Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

«Ορισμένες καταναλωτικές οργανώσεις ασκούν κυβερνητική προπαγάνδα και ηθελημένα, παραπληροφόρηση»!!

Έκθετη μένει η κυβέρνηση από δικαστική απόφαση με την οποία ακυρώνονται στην πράξη οι απαγορευτικές διατάξεις του Ν.3869/2010 για τους πλειστηριασμούς ακινήτων μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2011. Συγκεκριμένα, μονομελές πρωτοδικείο επέτρεψε τη συνέχιση διαδικασίας πλειστηριασμού, παρότι επρόκειτο για ακίνητο που πληρούσε τους όρους του νόμου περί προστασίας της πρώτης και κύριας κατοικίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση είχε καλλιεργήσει μεγάλες προσδοκίες σε δεκάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που έχoυν βρεθεί σε δυσχερέστατη οικονομική θέση. Σε αυτό το πλαίσιο ο Ευάγγελος Κρητικός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προστασίας Πολιτών-Καταναλωτών-Δανειοληπτών, υπογραμμίζει πως αυτός ο μύθος δημιουργήθηκε μέσω των αρμόδιων πολιτικών και φερόμενων ως στελεχών της κυβέρνησης , αλλά και των δημοσιογράφων και των...
 αντιπροσώπων των καταναλωτών.
Ο κ. Κρητικός, μάλιστα, εγκαλεί τις καταναλωτικές οργανώσεις γιατί μέχρι πρότινος ασχολούνταν με θέματα όπως, για παράδειγμα, οι τιμοληψίες προϊόντων και όχι με τους πλειστηριασμούς των ακινήτων των δανειοληπτών: «Αυτή τη στιγμή, δρώντας με τις εντολές της κυβέρνησης και επιδοτούμενες κάθε χρόνο με δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ορισμένες καταναλωτικές οργανώσεις ασκούν κυβερνητική προπαγάνδα και, ηθελημένα, παραπληροφόρηση», συμπληρώνει δηκτικά ο πρόεδρος των δανειοληπτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα της καταστρατήγησης του Ν.3869/2010 από τις τράπεζες έχουν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή.... 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το Συνήγορο του Καταναλωτή, παρά τις χιλιάδες αιτήσεις, μόλις το 3% έχει απαντηθεί, ενώ θετικά έχει αντιμετωπιστεί μόλις το 0.1%, δηλαδή πέντε «ολόκληρα» αιτήματα. Οι 16 κυβερνητικοί βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς Λούκα Κατσέλη (που ήταν και εμπνευστής του νόμου) και Γιώργο Παπακωνσταντίνου αν προτίθενται να προβούν σε συμπληρωματική νομοθετική ρύθμιση με αυστηρές κυρώσεις, ώστε να καταπολεμήσουν τις εναρμοσμένες πρακτικές που υιοθετούν τα πιστωτικά ιδρύματα για να αποτρέψουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
(Eπίκαιρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...