Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Φοβούνται αποκαλύψεις από πρώην υπουργούς

 
vouli_astynomia.jpg
Όπως μας πληροφορεί σήμερα το «Βήμα» τόσο στο ΠαΣοΚ όσο και στη Νέα Δημοκρατία προσπαθούν από την Παρασκευή να διαχειριστούν και έναν ακόμη φόβο τους. Μη τυχόν αρχίσουν να προβαίνουν σε αποκαλύψεις σε βάρος των κομμάτων τους οι πρώην υπουργοί που αποδοκιμάστηκαν από τα ίδια τους τα κόμματα.
Στελέχη του ΠαΣοΚ εξέφραζαν την εκτίμηση ότι οι κκ. Α. Τσοχατζόπουλος , Ι.Παπαντωνίου και Χρ.Βερελής δεν πρόκειται να παραμείνουν σιωπηλοί αν εξακολουθήσουν να διατυπώνονται υπαινιγμοί σε βάρος τους και υπονοούμενα για προνομιακή μεταχείριση της Siemens.
Αντίστοιχοι φόβοι εκφράζονται και στη Ρηγίλλης, από βουλευτές που ...
υποστηρίζουν ότι οι κκ. Β. Πολύδωρας, Μ. Λιάπης, Γ. Αλογοσκούφης και Ι. Παπαθανασίου εκφράζουν ήδη τη δυσφορία τους επειδή δεν τους κάλυψε ο κ. Σαμαράς, αλλά αντιθέτως τους άφησε εκτεθειμένους με τη δήλωση ότι η ΝΔ τάσσεται υπέρ της διερεύνησης των πάντων, ακόμη και στην περίπτωση που η έρευνα για τον κ. Σημίτη δεν συνεχιστεί.
Ταυτόχρονα έμπειροι νομικοί και κοινοβουλευτικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι από τα στοιχεία που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί δεν μπορεί να τεκμηριωθεί σχεδόν κανένα από τα αδικήματα που αποδίδονται στην πλειονότητα των εγκαλουμένων πολιτικών προσώπων, ενώ ορισμένοι από αυτούς δεν είχαν καμία σχέση με τις πράξεις που τους αποδίδονται.
Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν οτι η απόφαση να συνεχιστεί η διερεύνηση της Siemens, σε συνδυασμό με τους υψηλούς τόνους που επικρατούν στην πολιτική αντιπαράθεση, αναγκάζει το ΠαΣοΚ να παγώσει και πάλι την Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία, που ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε εξαγγείλει από τον Δεκέμβριο. Επισημαίνουν μάλιστα ότι μετά την απόφαση της ΝΔ να διερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, η Εξεταστική για την οικονομία είναι αμφίβολο πλέον αν θα συγκροτηθεί ποτέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...