Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ποιος υπουργός θα … χάσει το κεφάλι του για την Θράκη;

 
 .   “Μυστική” επίσκεψη Παπανδρέου στην Κομοτηνή

Μυστική επίσκεψη στην Κομοτηνή φέρεται να πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, δύο μέρες μετά την πρώτη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές. Την επίσκεψη αυτή του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή προκάλεσε το αποτέλεσμα των εκλογών της πρώτης Κυριακής στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και το γεγονός της ήττας του ΠΑΣΟΚ στους 4 εκ των 5 Νομών της Περιφέρειας.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και η οποία σύμφωνα με πληροφορίες διήρκεσε δύο περίπου ώρες συμμετείχαν και οι πέντε Υπουργοί της Κυβέρνησης από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιώργος Πεταλωτής, Γιώργος Ντόλιος, Σωκράτης Ξυνίδης, Μιχάλης Τιμοσίδης και Χρήστος Αηδόνης.
Αυτό που συζητήθηκε στη σύσκεψη ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών της πρώτης Κυριακής ενώ αποφασίστηκε παράλληλα οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, μια περιφέρεια την οποία η κυβέρνηση εξαρχής...
 θεωρούσε ως κάστρο και την οποία την είχε δεδομένη.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου μετέβη στην Κομοτηνή με ελικόπτερο προκειμένου να συμμετάσχει σε δίωρη σύσκεψη με τους πέντε υπουργούς της περιοχής.Το αποτέλεσμα όμως της πρώτης Κυριακής και ο ορατός πλέον κίνδυνος να χαθεί θορύβησε όπως φαίνεται τον πρωθυπουργό, ο οποίος θεώρησε σκόπιμο να συγκαλέσει μυστική σύσκεψη με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης του στην Κομοτηνή.Επανέρχομαι με ένα θέμα το οποίο αποτελεί συνέχεια του σκανδάλου με τις μεταφερόμενες ψήφους από τη Τουρκία. (http://www.antinews.gr/?p=70620 )
Για ποιο λόγο η σύσκεψη αυτή επιλέχθηκε να είναι μυστική και τι ακριβώς ειπώθηκε σε αυτήν δεν γνωρίζουμε. Αυτό που γνωρίζουμε πάντως είναι ότι σε περίπτωση ήττας του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα πέσουν μεγάλες ευθύνες τόσο στους προαναφερόμενους Υπουργούς όσο και σε κορυφαία στελέχη του κόμματος στην περιοχή μια και ο ίδιος ο Παπανδρέου δεν θέλει καν να σκέφτεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» αλλά και από επιβεβαιωμένες φήμες που κυκλοφορούν στη περιοχή τις τελευταίες μέρες, ο Αναπληρωτής υπουργός περιφερειακής ανάπτυξης κ. Ξυνίδης μοίρασε απόρρητο κονδύλι ύψους 400.000 στη Θράκη, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, και μάλιστα φρόντισε ο ίδιος να δημοσιοποιηθεί.
Βέβαια, κανείς δε ξέρει για το ΠΟΥ προορίζονται αυτά τα χρήματα, τα οποία ξαφνικά… βρέθηκαν, σε καιρούς μνημονίου και οικονομικής δυσχέρειας.
 Μα πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει, αφού σε μυστική συνάντηση των πέντε υπουργών αποφασίστηκε με εντολή του Πρωθυπουργού να χρησιμοποιήσουν κάθε δυνατό μέσο για να παρθεί η περιφέρεια Α.Μ.-Θ. με ότι αυτό συνεπάγεται (http://k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=15017 , http://www.antinews.gr/?p=71148). 
 Όπως αναφέρει και το άρθρο, οι βουλευτές της Καβάλας του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από τους δημοσιογράφους να κάνουν ξεχωριστή δήλωση ο καθένας, ώστε να φανεί στην Ιπποκράτους  ότι τουλάχιστον προσπάθησαν για τη νίκη!
Μια άλλη φήμη για παροχολογία, που ακούγεται μετά την πρώτη Κυριακή, αφορά τα εγκαταλελειμμένα ακίνητα των εργοστασίων της Ξάνθης & της Κομοτηνής, που μετακόμισαν προς Βουλγαρία. Έχουν τάξει να τα δώσουν δωρεάν σε «υμέτερους»!! Να δούμε τι άλλο θα υποσχεθούν…
Ο κόσμος εδώ έχει αρχίσει και ξεσηκώνεται, ακόμη και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ εναντιώνονται σε τέτοιες πρακτικές, αφού όλοι συνειδητοποιούν ότι το θέμα πλέον έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, έχει ξεφύγει από κόμματα και χρώματα, και είναι ζήτημα ΕΘΝΙΚΟ.
Γιώργος Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...