Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ή ΓΣΕΕ προαναγγέλει απεργία σε 2 μήνες σαν να οργανώνει συνέδριο

Από τον Seirio                                                                                    
Οι χειροκροτητές της κυβέρνησης του μνημονίου, στη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας τους, αποφάσισαν να μπλοκάρουν για μια ακόμη φορά τις αντιδράσεις των εργαζομένων και να προστατέψουν την κυβέρνησή τους, εν όψει των εκλογών.

 Έτσι η διοίκηση της ΓΣΕΕ με αρχηγό τον πρασινοφρουρό συνδικαλιστή, θεματοφύλακα του ΠΑΣΟΚ και εχθρό του λαού Παναγόπουλο αποφάσισε διεξαγωγή 24ωρης γενικής απεργίας μετά από από δύο μήνες, δηλαδή στις 15 Δεκεμβρίου.
 Για να τονίσουν δε την μαχητικότητα και την αγωνιστικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος  αποφάσισαν και  συγκέντρωση στο πεδίο του Άρεως.
 Αφού λοιπόν διασφαλίζουν το καπέλωμα του συνδικαλισμού και μπλοκάρουν κάθε.. 
 αντίδραση των εργατών, αδιαφορώντας για τις απολύσεις και την ανεργία, για την κοροϊδία της μερικής απασχόλησης, και για τα μεροκάματα πείνας, θέτουν και τις διεκδικήσεις έτσι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των φτωχών εργαζομένων.
 Και είναι τόσο μεγάλοι εργατοπατέρες που απεργούν ετεροχρονισμένα επιλέγοντας τις ημερομηνίες λες και προγραμματίζουν συνέδριο και όχι απεργία, για να εκφραστεί η αγανάκτηση του ταλαιπωρημένου λαού, που η κυβέρνηση του μνημονίου μαστιγώνει αλύπητα.
 Όπως λοιπόν αναφέρει σε ανακοίνωση της, η προέκταση της κυβέρνησης, ΓΣΕΕ, επαναστατώντας τάχα στα μέτρα των αφεντάδων τους, απορρίπτει κάθε σκέψη για νέα μέτρα και φοροεπιδρομές και ζητάει:
♦μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας
♦για την προστασία της απασχόλησης
♦αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του κατώτατου μισθού
♦επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους.
♦εφαρμογή ενός μείγματος οικονομικής πολιτικής που θα ενισχύει τα εισοδήματα, την ανάπτυξη και την έξοδο από τις δαγκάνες του μνημονίου.
Όλα αυτά όμως δεν πειράζει να περιμένουν 2 μήνες γιατί τώρα πρέπει να περιφρουρήσουν το κύρος του Γιωργάκη που θέλει ηρεμία προεκλογικά ώστε να πάρει τις εκλογές και να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο εξαθλιώνοντας τους Έλληνες.
Αλλά τι να περιμένουμε σ΄αυτή την χώρα που την αποτελούν μόνο ραγιάδες και δούλοι. Ποιός θα ανεχόταν να του στερούν τις αποδοχές, να του κατακρατούν την σύνταξη, δηλαδή τα δικά του λεφτά που χρόνια πλήρωνε στο κράτος, να του κλέβουν και να του ξεπουλάνε την περιουσία του, την χώρα του. Είναι ασύλληπτη η αδιαφορία όλων στην κοροϊδία των πολιτικών, των συνδικαλιστών, των απατεώνων, των δημοσιογράφων.
Είναι απογοητευτικό ένας λαός που περηφανευόταν για την γενναιότητα και την αγωνιστικότητά του, να υπομένει αδιαμαρτύρητα τον διεθνή εξευτελισμό του και το φτηνό ξεπούλημα του.
Σ' αυτό τον λαό αξίζει αυτή η κυβέρνηση που τον ξεπουλά, αυτή η αντιπολίτευση που τον εκμεταλλεύεται και φυσικά αυτοί οι συνδικαλιστές που με χαρά διαδηλώνουν πάνω στο κουφάρι του.

Seirio  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...