Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Παιδιά 22 ετών και της γενιάς των 900 ευρώ οι αδικοχαμένοι αστυνομικοί

Ηλικίας 23 και 22 ετών ήταν οι νεαροί αστυνομικοί, που έχασαν την ζωή τους την Τρίτη το βράδυ κατά την διάρκεια καταδίωξης κακοποιών στην περιοχή του Ρέντη μετά από ληστεία, που σημειώθηκε σε περίπτερο στο Μενίδι. O μισθός τους, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές συνδικαλιστές της Αστυνομίας, δεν ξεπερνούσε τα 900 ευρώ. Για να κερδίζουν αυτά τα χρήματα διακινδύνευσαν, με αποτέλεσμα τώρα να τους κλαίνε οι οικογένειές τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν ...
συγγενείς ανδρών που ανήκουν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., τα μέλη της συχνά αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην δική τους τσέπη για να γεμίσουν τις μοτοσυκλέτες τους με καύσιμα και να μην μείνουν ακινητοποιημένες, όπως συμβαίνει με αρκετές άλλες για αυτόν τον λόγο αλλά και επειδή η αστυνομία έχει κόψει τα πολλά κονδύλια για ανταλλακτικά. Μάλιστα, μια μητέρα κατήγγειλε ότι μέχρι και το αλεξίσφαιρο που φοράει το παιδί της, το αγόρασε με δικά του χρήματα, από τα ελάχιστα που λαμβάνει μηνιαίως.

Ο πρώτος αστυνομικός, Ευαγγελινέλης Ιωάννης, ηλικίας 23 ετών έπεσε επί τόπου νεκρός. Ο αδικοχαμένος αστυνομικός γεννήθηκε και μεγάλωσε σε φτωχική οικογένεια στο Περιστέρι. Είχε καταταγεί στην ΕΛ.ΑΣ. πριν από μόλις 3 χρόνια και εργαζόταν ως ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής από τις 19/10/2008. Ουσιαστικά συντηρούσε αυτός την οικογένειά του, αφού ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή πριν έξι μήνες, η μητέρα δουλεύει περιστασιακά ως καθαρίστρια ενώ είχε μια αδερφή με νοητική υστέρηση.

Ο δεύτερος, ο οποίος κατέληξε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση με μια σφαίρα στο κεφάλι, είναι ο Σκυλογιάννης Γεώργιος, ηλικίας 22 ετών. Ήταν το μεγαλύτερο παιδί πολύτεκνης οικογένειας από το Καφαλόβρυσο Τρικάλων, κατετάγη στην ΕΛ.ΑΣ. την 01/07/2009 και υπηρετούσε και αυτός στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής. Η οικογένειά του είχε νιώσει ανακούφιση όταν μπήκε στο Αστυνομικό Σώμα και ως το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά, έστελνε όσα χρήματα του περίσσευαν για να μεγαλώσουν τα αδέλφια του.

Σοβαρά τραυματισμένοι νοσηλεύονται ακόμα ο Γιώργος Σπαντιδάκης, ηλικίας 22 ετών, ο οποίος φέρει τραύμα στο γόνατο και ο Παναγιώτης Γλυνιάς ηλικίας 23 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μία σφαίρα στο στομάχι. Πάντως, όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές, δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τη ζωή τους...



Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Βελονάδο Ρεθύμνου, από όπου κατάγεται ο 23χρονος τραυματίας αστυνομικός, από την είδηση της αιματηρής συμπλοκής. Στο πλευρό του βρίσκεται η μητέρα του, η οποία αναχώρησε το πρωί από την Κρήτη για Αθήνα.

Κατά την αναχώρησή της από το αεροδρόμιο Ηρακλείου εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για τον άδικο χαμό των συναδέλφων του γιου της, έστειλε τα συλλυπητήριά της στους γονείς και τους συγγενείς των θυμάτων και ευχαρίστησε το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την υποστήριξη που της παρείχε.

Τέλος, ευχήθηκε: «Οι δύο νεκροί αστυνομικοί να είναι τα τελευταία θύματα από την οικογένεια των Σωμάτων Ασφαλείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...