Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην παραλία της Θεσσαλονίκης


Η σημερινή εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη εθεωρείτο ως ιδιαίτερα σημαντική από πολλά στελέχη της Ν.Δ. , αφού ο νυν και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος θα βρίσκονταν και πάλι στη Θεσσαλονίκη, μετά από περίπου πέντε μήνες, καθώς η τελευταία φορά ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ.
Ωστόσο η απόφαση του Αντ. Σαμαρά να ταξιδέψει με αεροπλάνο της γραμμής, διέλυσε τις προσπάθειες να εμφανισθεί ενωμένη η ευρύτερη οικογένεια της Κεντροδεξιάς, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση.
Τη μεγάλη κινητοποίηση Καραμανλικών, ετοίμαζε εδώ και μέρες ο Αχιλλέας Καραμανλής ναυλώνοντας ακόμη και αεροπλάνο -που θα πληρωθεί με χρήματα του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής»- προκειμένου να μεταφέρει όσο το δυνατόν περισσότερους προσκεκλημένους.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παρά την αρχική πρόθεση να ...
συνταξιδέψει με στελέχη που αποτέλεσαν βασικούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, επέλεξε και πάλι να πάρει σαφείς αποστάσεις από το λεγόμενο Καραμανλικό μπλοκ, και προτίμησε τελικά να... διαχωρήσει τη θέση του, όπως άλλωστε έκανε εξ' αρχής απαξιώνοντας το έργο του Κώστα Καραμανλή.
Τελικά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Κ. Καραμανλή στην παραλία της πόλης, έγιναν σήμερα το μεσημέρι.  Ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή τοποθετήθηκε στην παραλιακή ζώνη της συμπρωτεύουσας λίγο πριν την λήξη της δημαρχίας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου δημιουργώντας έντονες αντιπαραθέσεις.
Η εκδήλωση έγινε παρά την έντονη αντίθεση του νέου δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη που έχει υποστηρίξει ότι θα επαναφέρει το ζήτημα της χωροθέτησης του ανδριάντα στο δημοτικό συμβούλιο, διότι διαφωνεί με την τοποθεσία που επιλέχθηκε, τόσο από αισθητικής πλευράς όσο και γιατί θεωρεί ότι είναι υποτιμητικό για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να τοποθετηθεί ο ανδριάντας του δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το έργο που άφησε στη Θεσσαλονίκη, μίλησε  ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Νίκος Μέρτζος, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Αχιλλέας Καραμανλής.
Τα αποκαλυπτήρια τέλεσαν από κοινού οι Αχ. Καραμανλής, Β. Παπαγεωργόπουλος και Γ. Μπουτάρης και ακολούθησε δεξίωση που παρέθεσε ο δήμος στους επίσημους προσκεκλημένους και στα μέλη της οικογένειας Καραμανλή σε χώρο του Βυζαντινού Μουσείου.
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο τέως πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης και πλήθος στελεχών και πρώην υπουργών της ΝΔ. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Seirios
Πηγές: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...