειδικότερα τα ιατρικά υλικά που αγοράζονταν σε τιμές όχι απλώς διπλάσιες, αλλά συχνά ...

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Η "Διαύγεια" αγγίζει την Μαργαρίτα Παπανδρέου;

Οι επιχορηγήσεις της… Μαργαρίτας Παπανδρέου…, θα μπορούσε να ήταν τίτλος κάποιας μεγάλης αθηναϊκής -καθημερινής κυκλοφορίας- εφημερίδας ή ο τίτλος ενός ρεπορτάζ κάποιου MEGAλου καναλιού. Αλλά, φευ!!! Είναι σημαντικότερο οι φυλλάδες και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης να ασχολούνται με τις εξόδους των τηλεστάρ και άλλα επουσιώδη...
Δραττόμενος λοιπόν, της διάθεσης του Γιώργου Παπανδρέου περί διαφάνειας, ο Βουλευτής Αχαϊας κύριος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Εξωτερικών με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση των δαπανών του Υπουργείου Εξωτερικών μέσω του προγράμματος «Διαύγεια».

«Πουθενά, δεν είδαμε στοιχεία για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις(Μ.Κ.Ο) που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ των οποίων και...

Προβληματίζει η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία

 



Η σύγχυση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο σχετικά με το ενδεχόμενο σύστασης ή όχι εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία φάνηκε ανάγλυφα και στις απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Δεν είναι μόνο το εσωκομματικό κλίμα που κάνει το Μέγαρο Μαξίμου να σκέφτεται σοβαρά να μην προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία.
Είναι και η σημερινή εξέλιξη με τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας που αφορά τις καταγγελίες για «μαγείρεμα» του δημοσίου χρέους από την κυβέρνηση Σημίτη σε συνεργασία με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs την ...

Εξαπάτηση

Εξαπάτηση



Η ΝΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ που έχει εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση, προσπαθώντας -με έντεχνες διαρροές- να πείσει τους πολύπαθους Ελληνες πολίτες με τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα ότι ήλθε η ώρα να πληρώσουν ακριβά όσοι πλούτισαν παράνομα και φόρτωσαν στους πολλούς το λογαριασμό, εξελίσσεται σε μια νέα προσπάθεια εξαπάτησης. Οσο κι αν οι κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου προσπαθούν να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται πραγματικά να αποκαταστήσουν τη φορολογική δικαιοσύνη στην πατρίδα μας, οι μεγαλοφοροφυγάδες και όλοι οι υπόλοιποι οικονομικά ισχυροί που αποκτούν εισοδήματα χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ από παράνομες δραστηριότητες θα εξακολουθούν να πέφτουν στα μαλακά.

ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, εξακολουθεί να τους «κλείνει το μάτι». Παρά τις δεσμεύσεις της ότι επιτέλους θα πληρώσουν οι μεγαλοφοροφυγάδες, εξακολουθεί...

Τυφώνας αλλαγών και στο ωράριο στο δημόσιο

Θα δουλεύουν και το απόγευμα
- Σχεδιάζεται η μεταφορά όλων των υπουργείων στα όρια του νομού Αττικής

Μετά το μισθολόγιο του δημοσίου τομέα στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνει τώρα και το ωράριο λειτουργίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση της επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας και το απόγευμα για τους υπαλλήλους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα ενώ τα δημόσια σχολεία θα μετατραπούν σε ολοήμερα.
Τη ''βολή'' των δημοσίων υπαλλήλων όμως θα χαλάσει και το σχέδιο μεταφοράς όλων των υπουργείων στα όρια του νομού Αττικής για το οποίο μάλιστα υπάρχει ...

Πιπιλή και Μαρκόπουλος οι πρώτοι δυσαρεστημένοι από τον ανασχηματισμό της ΝΔ.

Πιπιλή και Μαρκόπουλος άρχισαν ήδη τις 'κλάψες'

Ο Κώστας Μαρκόπουλος, ακραιφνής "Σαμαρικός", δεν συμπεριλήφθει τελικά στη νέα ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να διαρρέει ότι 'άλλα μου υποσχέθηκαν'.
Η αλήθεια είναι πως ο Κώστας Μαρκόπουλος 'πληρώνει' τις ατασθαλίες του ΕΟΤ, αλλά και την προ καιρού προσπάθειά του να δυναμιτίσει το εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την περίοδο εκλογής νέου Γραμματέα.
Τα περι υποσχέσεων φυσικά και δεν ισχύουν.

Η Φωτεινή Πιπιλή από την άλλη,
υπήρξε και αυτή με τη σειρά της από τους πιο εκδηλωτικούς οπαδούς του Αντώνη Σαμαρά, φέρεται  να είχε τη διαβεβαίωση ότι θα αξιοποιηθεί σε θέση τομεάρχη.
Την υπόσχεση, της την είχε δώσει ο Τασούλας αλλά τελικά μάλλον οι εισηγήσεις του δεν εισακούστηκαν.
Μάλιστα ο τομέας της Παιδείας ήταν ο διακαής πόθος της, αλλά τελικά της τον 'έφαγε' ο Σπηλιωτόπουλος

Να μην μετατραπεί ο Έβρος σε χώρο συγκέντρωσης μεταναστών

pavlidis_giorgos.jpg
Δήλωση του Γιώργου Παυλίδη επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην ΠΑΜΘ, για τον συζητούμενο φράκτη στον Έβρο:
«Προεκλογικά είχαμε καταγγείλει δημόσια ότι τα εξωτερικά μας σύνορα στον Έβρο, ως προς την είσοδο των παράνομων μεταναστών, ήταν «ξέφραγο αμπέλι».
Η συζήτηση για το φράχτη του Έβρου έχει πλέον κορυφωθεί. Παρά τους ύμνους για την παρουσία της Frontex, το πρόβλημα παραμένει έντονο.
Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής ,όπως και όλης...