Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

TΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Το κυβερνητικό σχήμα που επέλεξε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζεται από το μεγάλο αριθμό υπουργών οι οποίοι είναι κυρίως κολλητοί του, υποτακτικοί, υπέρμαχοι του μνημονίου, και υποστηρικτές της λαίλαπας του ΔΝΤ.


Ολοι αυτοί δεν αντέδρασαν, δεν φώναξαν και τελικά ανταμείφθηκαν γι’ αυτό. Αρα το κύριο προσόν τους είναι η προσήλωση στον αρχηγό και αποδοχή της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής.

Σχετικά με τα προσωπα, η παραμονή του Γ. Παπακωνσταντίνου ως «τσάρου» στο οικονομίας σηματοδοτεί την απαρέγκλιτη προσήλωση στο μνημόνιο.

Το ότι παραμένουν αμετακίνητοι, οι βασικοί υπουργοί, Θ. Πάγκαλος, Χ. Παμπούκης, Δημ. Ρέππας, Αννα Διαμαντοπούλου, Τίνα Μπιρμπίλη, Παύλος Γερουλάνος και Ευ. Βενιζέλος, , επιβαιβεώνουν τον ίδιο προσανατολισμό της κυβερνητικής πολιτικής.

Η παραμονή του Δ. Δρούτσα στο Εξωτερικών,
ο οποίος μάλιστα αναβαθμίζεται σε υπουργό, προδιαγράφει την ίδια ανησυχητική γραμμή στην εξωτερική πολιτική και εξαργυρώνει τα εύσημα από Αμερικανούς και Τούρκους.

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης ο οποίος αναβαθμίστηκε σε υπουργό ανάπτυξης, πληρούσε δύο προϋποθέσεις. Η πρώτη ήταν η σύλληψη του Επαναστατικού Αγώνα που θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία και η δεύτερη, η μεγάλη δημοτικότητα του, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Ο μονίμως δυσαρεστημένος Χρ. Παπουτσής που αντικατέστησε τον Μ. Χρυσοχοϊδη , θα σταματήσει να ασκεί κριτική και θα ηρεμήσει διασφαλίζοντας την ηρεμία και στο Μαξίμου. Το ίδιο ισχύει και για το άλλο παλιό στέλεχος, τον Κ. Σκανδαλίδη που αντικατέστησε την Κ.Μπαζελή.

Ο Α. Λοβέρδος, αναλαμβάνει το Υγείας το οποίο επεκτείνει τις αρμοδιότητές του και γίνεται και άθλησης και διατροφής. Φαίνεται ότι ο Υπουργός θα φροντίζει την υγεία μας, επιβάλλοντας νηστεία λόγω πληθωρισμού.

 Επίσης θα επιμεληθεί την άθληση μας επιβάλλοντας την μετακίνηση μόνο με ποδήλατο αφού τα καυσιμα είναι πανάκριβα.  Μπορεί να μας υποχρεώσει να μάθουμε και κανό. Ελπίζουμε πάντως να μην διαλύσει το ΕΣΥ, όπως έκανε με το Ασφαλιστικό στο υπουργείο Εργασίας.

Ο Γ. Ραγκούσης είναι ο υπερυπουργός στην κυβέρνηση. Ο κολλητός του Γ. Παπανδρέου, είναι ο άνθρωπος που υπακούει και εκτελεί. Ο Γ. Ραγκούσης αναλαμβάνει έτσι έναν δύσκολο ρόλο, τον συντονισµό µεταξύ των υπουργείων.

Ο Πρωθυπουργός μάλλον πιστεύει ότι έτσι θα επιλύσει τα προβλήµατα δυσλειτουργίας που αντιµετώπιζε η κυβέρνησή του. Αποµένει να αποδειχθεί αν η διάγνωση ήταν σωστή και αν ο Ραγούσης θα αποτελέσει την λύση..

Πάντως, άσχετα με τα πρόσωπα, η πολιτική που εφαρμόζεται, παραμένει προσκολημένη στις επιταγές του μνημονίου και θα είναι πιο ανάλγητη και πιο σκληρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...