Στη στάση του ανθρώπου απέναντι στη φύση και στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων αναφέρεται στο πασχαλινό του μήνυμα ο ...
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Διά τον πνευματικώς ερευνώντα το θέμα, η αμαρτία διαταράσσει όχι μόνον την αρμονίαν των πνευματικών σχέσεων αλλά και των φυσικών».
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β' εστιάζει στα φλέγοντα κοινωνικά προβλήματα της Αφρικής, την εμπορία και διακίνηση ανθρώπων αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Δύση την λαθρομετανάστευση: «Σας απευθύνω τον πασχάλιο ασπασμό από την Αίγυπτο, που για μια ακόμη φορά βρέθηκε στο προσκήνιο των ιστορικών εξελίξεων. Αυτή τη φορά γιατί ο λαός της ηγέρθη από τα μηνύματα της πολιτικής και κοινωνικής αδικίας».
Μήνυμα ενότητας απηύθυνε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ': «Εν τη Εκκλησία τα τέκνα του Θεού, τα πριν διεσκορπισμένα, συνηγμένα νυν εις εν, ευσεβούν, σωφρωνούν, ομονοούν, ειρηνεύουν, εργάζονται και συνεργάζονται και δημιουργούν έργον θαυμαστόν».
Η Ανάσταση συμβολίζει την ελπίδα, διαμηνύει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε μια προσπάθεια να εμψυχώσει τους Έλληνες στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν: «Οι Έλληνες το γνωρίζουμε αυτό καλύτερα από όλους. Όσες φορές το γένος μας έφθασε στα όρια της εξουθένωσης, η ελπίδα της Αναστάσεως το ανέδειξε πάλι ρωμαλέο και αναστημένο».
Το Πάσχα μας βοηθά να δούμε τον πόνο σε μια διαφορετική προοπτική αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος.
Τις ευχές του ελληνισμού από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μεταφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και προτρέπει τους πιστούς να δεχθούν με ευλάβεια το ζωογόνο φως της Ανάστασης.
«Η ''αιώνιος ζωή'' [...] το μόνον που απαιτεί από τον άνθρωπο είναι να την αποδεχθεί ''εν καθαρά καρδία'', δηλ. εν ταπεινώσει και ευγνωμοσύνη» αναφέρει στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου