Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Καλύτερα τα αντανακλαστικά της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" από τη χαζοΝΔ-SATURN!

Το φως το αληθινό είδε η Ντόρα, από τότε που εγκατέλειψε τη ΝΔ-SATURN!
Κι αυτό γιατί εύκολα διαπιστώνει κανείς πως οι τοποθετήσεις της«Δημοκρατικής Συμμαχίας» σε πολλά καίρια ζητήματα και ριζοσπαστικές είναι και την ουσία των προβλημάτων ακουμπάνε.

Ποιος λογικός πολίτης δεν συμφωνεί για την ανάγκη να περικοπεί το άθλιο Δημόσιο, οι αχρείαστες ΔΕΚΟ και να πάνε σπίτια τους οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι;

Ακόμη και ο Λοβέρδος, παρότι υπουργός αυτής της ανυπόληπτης συμβιβασμένης κυβέρνησης, είχε τα κότσια να πει τα αυτονόητα.

Οι δημοσκοπήσεις όμως θέλουν το κόμμα της Ντόρας, έξω από τη Βουλή.

Αν βγάλουμε από το κάδρο την διαπλοκή στις ιδιοκτησίες των δημοσκοπικών εταιρειών με συγκεκριμένα συμφέροντα μπορεί να κάνει κανείς τις εξής παρατηρήσεις:

1) Η Δημοκρατική Συμμαχία αντιμετωπίζει πρόβλημα στελέχωσης. Ήταν λάθος η επιλογή να ανοίξει τις πύλες της σε κάτι γραφικούς παλαιοδεξιούς που έφαγαν πόρτα ακόμη και από τη χαζοΝΔ του Σαμαρά.

2) Εκτός από τον Ζαφειριάδη και τον Σκυλακάκη δεν μπορώ να σκεφθώ άλλα στελέχη πρώτης γραμμής που να είναι σε θέση να εκφράσουν τις τωρινές ριζοσπαστικές θέσεις της Ντόρας. Απουσιάζουν δηλαδή από τη προσπάθειά της στελέχη που θα κούμπωναν γάντι στη συνταγή της όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κωστής Χατζηδάκης.

3) Τα στελέχη της πρέπει να πέσουν στη φωτιά της κοινωνίας που βράζει. Εννοώ ότι θα πρέπει να υπάρξει μια εκστρατεία συμπαράστασης σε μικρές επιχειρήσεις που στενάζουν, σε απολυμένους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, σε νέους ανθρώπους που προσπαθούν να στήσουν τις επιχειρήσεις τους. Θα πρέπει παράλληλα το κόμμα της να πάρει αποστάσεις από ανυπόληπτες επιλογές Τραπεζιτών οι οποίοι δανειοδοτούν επιχειρηματίες-λαμόγια στον ευαίσθητο χώρο των ΜΜΕ κι όχι μόνο. Η συμπαράσταση σε ότι δεν είναι κρατικοδίαιτο και βολεμένο θα πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος.

4) Οφείλει η «Δημοκρατική Συμμαχία» να καταγγείλει τα φαινόμενα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη και την διαρκή ανομία και ατιμωρησία.

5) Και το πιο σημαντικό: Θα πρέπει να βγει από τα «αριστερά»στην συντηρητική, συμβιβασμένη, νωχελική και παλαιοδεξιά πολιτική της ΝΔ-SATURN.Μόνο που εδώ χρειάζονται στελέχη νέας κοπής με σύγχρονο επιθετικό λόγο κι όχι παροπλισμένοι γαλάζιοι που είδαν φως και μπήκαν…



Κουρδιστό Πορτοκάλι

K

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...