Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Η «αραβική άνοιξη» ήρθε χάρη στην επιθυμία του λαού για ελευθερία

Η «αραβική άνοιξη» ήρθε χάρη στην επιθυμία του λαού για ελευθερία
Η Ντόρα Μπακογιάννη για τις εξελίξεις στη Λιβύη
Την ανησυχία της για τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο εκφράζει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας παράλληλα λόγο για έκδηλη αμηχανία του κυβερνώντος κόμματος με αφορμή τα τεκταινόμενα στη Λιβύη.

«Το καθεστώς Καντάφι καταρρέει πλέον, μετά από τους αγώνες και τις θυσίες του λιβυκού λαού για εκδημοκρατισμό και ελευθερία.

Η «αραβική άνοιξη» δεν είναι ούτε μονοσήμαντο γεγονός ούτε εύκολο να αναλυθεί αποκλειστικώς με τα δυτικά κριτήρια.

Στις εξελίξεις στις διάφορες αραβικές χώρες έπαιξαν και παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Θα ήταν όμως απαράδεκτο να μην αναγνωριστεί ότι η επιθυμία για ελευθερία, ανεξάρτητα από εσωτερικές, φυλετικές ή άλλες συνιστώσες, ήταν το κυρίαρχο στοιχείο.

Είναι ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποκτήσει πλέον μια συγκροτημένη πολιτική στήριξης των θεσμών και της κοινωνίας στις χώρες αυτές που, μετά από αγώνες, εστράφησαν προς την ελευθερία.

Στους Έλληνες συμπολίτες μας έχουμε το θλιβερό καθήκον να υπενθυμίσουμε ότι υπήρξαν κόμματα και πολιτικές δυνάμεις στη χώρα μας που όχι μόνο δεν καταδίκασαν καθεστώτα όπως αυτό του Συνταγματάρχη Καντάφι, αλλά διατηρούσαν μαζί του και στενότατες σχέσεις, η φύση των οποίων ουδέποτε έχει διευκρινιστεί επαρκώς στον ελληνικό λαό».
 
 από   newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...