Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ο Αλογοσκούφης μίλησε για όλα

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Η σημερινή συνέντευξη του Γιώργου Αλογοσκούφη στον «Real Fm», σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Ο πρώτος «τσάρος» των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, απομακρύνθηκε από την κεντρική πολιτική σκηνή μετά τον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2009, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να του αποδώσουν ευθύνες για την οικονομική πολιτική, και τελικά το όνομά του επανήλθε στην επικαιρότητα με το πόρισμα για το σκάνδαλο της Siemens, καθώς η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ πρότεινε την παραπομπή του.
Στη συνέντευξή του στον «Real Fm», ο Γιώργος Αλογοσκούφης είπε ...
πολλά. Μίλησε για το μνημόνιο, επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ανέλυσε την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας, σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, το σημείο ωστόσο που ανοίγει «θέματα», είναι η αυτοκριτική του. Σε συνδυασμό με την «αφήγηση» των πεπραγμένων της κυβέρνησης Καραμανλή.
«Έχω μετανιώσει που δεν επέμεινα περισσότερο», ήταν η πιο χαρακτηριστική αποστροφή του Γιώργου Αλογοσκούφη. Και εννοούσε πιο επίμονος στους ρυθμούς με τους οποίους πίστευε ότι έπρεπε να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, πιο επίμονος στη λήψη των αναγκαίων μέτρων.
Ο Γιώργος Αλογοσκούφης μάλιστα έστρεψε τα πυρά του και προς την πλατεία Μαβίλη, εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται το πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών περιέγραψε ως λάθος του πρώην πρωθυπουργού την «κατάσταση αδυναμίας» στην οποία βρέθηκε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007, καθώς προέκυψε μια αναιμική κοινοβουλευτική πλειοψηφία 151 βουλευτών, με αποτέλεσμα ο πολιτικός ορίζοντας της νέας κυβέρνησης να είναι, εκ των πραγμάτων, βραχύβιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...