Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Σύμβουλος πρωθυπουργού πληρώθηκε από ΟΠΑΠ για σύνταξη νομοσχεδίου!

Σύμβουλος του πρωθυπουργού παρείχε νομικές συμβουλές με το αζημίωτο στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ για τη σύνταξη νόμου για τα τυχερά παιχνίδια, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε αυτά να καταλήξουν στην Ιντραλότ.
Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε χθες ο Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος κατέθεσε στην
αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, που επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσκόμισε αντίγραφο προσφοράς παροχής νομικών υπηρεσιών προς τον ΟΠΑΠ που φέρει την υπογραφή του Γ. Γεραπετρίτη, το οποίο εγκρίθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Ι. Σπανουδάκη, τον Μάρτιο του 2010.
Το ποσό που έλαβε ο κ. Γεραπετρίτης -σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου έως τον Αύγουστο του 2010- προσέγγισε τα 49.000 ευρώ, ενώ οι υπηρεσίες του μεταξύ άλλων σχετίζονταν και με τη «σύνταξη και επεξεργασία νομοσχεδίου/αιτιολογικής έκθεσης για το διαδικτυακό στοίχημα, υποστήριξη του σχεδίου ενώπιον δημοσίων αρχών και διεθνών οργανισμών».
Ο κ. Σπανουδάκης επιβεβαίωσε ότι ο κ. Γεραπετρίτης παρείχε νομικές συμβουλές στον Οργανισμό. Δήλωσε, ωστόσο, πως δεν θυμόταν το συγκεκριμένο τιμολόγιο, παρ' ότι αυτό έφερε την υπογραφή του και προπαντός αρνήθηκε ότι ο ΟΠΑΠ ασχολήθηκε με την επεξεργασία σχεδίου νόμου. «Εμείς κάποιες γραπτές υποδείξεις κάναμε», ισχυρίστηκε.
Ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε από τον κ. Σπανουδάκη να εξηγήσει για ποιο λόγο ο ΟΠΑΠ δίνει με απ'ευθείας ανάθεση στην Ιντραλότ και χωρίς διαγωνισμό, όπως υποστήριξε, τις άδειες για 16.500 κουλουχέρηδες.
Επιχειρώντας, μάλιστα, να ενισχύσει και άλλο τα επιχειρήματά του, επικαλέστηκε απόφαση του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ (Ιούλιος του 2010) με την οποία δίδεται για ένα χρόνο το δικαίωμα στην Ιντραλότ να παρέχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, συντήρησης και επιχειρησιακής λειτουργίας της υπάρχουσας υποδομής του Οργανισμού.
Απαντώντας, ο κ. Σπανουδάκης αντέτεινε ότι ο Οργανισμός δεν είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει μόνο την Ιντραλότ για τα φρουτάκια. Αφησε αντιθέτως να εννοηθεί ότι ο πάροχος δεν θα είναι μόνος ένας αλλά δύο και τρεις. Οσον αφορά την τεχνική υποδομή του ΟΠΑΠ, είπε ότι διενεργείται διεθνής διαγωνισμός, στον οποίον μετέχουν οι Τζι-Τεκ και Ιντραλότ.
Του ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ  enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...