Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ανταλλαγές ύψους 920 εκατ. ευρώ εις βάρος του Δημοσίου από το ΠΑΣΟΚ !

Επιστολή–βόμβα προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι έστειλε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλ. Κοντός.
 
Ο κ. Κοντός παρουσίασε στοιχεία της κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) που δείχνουν ότι την περίοδο 2000-2005 έγινα παραχωρήσεις ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου προς ΝΠΔΔ ύψους 920 εκατ. ευρώ, άνευ ανταλλάγματος, σε αντίθεση με τις ανταλλαγές ακινήτων του δημοσίου με το ΝΠΔΔ Ιερά Μονή Βατοπεδίου, που
έγιναν μεταξύ ακινήτων ίσης αξίας.
Εν τω μεταξύ μόνο κι έρημο να σέρνει την άμαξα της λάσπης… έμεινε το ΠΑΣΟΚ στην αγωνιώδη προσπάθειά του να υλοποιήσει το σχέδιο ποινικοποίησης των πολιτικών του αντιπάλων, μέσω της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι, καθώς τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν φαίνονται διατεθειμένα να το ακολουθήσουν στον ολισθηρό δρόμο της πολιτικής σκευωρίας που επέλεξε.
Δύο 24ωρα πριν από την έκδοση του πορίσματος (σ.σ. ανακοινώνεται αργά το μεσημέρι της Δευτέρας), το κυβερνών κόμμα όχι μόνο δεν βρίσκει συμμάχους στη γραμμή του, αλλά πελαγοδρομεί για το πόσους πρώην υπουργούς της Ν.Δ. θα παραπέμψει στο Δικαστικό Συμβούλιο, δεδομένου ότι δεν του βγαίνουν με τίποτα τα στοιχεία.
 
Πέραν αυτού, βιάζεται να προχωρήσει στην παραπομπή για να μην μπει στη βάσανο της εξέτασης των νέων στοιχείων που προκύπτουν καθημερινά και τα οποία αποτελούν κόλαφο για το «πράσινο» κατηγορητήριο.
Έτσι, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί με κάθε τρόπο να αποσιωπήσει την τελευταία αποκάλυψη της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, βάσει της οποίας ο γαμπρός της Σταματίνας Μαντέλη, αστυνομικός στο επάγγελμα, ανέφερε σε κατάθεσή του -σε άσχετη υπόθεση- ότι δέχθηκε να φέρει σε επαφή την πεθερά του με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη της Εξεταστικής, λίγο πριν την κατάθεσή της στις δικαστικές αρχές.
 
Και μια αξιοσημείωτη λεπτομέρεια: Στην κατάθεσή της, η Στ. Μαντέλη για πρώτη φορά «θυμήθηκε» να μιλήσει για ευθύνες πολιτικών προσώπων. Για το θέμα αυτό, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Κ. Τασούλας ζήτησε με επιστολή του από τον πρόεδρο της Προανακριτικής Δ. Τσιρώνη να ζητήσει άμεσα τη σχετική δικογραφία πριν καταλήξει σε οποιοδήποτε πόρισμα.
Επίσης, το κυβερνών κόμμα αποφεύγει επιμελώς οποιαδήποτε αναφορά στην κατάθεση του τέως προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Θανάση Ξυνίδη, αδελφού του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και η οποία επιβεβαιώνει ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που έδωσε τη λίμνη Βιστωνίδα στη Μονή Βατοπεδίου, με τις αποφάσεις των Δρυ- Φωτιάδη.
Σε ό,τι αφορά το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κυβερνών κόμμα προσανατολίζεται στην παραπομπή τριών πρώην υπουργών της Ν.Δ. (Αλ. Κοντός, Ευ. Μπασιάκο και Π. Δούκα), ενώ εμφανίζεται προβληματισμένο για τις περιπτώσεις Γ. Βουλγαράκη και Θ. Ρουσόπουλου.
 
 Κλειστά τα χαρτιά του, κρατά το ΚΚΕ, ενώ ο ΛΑΟΣ θα προτάξει το δεδομένο της παραγραφής των όποιων αδικημάτων. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει να απομακρύνεται από το ενδεχόμενο καταλογισμού ποινικών ευθυνών, περιοριζόμενος μόνον στις πολιτικές.
 
(Aδέσμευτος Τύπος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...