Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ακόμη πιο δεξιά κλίνει η «νέα» ΝΔ του Σαμαρά

Τη δημαγωγική ρητορεία του ΛΑΟΣ επιχειρεί τώρα να αντιγράψει το «ρετιρέ της πολυκατοικίας» με αφορμή τη μετεγκατάσταση των μεταναστών


Σε ιδιαίτερα σκληρή γραμμή αρχίζει και κινείται η Νέα Δημοκρατία, που δίνει έναν ακόμη πιο δεξιό τόνο στην αντιπολιτευτική της τακτική, με στόχο να φλερτάρει τους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ και να πετύχει στον μέγιστο βαθμό τον επαναπατρισμό τους στην πατρώα «πολιτική γη». Με αφορμή το θέμα των μεταναστών στη Νομική Σχολή Αθηνών, η αξιωματική αντιπολίτευση με εντολή του αρχηγού της κ. Αντ. Σαμαρά υιοθετεί μια ιδιαίτερα επιθετική ρητορική και επιχειρηματολογία.
Σκοπός της ΝΔ είναι να καταφέρει να κερδίσει σημαντικό μερίδιο από τους σκληροπυρηνικούς ψηφοφόρους που έχουν ως κυρίαρχο...

Ενδεικτικό της σύγκρουσης ήταν και η πρόταση νόμου για την κατάργηση του ασύλου, που εξελίχθηκε σε ένα ιδιότυπο πολιτικό μπρα ντε φερ μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ. Και αυτό διότι ο ΛΑΟΣ έσπευσε να καταθέσει πρόταση νόμου και κατηγορήθηκε από «γαλάζια» στελέχη ότι αντιγράφει τον σχεδιασμό της ΝΔ, η οποία επέλεξε χθες να καταθέσει τελικά τροπολογία ώστε να συζητηθεί πιο γρήγορα.
Η ΝΔ επιτέθηκε με σφοδρότητα χθες στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι χρηματοδοτεί το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών που, όπως καταγγέλλει, σχεδίασε και εκτέλεσε την επιχείρηση κατάληψης της Νομικής. Η ηγεσία της ΝΔ υιοθέτησε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο το Φόρουμ «εισπράττει _ μέσω του υπουργείου Απασχόλησης _ μεγάλα ποσά δημοσίου χρήματος από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο».
Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής αύξησης της έντασης ενέπλεξε και τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠαΣοΚ κ. Στ. Λαμπρινίδη, αναφέροντας ότι στην ιστοσελίδα του υπάρχει φωτογραφία του με τον πρόεδρο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών κ. Αχμέτ Μοαβία, τον οποίο είχε προσκαλέσει στις Βρυξέλλες.
Παράλληλα δόθηκε εντολή και κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ έγινε σκληρή κριτική για τους χειρισμούς στη Νομική, αφού πολλοί στη ΝΔ επιθυμούσαν πιο δυναμική αντίδραση.
Ιδιαίτερα επιθετικές ήταν και οι ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου, αλλά και οι δηλώσεις του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη κ. Αθ. Νάκου και της γραμματέως Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ κυρίας Φωτεινής Πιπιλή που επέκρινε τη μετεγκατάσταση των μεταναστών στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Πατησίων και μίλησε για κατοχή περιοχών του κέντρου από λαθρομετανάστες και εγκληματικά στοιχεία.
στοιχείο των πολιτικών τους επιλογών το δόγμα «νόμος και τάξη». Η επιλογή αυτή συνδέεται άμεσα με τον πολιτικό διαγκωνισμό που είναι σε πλήρη εξέλιξη στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς και έχει άμεση σχέση με το «παιχνίδι» που κάνει ο ΛΑΟΣ με τις κινήσεις του προέδρου του κ. Γ. Καρατζαφέρη που διατηρεί το κόμμα του σε ποσοστά μεταξύ 5%-6% (σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...