Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Το αίτημα της Ντόρας για εξεταστική στην υγεία και ο Αβραμόπουλος

Η κίνηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας,να αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σε ό,τι αφορά τις προμήθειες στον τομέα της Υγείας την τελευταία δεκαετία, ερμηνεύτηκε από πολλά στελέχη της ΝΔ , σαν επίθεση της Ντόρας Μπακογιάννη στον κ. Δ. Αβραμόπουλο.

Αν και η ίδια αρνείται κατηγορηματικά ότι στοχοποιεί κάποιον ή κάποιους εκ των υπουργών των κυβερνήσεων Καραμανλή, πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν ότι «φωτογράφισε» τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, αλλά και άλλα στελέχη του κόμματος που λόγω της ιδιότητάς τους είχαν σχέση με τον χώρο της Υγείας. Αρκετοί μάλιστα υποστήριξαν ότι με αυτή την κίνηση, αναβίωσε η έχθρα που υπάρχει μεταξύ ...
των δύο στελεχών και κυρίως φάνηκε η αντιπάθεια της κυρίας Μπακογιάννη προς τον κ. Αβραμόπουλο.

Ίσως όμως η αντιπάθεια αυτή είναι δικαιολογημένη διότι, παρόλο που ο Μητσοτάκης ανέδειξε πολιτικά τον Αβραμόπουλο, ο ίδιος ο αντιπρόεδρος στράφηκε αναίτια εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη  και με τη στάση του έκρινε την εσωκομματική αναμέτρηση, επιλέγοντας να συμμαχήσει με τον κ.Σαμαρά και να εξασφαλίσει ότι θα γίνει εκλογή από τη βάση, ανατρέποντας έτσι τα ως τότε δεδομένα. Δηλαδή, συμμάχησε με τον άρτι αφιχθέντα στο κόμμα, Αντώνη Σαμαρά ο οποίος στο παρελθόν έστειλε δύο φορές την ΝΔ στην αντιπολίτευση.

Σύμφωνα όμως με άλλα στελέχη της ΝΔ, η κίνησή της κ. Μπακογιάννη δεν στοχεύει μόνο στους υπουργούς Υγείας των κυβερνήσεων Καραμανλή, πρωτίστως στον κ.Αβραμόπουλο και δευτερευόντως στον κ. Ν. Κακλαμάνη, αλλά στέλνει και μήνυμα στη Ρηγίλλης, ότι αν επιχειρηθεί εμπλοκή της στην υπόθεση της Siemens με «γαλάζια» συμφωνία, τότε θα υπάρξει μετωπική σύγκρουση.

Η Ρηγίλλης δεν αντέδρασε όπως και ο κ. Αβραμόπουλος, αν και οι ψηφοφόροι θα περίμεναν να υπερθεματίσουν επί της προτάσεως. Η ίδια η κυρία Μπακογιάννη επανήλθε και διευκρίνισε ότι δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε πρόσωπα αφού στο διάστημα της δεκαετίας υπάρχουν και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Αβραμόπουλος όμως, όπως λέει σε συνομιλητές του, είναι αποφασισμένος, εφόσον πραγματοποιηθεί η δημόσια συζήτηση, να παρέμβει και να μιλήσει με... στοιχεία. «Η συζήτηση θα έχει πολύ ενδιαφέρον» φαίνεται να είπε, ενώ στους συνεργάτες του υποστήριξε ότι είναι λάθος ο ισχυρισμός ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της Υγείας σε υπουργικό συμβούλιο.
Στενοί συνεργάτες του κ. Αβραμόπουλου σχολιάζουν ότι «Υπουργικά συμβούλια συνεδρίαζαν σπάνια.Το θέμα συζητήθηκε σε δύο συνεδριάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής και η κυρία Μπακογιάννη όχι μόνο συμμετείχε, αλλά είχε και ερωτήσεις». Αυτά λένε οι φίλοι του Αβραμόπουλου αλλά κανείς δεν ξέρει κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σημειώνεται, πάντως, ότι για να διεκδικήσει και τυπικά τη σύσταση της Εξεταστικής, η κ. Μπακογιάννη θα πρέπει να εξασφαλίσει τη συναίνεση ακόμη 55 βουλευτών εκτός των ανεξάρτητων που συγκροτούν τον σχηματισμό της, αφού τόσο για την κατάθεση της σχετικής πρότασης όσο και για τη συζήτησή της στην Ολομέλεια, απαιτούνται οι υπογραφές τουλάχιστον 60 βουλευτών.

   Seirios
Πηγή http://www.tovima.gr/
         Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...