Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΝΔ .Εσωκομματική αναστάτωση από Άρη και Siemens

Τριγμούς στο «γαλάζιο» σύστημα εξουσίας και εκνευρισμό στην ηγετική ομάδα προκάλεσε ο τομεάρχης Παιδείας κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος με την ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε προς τον κ. Θ. Ρουσόπουλο, τον οποίο κάλεσε να εξετάσει την επιστροφή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την ίδια στιγμή νέα αντιπαράθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη στο παρασκήνιο, μεταξύ των «σαμαρικών» και των «καραμανλικών», για τον τρόπο που η ...
Ν.Δ. διαχειρίζεται πολιτικά τα πορίσματα για το σκάνδαλο της Siemens και κυρίως για την αλλαγή πλεύσης να δεχθεί τελικά την παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή και των υπουργών της «γαλάζιας» διακυβέρνησης.
Σε μια χρονική στιγμή που ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς επιχειρεί «φυγή προς τα εμπρός», με την απαγκίστρωση από το καραμανλικό παρελθόν, είδε ξαφνικά να επανέρχεται στο προσκήνιο ο κ. Ρουσόπουλος με την βοήθεια του κ. Σπηλιωτόπουλου, στον οποίο έδωσε ρόλο πριν από δυο εβδομάδες και από την άλλη διαπιστώνει την οργή των «καραμανλικών» που θεωρούν ότι η Ν.Δ. τους έχει αδειάσει.
Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά ξαφνιάστηκαν όταν πληροφορήθηκαν ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας το περασμένο Σάββατο στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «προφανώς πρέπει να απασχολήσει τον κ. Ρουσόπουλο εάν και εφόσον επιθυμεί να επιστρέψει και σε δεύτερο επίπεδο, βεβαίως, θα απασχολήσει την παράταξη μας, εάν αυτό το αίτημα υπάρξει».
Νωρίτερα είχε φροντίσει να αναφερθεί με θετικά λόγια στον άλλοτε πανίσχυρο υπουργό Επικρατείας των κυβερνήσεων Καραμανλή, λέγοντας: «Το ΠαΣοΚ έψαξε και ξαναέψαξε, έκανε την υπόθεση φύλλο και φτερό. Τελικά, τι βγήκε να μας πει; Ότι δεν βρήκε τίποτα για τον κ. Ρουσόπουλο, που υποτίθεται το ΠαΣοΚ τον είχε καταδείξει ως τον μεγάλο αρχιτέκτονα, εντός εισαγωγικών, του μεγαλύτερου σκανδάλου, του Βατοπαιδίου».
Αυτή ήταν η τρίτη παρέμβαση του κ. Σπηλιωτόπουλου σε λιγότερο από μια εβδομάδα και λίγες ημέρες μετά το νέο οργανόγραμμα της Ρηγίλλης και την απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. να τον αξιοποιήσει και του αναθέσει τον τομέα Παιδείας.
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος με δήλωσή του στο «Βήμα της Κυριακής» υπεραμύνεται της επανένωσης της κεντροδεξιάς, ενώ σταθερά μιλάει για το «μεσαίο χώρο» που πρέπει να συνεχίσει να υπερασπίζεται η Ν.Δ., αν και στην ηγετική ομάδα προκρίνουν τη δεξιά στροφή.
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος για όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποτέ δεν θεωρήθηκε πολιτικός φίλος του κ. Ρουσόπουλου. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε επαφή με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, με τον οποίο διατηρεί στενές σχέσεις και ο κ. Ρουσόπουλος.
Ενδεικτική είναι και η στάση του κ. Σπηλιωτόπουλου στα σενάρια περί αποχώρησης του κ. Καραμανλή από την πολιτική. Με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αποκαλύψεις» απορρίπτει τα σχετικά σενάρια, μιλώντας για «σενάρια φαντασίας» και καλεί τον τέως Πρωθυπουργό να αναλάβει ενεργό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=380002&dt=24/01/2011#ixzz1BxJ1jZc1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...